Sevgilimin annesi kiskaniyor

Evleneceğiniz yaşı o mu belirleyecekmiş. Sizler yetişkin insanlarsınız sonuçta. Sonuçta evlenmeyi bir düzene koymuşsunuz. Yoksa sizi istememezlik gibi bir durumu mu var.

Bence annesi ile fazla görüşme.sevgililere annesi nden dert yanma savunmaya geçip canını sıkar.
okulu bitsin tuşu halledin kimse bişey diyemez.
diyen de kendi konuştuğunu kendi dinler.
su an bunları düşünüp kendinizi de sevgilinizi de bunaltmayin.evlenmenize engel olamazlar olmazlar...

ortada birşey yokken gidip gelmeyin sizde mesafeyi koruyun..
bu yeni nesil modası herhalde sevgilinin ailesiyle ortada birşey yokken tanışmak teyze moduna girmek..
kadın herşeyi söyler zamanı geldiğinde sevgiliniz konuşur.. gidip gelmezseniz duymazsınız arayada böyle kırgınlık girmez..

Tipik erkek annesi
Erkek anneleri oğullArının bir baska kadına asık olmasını zor kabullenıyor

Biz eşimle evlendiğimiz vakit , kvalidem eşime sen seçimini eceden yana yaptın dedi

Sen de beni bırakıp gittin ya artık kimseye güvenmem ben dedi

Sanki kocam karısını aldattı
Malesef böle sorunlular.

Evlenince daha da sinir boZucu oluyorlar
Sevgilinizin bu durumu ciddi olarak konusması gerekli annesi ile yoksa kadın böyle devam eder.
Oğlunun kararlarına saygı duyması gerektiğini bilmeli.

Benim kvalide biz evlenince eşimi aylarca aramadı , resmen tavır aldı duvar ördü eşime
Ama sorsak ay siz mutlu olun uzak olun ben sizin mutlulugunuzu isterim der

Evlilikte yaş faktörü ileri yaş olarak baz alınmamalıdır. Tıp çok zor bir bölüm birde tus sınavı ciddi çalışma ister uzmanlık için bir 4 sene lâzım ki iş hayatı düzene girsin. Kadın bunları düşünüyordur. Birde oğlunu en iyi o tanır emin olun. Benim kv de de biz nişanlı iken benim oğlum zor çocuk derdi. Bende o zaman bunun neresi zor sinirli derdim ama kv haklı imiş. Biraz annesinin çerçevesinden bakın o da sizin kötülüğünuzu istemez. Ne yapacak oğlunun turşusu nu mu kuracak yarın siz olmasanız başkası ile evlenecek oğlu. Boş verin önünüze bakın. Evlilik ciddi emek isteyen bir kurum önce onunuzdeki badereleri atlatin evlilik olayınaöyle bakın yoksa birbirinizi çok yipratirsiniz

tipik kaynana modeli. hepimizde var. yalnız birşey söyleyim. yıllar geçsede değişmiyorlar, hep aynı pis hareketlere, konuşmalara devam ediyorlar. tavsiyem hiç muhattap olma, soğuk ol, fazla gelip gitme, hediye alma.. onlar anca bundan anlar. hatta evini uzak bir yerden tut.

sizi üzmek istemem ama sevgilinizin annesi sizi gelin adayı olarak benimsemiyor istemiyor.
siz elinizden geldiğince nazik davranıyormuşsunuz ama o sizinle konuşurken yüzünüze bakmıyormuş.
"evlenmek için erken" telkinleri de zaman kazanmak istediğini gösteriyor.
tabi burada önemli olan sevgilinizin tavrı, her kayınvalide gelinini bağrına basacak diye bir kaide yok, onun lafı ile geminin yürüyüp yürümeyeceğini sevgiliniz tayin edecek.

Şimdik doktor hanım..seneye kadar kim öle kim kala.akışına bırakın.sevdirmeye çalışmayın belki elektrik tutmamıştır.

İlişkilerde elbette ki ailelerin yeri de önemi de büyük hele ki bu şekilde ciddi olanlarda ama fazla da karışmalarına müsade etmemek lazım sonuçta evlilik o aileden ayrılıp yeni bi aile kurmak demek, kurmayı planladığınız yeni ailenizde de söz hakkı sadece size ait üstelik yetişkin de insanlarsınız yani kimse kimsenin sahibi değil fikri olabilir tabiki ama müdahalesi olmamalı

Canım öncelikle başın sağolsun ben de ayni meretten babamı kaybettim neredeyse 4 sene önce... ben de babası vefat eden kızların sevdikleri biri de varsa fazla uzatmadan evlenmesi gerektiğini düşünüyorum. Senin çok şükür mesleğin var, benim de vardı ama yaninda esin olunca zorlukları asmak çok daha kolay oluyor... bence gayet mantıklı bir plan yapmışsınız ne çok acele ediyorsunuz ne de ağırdan aliyorsunuz. Yine de Hayat her zaman planlandığı gibi olmayabilir, ornegin nisanlin mezun olamayabilir ya da sınavı kazanamayabilir. Bu durumlar için de yedek planiniz olsun.

Ayrıca erkekler gec olgunlaşıyor buna katılıyorum ama istisnai durumlar da olabiliyor. Ornegin benim abim 26 yaşında evlenmişti ve gayet sorumluluk sahibi biriydi, üstüne bir de henüz 1 senelik evliyken babamın vefatıyla kaç kişinin daha sorumluluğu üstüne bindi ama abim altından kalkmasını bildi... demem o ki sen sevdigin kişiyi artık az çok tanımışsındır, evlilik büyük sorumluluk onun bu sorumluluğun altına girebilecek biri olup olmadığının sinyallerini yakalamış olman gerekir. Eminsen hic aklın karışmasın.

Son olarak müstakbel kayınvalide adayınla ilgili olarak çok fazla dert etme ve yüz-göz olma derim. Verilebilecek en güzel cevap sizin mutlu bir evlilik yapmanızdir..

Not: Sevdiğinin sinirli olmasıyla ilgili de yazacaktım unutmuşum. Bana da eşimin tüm akrabaları daha biz nişanlıyken o çok inatçıdır sinirlidir tarzında konuşarak gözümü korkutmuştu. Bu birazda senin ona karşı tavrınla alakalı diye düşünüyorum. Ben hiç bir zaman eşimin damarına basmadım onunla zıtlaşmadım, özellikle evliliğin ilk senesi her şeyine tamam dedim sustum. Şimdi emin ol o akrabaları bile şaşırıyor, sen bununla nasıl böyle güzel geçiniyorsun diyor. Evlilikle beraber de erkekler sakinleşiyor bu da bir gerçek... sonuç olarak şunu söyleyeyim "doğru insana yanlış davranırsan o yanlış insan olur, yanlış insana doğru davranırsan o doğru insan olur" bu sözü aklından çıkarma olur mu :) inşallah mutlu huzurlu bir yuvan olur canım

Son düzenleme:
Anlattıklarınızdan kıskançlık sorunu çıkaramadım. Dediği gibi, en azından oğlu için evliliğin erken olsuğunu düşünüyor olabilir, ki bu çok normal. Evladını tanıyorsa onun evlilik için hazır olup olmadığını az çok tahmin ediyordur. Daha öğrenci, işi yok, düzeni yok. Bir durun bakalım bir düzenini kursun, evlilik kaçmıyor yani. Sevgilinin annesi de böyle düşünüyor olsa gerek. Kıskançlıkla alakasız bu.

Mesleğinizi elinize almıssınız ona ne.. zaten düğün bir iki yılı bulur ki tıp okuyanlar otuzu buluyor.. dahamı küçüksünüz oğlunu küçültüp cebine koycak kadın.. bizde küçüktük kocam benden üç yas küçük aşık oldu 20sinde evlencem die tutturdu bayılmalar ağlamalar kv arayıp isteleye gelcez dedi sorun etmedi de sonrası sorun..küçük evlenmeyi tavsiye etmiyorm bu arada...

Merhaba kizlar
3 yillik ciddi bir iliskim var. Doktorum universiteden yeni mezun oldum. Sevgilim de tipta okuyor son sinifta ve ayni yastayiz.Sevgilimin mezun olmasini bekliyoruz uzmanlik sinavina girip pesine nisanlanmayi dusunuyoruz. Sonrasinda da 1 yil icerisinde meslege baslyip evlenmek istiyoruz. Sorun su ki sevgilimin annesi evlenmemizi istemiyor yani yaklasik 4 yil sonra falan ancak evlilik yasimiz gelirmis oyle dusunuyor. Beni evine cagirip surekli daha kucuk oldugumuzu simdi evlenemeyecegimizi soyluyor. Sevgilimi kotuluyor bana cok sinirliymis de annesi cekermis ama esi cekmezmis vs. Bizi sevgilimle mobilyacida gordu. Tesadufen karsilastik. Kendimize mobilya bakiyoruz sanip suratini asti bir tebessum bile etmedi. Halbuki benim anneme bakiyorduk mobilyayi. Yani kisacasi oglunu kiskaniyor. Ben ona her zaman guleryuzlu davraniyorum teyzecim diye konusuyorum hic bir zaman elim bos gitmiyorum ters birsey soylemiyorum yine de boyle. Daha sevgiliyken bile boyle davranan ilerde bana neler yapmaz diye dusunuyorum. O kadar kafama takiyorum ki stresten hasta oldum. Bundan yaklasik 2 sene once babami kaybettim kanserden. Zaten stresli bir hayatim var kadin hic anlayis gostermiyor. Ben cok bunaldim buraya yazmak istedim :KK43:

Zorlanmanızı sıkıntı çekmenizi istemiyordur. Önünüzde hala çok zorlu yollar var. Rahata erin ondan sonra evlenin istiyordur. Ama bu gidip gelme eli boş gitmeme bunlar seni avantajlı duruma çevirecek olaylar değil. Evlilik için kv ile niye sen muhattap oluyosun ki. İş ciddileşene burnundan kıl aldırmayan sen ol. Sevgilin çeksin annesinin evlenmeyin baskılarını.

Sanırım müstekbal kv adayınız Doktor olan oğlunun eşinin okumuş üstelik Doktor çıkmış bir kızla evlenmesini istemiyor neden ? büyük ihtimal ona sözünü geçiremeyecek hatta onu küçük görüp ezemeyecek çünkü gelin hanımda Doktor ! halbuki gelin hanım mesleği kariyeri daha düşük olsa hazmedebilirdi egosunu tatmin edemeyecek gönlünce vs uzar gider .Sana tavsiyem şudur eğer erkek arkadaşın Anne komutu altında yaşamıyorsa ,ayakları yere sağlam basıyorsa ne isrediğini biliyor pısırık değilse senide sevip laf ettirmiyorsa korkma kv adayın bi halt edemez ! üstelik bu kıskançlığı hem kendine zarar hemde onu insan yerine koyanlara zararı olur edersen fazla üzerine düşmeden idare edersen belki zamanla sana alışır ama lütfen fazladan mütevazi olayım deme seni üzmeye çalışır huzurunu bozar oğluna hep annesini kötüleme bırak kendi görsün annnesinin sana yaptıkları yanlışları .. Rabbim hakkında herşeyin gönlünce olmasını dilerim amin

Lactobacillus'u gorunce anladim zaten ;)
TUS ve mesleginizde basarilar dilerim.

Kayinvalide adayinizla mobilyacida karsilastiginiza gore ayni sehirdesiniz galiba. Bir daha karsilastiginizda yanlis anlamayi duzeltebilirsiniz. Aldiginiz mobilyalarin resmini gosterip/gonderip yorumuna gore tavrinizi guncellersiniz.

Ama bence hic gerek yok. Yanlis anlamak aliskanlik haline geldiyse iletisim kopuklugu duzeltilmiyor.

Yetiskin insanlarsiniz, yuva kuracak olan sizsiniz. Kafaya takmayin, akliniza gelince erteleyin gitsin. Onunuzdeki sinav daha oncelikli gibi geldi bana. Gonlunuzce olsun :KK200:

bı anne oglunun evlılık ıcın daha olgun olmadıgını soyluyor ıse onu dınle
annem abımden yana acık acık gelınımıze soyledı uzulmenı ıstemem bı kadın mutlu hayaller kurar gerceklesmeyınce cok yıpranırsın yazık olur oglumun daha buyumesı gerek onda evlenecek olgunluk yok dedı
gelınımızde aynı senın gıbı kıskanıyor annem sandı sımdıde cok haklıymıs dıyor... keske bıraz daha bekleseymısız dıyor ;)

Merhaba kizlar
3 yillik ciddi bir iliskim var. Doktorum universiteden yeni mezun oldum. Sevgilim de tipta okuyor son sinifta ve ayni yastayiz.Sevgilimin mezun olmasini bekliyoruz uzmanlik sinavina girip pesine nisanlanmayi dusunuyoruz. Sonrasinda da 1 yil icerisinde meslege baslyip evlenmek istiyoruz. Sorun su ki sevgilimin annesi evlenmemizi istemiyor yani yaklasik 4 yil sonra falan ancak evlilik yasimiz gelirmis oyle dusunuyor. Beni evine cagirip surekli daha kucuk oldugumuzu simdi evlenemeyecegimizi soyluyor. Sevgilimi kotuluyor bana cok sinirliymis de annesi cekermis ama esi cekmezmis vs. Bizi sevgilimle mobilyacida gordu. Tesadufen karsilastik. Kendimize mobilya bakiyoruz sanip suratini asti bir tebessum bile etmedi. Halbuki benim anneme bakiyorduk mobilyayi. Yani kisacasi oglunu kiskaniyor. Ben ona her zaman guleryuzlu davraniyorum teyzecim diye konusuyorum hic bir zaman elim bos gitmiyorum ters birsey soylemiyorum yine de boyle. Daha sevgiliyken bile boyle davranan ilerde bana neler yapmaz diye dusunuyorum. O kadar kafama takiyorum ki stresten hasta oldum. Bundan yaklasik 2 sene once babami kaybettim kanserden. Zaten stresli bir hayatim var kadin hic anlayis gostermiyor. Ben cok bunaldim buraya yazmak istedim :KK43:

Yani klasik kaynana tripleri çok irdelemeyin derim yani bu kv olmazsa diğerinde görme ihtimaliniz de yüksek
Siz sessiz kalın bırakın sevgiliniz halletsin.Ha halledemiyorsa o sıkıntı
Annelik piskolojisi sanırım oğlunun büyüdüğünü ve evlenecek yaşa geldiğini hala kabullenemiyor
Ama bence geçer bu tripleri siz sakinliğinizi koruyun derim.
Zaten ikinizde kendinizi yetiştirmiş bireylersiniz zaman herşeyin ilacı

Bence uzak olun. En güzeli mesefali olmaktır. Yeri gelir eşinize bile aranızda mesafe koyacağınız zamanlar olur. O zaman size karşı saygı durulur. Çünkü inan kimse samimiyetten anlamıyor. Saygını bozma ama fazla gidip gelme arama önemli bişey olmadıkça niye aramıyorsun beni diye tiripler de atar yakında. yoğunum ondan kusura bakmayın dersin. Valla benim k.valdem çok iyi çok şükür. Öyle kıskançlığı yok beni de çok seviyor ben hep güler yüzlü ve saygılıyım. Ama fazla muhebbet etmem. Soru sordugunda cevap veririm. Gittiğimde hep bir kek yapar götürüm çalıştığım halde. yapamazsan mutfaktan cıkmam yardım ederim. Ama dedıgım gibi cok mesafeliyimdir. O yüzden bana bir şey söylerken düşünerek konuşuyor aramızda mesafeden dolayı beni tam tanımasına izin vermiyorum. Burada sevgiline çok iş düşüyor. İleride sen üzüldüğünde seni koruması gerekir. Bunları ölç tart. Yoksa kafana takar hastalanırsın. Kimse için sitres yapmana üzülmene değmez. Baktın oda ana kuzusu fazla uğraşma derim. O zaman bu kadınla başa çıkamazsın.

Back
X