• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan Sevgilimin annesi şimdiden hesap yapıyor!

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi
o zaman sen de şöyle söyle: "şimdiden böyle hesaplar yapıyorsanız zaten ben bu düşüncedeki bir aileye destek olan sevgilisini de bunun için üzen oğluyla evlenmeyi düşünmüyorum".. o zaman hesap yapmaları da gerekmez. şimdiden bu muhabbetleri yapıyorlar ki bak ayağını denk al bizden para bekleme,sen ancak buna değersin...bunlar böyle canım, hiç alttan alma hiç:63: kafana da takma, erkek arkadaşınla sorunun varsa onu çöz ama ailesini şimdiden işe karıştırma.

erkek arkadasım annesine düşkün olmasa hiç korkmazdım sonucta hersey erkekte bitiyor.. dengeyi o saglayacak. ama ben korkuyorum bundan. ama sonunda dediğin gibi olacak sanırım bilmiyorum. hayırlısı neyse o olsun.

İleride pişman olmamak için ayrıl bence...Neden biliyo musun şimdiden bu hesapları yapmak gidişatı gayet güzel gösteriyor çünkü...Özellikle erkek arkadaşının gelinliği damat alır damatlığı kız meselesi çok saçma...Ben ne damatlar biliyorum sırf sevdiği üzülmesin diye damatlığı bile kendisi alan..!!! Ya da aşkım sen zorda kalma ben bunu da yaparım diyen...O yüzden iyi düşün derim....

Oyy oyyy oyyyyy teyzemin derdi tasasi bitmis nisan kiyafetini dert ediyor...
2 secenegin var ya eli masali olucaksin sevgiline her dedigini yaptiricaksin yada ayrilicaksin ortada fol yok yumurta yok nisan elbisesini dert eden yarin istemeye gelirken basina ne isler acar?!

Ve yerinde olsam isler ciddilesmeye basladiginda cevremdeki herkesi tehdit ederdim "bakin en güzel en heyecanli günlerimi yasiyorum köstek yerine destek olun yyoksa cizerim "diye:27::27::27:

O evlilik psikolojisine girince biz kadinlarda zaten tuhaf bir degisim oluyor :D

istanbuldan yakin bir arkadasim nisanlanicak dedimki tontisim bak nisan bohcasinda makyaj malzemesi parfüm falan olucak eger istersen ben sana burdan cok uygun fiyata büyük markalarin parfümlerini makyaj malzemmelerini alip göndereyim olmusken iyisi olsun. arkadasimda kayinvalidesine söylemis yurtdisindan arkadasim bana böyle birsey teklif etti ne dersiniz diye kayinvalideside ben burdan alirim demis.Gecen gün kizla konusuyoruz makyaj malzemesi olarak bi rimel bi ruj alcaklarmis diyor. Yani bu erkek annelerine bir bencillik bi cimrilik gelin adaylarinada bir sapsallik geliyor ( ben dahil:D)

İleride pişman olmamak için ayrıl bence...Neden biliyo musun şimdiden bu hesapları yapmak gidişatı gayet güzel gösteriyor çünkü...Özellikle erkek arkadaşının gelinliği damat alır damatlığı kız meselesi çok saçma...Ben ne damatlar biliyorum sırf sevdiği üzülmesin diye damatlığı bile kendisi alan..!!! Ya da aşkım sen zorda kalma ben bunu da yaparım diyen...O yüzden iyi düşün derim....

onu seviyorum ama ilerde üzülmekten korkuyorum.... ayrılırsam acı cekmekten korkuyorum ne yapacağımı bilemiyorum.....

Oyy oyyy oyyyyy teyzemin derdi tasasi bitmis nisan kiyafetini dert ediyor...
2 secenegin var ya eli masali olucaksin sevgiline her dedigini yaptiricaksin yada ayrilicaksin ortada fol yok yumurta yok nisan elbisesini dert eden yarin istemeye gelirken basina ne isler acar?!

Ve yerinde olsam isler ciddilesmeye basladiginda cevremdeki herkesi tehdit ederdim "bakin en güzel en heyecanli günlerimi yasiyorum köstek yerine destek olun yyoksa cizerim "diye:27::27::27:

O evlilik psikolojisine girince biz kadinlarda zaten tuhaf bir degisim oluyor :D

istanbuldan yakin bir arkadasim nisanlanicak dedimki tontisim bak nisan bohcasinda makyaj malzemesi parfüm falan olucak eger istersen ben sana burdan cok uygun fiyata büyük markalarin parfümlerini makyaj malzemmelerini alip göndereyim olmusken iyisi olsun. arkadasimda kayinvalidesine söylemis yurtdisindan arkadasim bana böyle birsey teklif etti ne dersiniz diye kayinvalideside ben burdan alirim demis.Gecen gün kizla konusuyoruz makyaj malzemesi olarak bi rimel bi ruj alcaklarmis diyor. Yani bu erkek annelerine bir bencillik bi cimrilik gelin adaylarinada bir sapsallik geliyor ( ben dahil:D)

offff ben eli maşalı olamam ki.... o şekilde hiçkimse çekişemem.... erkek annelerinde var bencillik cimrilik de..... bende de var şapşallık ya bu durumdan kurtulabilsem mantıklı bir karar vercem de kurtulamıyorum bu şapşallığımdan....

Erkek arkadaşımın annesi "nişan kıyafetini kız kendisi alır, erkek de kendisi alır" demiş! ki daha bırakın nişanı sevgilimin işi bile yok! aileler tanışmıyor bile! erkek arkadaşım annesinin bunu dediğini bana söylediğinde, ben de ona: "nişanda kıyafetleri erkek alır sadece erkeğin yüzüğünü kız alır" dedim. o da bana dedi ki: " düğünde erkek gelinliği alır, kız damatlığı alır" sen bununla karıştırıyor olmayasın" dedi.... şaşırdım..... bu türlü şeyleri hep erkek alır bizim bildiğimiz....... ben anneme söyledim annem şaşırdı. kadın şimdiden bunun hesabını mı yapıyor dedi. kızım sen üzülme, o zaman gelince ben sana istediğini alırım dedi. bunlara takılma cocugu tanımaya calıs dedi annem. ama böyle giderse ilerde sevgilimin annesi bizi suistimal eder gibi geliyor bana......... bir de annem bu kadar iyi niyetliyken.......

annen gayet anlayisli bi sekilde diyecegini demis sana,ama sevgilinin annesinin öyle demesi :20: pek hos olmamis acikcasi... :19:

off nedemeli bilmemm gerçekten adetlerimi öyle...? nişan masrafları kız tarafına ait ama kızın nişanlığını takı aksesuar vs. erkek tarafı alır.. iyi düşün canım sonradan çok pişman olma ona göre karar ver biraz daha tanımaya çalış ailesini ve sevgilini ona göre iyi bir karar ver...hayırlısı olsun..:)

off nedemeli bilmemm gerçekten adetlerimi öyle...? nişan masrafları kız tarafına ait ama kızın nişanlığını takı aksesuar vs. erkek tarafı alır.. iyi düşün canım sonradan çok pişman olma ona göre karar ver biraz daha tanımaya çalış ailesini ve sevgilini ona göre iyi bir karar ver...hayırlısı olsun..:)

bizde söylediğin gibi oluyor canım.sevgilimin dediğine göre annesi öyle demiş. bir de nişanlanan bir arkadası vardı ona da sormuş. o da annesinin söylediğini söylemiş. aslında sorun elbise falan değil. erkek arkadasımın annesinin tavrı. hayırlısı olsun hakkımızda artık napalım

bizde söylediğin gibi oluyor canım.sevgilimin dediğine göre annesi nişanda herkes kendi kıyafetini alır demiş. bir de nişanlanan bir arkadası vardı ona da sormuş. o da annesinin söylediğinin aynısını söylemiş. aslında sorun elbise falan değil. erkek arkadasımın annesinin tavrı. hayırlısı olsun hakkımızda artık napalım.....

Son düzenleme:
bizde söylediğin gibi oluyor canım.sevgilimin dediğine göre annesi nişanda herkes kendi kıyafetini alır demiş. bir de nişanlanan bir arkadası vardı ona da sormuş. o da annesinin söylediğinin aynısını söylemiş. aslında sorun elbise falan değil. erkek arkadasımın annesinin tavrı. hayırlısı olsun hakkımızda artık napalım.....

ewet canım hayırlısı olsun sen biraz daha tanımaya çalış belki yanlış anlamış olabilirsin baktın gerçekten bir art niyet var başka şeyler var ona göre karar verirsin birbirinizi gerçekten seviyorsanız isitiyorsanız iyi düşünün..üzülmeyin..

üff ne zor bu işler. seninkiler daha ortada bişey yokken başlamış allah kolaylık versin. benim kayınvalidem de anneme "eh biz tanıdıklara sorduk, sizin memlekette nişanı kız tarafı yaparmış" demişti sözde. oluyor böyle şeyler yani. umalım ki ileride suistimal etmesinler cidden. bizde problem olmadı çünkü zaten biz yapacaktık, yine de tavır hoş değil. senin de problemin benimkine benzer, sorun o yapmış biz yapmışız meselesi değil, bunun böyle pervasızca ve hasaplıca söylenmesi değilmi. ah ahh allah yardımcımız olsun ne diyelim:2:

hayırlısı olsun canım, noldu neden bitirdiniz, annesiyle mi alakalı başka bir sebep mi var?
allah kurtardı diyeceğim valla

yok annesiyle alakalı değil. biz anlaşamadık. fazla sinirli oluyor bazen acayip tepkiler veriyor. kırıyor beni. sevgisinden şüphe edeceğim şeyler de yaptı zaman zaman. çevresinde kız arkadaşları çoktu. görüşmesini konuşmasını samimi olmasını istemiyordum onlarla ama o onlarla konuşmaya devam etti. sadece sebepler bunlar da değil aslında. sabretim çok özveride bulundum fedakarlık yaptım ama anlamadı. bende terkettim. yani sadece bi tane sebep değildi bizi ayıran. herşey birikti sabrım taştı içim doldu. ilerde üzülmek istemiyorum şimdi bitsin istedim. Amin inşallah hayırlısı olur. inşallah verdiğim karardan hiç pişman olmam. teşekkür ederim

Son düzenleme:
ortada nişan yokken bu şekilde konuşması değişik geldi banada ama sen sevgilinle konuş anlaş karşılıklı yaparsınız herşeyi başkalarının laflarına söylemelerine hiç bakmayın:37:
bizim nişan yüzüklerimizi sevgilim alcak ee ben temmuzda nişan yapıcam kısmetse yer tuttuk hemen hemen birlikte yapıyo sayılırız hacamaları :34:
yok illa yüzügü ben alıyım nişan elbisemi onlar alsın şu kadar bilezik isteyelim eskilerde kaldı bence:34:

ortada nişan yokken bu şekilde konuşması değişik geldi banada ama sen sevgilinle konuş anlaş karşılıklı yaparsınız herşeyi başkalarının laflarına söylemelerine hiç bakmayın:37:
bizim nişan yüzüklerimizi sevgilim alcak ee ben temmuzda nişan yapıcam kısmetse yer tuttuk hemen hemen birlikte yapıyo sayılırız hacamaları :34:
yok illa yüzügü ben alıyım nişan elbisemi onlar alsın şu kadar bilezik isteyelim eskilerde kaldı bence:34:

ayrıldık biz :/

Back
X