Sevgilimin annesi .

Annesinin konuşma tarzı tamamen terbiyesizce! ve o çok zeki oğlu bunu dahi anlayamıyor iğneleme ile kinaye ile düzgün konuşma arasındaki farkı ayırt edemiyorsa afedersin ama gitsin dangalağın tekiymiş derim.
bu yazdıkların hangi ses tonu hangi yüz ifadesi ile söylenirse söylensin bi annenin ağzına o... kelimesini alması bile çok ayıp.
senin okumanı cartını curtunu beğenmemesi ayrı birşeydir ama namusuna kinaye göstermesi, orda dursun bakalım. o kadar uzun boylu değil.
kendini sakın ezdirme, sakın alttan alma, sakın bişey yokmuş gibi davranma.
bu adamla evlenmeyi hala düşünüyor musun bilmiyorum ama sakın uysal davranma şu anda.

Bence sevgilin düşünmeden konuşmuş ama annesi tam bir cadı kaynana adayı
Eğer sevgilin seni seviyorsa kaynanana uzak bir yerde de oturursanız evliliğiniz yürüyebilir. Umutsuzluğa kapılma, 5 sene az bir zaman değil, bir kalemde silip atamazsın.

Bilmiyorum ...
Benim sevgilim saftır saf .
Anlamaz öyle şeyleri ona kıyamıyorum en çokta .s
Annesi sonuçta ama orada susmasına da sinir oldum belki anlamadı ama .

Canım hiç de saf değildir, orda tartışma yaratmamak için sustu büyük ihtimal ama kırılan sen oldun. Saflıkla alakası yok Bence orda annesini kibarca uyarmalıydı. Annesine çemkirmesi yakışık almaz. Ama seni korumazsa ailesine karşı, evlenince de yapar ve bunun sonu gelmez. Sen 'ona kıyamıyorum.' deme bence. Kendine kıydırma Hayatta senden değerli kimse yok.
Annesinin sözleri çok yakışıksız. Ne hakla sana öyle bi yakıştırma yapar. Senin de bi anan baban var. Sana böyle davranıldığını görseler üzülmezler mi?

Oğlu seninle çıkarken o da erkek o... olmuyor mu madem sorsaydin keşke..
Valla güzelim bu erkekler evlendikten sonra iyice ana kuzusu olurlar emin olabilirsin..

bu sohbet gelecekte yaşayacaklarının sinyalini vermiş. benim kızlarımın sevgilisi olmadı o.. gibi dediği anda masayı başına geçirmeliydin. gülümsemek ne demek. sevgilin de gülümsediğine göre o da o.. olduğunu mu düşünüyor. annem sana uymaz da ne demek. 5 senedir ilk defa mı tanıştın ailesiyle. eğer öyleyse durum çok daha vahim demektir. sevgilimi annemle tanıştırmaya götürücem annem ona çaktırmadan hakaretler yağdırırken ben alık alık gülümseyecem. yok daha neler. annesinin kuzusu tipli insanlara tahammül edemem değişmez de bunlar. sen o.. isen onun flört döneminden sonra evlenen kızı da terfi etmiş bir o..dur. vur yüzüne bunları sessiz kalma. ben hırslandım senin yerine. bana biri sana söylediklerinin onda birini söylese savaş çıkarırım. seni zayıf görmüş ezmiş kadın dik dur sen onu ez.

Ne yapmam gerek ? .s
Korkarak soruyorum ama .s

Sevgiline ilişkimizi gözden geçirmem gerek artık aileler de işin içine girmeye başlıyor doğal olarak yeni süreci de değerlendirmem gerek bir süre görüşmeyelim malum bazı o... Lar gibi senle sevgili kalamam dersin.iyi gözle bakılmıyor öyle dedi ya annen haklı dersin. Dönerse senindir dönmezse hiç olmamıştır

böle iş mi olur canım bi erkekde bu kadar saf olamaz yani canım k.bakma bence bildiğin ana kuzusu.Ayrıl demiyorum ama vakit varken konuş erkek arkadaşınla o.. nedemek yani sana demese bile senin karşında bu şekilde konuşması çok yanlış.bi anne nasıl böyle küfürlü konuşur başkaları yanında.Bence iyi düşün sevgilini sen tanıyorsun eğer annesinin ağzına çok bakıyorsa ikiniz arasındaki dengeyi kuramıyorsa işin zor.

düşündümde benim basima gelse o an bozulurdumbelli de ederdim uyarirdm sevgilimi annen bir dha böyle densiz laf ederse agzinin payini verirm haberin olsun bir daha böyle laflar etmesin derdim sustukca eziyorlar ya sinir oldum

]anlamıyorum bi çok bayan kayınvalidesinin karşısında susup kalıyor , hakarete düzgünce karşılık vermek saygısızlık değildir.
aman kayınvalide üzülmesin aman sevgilim arada kalmasın diye bayanlar içine ataa ata psikolojilerini bozuyor .
bence sizin olaylarda başlamak üzere. şimdiden laf söyleyip söyleyip ben ona demedimkiler başlamış .
keşke tepkinizi koysaydınız kayınvalidelerin oğulları kıymetliyse biz de kıymetliyiz. o..... lafını duymak için doğmadık anamızdan

Son düzenleme:

Annesi "kızım sana söylüyorum gelinim sen anla" yapmış resmen, kızlarının üzerinden sana laf sokmuş.
Onu geçtim "ona okumak denmez" nedir? O mu karar veriyormuş neye ne dendiğine. Bunu söylerken sevglinin gülmesi de daha enteresan. Benim annem öyle bir şey dese sevgilime direk savunmaya geçerim ve konuşturmam kız başıma.
Bu durumda sinyaller verilmiş, madem ana kuzusu biriyle birliktesin sakın ola ki annesine karşı olumsuz şeyler söyleme. Bırak içinde kalsın hatta çok seviyormuş gibi davranıp yavaş yavaş kendine çek çocuğu

Vallaha da sinirim zıpladı gece gece. Kendisini kraliyetin neferi sanan hadsiz kayınvalide adayınıza yahut minik şehzadeye değil, size sinirlendim. Bu denli aşağılandığınız bir durumda hiçbir tepki vermeden sustunuz öyle mi? Sevgiline diyemedin mi "Evet haklısın, annen bana uyamaz bu üslup bozukluğuyla ve görgüsüzlükle" diye. O kadına diyemedin mi "Evet, haklısınız benim annem de buraya geldiğimi bilmiyor mesela. Sahi kızınız şu an nerede?" diye. Bunları duyduğun halde kalkıp orayı terk edemedin mi?

Kendinizi korumanız için illa ki hakaret etmeniz gerekmiyor ki hakaret görmüşsünüz bu kadından. Sorunuza cevap vereyim. Evlenince bu sorunlar artmaz mı? Misli misli artar. Annem sana uymaz diyen, siz hakaret görürken sadece gülümseyen bir adamdan da sevgili olmaz. İnsan bile olamamışken, sevgili hiç olmaz. Hadsizlere bak yahu.

değiştiremezsin sevgilini, annesi imalı imalı hakaret etmiş resmen, aşağılamaya çalışmış
erkek arkadaşında sadece izlemiş.
sence bu durum siz evlenince değişir mi? kadın şimdiden başlamış laf söylemeye.
5 yıl emek verirsin, istemediği şeyleri yapmazsın, yeri gelir arkadaşlarınla bile görüşmezsin...
sonra ailesiyle tanışırsın, annesi densiz çıkar. bu da yetmezmiş gibi sevgilin sadece seyirci kalır.

çok yıpranırsın çok... durduk yere söz saldırısı yapan insan
ileride neler yapmaz.
sevgilin senden yana olsa neyse, bir umut olacak
ama senden yana da değil. tek başına savaşamazsın yani.

Son düzenleme:
annesine o an tepkinizi belli etseydiniz çok sert olmadan iyi tutmuşsunuz çenenizi ben hayatta dayanamazdım sevgilinizde gülmüş sanki annesi sizi övüomuş gibi ana kuzusu belli bu durum düzelmez artar şekerim benden sana sölemesi baştan dizginleri eline aldın aldın yoksa ezilen hep sen olursun

canım senin ne ler yaşadığını çok iyi anlıyorum bende ilk tanıştığımda kaynanam bana çok kilolu olduğumu oğluna manken gibi kızlar bulduğunu söyledi bide oğlum sende ne buldu dedi o zaman 75 kiloydum bunları söylemişti evleninceye kadar bana yapmadığı kalmadı nişan yaptık nişandan sonra oğluna başka kız faln buldu en son hoca gitmiş diye duydum bizi ayırmak için... eşim hep benim yanımda oldu annesi bana çok hakaret etti eşim annesinin evini terketti en son... şu an 1 yıllık evliyiz çok ta mutluyuz kayınvalidemin yüzünü en son düğünde gördüm evimin adresini bile bilmiyo eşimde görüşmüyo eşime diyorum annen sen git diyorum ben seninle mutluyum diyo

yani canım kaynanan ne yaparsa yapsın sevgilin yanında olursa sorun yok ama sevgilin anneciyse yol yakınken tekrar düşün eşim benim hep yanımda olduğu halde ben çok üzüldüm ağladım başta öyle yaptıysa devamı gelir derim ben bizim öyle oldu anneler oğullarını paylaşamıyo ne yazık ki iş sevgilinde bitiyo canım sevgiyle kal...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…