sevgilimin annesi, ''oğlumun anası gibi olmuşsun'' dedi

Ama karakter meselesi o biraz da. Zamanında annesi de kazandırmamış demek ki hayatını tek başına sürdürmesi için gereken sorumluluğu.

Bir de şu var. Tamam bütün hayatını karşındaki için planlamak, kendini onun hayatını düzenlemeye adamak sakıncalı ama gerektiğinde etrafındaki insanlara destek olmanın kötü bir yanı yok bence karşılıklı olduğu sürece. Erkek arkadaşında sana zor zamanlarında destek olmaya çalışıyordu en azından maddi anlamda destek oluyordu diye hatırlıyorum ben başka bir konundan.

Bence böyle karşılıklı bir dayanışma hali varken, ona çok fazla çaba harcadığını artık kendi hayatını kendi idare etmesini belirten bir konuşma kırıcı olabilir. Onun yerine bundan sonrası için kendi kendine halletmesi gerektiğini düşündüğün işlerde elini üstünden çekip, müdahale etmeden izlemen daha iyi olur gibi geliyor bana.

evet çok destekleri oldu bana. benim bahsettiğim şey, ondan desteğimi eksik etmek değil de hani dediğiniz gibi bazı sorumlulukları olduğunun farkına varmasını sağlamak o tarz konularda karışmamayı planlıyorum artık. sonuçta birbirimizi seviyoruz tabiki destek olcaz. bunu asla inkar edemem. çok teşekkür ederim

Bende aynıyım.Tek farkı nişanlım sorumluluğunu bilen bir adam.
Ama her şeye müdahale ederim en basiti hava soğuk hırkanı al,yemek yedin mi, vs vs vs
Her kadın içinde annelik içgüdüsü taşıdığından hayatındaki erkeğede yansıtıyor bunu,
Ama sınırı olmalı,her şeyi sen üstleniyorsun diye tamamen salmamalı kendini.
Ona biraz sorumluluk vermeyi dene.

basit bir kayittan bahsediyorsun ve onu bile kendisi yapmiyor oyle mi?? kusura bakma ama sevgili degilde bakici gibi olmussun daha cok :50:

Simdi hoş gelir ama evlenince adam sizi karısı, sevgilisi olarak degil de annesi gibi görür ki bu da ciddi sorun yaratır.
Ayrıca böyle yaptıkca iyice sorumsuzlasir ılerde evin her ısı bakmissinizki sizin omuzlarınızda , çabuk yorulursunuz.
Hem kocan bile olsa kimse icin cok asla caba sarfetmiceksin gerek yok.

Yavaşça çek elini eteğini bu işlerden:)

Diyelim bir site sordu ee yok artık birazda kendin yap beyefendi de dalga geç...Bir kaç kez böyle yaptın mı zoruna gider belki...Ya da sen bir süre senin işlerini halletmesini iste...Tembelliğe alışmış çok fazla.İnan evlenince çok sorun olur,zorluk çekersin....

Sevgilinin annesinin seni o kadar sık aramasıda iyi değil...Şimdi her şey tabiki normal olacak.Ama evlenince bu da sana çok zor gelir...O zaman mesafeli durmak istersen de kadın ne alaka bak sevgililerken nasıl konuşurdu benle şimdi konuşmuyor der.Bence bir süre aradığında teli açma,sonra da arama o gün hiç konuşmayın...Ertesi gün bırak yine o arasın...Aradım yoktun deyince işim vardı,çağrıyı görmedim demek ki yanlışlıkla görmeden silmişim falan gibi şeyler söyle.Zamanla o da kırılmadan azaltır aramaları...

Yavaşça çek elini eteğini bu işlerden:)

Diyelim bir site sordu ee yok artık birazda kendin yap beyefendi de dalga geç...Bir kaç kez böyle yaptın mı zoruna gider belki...Ya da sen bir süre senin işlerini halletmesini iste...Tembelliğe alışmış çok fazla.İnan evlenince çok sorun olur,zorluk çekersin....

Sevgilinin annesinin seni o kadar sık aramasıda iyi değil...Şimdi her şey tabiki normal olacak.Ama evlenince bu da sana çok zor gelir...O zaman mesafeli durmak istersen de kadın ne alaka bak sevgililerken nasıl konuşurdu benle şimdi konuşmuyor der.Bence bir süre aradığında teli açma,sonra da arama o gün hiç konuşmayın...Ertesi gün bırak yine o arasın...Aradım yoktun deyince işim vardı,çağrıyı görmedim demek ki yanlışlıkla görmeden silmişim falan gibi şeyler söyle.Zamanla o da kırılmadan azaltır aramaları...

evet tembelliğe çok alıştırmışım malesef. annesiyle ilgili düşünceniz de mantıklı aslında. teşekkürler

Havlu işi, baya abarttığınızın kanıtı. :)
Bu kişiyle ileriye dönük düşünüyorsanız hayattan küsersiniz böyle devam ederseniz.
Ve sevgiliniz bir süre sonra bu durumdan sıkılmaya bile başlar.
Kesinlikle çok yanlış yapıyorsunuz. Bir erkeğin üzerindeki sorumlulukları almak çok büyük bir hata.
..
Kendinizi geri çekerseniz bu defa ''ne oluyoruz'' der ve baya sorunlar yaşarsınız.
Bu yüzden yavaş yavaş bu yaptıklarınızı yapmamalısınız.
En baştan havluyu kesmelisiniz :)
Kayıt zamanında v.s yanında olmamalısınız.

bi arkadaş karakter meselesi demiş katılıyorum.o sizin bu hareketlerinizden rahatsız olmuyorsa demekki zaten karakterinde bu şekilde bi görüş wardı.okul kaydını bile yapamaması acizliğinden değil size olan güveninden kaynaklanır bunu söylemek istiyorum.gerçekten ewlenince zorlanıcaksınız.benimde tam olarak böyle olmasada bu duruma yakın bi eşim war hayatta hiç bişeye elini sürmez nasıl olsa bizim hatun yapar die düşünür.çünkü beeeennn Allahın cezası bennn amannnn kocam dokunupta yorulasın ben robot gibi yapar eder çalışır didinir hallederim amannn o rahat etsin diye düşünmüşümdür hep..:27:

Havlu işi, baya abarttığınızın kanıtı. :)
Bu kişiyle ileriye dönük düşünüyorsanız hayattan küsersiniz böyle devam ederseniz.
Ve sevgiliniz bir süre sonra bu durumdan sıkılmaya bile başlar.
Kesinlikle çok yanlış yapıyorsunuz. Bir erkeğin üzerindeki sorumlulukları almak çok büyük bir hata.
..
Kendinizi geri çekerseniz bu defa ''ne oluyoruz'' der ve baya sorunlar yaşarsınız.
Bu yüzden yavaş yavaş bu yaptıklarınızı yapmamalısınız.
En baştan havluyu kesmelisiniz :)
Kayıt zamanında v.s yanında olmamalısınız.

evet ilk başta havluyu çıkartıyorum çantamdan :)

cidden annesi gibi olmuşsun canım bence artık kendini yavaş yavaş geri çek ona sorumluluk yükle yoksa ilerde evlilik olursa herşeyi senden bekleyen bir kocan olur bu durumda seni çok yıpratır:31:

cidden annesi gibi olmuşsun canım bence artık kendini yavaş yavaş geri çek ona sorumluluk yükle yoksa ilerde evlilik olursa herşeyi senden bekleyen bir kocan olur bu durumda seni çok yıpratır:31:

Sen simdiden yilari onun eline vermisin sonra isin cok zor olacak benden demesi.

aynen dediğiniz gibi yavaş yavaş sorumluluklarını kendi eline vercem

bizdede benzer bir durum var ama seninki kadar vahim değil.

bak bacım erkeğin zaten hayata karşı beceriklisi zor bulunur. varsa bile emin ol piyasadakilerin bir çoğu tükenmiştir biz yerişene kadar.
benim sözlümde sever pohpohlanmayı amaaaa bir yere kadar.
gerçi şu sıralar çok üstüne düşüyorum ama benimkide;
bensiz alışverişe gitmez pazara manava gider seçer eder ama hep isterki yanında ben olayım ben biraz;
tazcanlı cingözlü (öyle derler) akıllı , ağzı laf yapan bir tipim
sözlümde sakin dingin huzurlu sahiplenici yatıştırıcı ve bana göre daha yavaştır.

e hal böyle olunca işler bazen bana kalıyor. ama şu varki galiba banada böylesi lazım.
seçerim beğenirim hayatım bunu beğendim sence nasıl derim zevkime hayrandır zaten hayır demez. şuanda iç çamaşırına kada benseçip beğeniyorum ... pamuklu kumaşmış modal mış vs gibi.

ama çoğu zaman benimde hoşuma gidiyor.
ama şu varki mesela evde takılcaz bir hafta sonu, masayı hazırlar bardakları koyar kolaları doldurur..sonra toparlar. bazen yanıma gelir bulaşıkları durular ve ben çağırmadan yapar...
haa şu da var cam siler birde.. veee şimdiden peşinen söyledim evleninince ben cam mam silmem kabulüm diyor sen yeerki bana ütü yaptırma onun dışındaki bütün işleri söz birlikte yapıcaz diyor ama dediğiöm gibi..

ya ama dediğim gibi gidilecek biryer olur ben ayarlar bulurum o na telini veririm arar diye... alınacak birşey olur ben bulurum..mesela nişan alışverişi yaptık a dan z ye ben aradım buldum o beğendi yada beğenmedi sonra gittik aldık vs. .. ama hep hep itekelemek zorundayım çünkü ben daha tezcanlıyım..o biraz daha yavaş. ben daha detaycıyım ibini dibini herşeyini gözden geçiririm o daha üstten üstten bakar.
yani inşallah birgün bende yorulmam .. şuan zevk alıyorum bunları yaparken ama inşallahh yorulmam çünkü onu çok seviyorum...
beni sakinleştiriyor beni daha yumuşak huylu biri haline getiriyor.. onun kişiliğinden etkileniyorum ... ve çevresinde ki herkes onu çoook seviyor..

neyse bende konuyu nerelere getirdim.belkide hissettiklerimi tam anlatamadım bilmiyorum yani bizdede hafiften bir ana oğul durumu var..

Sorumsuzluk ayrı ama...Şöyle bir tehlikesi var,sen anne rolünü alırsan,o da gider kendine bir sevgili bulur.
Yani annesi annesi olmalı,sevgilisi sevgilisi :)

Annesinin seni sürekli aramasının sebebi,sanıyorum oğlundan haber almaktır.
Genellikle delikanlı anneleri,oğullarının birşey anlatmadığından şikayetçiler.
Hesap verir gibi olmamak için detaya girmiyor,annelerine fazla birşey anlatmıyorlar.
Senin kayınvaliden yolunu iyi bulmuş.Hem senden haber alıyor,hem hediyeler gönderip gönlünü hoş ediyor.
Bu açıdan bakınca,zararsız ve annece bir davranış :)

bizdede benzer bir durum var ama seninki kadar vahim değil.

bak bacım erkeğin zaten hayata karşı beceriklisi zor bulunur. varsa bile emin ol piyasadakilerin bir çoğu tükenmiştir biz yerişene kadar.
benim sözlümde sever pohpohlanmayı amaaaa bir yere kadar.
gerçi şu sıralar çok üstüne düşüyorum ama benimkide;
bensiz alışverişe gitmez pazara manava gider seçer eder ama hep isterki yanında ben olayım ben biraz;
tazcanlı cingözlü (öyle derler) akıllı , ağzı laf yapan bir tipim
sözlümde sakin dingin huzurlu sahiplenici yatıştırıcı ve bana göre daha yavaştır.

e hal böyle olunca işler bazen bana kalıyor. ama şu varki galiba banada böylesi lazım.
seçerim beğenirim hayatım bunu beğendim sence nasıl derim zevkime hayrandır zaten hayır demez. şuanda iç çamaşırına kada benseçip beğeniyorum ... pamuklu kumaşmış modal mış vs gibi.

ama çoğu zaman benimde hoşuma gidiyor.
ama şu varki mesela evde takılcaz bir hafta sonu, masayı hazırlar bardakları koyar kolaları doldurur..sonra toparlar. bazen yanıma gelir bulaşıkları durular ve ben çağırmadan yapar...
haa şu da var cam siler birde.. veee şimdiden peşinen söyledim evleninince ben cam mam silmem kabulüm diyor sen yeerki bana ütü yaptırma onun dışındaki bütün işleri söz birlikte yapıcaz diyor ama dediğiöm gibi..

ya ama dediğim gibi gidilecek biryer olur ben ayarlar bulurum o na telini veririm arar diye... alınacak birşey olur ben bulurum..mesela nişan alışverişi yaptık a dan z ye ben aradım buldum o beğendi yada beğenmedi sonra gittik aldık vs. .. ama hep hep itekelemek zorundayım çünkü ben daha tezcanlıyım..o biraz daha yavaş. ben daha detaycıyım ibini dibini herşeyini gözden geçiririm o daha üstten üstten bakar.
yani inşallah birgün bende yorulmam .. şuan zevk alıyorum bunları yaparken ama inşallahh yorulmam çünkü onu çok seviyorum...
beni sakinleştiriyor beni daha yumuşak huylu biri haline getiriyor.. onun kişiliğinden etkileniyorum ... ve çevresinde ki herkes onu çoook seviyor..

neyse bende konuyu nerelere getirdim.belkide hissettiklerimi tam anlatamadım bilmiyorum yani bizdede hafiften bir ana oğul durumu var..

:) anladım canım. benim sevgilim de yardım eder bazen çok bulaşık olduğunda falan kıyamaz. ben böyle alıştırdım onu malesef artık bundan sonrasına bakcam ilerde üzülmemek için biraz daha ona da bırakcam yapılcak şeyleri

Sorumsuzluk ayrı ama...Şöyle bir tehlikesi var,sen anne rolünü alırsan,o da gider kendine bir sevgili bulur.
Yani annesi annesi olmalı,sevgilisi sevgilisi :)

Annesinin seni sürekli aramasının sebebi,sanıyorum oğlundan haber almaktır.
Genellikle delikanlı anneleri,oğullarının birşey anlatmadığından şikayetçiler.
Hesap verir gibi olmamak için detaya girmiyor,annelerine fazla birşey anlatmıyorlar.
Senin kayınvaliden yolunu iyi bulmuş.Hem senden haber alıyor,hem hediyeler gönderip gönlünü hoş ediyor.
Bu açıdan bakınca,zararsız ve annece bir davranış :)

:) burada bir arkadaş da dedi kendine sevgili bulur diye. burda birisi bunu diyene kadar hiç düşünmemiştim valla aklıma bile gelmemişti bak 2 kişi böyle dedi korktum valla kötü hissettim kendimi. artık oğlumun kendi ayakları üstünde durması lazım sevgiliyim ben yaa :52:
teşekkür ederim

selamlar kızlar. sevgilimin annesiyle sürekli konuşuruz telefonda her gün arıyor beni, benim aramama fırsat vermiyor her allahın günü sabah 11 gibi mutlaka arar. bundan bir kaç ay önce sevgilim hastalanmıştı ailesi de burda olmadığı için doktora beraber gittik. yine annesi aradı sevgilim doktorun yanındaydı napıyorsun nasılsın falan konuştuk, sonra senin oğlanı hastaneye getirdim dedim. kız sen iyice anası gibi olmuşsun benim oğlanın dedi güldü ben de güldüm başta alınmadım ama sonradan çok utandım kendimden kadının kötü bir niyeti yoktu şaka yaptı sonuçta. baktımki hakkaten de öyle dersleri, ödevleri, okulu, yemeği, ütülencekleri falan gerçekten annesi gibi olmuşum. mesela bir kayıt falan mı yapmak gerekiyor, örnek veriyorum, ben hallederim veya okulda falan ellerini yıkar çıkar çıkmaz havlusunu veririm çantamda sürekli havlu taşıyorumda. veya ne bileyim bir yere gitcek olsak ne giycem diye sorar, alışveriş yapcak olsa bensiz gidemez bi de büyük de gösteriyo yaşı çocuğun beline zor geliyorum kalıplı da biraz.. işte böyle ufak tefek şeylere baktımki kadın haklı yani, işin garibi sevgilim de iyice sorumsuz oldu mesela ders kaydı yapcaz adam daha okulun sitesini bile bilmiyor. çok hatalı davranıyorum galiba sizce de öyle mi ? nasıl fabrika ayarlarına geri döndürcem ben bu oğlanı
:26:

Gerçekten böyle mi dediniz ? Senin oğlanı tabirini kullandınız yani ? Çok mu samimiyet var ki aranızda :26:

Back
X