Sevgilimin annesinin dedigi seyler bakarmisiniz?

milena1

2. üyelik sebebi ile profil pasif edilmiştir.
2. Üyelik !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2017
356
104
18
28
Herkese hayirli gunler merhaba
4 senelik bir iliskim var aileler tanisti birbirini sevdiler kaynastilar sorum şu ki sevgilimin annesi bi gun evlerine oturmaya gittim dugun gelinlik o tarz konular acildi normal olarak " dugun salonuna verilen paraya yazik 2 saat dın dın calcaklar bi dunya para gidecek gelinlikte oyle birkac saat ustunde duracak kac bin para gidecek en iyisi gelinligi birkac saat kiralamak dugundede salon tutmak yerine kapinin onunde mahallede olsun"
O an o kadar sinirlendimki sanki kendisi evlenecek benim söz hakkim yok belki birkac saatte olsa cok para gidecek evet ama sonucta ben bir kez evlenicem oyle degil mi durumlarida iyi orta halli bi aile ben bunu birazda kadinin cimriligine verdim cunku gozlemledigim kadariyla cok cimri bi insan .
Sevgilimin yanindada durmadan hep parasal konusuyo su cok para o cok para bilmem ne diye gozunu korkutuyo eh birazda kadin evinde gumusluk takimi almis 3 parca gosterdi bana ogluma ceyizlik bu dedi ee madem ogluna bize ceyizlik ileride ben evimde kullancam insan alirken banada sormazmi belki ben begenmicem ceyizlik dedigi seyide kullaniyo hemde kurnazlikmi yapiyo anlamadim biz evlenene kadar kullancak evlenincede bizemi verecek oh ne âlâ memleket .
Sevgilimde saf saf gelmis bana annem bizi dusunmus bak ne almis dedi biz kullanicaz ileride dedi sinirlendim bende madem biz kullancaz bizim senle gidip secmemiz lazimdi belki ben begenmedim zaten suan annende hepsini kullaniyo 2nci ele giriyo suan ben evimdeki esyalari herseyi kendim secmek isterim dedim.
LÜTFEN BI YARDIM EDIN BEN HAKSIZMIYIM? ABARTIYOMUYUM GOZUMDE MI BUYUTUYORUM ANLAMIYORUM KADINDAN BUZ GIBI SOGUYORUM .

SUANKI SON GUNCELLEME SAYFA 25

Son düzenleme:
Gelinligi satil almak bana sacma geliyor. Siz istiyorsaniz yarisini siz verin yarisini erkek tarafi.

Dugunude tabiki mahallede yapmayin. Durumlari yoksa bir nikah yapabilirsiniz. Sonra bir kafede istediklerinizi cagirir eglence duzenlersiniz. Bir fikir olarak bulunsun.

2. El esyaya gelince ona tamamen karsiyim. Ihtiyacimiz yok diyin istemediginize. Ben almistim dersiniz yada. Surtusmeler muhakkak olacak. Sizin tavriniz cok onemli. Guzellikle de halledilir sivri dillede. Karar sizin.

Nasil örf adetlerimiz varsa her sey ona gore olacak kiz tarafi ne yapmasi gerekirse onu yapicaz erkek tarafida tabikide ne yapmasi gerekirsede onu yapacak ona gore gelinlik salon sacma ama anneme olayi anlatmadim cok sinirlenir diye agzini yokladim bi gun tabikide ilk kez evlenceksin kizim salonda olmasi gerekir onca akrabayi esi dostu mahallede toplayamayiz demisti

Sevgilinin tavrı bu konularda çok önemli. İlerde yanında mı olacak, yavaş yavaş gözlemleyin ama şimdiden kimseyle yüz göz olmayın derim. Bırakın annesi kendi çalsın, kendi oynasın. Daha nişan bile olmamış.
En önemlisi ne olursa olsun, sevgilinize annesini kötülemeyin. Bırakın zamanla o görsün doğruyu yanlışı.

En baştan "varımız yoğumuz bu ona göre" mesajı verilmiş sanki. Ama gelin olarak senin de isteklerin heveslerin olacaktır. Onun yerine karşı taraf açık açık "bizim varlığımız bu" deyip senin de isteklerini sorup ortada buluşsa daha yapıcı olur sanki. Oyle olunca sen de ayağı yorgana göre uzatacaksındir illaki..

Her türlü haklisin sinir olmakta. Anne baba olmanin yükümlülüğü ne ? Buyuttum besledim basinin caresine baksin demek mi ya da kendine esya alip evlenince ogluna vermek mi?

Şimdi esinin ailesi destek olacaksa yapilacak edilecek ne varsa senin begenmen senin istemen gerekli. Yoksa yardim etmesinler daha iyi.

Sevgilinle araya mesafeni koy tavrını koy ailesinede.

Her seyden once sana deger vermeleri saygi duymalari gerek yoksa bu anaci çocuk ile işin coookkk zor

Ben tatli tatli konusuyorumda en sonunda bu kadinin bu yorumlari benim agzimi tam actiracak gibi sevgilimi sevdigim icin alttan alici guleryuzlu konusuyorum suan bir tek
Sevgilim suan evin tek oglu abisi evli sevgilimin anneside babasida emekli maasi aliyo abisi dugun yapmadan evlendi bu ogullarinda elini taşın altina koyup yapsalae iflas edecek degiller herhalde dimi ama kendi ailemin de haberi yok anlatmadim bilseler haksiz bulurlardi onlari cunku aralari bozulsun istemedim

Düğünü onlar yapıyorsa paranın lafını yapması da normal, para hesabı tutmak zorunda, onlar sıkışacak, onların rahatı bozulacak sonuçta bunun için.
Tamam da ama anne baba onlarda sonucta kendisids kocasi da emekli maasi aliyo ilk ogullari dugun yapmadan evlendi sevgilim evin tek oglu guzel bi sekilde ellerini taşın altına koyup yapsalar olmuyo mu da kadin simdiden parasal konularin derdinde

1. Parasını verirseniz istediğiniz yerde istediğiniz düğünü yaparsınız, onlardan beklerseniz ya onların isteğine razı gelirsiniz veya diretir kendinizi hoş olmayan bir konuma sokarsınız.

2. Sevgilinizle ailesi hakkında içinizden geldiği gibi konuşursanız zamanla size tepki geliştirir ve gerçek bir sorun olduğunda bile yanınızda olmaz, çünkü bunlar sorun değil.

Güzellikle herşeyin hayalindeki gibi olmasını sağlamaya çalış . tabi onlarında durumları el verdiği kadarıyla.
Cimri insan zordur ya canını al parasını alma hesabı
Allah kolaylık versin

Gelinlik konusunda haksızsın, doğru konuşmuş kendince fikrini belirtmiş.Satın almak istiyorsan söyleyebilirsin.

gümüşlük konusunda saçmalamış, benden tavsiye kendi evinden verdiği eşyaları almayacağını belirt yoksa bu gidişle yatak odasına kadar verecek ve yoksa kendi kafasına göre satın alacak. kesin bir dille belirt kendin beğenmek istediğini.

düğün konusunu bilemedim, yaşadığınız ortama göre değişir.

neyi kim yapacak hiç konuşuldu mu?
belki kadın tüm yük onlara yüklendi diye böyle konuştu bilemiyorum.
bir daha konuşursa eşya ve gelinlik konusunda fikrini belirt. düğünü de senle değil ailenle konuşması gerektiğini hatırlat.

Emekli maaşı ne ki niye gözünüzde büyüyor anlamadım? Bir çocuğu okuturken kaç ev parası harcanıyor, adamlar gelmiş kaç yaşına bu yaştan sonra rahat etmek onların da hakkı, ölene kadar borç mu ödesinler? Sevgiliniz çeksin kredi, ne istiyorsanız yapın madem, sefasını siz süreceksiniz, çilesini de siz çekin bir zahmet.

Aynen oyle anne sonucta benim oglum olsa imkanimin el verdigi kadar her seyin en iyisi yapardim durumlari kotu desem degil normal durumlarida kadin fazla cimri.
Sevgilime dedigimde evlenen biz olcaz biz ne nasil istersek her sey ona gore olucak diyo annesi aklina onun bir seyler sokuyo gibi geliyo dolduruyo gibi diyeyim yani

Mahallede düğün yapmak da neyse. Bayagi bayagi bunun fikir olarak benimsenmesi sacmalik. Millet baskasinin düğün zangirtisini cekmek zorunda mi sanki. Eger imkanlari yoksa bir nikah yapilir sadece düğün yerine. Ya da ne bileyim yemekli degil de kuru pastali olur, alkolsuz olur vs vs. Mahalle ne alaka eger durumlari yoksa ille düğün isterim diye tutturmaniz yanlis ama.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…