- 9 Eylül 2009
- 697
- 94
- 648
Sevgilimle 3,5 aydır birlikteyiz.Bir arkadaş vasıtasıyla tanıştık(evlenme amaçlı) ben 28 o 33 yaşında. İkimizde devlet memuruyuz. Baştan beri alkol aldığını biliyordum. Ben bağımlı değilim haftada bir iki arkadaşlarla muhabbet ederken zevkine içerim 2-3 bira içerim. O da kendimi bilecek kadar sarhoş filan olmam demişti. Ben de hem dini yönden hem de alkolün sosyal açıdan verdiği zararlardan dolayı hep korkmuşumdur ve rahatsız olmuşumdur. Ben de bunu kendisine söylemiştim. O da beni yasaklayıcı değil de ikna ederek belki bıraktırırsın demişti. Ben de o ümitle o zamanlar o alkol olayını göz ardı etmeye çalışmıştım.Sonra sevdim onu aşık oldum ama hep huzursuz oldum arkadaşıyla alkol aldığı geceler. Ona da belli ettim ama o abarttığımı düşündü hep. Evlenince bu kadar çıkmayacağını haftada bir veya 10 günde bir içmek için çıkacağını söylüyor. Bi de zamanla azaltırım bi bakmışsın bırakmışım gibi ümitler de verdi zamanında. (Bu arada evde içmesini kesinlikle kabul etmeyeceğimi de söyledim kabul etti. Zaten ben tek başıma içersem pek zevk almıyorm dedi..) Neyse ben de ona güvendim ümitlenmek istedim ve hala her çıkışında huzursuz olsamda ona belli etmiyorum bu aralar pek. Neyse bugün konuşurken kendisine alkolü evlenince bir müddet sonra bırakma ümidimden bahsettim. Kendisi de ben evlenince seni bu alkole alıştırırım bakarsın balkonda açmışım şarapı şampanyayı oh tatlı tatlı ne güzel dedi. Tüm ümitlerim orda yıkıldı. Kendisine de dedim benim ümidim senin alkolü kalmaz bırakman,senin ümidin de beni alkol almana alıştırman dedim. Bakalım cnm merak etme kafanı yorma sen filan dedi. Ben de ee ne zaman bırakırsın dedim bırakırım cnm hep içecek halim yok ya dedi. Ama ben iyice artık korkuyorum evlenince bu konuda onu da kendimi mutsuz edeceğimden. Bu arada aileler de tanıştı 20 gün önce. 2-3 hafta sonra da isteme olabilir diye düşünüyorduk.Ayrılsam diyorum seviyorum vazgeçemiyorum öyle hemen. Bilmiyorum kafam karışık lütfen görüşlerinizi paylaşın benle.
Bak canım hiç içki içmemiş senin gibi birinin sonradan alkole başlama
olasılığı % kaçtır?
Arada alkol içen, sıkıntılı anlarında kendini alkolle rahatlatan, ya da keyfine
arkadaşlarıyla bir araya geldikçe her önüne koyulan bardağı deviren adamın
daha sonra abartma olasılığı % kaçtır?
Bekarlar çok daha tozpembe bakıyorlar hayata.
Bilemeyiz emin olamayız o da risk bu da risk değil mi diye.
Evet ama hangisi en büyük risk?
İşte bu çok çok önemli.
Hesapta olmayan bir durum evlendikten sonra çıkar kader,kısmet dersin.
Ama hesapta olan bir durumu görmek istediğin gibi görüp evlenirsen
ve hayal kırıklığı yaşarsan. Ne yaptım ben salak kafam diye kafanı vuracak
duvar ararsın..
Sevgi güzel şey sevelim ama kendimizi daha çok sevelim.
Bile bile lades demeyelim.
Alkol içmeyen ve bırakmasıyla ilgili konu açan birine
belli olmaz bakarsın seni başlatırım balkonda tatlı tatlı patlatırız diyen biri...
Azıcık gerçekleri görelim.
öyle yapacam galibaadam belli ki alkolü bırakamayacak. bence yol yakınken bitirin. ileride çok üzülürsünüz.
herkes bişey diyo kafam karıştı onla da konuştuk biraz önce dedim ki ne diyosun mesajıma saçmalıyosun ben tabiki seni tercih ederim niye seni bırakayım dedi ben de o zaman alkolü bırakmayı düşün dedim tamam cnmm düşünüyorum önümüzdeki on yıl içinde bırakmayı düşünüyorum dedi lakayt bi şekilde.. bence de bırakmaz o. beni bırakır onu bırakmaz gibime geldi söylediğimi ciddiye almadı ama yakında ciddi bir kararla çıkacam karşısına. daha doğrusu ayrı şehirlerde olduğumuz için telefonda diyecemm
bilmiyorum sevgisini çok sevdiğinin söylüyor hep ama bugün dedi ki sen benden daha çok seviyorsun. sen beni mutlu edersin buna eminim de ben seni mutsuz eder miyim diye korkuyorum dedi..Birincisi bu cocuk sosyal icici degil
Bu ayrimi yapalim
Sosyal icici haftada 2-3 gununu ickiye ayirip gece 1-2 de eve gelmez
Evlendikten sonra icki icmeye devam edecegini anlamamak icin cok hayalperest olmak gerekir
Cunku alkol bagimlilik yaratan bir maddedir ve doz artirilarak devam eder
Beni alkolunden daha cok rahatsiz eden konusu sana olan ilgi ve sevgi azligi gibi geldi
Cok duygusuz hic aşik degil sadece mantigiyla senle beraber gibi
Sen bu iliskide daha samimi tarafsiz
Daha guvenilir sensin bence
Once sevgisinden emin misin ki sende alkol mu ben mi sorusunu sormaya cekindigine gore
Sen de emin degilsin
Cok yeni bir iliski lutfen yillarini vermedin sen bu adama
Ailenle tanistirmadan once birak alkolunu once aşkindan emin ol
Alkolle belki evlilik giderde
Sevgi ask olmadan cok zor
Alkol için değil, ciddi bir meselede böylesine çocukça lakayt olabildiği için bitir.
Yarın bir gün, ev kiramız gecikti hayatım ödemeyi düşünmüyor musun ? dediğinde, "düşünüyorum kuzum çıkmaz ayın son perşembesi" diyecektir eminim.
Bir adamla oturup ciddi ciddi konuşabilmelisin. Ve bir adam net olmalı. Cümlenin başı, sonu ayrı oynuyor yani.
Alkol kötülüklerin anası mı ? bilemem. Ama bu şekildeki boş insanlar cehenneme direk olsa yeri.
Sinirlendim şimdi, ayrıl bu adamdan güzelim sen.
Alkol için değil, ciddi bir meselede böylesine çocukça lakayt olabildiği için bitir.
Yarın bir gün, ev kiramız gecikti hayatım ödemeyi düşünmüyor musun ? dediğinde, "düşünüyorum kuzum çıkmaz ayın son perşembesi" diyecektir eminim.
Bir adamla oturup ciddi ciddi konuşabilmelisin. Ve bir adam net olmalı. Cümlenin başı, sonu ayrı oynuyor yani.
Alkol kötülüklerin anası mı ? bilemem. Ama bu şekildeki boş insanlar cehenneme direk olsa yeri.
Sinirlendim şimdi, ayrıl bu adamdan güzelim sen.
çok kadersiz bir insanım ben ya kime el atsam üzülüyorum ama bunda başta bile bile lades dedim benim de suçum var ama napim güvenmek sevmek sevilmek istedimm.. belki yaş geçiyo artık kolay kolay sevemeyeceğim de ama ayrılacamm galiba
İnsanların bazı seçimlerine asla karışmam ama bana takındıkları tavırları önemlidir.
Sen orada duygusal olarak üzülürken onun resmen hani bişey geçmek derler ya hah aynen öyle geçmesi, ağzına terlikle vurulası bir durum.
evet o yapıyo bazen böyle. konuştuğumuzda da kafası güzeldi biraz da ondan.. neysee hayırlısı olsunn
çok kadersiz bir insanım ben ya kime el atsam üzülüyorum ama bunda başta bile bile lades dedim benim de suçum var ama napim güvenmek sevmek sevilmek istedimm.. belki yaş geçiyo artık kolay kolay sevemeyeceğim de ama ayrılacamm galiba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?