sevgilimin annem hakkında söyledikleri

Nasıl bir ilişki ?
Kusura bakma yargılayacağım ama anneni geçtim siyasi konuda sana bile söylemi yanlış . Sen bireysin farkında değil.
Annene söyledikleri de , kim oluyor da anneni eleştirebilme lüksüne sahip oluyor .
Bu çocukla evlilik düşünürsen seni çok yorar.
Baskın karakter ve saygısızın önde gideni kusura bakma

Ne eş ne sevgili ne arkadaş aile hak. böyle konuşamaz buna müsaade etmeyin tavrınızı koymaya devam edin bir süre. Ne ayıp şey hala sürdürmüş alaycı tavrını.Bu da size bi deneyim olsun kimsenin ağzına laf vermeyin herkes gider aile kalır..

Elin adamına anneni kotulersen böyle olur tabi. Şimdi de annene senin laflarina vuruş yapıyor. Anneni sevmiyor ama sen onun annesini sevmek zorunda kalacaksın.

Acayip saygisiz biri haddini bildirmişsin iyi güzel ama ben sanırım benim annemin hakkında böyle konuşan birisi ile arkadaş bile olamazdım. Yani sevmek zorunda değil kimse kaynanasını ama saygı birde ön yargısız davranması gerek en azından

Annelerin kötü bir söz söylediğinde terlikle ağzına vururduğu gibi vurmuşsun bravo bence o haketmiş sen onun ağzına terlikle vurmazsan sonradan sorun oluşturur vur olgunlaşmamış biri sanırım hangi partiye oy verirse verir promosyon mı alıyor sevgilin ne alaka yanı ay gece gece sinir oldum

merhaba kızlar.
uzun süreli bir ilişkim var. ben 22 o 29 yaşlarındayız.
bir kaç gün önce telefonda ilk kez kaynanamla konuşmanın heyecanını sizinle paylaşmış fikrinizi istemiştim.
bugün sevgilim bir konuda beni çok sinirlendirdi fikrinizi yine almak istiyorum.

Sevgilimle annem siyasi görüs olarak birbirlerine zıtlar oncelikle bunu belirteyim
bana aynen şöyle söyledi.
o - aman aşkım şu partiye oy ver başkasına verme
ben - tamam aşkım sakin ol ona vericem zaten
o - annene söyle oda başkasına oy vermesin
ben - annemle hayatta siyaset konusamam o cok dogma*dır
o - aşkım anneni ikna et işte ya vermesin başkasına
ben - hayır dedim annem körü körüne inanir birşeye. sorgulamaz, degisime kapalıdır. ona laf anlatamam aşkım, siyaset konuşulcak biri değil [burda bukadar sert bahsetmemin sebebi konuyu uzatmasın degistiremicegimi anlasin diyeydi]
o - hiç sevmedim ananı ya. tanımadan soğuttun kadından beni :KK30:
ben - ne biçim konuşuyorsun sen, sevmezsen sevme herkesın siyasi görüşü farklıdır saygı duy
o- saygı duy hayvann. bu ne lan böyle misal duymuyorum nolacak
ben - çok saygısızsın. anneni tanımadan sogudum nasıl bir cümle. söylediğin cümlenin nereye gittiğini biliyormusun. ben senin annen icin aynısı söylesem hosuna gidermi
o - annenin siyasi görüşüne dayanıpta söylemedim sadece. bana itici geldi anlattıklarından. hiç ağzından annene dair iyi birşey duymadım. kalkıp bana laf ediyorsun. kendine ceki düzen ver önce.
ben- her insanin kötü huyları vardır onunda var senin oldugu kadar. ben seni insan saydım anneme kızdıgımda sana anlattım. beni bununla mı vuruyorsun. her anne kız arasinda olan şeylerdi. ben annemle ilgili herşeyi sinirlendiğimde söyleyebilirim, sen el oğlusun haddini bil.
o - ne bu abartıcak ne celallenıyorsun
ben- sen bu yüzü nerden buldun, anneme nasıl itici dersin. oturup sana annemi mi övücem. sinirlendiğimde kavga ettiğimde o an söylüyorum sonra sinirim geçiyor. bidaha hayatta anlatmam zaten.
o- sevmedim anneni hiç hemde. bunuda senin anlattıklarına bakıp soyluyorum oldu mu.

yazışmalarımız aynen bu şekilde oldu. bu konu buraya nasıl geldi hiç anlamadım.
son mesajına cevapta vermedim cünkü cok öfkelenmiştim. gereksiz yere mi sinirliyorum,
yoksa söyledikleri gercekten affedilir gibi değilmi. düşünüyorum işin içinden cıkamadım. ayrıca bu konusmalardan sonra nasıl bir tavır takınmalıyım, hiçbirşey olmamış gibi mi yoksa daha kavga edip olayin ciddiyetini idrak mı ettirmeliyim tavsiye istiyorum.

*bu arada ben üniversiteden geldikten sonra annemle pek anlaşamaz oldum. mutfakta anlaşamayız yaptıgım işi begenmez. eve saçlarim dökülüyor diye kızar. markete sigara almaya gitmem surat asar. sevgilime anlattıklarım hep böyle şeylerdi yani sadece bir yaştan sonra anneyle ayni evde gecimin zor oldugundan bahsediyordum.
Haklısınız öfkelenmekte. Evlilik muhakkak düşünüyorsunuzdur ama ben gözden geçirin kararınızı derim. Şimdiden aile bireyine karşı böyleyse ileride daha kötü durumlarla karşılaşırsanız. Sevmeyebilir ama bunu içinde saklaması daha dogru olurdu ki bu da sizi onemsedigini gösterirdi ancak böyle çirkin bir şekilde söylemesi de sizi önemsemedigini gösterir. Lütfen iliskinizi gözden geçirin..

Benim oyumdan ona ne... şu partiye ver nasıl der...ne hakkı var öyle birşey demeye...bide anneme hakaret edecek...bu şimdiden oyuna karışıyorsa yakında giyindiğin donada karışır...

Konu sahibi adeta "Neden çocuk yapmamalısınız" konulu kamu spotu gibi.

Sen sevgilinin dediklerini falan bırak şimdi, zira bizzat kendin anneni yerin dibine gömmüşsün. Kadını bildiğin zır cahil cühela olarak lanse etmişsin. Asıl ayıp senindir. O herif bir suçlu ise sen bin defa suçlusun.

O kim oluyor Muş ya oyunu şuna versin diyor saygısız cidden benim eşim bile dese bana şuna oy ver diye kendi oyumu kendim veririm onun aklıyla mı yaşıyorum ben her kızın annesiyle geçinenediği dönemler olur ne olursa olsun anne o bende geçinemediğim zamanlar oldu eşinle de paylaştım kendi de gördü ama eşim hiçbir zaman saygısını bozmadı anneme karşı bende onun annesine saygımı bozmam anneni hiç sevmedim ne demek dünya da bir tane ana var ama kocayı tonla bulursun canım bunu unutma

Bence ilişkinizi tekrar gözden geçirin, yaşının olgunluğunu alamamış ileride de canınızı sıkabilir.
İnsanların iradesine karışıyor bir de, hadsiz.

Hadsiz. 1.si insanlar istediğine oy verebilir, saygısız biri olduğu burdan zaten belli. 29 yaşına gelmiş ama olgunlaşamamış kendisi belli.
2.si terbiyesiz biri. Hemde fazlasıyla. Benim aile konusunda net çizgilerim vardır. O çizgiyi geçerse karşıdaki kişi kendini kapıda bulur.
3.sü el oğluna zamanında annenizden yakındığınız için şimdi yüzünüze vuruyor. Böyle insanlardan korkacaksın. Çünkü ilerde her olayda mutlaka sizi söylediğiniz şeylerden hep vurmaya çalışacaktır.

Balık baştan kokmuş.

Kız kısmı zaten anneyi keser babayı keser
Sonrada Erkek kısmından saygı bekler
Suç sende . Aileni kimseye kesme
El kızını. Hep ezerler gözyaşlarını silecek olan yine kendi ailen

Ben olsam şöyle yapardım: “aşkım, seni anneme anlattım. Çok çiğ ve hadsiz buldu”
Devamında gelecek mesajlara da ömrü billah yanıt vermez,ilişkiyi burda bitirirdim.

Arkadaşınız dayatmacı. Şuna oy ver diyen biri zaten benim için ofsaytır. Sizin fikirlerinize hiç saygısı yok.
Siz ona tamam aşkım, yaparım aşkım demeye devam ederseniz o da böyle azıtıp annenize kadar dil uzatır.
Anne candır unutmayın. Daha şimdiden böyle laflar söyleme cesaretinde bulunuyorsa ileride yapabileceklerini tahmin bile edemiyorum.

Dehşet hadsiz ve saygısız bir adam. Bir kere size şu partiye oy ver deme cüretini nereden buluyor? Biraz tepenize çıkarma durumu var sanırım. Sinirlenme, zaten ona oy vereceğim diyene kadar, höst, sana mı kaldı kime vereceğim, aklım bana yetiyor diyebilmeliydiniz. Anneniz hakkında söyledikleri de ayrı terbiyesizlik. Adamın karakteri tavırlarından belli. Siz bu adamla devam etmek istediğinize emin misiniz?

Evde yaşanılan evde kalır.
Ne eşe aile içi konu anlatılır,ne anneye babaya eşle (sevgiliyle) yaşanılan kavga tartışma anlatılır.
Biz ailemizden böyle gördük,öğrendik.
Sonra iki tarafta birbirine diş biler yada yüzünüze vurur böyle.
Taraflar barışır ama anlatılanlar unutulmaz işte.
Ayrıca kimsenin siyasi görüşü kimseyi ilgilendirmez.
Oyu neden gizli kullanıyoruz arkadaş anlamıyorum şu tip insanları ya.

Back
X