sevgilimin annem hakkında söyledikleri

merhaba kızlar.
uzun süreli bir ilişkim var. ben 22 o 29 yaşlarındayız.
bir kaç gün önce telefonda ilk kez kaynanamla konuşmanın heyecanını sizinle paylaşmış fikrinizi istemiştim.
bugün sevgilim bir konuda beni çok sinirlendirdi fikrinizi yine almak istiyorum.

Sevgilimle annem siyasi görüs olarak birbirlerine zıtlar oncelikle bunu belirteyim
bana aynen şöyle söyledi.
o - aman aşkım şu partiye oy ver başkasına verme
ben - tamam aşkım sakin ol ona vericem zaten
o - annene söyle oda başkasına oy vermesin
ben - annemle hayatta siyaset konusamam o cok dogma*dır
o - aşkım anneni ikna et işte ya vermesin başkasına
ben - hayır dedim annem körü körüne inanir birşeye. sorgulamaz, degisime kapalıdır. ona laf anlatamam aşkım, siyaset konuşulcak biri değil [burda bukadar sert bahsetmemin sebebi konuyu uzatmasın degistiremicegimi anlasin diyeydi]
o - hiç sevmedim ananı ya. tanımadan soğuttun kadından beni :KK30:
ben - ne biçim konuşuyorsun sen, sevmezsen sevme herkesın siyasi görüşü farklıdır saygı duy
o- saygı duy hayvann. bu ne lan böyle misal duymuyorum nolacak
ben - çok saygısızsın. anneni tanımadan sogudum nasıl bir cümle. söylediğin cümlenin nereye gittiğini biliyormusun. ben senin annen icin aynısı söylesem hosuna gidermi
o - annenin siyasi görüşüne dayanıpta söylemedim sadece. bana itici geldi anlattıklarından. hiç ağzından annene dair iyi birşey duymadım. kalkıp bana laf ediyorsun. kendine ceki düzen ver önce.
ben- her insanin kötü huyları vardır onunda var senin oldugu kadar. ben seni insan saydım anneme kızdıgımda sana anlattım. beni bununla mı vuruyorsun. her anne kız arasinda olan şeylerdi. ben annemle ilgili herşeyi sinirlendiğimde söyleyebilirim, sen el oğlusun haddini bil.
o - ne bu abartıcak ne celallenıyorsun
ben- sen bu yüzü nerden buldun, anneme nasıl itici dersin. oturup sana annemi mi övücem. sinirlendiğimde kavga ettiğimde o an söylüyorum sonra sinirim geçiyor. bidaha hayatta anlatmam zaten.
o- sevmedim anneni hiç hemde. bunuda senin anlattıklarına bakıp soyluyorum oldu mu.

yazışmalarımız aynen bu şekilde oldu. bu konu buraya nasıl geldi hiç anlamadım.
son mesajına cevapta vermedim cünkü cok öfkelenmiştim. gereksiz yere mi sinirliyorum,
yoksa söyledikleri gercekten affedilir gibi değilmi. düşünüyorum işin içinden cıkamadım. ayrıca bu konusmalardan sonra nasıl bir tavır takınmalıyım, hiçbirşey olmamış gibi mi yoksa daha kavga edip olayin ciddiyetini idrak mı ettirmeliyim tavsiye istiyorum.

*bu arada ben üniversiteden geldikten sonra annemle pek anlaşamaz oldum. mutfakta anlaşamayız yaptıgım işi begenmez. eve saçlarim dökülüyor diye kızar. markete sigara almaya gitmem surat asar. sevgilime anlattıklarım hep böyle şeylerdi yani sadece bir yaştan sonra anneyle ayni evde gecimin zor oldugundan bahsediyordum.
sevgili oldugunuz halde çok densiz , kocan olsa kimbilir nasıl konusacak

bir de sana birşey söylemek istiyorum

hayatındaki insana asla ailenle ilgili olumsuz şeylerden bahetme bunu ya içinde yasa ya da yakın bir arkadasına anlat

8 senelik evliyim eşim bana şu partiye oy ver diyemez. Erkek arkadaş kim ki?!
Ayrıca da isteyen istediğine verir. İkna çabaları da çok gıcık ve yıpratıcı. Teyzem de sürekli bana x parti ile ilgili mesajlar atıyor. Aynı fikirde olmama rağmen soğudum. Karışmayın herkesin bir oy hakkı var kim ne yapan yapsın.

Ayrıca üslup çok felaket. Tam bir hıyarağası arkadaşın.

merhaba kızlar.
bir kaç gün önce telefonda ilk kez kaynanamla konuşmanın heyecanını sizinle paylaşmış fikrinizi istemiştim.
bugün sevgilim bir konuda beni çok sinirlendirdi fikrinizi yine almak istiyorum.

Sevgilimle annem siyasi görüs olarak birbirlerine zıtlar oncelikle bunu belirteyim
ben - hayır dedim annem körü körüne inanir birşeye. sorgulamaz, degisime kapalıdır. ona laf anlatamam aşkım, siyaset konuşulcak biri değil [burda bukadar sert bahsetmemin sebebi konuyu uzatmasın degistiremicegimi anlasin diyeydi]
ben - ne biçim konuşuyorsun sen, sevmezsen sevme herkesın siyasi görüşü farklıdır saygı duy
ben - çok saygısızsın. anneni tanımadan sogudum nasıl bir cümle. söylediğin cümlenin nereye gittiğini biliyormusun. ben senin annen icin aynısı söylesem hosuna gidermi
o - annenin siyasi görüşüne dayanıpta söylemedim sadece. bana itici geldi anlattıklarından. hiç ağzından annene dair iyi birşey duymadım. kalkıp bana laf ediyorsun. kendine ceki düzen ver önce.
ben- her insanin kötü huyları vardır onunda var senin oldugu kadar. ben seni insan saydım anneme kızdıgımda sana anlattım. beni bununla mı vuruyorsun. her anne kız arasinda olan şeylerdi. ben annemle ilgili herşeyi sinirlendiğimde söyleyebilirim, sen el oğlusun haddini bil.
ben- sen bu yüzü nerden buldun, anneme nasıl itici dersin. oturup sana annemi mi övücem. sinirlendiğimde kavga ettiğimde o an söylüyorum sonra sinirim geçiyor. bidaha hayatta anlatmam zaten.
o- sevmedim anneni hiç hemde. bunuda senin anlattıklarına bakıp soyluyorum oldu mu.

son mesajına cevapta vermedim cünkü cok öfkelenmiştim. gereksiz yere mi sinirliyorum,
yoksa söyledikleri gercekten affedilir gibi değilmi. düşünüyorum işin içinden cıkamadım. ayrıca bu konusmalardan sonra nasıl bir tavır takınmalıyım, hiçbirşey olmamış gibi mi yoksa daha kavga edip olayin ciddiyetini idrak mı ettirmeliyim tavsiye istiyorum.

*bu arada ben üniversiteden geldikten sonra annemle pek anlaşamaz oldum. mutfakta anlaşamayız yaptıgım işi begenmez. eve saçlarim dökülüyor diye kızar. markete sigara almaya gitmem surat asar. sevgilime anlattıklarım hep böyle şeylerdi yani sadece bir yaştan sonra anneyle ayni evde gecimin zor oldugundan bahsediyordum.
Böyle saygısız bir insanla asla ilişki yürütülmez. Annem dünyanın en kötü insanı olsa dahi biri gelip annemle ilgili en ufak kötü bişey diyemez, dedirttirmem. Annenizin siyasi görüşü onu neden enterese ediyor? Ki sizinkine bile karışamaz. Herkes hür iradesini kullanarak istediği partiye oy verebilir. Böyle insan müsveddeleri ile ömrünüzü çürütmeyin :( umarım barışmamışsınızdır

merhaba kızlar.

Aferin şimdiden daha annenle aranızda her evde olabilecek şeyleri anlatıp fırsatınızı vermişsiniz. Ayrıca iki günlük adam kim oluyor da anne hakkında şimdiden böyle densiz konuşabiliyor? Bugün böyleyse evlenince ne gönderir doğru düzgün en saygı gösterir ne gider damat olarak Gönüllerini alır. Ben anneye çok önem veririm bu yüzden yazdıklarım biraz sert olabilir ama evleneceğiniz insan önce ailenize saygılı olacak. Sizinle aranızda olanları siz nasıl olsa affeder unutursunuz. Ama aileniz bunu duysa asla unutmaz. O yüzden annenizin oy vereceği partiye kadar karışma hakkı yok. Özgür bir ülkede yaşıyoruz. Kimse kimseye o partiye verme diyemez. Saçmalık.

Kac senelik kocam bile taban tabana zit partileri destekledigimiz halde bi kez olsun su partiye oy kullan dememistir.o hadsiz kim oluyo.sana karistigi yetmiyo birde annene kadar uzaniyo,resmen anneni asagiliyo daha tanimadan ve sen nasil bir tavir takinman gerektigini soruyosun.

Eger ilerde uzulmek istemiyosan bas tekmeyi dengesize...

Tavrınız ve verdiğiniz cevaplar yanlış.
Anneniz vereceği oyu sevgilinize mi soracak, siz anneninizin oyuyla ilgili yazarken bile o vazgeçmez, sabit fikirlidir derken bile, anneninizi düşürüyorsunuz karşı tarafa.
Anneniz ne size ne de sevgilinize soracak değil verdiği oyu.
O yüzden konuşulacak bir konu bile yok ortada.
Konuyu o annemin kendi tercihi, istediği şekilde karar verir diyip kapatmalıydınız.
Malesef siz kendiniz karşı tarafın gözünde o hale düşürmüşsünüz olumsuz konuşarak devamlı.
Bunu da size karşı kullanan birinden ne hayır gelir sizce.
Acaba anneniz sevgilinize bayılıyor mu, daha tanımadan saçma sapan yorumlar.
Siz onun annesi için iki kelime edin de seyreyleyin laf ettiriyor mu ?

Yaşının küçük olduğu belli çünkü daha başkalarına hele ki evlenmeyi düşündüğün kişiye aileni kötülememen gerektiğini öğrenememişsin. Böyle önüne gelir işte. Gelelim erkek arkadaşına. Olgunluktan, saygıdan, terbiyeden nasibini almamış hazımsız biri. 29 yaşında biri gibi hiç değil. Ağzının payını vermişsin.

Biri benim ailemden biri hakkında böyle konuşacak hele ki bi yabancı erkek anında orda biter
Asıl önyargılı ve saygısız olan kendisi
Bu adamla evlenipte kendinize yazık etmeyin bencili TEK’i belli

Anneme böyle laf eden eşim olsa alnını karışlarım.
Değilki sevgili olacazz.
Ağzının payını vermişsiniz iyi olmuş.
Ben olsam ayrılırdım bile.
Delinin zoruna bakın,kimin kime oy vereceğine bu denli karışmak ne haddineymiş.
Ne haddine size annenizi kötülemek.
Terbiyesizlik

siz yarın bu adamla evlenince her şeyinize karışır, bu tip insanlar diğer insanları yönetmeye çalışır. Ayrıca benim dediğim doğru diye düşünüp sizin fikirlerinize saygı göstermez.siz iyice bir anlayın ,gerçek yüzünü görmeye çalışın fakat nesnel olun bunu yaparken duygularınızı işin içine katmayın.eğer devam etmek isterseniz edin istemezseniz bırakın, çünkü ileride size hükmetmek isteyen biriyle olmanız zor olur ve cidden psikolojiniz bozulabilir.doğru kararı almanız dileğiyle.

Yazdım yazdım sildim valla..
Ama en başında "Bizim evde kimsenin oyuna karışılmaz" diyip kapatsaydın konu bu kadar uzamazmış.
22 yaşımdayım babamın kime oy verdiğini bilmem, nişanlım istiyor diye oyumu da değiştirmem 2,5 senedir beraberiz ayrı partilere oy verdik konusu bile olmadı sizin ki ilginçmiş.

Bu adamla evlenmeyi tekrar düşün derim. Sana bile saygı duymuyor baksana oyuna karışıyor. Kaldı ki annen hakkında assssla böyle konuşmamayı öğrenmeli ya da arkana bakmadan kaçsan mı?

İnsanın bir başkası için başka bir partiye oy atmasını omurgasızlik olarak görüyorum.
Benim eski sevgilim de öyleydi. Adam otuzuna gelecek annesinin partisine vermiş (ki günahı kadar sevmez). Birlikte olduğumuz seçimlerde de ne zaman ortamda siyaset konuşulsa 'amaaan benim kafam rahat. Yengencin partisine aticam' derdi. Bu arada benim de üyesi ya da taraftarı olduğum bir grup yok, kararsizdim. En son seçim günü arayıp teyit etti 'şuna veriyoz di mi aşkım? Karar degistirmedin?' diye:işsiz:
Bana şey gibi geliyor, köyde okuma bilmeyen kadınlara ip veriyorlardı ya geçen senelerde çok bağımsız çıkan bir zamanda. Bu ipin ucundaki adama bas diye.
Demokrasi bu mudur arkadaş?
Sevgiliniz de maşallah, karşıt olduğu partiyi düşününce kendisinin Atatürk ilkelerine bagli- modern- demokratik olması falan düşünülür ama kafa aynı bagnaz diye elestirdigi kesimin kafası!

Burada sevgilinizin haklı olduğu tek bir kısım var. O da siz annenizi kendiniz kotulemissiniz, el oğluna böyle anlatılır mi? Adam tabii tanışmadan soğur. Ona bu sözü söyleyecek dili siz vermişsiniz.

Benden sana tavsiye yol yakınken ayrıl, çünkü adam kendini belli etmiş.
Hem aklını peynir ekmekle mı yedin daha 22 yaşında kaynanam / annem saçma sapan işlere bulaşmıssin. Gençlik bir kere geliyor yaa...zaten evleneceksin bir gün, ne bu acele?
Ben 27 yaşındayım, valla bak bu yaşlar ve bekarlık coook güzel. Aklını çelmiş gibi olmayayım ama bir düşün derim

kızlar dün mesajlarınızı dikkate alıp sevgilime bir mesaj attım.
onun yazdıklarına hala inanamıyorum, lütfen bir yorumlayın.
mesajı aynen iletiyorum.,
ben - ben hayatımdaki adama sıkıntımı anlatıp içimi dökmek istedim.
hayatımı paylaşacağım insanla bunlarıda konuşabilmem gerekirdi.
ancak o adam sen değilmişsin.
belliki daha çiğsin, hadsizlik ettin ve bu ettiğin yersiz lafların mahcubiyetini duyup afedersin demek yerine, anlatmasaydın senin hatan sen anneni kötü anlattın dercesine resmen güvenilip dertleşilemeyecek bir adam olduğunu gösterdin.
yakın görüp, güvenilerek anlatılan şeyi zor anda zayıflık olarak kullanan oradan vurmaya çalışan insam kalitesiz ve güvenilmezdir.
ben anlatırım, sen duracagın yeri bilirsin.
ben sürekli sana neyi anlatıp neyi anlatmasam diye hesap yaparak ömür geçiremem, böyle hayat arkadaşlığı olmaz zaten.
ayrıca siyasi görüşünü kendine sakla, insanlara neden müdahele ediyorsunki*
29 yaşına gelmişsin, kendine yeten aklınla kimin kime oy vereceğini belirlemeye çalışıyorsun üstelik tanımadıgın biri adına.
bu hoşgörüsüzlük ve faşist kafayla devam edersen, dogmalar tarafından yönetilmeye alışmalısın.
benimle bu oy mevzunu konuştun, yetmedi aileme musallat oluyorsun.
aynı pozisyonda beni bir düşün. ben senin annen için söyle anana oy vermesin diyebilir miyim*
sen nasıl yüz bulurda üstüne basa basa, tepki gösterdiğim halde anneni sevmedim HEMDE HİÇ, İTİCİ diyebiliyosun.
o senın kayınvalıden olacak ınsan ve tanımadan etmeden sırf karakteri zor bir insan olduğunu söyledim diye önyargılı yersiz ve terbiyesizce konuşamazsın.
bu hiç alttan almayışın, söylediklerini kendine hak görmen, kusura bakma yersiz oldu gibi bir açıklama yapmaman beni çok düşündürdü.
böyle bir insanla ilerde yaşanılacak sorunların tehlikesini göze alamıyorum.

0 - komple saçmalıksın. kimseye ne laf anlatıcak halim var artık başka birşey. göze alamıyosan gidersin olur biter.
yok oanneme onu demişsin yok koz kullanmışsın hayali ticaret yapma kafanda.
ben kimsenin zor durumundan çıkar sağlayacak zihniyette birisi değilim
bambaşka iki konuyu birbirine karıştırıyorsun sen.
neyse güllü fotoğrafını koymuşsun eski sevgilinin aldıgı ciceklerdi onlar. sen onunla barıs ben artık cocukca alıngan şeylerine gelemiyorum.
birdaha sakın döneyim deme. bu işin artık oyuncak edilecek hiç bir tarafı kalmadı. senin gerçek yüzün bu işte.
en ufak şeyden olay cıkartan sensin. ben alttan felan almam geri adımda atmam.
bu saatten sonra kimseye eyvallahım yok yaşım 29. kimseye görede kural belirleyemem.

Back
X