Bak en büyük hatalardan biri bu. Kendi ailene karsi acik ol. Saklama aralari bozulmasin derken arada kakan strese giren olma. Yolun basinda aileler birbirinin düşüncesini acik bir sekilde bilsin. Bilsin ki senin ailen ona gore bir yol izlesin. Bazrn biz çözüm bulamazken onlar bulur.kendi ailemin de haberi yok anlatmadim bilseler haksiz bulurlardi onlari cunku aralari bozulsun istemedim
niye ilk oğulları ağaç kovuğundan mi çıkmış sevgilim evin tek oğlu diyorsun?Tamam da ama anne baba onlarda sonucta kendisids kocasi da emekli maasi aliyo ilk ogullari dugun yapmadan evlendi sevgilim evin tek oglu guzel bi sekilde ellerini taşın altına koyup yapsalar olmuyo mu da kadin simdiden parasal konularin derdinde
Gelinlik konusunda evet kiralik olabilir dedim ama kadin bana ogluna siz nasil istersiniz demeden kafasinda kuruyo ayarliyo sanki her seyi kendi evlenecekmis gibi gereksizse bunlar kendi niye zamaninda gelinlik aldirmis hala dolabinda gelinligi bana gelincemi masrafmis cok oyle degil mi ama ?Gelinlik konusunda haksızsın, doğru konuşmuş kendince fikrini belirtmiş.Satın almak istiyorsan söyleyebilirsin.
gümüşlük konusunda saçmalamış, benden tavsiye kendi evinden verdiği eşyaları almayacağını belirt yoksa bu gidişle yatak odasına kadar verecek ve yoksa kendi kafasına göre satın alacak. kesin bir dille belirt kendin beğenmek istediğini.
düğün konusunu bilemedim, yaşadığınız ortama göre değişir.
neyi kim yapacak hiç konuşuldu mu?
belki kadın tüm yük onlara yüklendi diye böyle konuştu bilemiyorum.
bir daha konuşursa eşya ve gelinlik konusunda fikrini belirt. düğünü de senle değil ailenle konuşması gerektiğini hatırlat.
Nasil örf adetlerimiz varsa her sey ona gore olacak kiz tarafi ne yapmasi gerekirse onu yapicaz erkek tarafida tabikide ne yapmasi gerekirsede onu yapacak ona gore gelinlik salon sacma ama anneme olayi anlatmadim cok sinirlenir diye agzini yokladim bi gun tabikide ilk kez evlenceksin kizim salonda olmasi gerekir onca akrabayi esi dostu mahallede toplayamayiz demisti
Sevgilim zaten calisiyor işi gücü elinde her seyin altindan kalkisamam tek basima ailemde yardim edicek dedi .niye ilk oğulları ağaç kovuğundan mi çıkmış sevgilim evin tek oğlu diyorsun?
sen daha onların gelini olmadın, diğer oğullarına ne yaptılar ne yapmadılar söz söyleme hakkın yok.
ha ona yapmamışlarsa sana da yapmama hakkına sahipler ayrıca.
kimse oğlunu evini dizecek diye bir şart yok.
yardımsız evini kuramayan daha evlenmesin.beklesin.
Haklısın tatlım. Madem kayınvalide adayı biraz cimri size pek desteği olmayacakHerkese hayirli gunler merhaba
4 senelik bir iliskim var aileler tanisti birbirini sevdiler kaynastilar sorum şu ki sevgilimin annesi bi gun evlerine oturmaya gittim dugun gelinlik o tarz konular acildi normal olarak " dugun salonuna verilen paraya yazik 2 saat dın dın calcaklar bi dunya para gidecek gelinlikte oyle birkac saat ustunde duracak kac bin para gidecek en iyisi gelinligi birkac saat kiralamak dugundede salon tutmak yerine kapinin onunde mahallede olsun"
O an o kadar sinirlendimki sanki kendisi evlenecek benim söz hakkim yok belki birkac saatte olsa cok para gidecek evet ama sonucta ben bir kez evlenicem oyle degil mi durumlarida iyi orta halli bi aile ben bunu birazda kadinin cimriligine verdim cunku gozlemledigim kadariyla cok cimri bi insan .
Sevgilimin yanindada durmadan hep parasal konusuyo su cok para o cok para bilmem ne diye gozunu korkutuyo eh birazda kadin evinde gumusluk takimi almis 3 parca gosterdi bana ogluma ceyizlik bu dedi ee madem ogluna bize ceyizlik ileride ben evimde kullancam insan alirken banada sormazmi belki ben begenmicem ceyizlik dedigi seyide kullaniyo hemde kurnazlikmi yapiyo anlamadim biz evlenene kadar kullancak evlenincede bizemi verecek oh ne âlâ memleket .
Sevgilimde saf saf gelmis bana annem bizi dusunmus bak ne almis dedi biz kullanicaz ileride dedi sinirlendim bende madem biz kullancaz bizim senle gidip secmemiz lazimdi belki ben begenmedim zaten suan annende hepsini kullaniyo 2nci ele giriyo suan ben evimdeki esyalari herseyi kendim secmek isterim dedim.
LÜTFEN BI YARDIM EDIN BEN HAKSIZMIYIM? ABARTIYOMUYUM GOZUMDE MI BUYUTUYORUM ANLAMIYORUM KADINDAN BUZ GIBI SOGUYORUM .
Gelinlik konusunda evet kiralik olabilir dedim ama kadin bana ogluna siz nasil istersiniz demeden kafasinda kuruyo ayarliyo sanki her seyi kendi evlenecekmis gibi gereksizse bunlar kendi niye zamaninda gelinlik aldirmis hala dolabinda gelinligi bana gelincemi masrafmis cok oyle degil mi ama ?
Kiz tarafi ne yapilmasi gerekiyosa onu yapacak erkek tarafida ne yapilmasi gerekiyosa onu yapacak bizim bu yasadigimiz sehirde bu kurallar net hep ben calismiyorum,babama desem simdi gelinlige salona cok para gidiyo diyolar baba yarisini biz ödeyelim desem babam derki kız veriyoruz gelinligi salonuda mi biz oducez erkek tarafinin yapmasi gereken seyler onlarin yapmasi lazim diyecek ki haklida
Sevgilim zaten calisiyor işi gücü elinde her seyin altindan kalkisamam tek basima ailemde yardim edicek dedi .
Ne alaka agac kovugundan mi cikmista ne demek ? Neyin kafasini yasiyosunuz acaba ? Ben demek istedimki ilk ogullarinda gelinlik salon dugun masrafi olmadi ceplerinden para cikmadi bari ikinci ogullarinda ellerini tasın altina koysunlar demek istsdim konuyu saptirmazsaniz sevinirim
Ben calismiyorum sevgilim calisiyor tek basima bi anda cok borc olur annemlerde yardim edecek bana diyorÇalışıyor musunuz? Para kazanıyor musunuz? Eşiniz para kazanıyor mu? Bunlara göre cevap vereceğim.
Sende bir bayansin sonucta empati lutfen anla beni evlencek olsan kaynanan olcak insan boyle dese su cok para bu cok para gereksiz vs dese gelinlik kkralik olsun felan ama kendi evlenirken gelinlik aldirmis dolabinda hala ilk ogullari evlenirken dugun vs hicbir sey olmadan evlendi ilk oglu ikinci oglundada herseyi guzeliyle su cok para gibi dert tasa yapmadan yapcagini yapsa olmaz mi diyorum ben sadecenesini konuyu saptırmışım acaba?
ilk ogullari dugun yapmadan evlendi sevgilim evin tek oglu guzel bi sekilde ellerini taşın altına koyup yapsalar olmuyo mu
bunu yazan sensin.
sevgilim evin tek oğlu diğerine yapmadılar ama ona yapsınlar diyen de sensin.
ben tabi sorarım diğeri ağaç kovuğundan mı çıktı, seninki neden evin tek oğlu olsun diye?
bunda neyin kafasını yaşayabilirim sence?
ilk mesajımda gayet güzel yorumladım durumu.
ama sen illa benim ailem değil onun ailesi yapsın, benimki kız veriyor diyorsun.
o zaman da onlar oğullarını veriyor, değil mi?
madem sevgilinin işi gücü elinde, çekecek kredisini, yapacak düğününü kınasını gelinliğini evini.
kimse de laf etmeyecek.
amma da hoşsunuz ya.
Belirteyim ben calismiyorum sevgilim calisiyor tek basima yapamam aileminde destegi lazim diyor.Ben kadinin sadece oglunu da doldurur gibi durmadan su cok para o cok para demesine ayar oluyorum gozunu korkutuyo gibi geliyo bana zaten pat diye evlenipte nikah da kiymicaz ya ne var her sey zamaninda guzeliyle hayirlisiyla olsa ben senin kullandigin niye gumusluk takimini vs kullanayim dimi cebinden para cikartmaya ici gidiyo sankiHaklısın tatlım. Madem kayınvalide adayı biraz cimri size pek desteği olmayacak
Çalışıyor musunuz bilemiyorum ama.Sevgilinizle evlilik için acele etmeyin birkaç yıl çalışıp birikim yapın. Bütün istediklerinizi de kendi paranızla yapın.
O zaman daha mutlu olursunuz.Açıkçası bu devirde gençlerin anne-babalarına bu konuda yük olmaları biraz garip ve abes
Güçlü olun ,ayaklarınız üzerinde durun düğününüzu 10 numara yapın.
Böyle şeyler yüzünden de eşinizin ailesiyle aranızı açmayın!
düğüne gelinlige lafim yok ama gümüş işinde 'aile yadigarı ' gözüyle bakın.Herkese hayirli gunler merhaba
4 senelik bir iliskim var aileler tanisti birbirini sevdiler kaynastilar sorum şu ki sevgilimin annesi bi gun evlerine oturmaya gittim dugun gelinlik o tarz konular acildi normal olarak " dugun salonuna verilen paraya yazik 2 saat dın dın calcaklar bi dunya para gidecek gelinlikte oyle birkac saat ustunde duracak kac bin para gidecek en iyisi gelinligi birkac saat kiralamak dugundede salon tutmak yerine kapinin onunde mahallede olsun"
O an o kadar sinirlendimki sanki kendisi evlenecek benim söz hakkim yok belki birkac saatte olsa cok para gidecek evet ama sonucta ben bir kez evlenicem oyle degil mi durumlarida iyi orta halli bi aile ben bunu birazda kadinin cimriligine verdim cunku gozlemledigim kadariyla cok cimri bi insan .
Sevgilimin yanindada durmadan hep parasal konusuyo su cok para o cok para bilmem ne diye gozunu korkutuyo eh birazda kadin evinde gumusluk takimi almis 3 parca gosterdi bana ogluma ceyizlik bu dedi ee madem ogluna bize ceyizlik ileride ben evimde kullancam insan alirken banada sormazmi belki ben begenmicem ceyizlik dedigi seyide kullaniyo hemde kurnazlikmi yapiyo anlamadim biz evlenene kadar kullancak evlenincede bizemi verecek oh ne âlâ memleket .
Sevgilimde saf saf gelmis bana annem bizi dusunmus bak ne almis dedi biz kullanicaz ileride dedi sinirlendim bende madem biz kullancaz bizim senle gidip secmemiz lazimdi belki ben begenmedim zaten suan annende hepsini kullaniyo 2nci ele giriyo suan ben evimdeki esyalari herseyi kendim secmek isterim dedim.
LÜTFEN BI YARDIM EDIN BEN HAKSIZMIYIM? ABARTIYOMUYUM GOZUMDE MI BUYUTUYORUM ANLAMIYORUM KADINDAN BUZ GIBI SOGUYORUM .
iyi de kadın belki 30 yıl önce evlendi. o gelinliği nasıl ne şartlarda edindiği seni ilgilendirmez ki?Sende bir bayansin sonucta empati lutfen anla beni evlencek olsan kaynanan olcak insan boyle dese su cok para bu cok para gereksiz vs dese gelinlik kkralik olsun felan ama kendi evlenirken gelinlik aldirmis dolabinda hala ilk ogullari evlenirken dugun vs hicbir sey olmadan evlendi ilk oglu ikinci oglundada herseyi guzeliyle su cok para gibi dert tasa yapmadan yapcagini yapsa olmaz mi diyorum ben sadece
Ya aslinda annesi hakkinda bi ton diyecek şey oldu da varda sevgilime hicbir sey dedigim yok tartisma tatsizlik olmasin diye sevgilimde hakli buluyo beni fakat annesi onu cok doldurusa getiriyo gibi konusurken evet haklisin tabikide diyo bi zaman sonra annesinin dediklerini tekrarliyo kizinca da ben gene haklisin diyo kadına şaştım kaldım guluyorum sadece artıkSevgilinin tavrı bu konularda çok önemli. İlerde yanında mı olacak, yavaş yavaş gözlemleyin ama şimdiden kimseyle yüz göz olmayın derim. Bırakın annesi kendi çalsın, kendi oynasın. Daha nişan bile olmamış.
En önemlisi ne olursa olsun, sevgilinize annesini kötülemeyin. Bırakın zamanla o görsün doğruyu yanlışı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?