sevgilimin annem hakkında söyledikleri

esmermavigoz

kafası karmakarışık bir kadın..
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2015
563
415
103
merhaba kızlar.
edit- kızlar yorumlarınızı dikkate alarak onunla tekrar konuştum. tavrına inanamayacaksınız. ayrıldım.. 112. sayfada. yorumlarınızı bekliyorum. -
uzun süreli bir ilişkim var. ben 22 o 29 yaşlarındayız.
bir kaç gün önce telefonda ilk kez kaynanamla konuşmanın heyecanını sizinle paylaşmış fikrinizi istemiştim.
bugün sevgilim bir konuda beni çok sinirlendirdi fikrinizi yine almak istiyorum.

Sevgilimle annem siyasi görüs olarak birbirlerine zıtlar oncelikle bunu belirteyim
bana aynen şöyle söyledi.
o - aman aşkım şu partiye oy ver başkasına verme
ben - tamam aşkım sakin ol ona vericem zaten
o - annene söyle oda başkasına oy vermesin
ben - annemle hayatta siyaset konusamam o cok dogma*dır
o - aşkım anneni ikna et işte ya vermesin başkasına
ben - hayır dedim annem körü körüne inanir birşeye. sorgulamaz, degisime kapalıdır. ona laf anlatamam aşkım, siyaset konuşulcak biri değil [burda bukadar sert bahsetmemin sebebi konuyu uzatmasın degistiremicegimi anlasin diyeydi]
o - hiç sevmedim ananı ya. tanımadan soğuttun kadından beni
ben - ne biçim konuşuyorsun sen, sevmezsen sevme herkesın siyasi görüşü farklıdır saygı duy
o- saygı duy hayvann. bu ne lan böyle misal duymuyorum nolacak
ben - çok saygısızsın. anneni tanımadan sogudum nasıl bir cümle. söylediğin cümlenin nereye gittiğini biliyormusun. ben senin annen icin aynısı söylesem hosuna gidermi
o - annenin siyasi görüşüne dayanıpta söylemedim sadece. bana itici geldi anlattıklarından. hiç ağzından annene dair iyi birşey duymadım. kalkıp bana laf ediyorsun. kendine ceki düzen ver önce.
ben- her insanin kötü huyları vardır onunda var senin oldugu kadar. ben seni insan saydım anneme kızdıgımda sana anlattım. beni bununla mı vuruyorsun. her anne kız arasinda olan şeylerdi. ben annemle ilgili herşeyi sinirlendiğimde söyleyebilirim, sen el oğlusun haddini bil.
o - ne bu abartıcak ne celallenıyorsun
ben- sen bu yüzü nerden buldun, anneme nasıl itici dersin. oturup sana annemi mi övücem. sinirlendiğimde kavga ettiğimde o an söylüyorum sonra sinirim geçiyor. bidaha hayatta anlatmam zaten.
o- sevmedim anneni hiç hemde. bunuda senin anlattıklarına bakıp soyluyorum oldu mu.

yazışmalarımız aynen bu şekilde oldu. bu konu buraya nasıl geldi hiç anlamadım.

son mesajına cevapta vermedim cünkü cok öfkelenmiştim. gereksiz yere mi sinirliyorum, yoksa söyledikleri gercekten affedilir gibi değilmi. düşünüyorum işin içinden cıkamadım. ayrıca bu konusmalardan sonra nasıl bir tavır takınmalıyım, hiçbirşey olmamış gibi mi yoksa daha kavga edip olayin ciddiyetini idrak mı ettirmeliyim tavsiye istiyorum.

*bu arada ben üniversiteden geldikten sonra annemle pek anlaşamaz oldum. mutfakta anlaşamayız yaptıgım işi begenmez. eve saçlarim dökülüyor diye kızar. markete sigara almaya gitmem surat asar. sevgilime anlattıklarım hep böyle şeylerdi yani sadece bir yaştan sonra anneyle ayni evde gecimin zor oldugundan bahsediyordum.

Son düzenleme:
Her zaman klasik bir öğüt vardır. Annene kocanı, kocana anneni kötüleme diye. Iste böyle yüzüne vurur. Ayrıca kime oy vereceği sevgilini ilgilendirmez çok saygısız biri. Benim annem hakkımda kocam asla böyle konuşamaz konuşursa duyacaklarını çok iyi bilir. Bu konuda net ol asla ailene kim olursa olsun laf söyletme. Ilerde çok pişman olursun.

Siz zaten söylemeniz gerekenleri söylemişsiniz. Sonuçta o sizin anneniz bu kadarını da söyleyemez.

Annenizle olan hic bir seyi birak sevgiliye esiniz olsa anlatmayin. Gun gelir en ufak bir seyde senin annen soyleydi sen soylemedin mi olur. Ayrica itici olan kendisi herkesin kendi karari o kim oluyorki annenize kendi istedigi kisiye oy vermesini soyluyor haddini bilsin once. secme hakki denen bir sey var demi am yaaa.
Dip not: Eger sizde sirf sevgiliniz istiyor diye birine oy veriyorsaniz pes diyorum.

Vallahi kusura bakmayın hata sizde.. Belki anlık sinir,kızgınlık ile kötü düşünmeden annenizle ilgili olumsuzlukları sevgilinizle paylaştınız.Lakin paylaşmanız hiç iyi olmamış beyefendi yüz bulmuş ki anneniz hakkıda yorum yapıyor.Ona ne annenizin siyasi görüşünden vereceği oydan..Ayy çok sinir oldum..Biri benim annem hakkın daha tanımadan anandan soğudum diyecek bende o ilişkiye devam edeceğim..Yok öyle hadi güle güle derim..

Siz annenizi kötülerseniz böyle olur anneniz hakkında siyasetle ilgili tavrını çok kötü ifade etmişsiniz. Siz annenize başta hakaret ediyorsunuz resmen. Öyle olsa bile kim olursa olsun fırsat vermemeniz gerekirdi. Sonunda böyle zorunuza gider vicdan yaparsınız.

Ben: Sevmedim erkek arkadaşınızı hiç hem de bunu da sizin anlattıklarınıza bakarak söylüyorum oldu mu?

Erkek arkadaşınız cidden 29 yaşında mı? Bu nasıl cümle? Ya tez elden kaçın ya da kendisine kimsenin popisine karışmaması gerektığini öğretin. Hoş bunu 18 den önce öğrenmeliydi.

Saygısız ve haddini bilmiyor net. Sizde lüzumsuz bilgiler verip ağzına sakız etmişsiniz anne kız ilişkinizi. Mümkün mertebe aile bireylerini eşe, sevgiliye anlatmamak lazım. Sizin kızgınlığınız geçer unutursunuz hayatınızda ki adam hep bir yerlere not eder. Bu zihniyette bir adamla aile kurmakta çok zor, her tartışmada sen zaten annenle de geçinemiyorsun diye size laf çarpma ihtimali yüksektir.

zaten bu saatten sonra erkeğe ailemle ilgili şeyleri anlatmamam gerektiğini anladim şimdiden ağzımın payını aldım yani.
birdaha asla paylaşmam. surat astı bile demem. ama bu saatten sonra napmam gerektiğini bilmiyorum acıkcası. nasıl bir tavır takınsam bilemedim.

hayir hakaret asla etmedim sadece bazı ınsanlarla gercekten siyaset konusmuyor direk tartısıyor annemde bu cinsten biri. bu söylediğimden yüz bulmuş olmasına kızıyorum zaten ama hakkı değildi

Malzemeyi siz vermissiniz, o da haddini bilmemis. Sizin yasiniza gore yaptiginiz hatayi normal buldum ancak arkadasinizi yasina gore cok densiz buldum. O yastaki birinden hislerini daha olgun ifade etmesini beklerim.

birde 30 yaşına gelmiş kimin hangi partiye oy vereceğine hükmetmeye çalışıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…