Sevgilimin annesi türbanlı mı değil mi anlayamıyorum

Öncelikle sana ne diyenler de olacaktır doğrudur belki de bana ne ama ben bu aileye gireceğim için hal ve tavırlarını anlamaya çalışıyorum. Sevgilimin annesi normalde türbanlı ve batıdan memleketleri. Annesi instagram resminde türbanlı ama sevgilim birlikte fotoğrafini paylaştı kadın açık yani saçı ve kolları. Ben açığım ama annem türbanlı. Muhafazakar bir ailem var bunu gördüklerinde kafalarina takılacak eminim. Beni rahatsiz eden şey sevgilim de benden daha dindar biri ama türbana önem vermeyip annesini kapali olduğu halde öyle paylaşmasi beni rahatsiz ediyor. Yani bir çelişki var ortada ve nem kapıyorum. Saçma mi düşünüyorum? Abartıyor muyum? Bana ne mi?
Evet sanane herkesin kendi hayatı

Öncelikle sana ne diyenler de olacaktır doğrudur belki de bana ne ama ben bu aileye gireceğim için hal ve tavırlarını anlamaya çalışıyorum. Sevgilimin annesi normalde türbanlı ve batıdan memleketleri. Annesi instagram resminde türbanlı ama sevgilim birlikte fotoğrafini paylaştı kadın açık yani saçı ve kolları. Ben açığım ama annem türbanlı. Muhafazakar bir ailem var bunu gördüklerinde kafalarina takılacak eminim. Beni rahatsiz eden şey sevgilim de benden daha dindar biri ama türbana önem vermeyip annesini kapali olduğu halde öyle paylaşmasi beni rahatsiz ediyor. Yani bir çelişki var ortada ve nem kapıyorum. Saçma mi düşünüyorum? Abartıyor muyum? Bana ne mi?
Demek maneviyatla takmıyor örtüyü.Ama sizi de bu kadar ilgilendirmemesi gerekiyor sonuçta herkes kendi bacağından asılır.

Değişiklik olsun

images

kimse konu sahibini anlamamis. annesinin basortusune takmiyor kafayi, sevgilisinin gayri ciddi bir sekilde ev halini paylasmasini takiyor ki bu bence de onemli bir sey. annesinin hssasiyetine saygi duymayan bir adam demek ki. ya da annesi bu isi ciddiye almiyor, kulturel olarak bazen oyle bazen boyle takiliyor da olabilir.

Oooooooooffff offfff

Sizi ilgilendirmez.
Eğer aileniz bu kadar muhazafakarsa dünür olacakları kişinin türbanın değil kendi kızlarının açıklığına karışsınlar mesela.
Bunu kötülük olsun diye söylemiyorum, insanlar önce kendi ailesine baksın. Ailenizin ne haddine?
Ay benim annem eşimin annesinin açıklığına laf etse önce ben sanane derim
Sanane,sizene. Bunu kmse sorgulayamaz. Eminim böyle giyinin kişide doğruyu yanlışı biliyodur ve tercihi budur kimse ders veremez dimi
Size ne?
Size ne?
Burnunuz yerinde kalsin bence.
Herkesin muhafazakarligi kendine aileniz ne hakla rahatsiz oluyor anlamadim. Herkes kendi özgur hur iradesiyle yasasin kime ne ya
konu acacak kadar onemli bi durum🤔
Nisanli degiller muhafazakar aile kizimiz sevgili yapmis. Sevgili yapmakta sorun yok ama mustakbel kayinvalidenin tesetturune karisiyor tesettursuz haliyle.
O zaman hayat görüşlerimiz farklı deyip ayrılın sevgilinizden
Sevgiliniz annesini yargılamak sizin ailenize mi düştü?
Siz kimsiniz ki insanların hayatı, inancı, tercihi ve giyimi hakkında yorum yapıyorsunuz? Siz önce kendinize bakın.
ailene ne ki bundan sizde acikmissiniz napsin kadın ailen için kapansinmi yani
Yok yok yanlış anlamadım :) Ne güzel karşılıklı konuşuyoruz, bunda hiçbir sorun yok. Ama mesela konu sahibi başlı başına fiyasko. Bir insan tutarlı olmalı, madem kayınvalidenin türbanlı olmanı istiyorsun başta sen gir madem türbana?
Ya bir de konuyu açıyorlar sonra biz bize takılıyoruz nasıl sinir oluyorum. Gel bi cevap ver dimi ama yok hele de çoğunluk hatalısın dediyse araki bulasın
Bu zihniyetlerin tutarlı olduğu tek alan doğruyu kabul etmemek oluyor malesef
Yaw bir düşün, ölç tart ama yok
Sayfa sayfa mesajlar yazılmış konu sahibine giydirilmiş 😂😂 Ben mi yanlış anlıyorum diye konuyu yeniden okudum ama sorun bence kapalı açık mevzusu değil, sevgilisi dindarmış, ama annesi kapalı olduğu halde onun başı açık fotoğrafını paylaşmış konu sahibi buna anlam verememiş. Bu da rahatsız etmiş.

Sevgilinizin annesinin, sizin annenizin ve ailenizin kafasını karıştırmaya ne hakkı var yahu ! Bu ne hadsizlik, sevgiliniz ne hakla annesini başı açık fotoğrafını paylaşmış kötü yola düşürecek kadını tövbe est 🤦🏻‍♀️ Babanız ne der anneniz şok geçirir böyle dünür mü olur, ben dünürüm içine tanga mı giyiyor paçalı don mu giyiyor bilmek isterim. Sevgilinden ayrıl annesini de ahlak polisine teslim edin, kesin beyaz kadın ticaret yapıyor bunlar .

Sayfa sayfa mesajlar yazılmış konu sahibine giydirilmiş 😂😂 Ben mi yanlış anlıyorum diye konuyu yeniden okudum ama sorun bence kapalı açık mevzusu değil, sevgilisi dindarmış, ama annesi kapalı olduğu halde onun başı açık fotoğrafını paylaşmış konu sahibi buna anlam verememiş. Bu da rahatsız etmiş.

Ama ailem kafaya takar demiş asıl tepki buna yani kv ti takan seni neden takmıyor diye

Sonra da sevgiliminki çelişki demiş

Sevgilisi dindar ama onun için başörtüsü önemli değil ki açık bir kadınla sevgili olmuş

Bu çelişki ise zaten ortada

Komşularımla eğer ev ortamında tanıştı isem bir çoğunu dışarıda tanıyamıyorum, zira ben gördüğümde benden daha açık olan kişiler dışarıda kapalılarmış

Anneannem babaannem kapalıydı bizde ve baş evde de örtülü olurdu, Kıyafet de ona göre olurdu

Annem de halam da açıktır ama kapalı olanlar her ortamda kapalıydı

Kadın kadına oturuyoruz diye de açılmazdı eskiden, evde oturuyoruz diye de

Şimdi evde ayrı bir dünya, dışarıda ayrı

Çocuklara Doğum günü yaparlar foto çekmeyin, çocuk annesi yok bir pasta foto

Bir sürü çocuk Doğum gününde kucağımda bebekli fotom var, başkalarının bebekleri

Bebek kucağa alınacak fotoda olması sorun olmayacak kişi, tabii ki ben 😂😂😂

Konu sahibi de böyle bir tavır bekliyor anladığım ama sevgilisinin başörtüsüne yönelik bir hassasiyeti yok

O açık kadınla sevgili zaten, tıpkı benim aklıma gelmediği gibi onun da aklıma gelmiyordur bu dışarıda kapalı atmayayım demek

Hadi itiraf edin sizi rahatsız eden kayınvalidenin açık veya kapalı poz vermesi değil .. Oğlu ile bir fotoğraf çektirmesi ve size yollamaları..Aşırı, delu gibi kıskandındınız değil mi?

Şimdiden nasıl bahane uydursamda Anne - oğulun arasını açsam diye düşünüyorsunuz.

Bilmiyorsunuz ki Anne babasıyla, ailesiyle mutsuz olan Evliliğinde de mutsuz olur.

Fesat fesat düşünmeyi bırakıp kendinize gelin lütfen!

Herkes demiş ama evet size ne?
İlla merak ediyorsanız da bazı türbanlılar tatilde vs açılıyor. Öyle bir durum olabilir.
Çocukluğumda otobüsle tatile gidilen zamanlarda İstanbul'dan Antalyaya yola çıktık otobüsle, önümüzde oturan kadın susurlukta başını açtı, afyonda üstündeki uzun kollusunu çıkardı, burdurda da askılı elbise giymişti. Çocukken çok ilginç gelmişti bana daha 6 7 yaşındaydım. Dönüşte de aynı rotada kapanmıştı. Hala aklımda.
Seneler sonra akrabalarımızın falan da İstanbul'a gelince kapanmadığını fark ettim. Sosyal medya yoktu o zamanlar ama fotoğraf çektiriliyordu.
Sonra insanların kına gecelerinde açık olabildiğini gördüm, fotoğraf paylaşıyorlar.
Ya da evlendikten sonra kapanan insanların açık düğün dernek fotolarını paylaştığını gördüm.

Oluyor böyle şeyler. Doğru yanlış bilmiyorum.

Sevgilisi dindar yada değil annesinin fotosunu paylaşmış bu yine konu sahibini ilgilendirmez
Bunu sevgilisi düşünmemiş annesi niye bunu yaptin dememişte konu sahibine mi kalmış yadırgamak olabilir kadın dışarda kapatır evinde acıktır kolu açık bası açık diye sorgulamak kimsenin haddine değil heleki konu sahibide açık biri kv tercihi yaşam şekli budur belki çarşı pazar gezerken kapaniyordur evinde kısa kol saçı açıktır oğlu annesinin resmini koyarken bu aklına gelmiyorsa konu sahibinin hiç aklına gelmiyecek sorun dahi etmeyecek herkesin yasam şekli

Yazmayım dedim duramadım🙄
Bende çevremde başörtüsünü yanlış kullanan bir çok insan görüyorum. Misal daha geçen hastanede kadının başı kapalı memitoları açık. Öyle hafif görünmüş felan değil az daha açsa her şeyi görünecek. Bana göre hoş değil ama Banane
Millete başını nasıl kapatacağını nerede açık nerede kapalı olacağını biz öğretecek değiliz. Nasıl yaşamak istiyorsa herkesin kendi tercihi
Benim kayınvalidem ve onların çevresi de tam bilinçli kapanmıyor ama yine söylüyorum Banane
Bir tek ninemizin namaz kılarken örtülü olması gereken yerler açık kalıyor ona üzülüyorum ama söyleyemedim Kırmamak için. Namazlık alıp hediye ederek anlatmaya çalışcam.

Son olarak kv nin başının açık kapalı oluşuna değil de o kafanın içinde neler döndüğü ile ilgilenin. Kalbinden geçenlerle ilgilenin🙋‍♀️

Konu sahibi kadinin acik ya da kapali olmasina degil sanırım kapali bir insanin acik fotografinin paylasilmasina takilmis.
Cunku genel olarak kapali insanlar acik fotograf paylasmaz. Amac da acik olarak gorunmmemektir zaten.

Ama buna takilmanizi sacma buldum konu sahibi. Herkesin kendi yasam tarzi.

Saçma düşünüyorsunuz.
Abartıyorsunuz.
Size ne.
!!!!

Demek ki rahatlar bu konuda belki örf adet için arar sıra başa alınan bir örtüdur.Ama siz bunlar yerine karşınızdaki insanlar saygılı mi sevgili mi iyi insanlar mı,bunlara odaklanın bence.Evlilik saygıyla yürüyor hoşgörüyle yol açılıyor genişliyor ve daha çekilebilir hâle geliyor.Bilmem anlatabildim mi?

Back
X