Sevgilimin annesinin dedigi seyler bakarmisiniz?

Aynen de oyle kadinin benim bizim adimiza karar almasi konusmasi beni gicik eden tek sey hele gumusluk almis oglumun ceyizi diyo kullaniyo ceyiz olan sey kuklanilirmj onuda gectim alirken bize sordunmu hangisini begendiniz diye..

İşte diyorum ya ne kendi aileni kas ne sevgilinin ailesini...Sende gir bir işe çalış para kazan birikiminin yap sevgilinde yapsın birkaç yıl sabredin herşeyinizi eksiksiz yapın.
İnanın ki böyle apar topar evlenenler hep mutsuz oluyor.Duygularınızla değil biraz mantiginızla hareket edin .Akıllı olun yangından mal kaçırır gibi evlenmeyin.Yoksa çok sorun yaşarsınız Kayınvalideniz ile son yaşadığınız bal kaymak gelir.

Ben calismiyorum suan maalesef eger calismaya baslarsam birikim yapip kenara aticam direk aslinda diyecek cok sey olmasina ragmen sevgilime sadece bunu dedim sizinde dusundugunuz nedenlerden ötürü ..

Güzellikle herşeyin hayalindeki gibi olmasını sağlamaya çalış . tabi onlarında durumları el verdiği kadarıyla.
Cimri insan zordur ya canını al parasını alma hesabı
Allah kolaylık versin
Bende el verdigi kadar guzel olmasini istiyorum tabikide ondan demistim ilk oglu dugunsuz evlendi ikincisi benimki yani dugun yapildiginda ellerini taşın altına koysunlar diye

Ben calismiyorum sevgilim calisiyor tek basima bi anda cok borc olur annemlerde yardim edecek bana diyor

20 yaşındasınız çalışmıyorsunuz, okumuyorsunuz da evlenmek istiyorsunuz. Yargılamak İçin demiyorum ama aklınızı kullanın. Hayatınız boyunca başkasının eline bakacaksınız. Müstakbel Eşinizin şimdi tek basına yetiremediği maaşı belki hayatınız boyunca yetmeyecek ve sürekli kayınvalide eline bakan kadınlardan olacaksınız.

Kadınlar artık okuyor, çalışıyor. Kendi imkanlarıyla evlenip çok Da güzel hayat yaşıyorlar. Siz daha 20 yaşınızda kayınvalide sorunları içinde debelenirken, insanlar gerekirse 30unda evleniyor ama gelinliğini de istediği yerden alıyor, balayını da istediği yerde yapıyor.

Geleneksel düşünüp mantıga bürümeye çalışacağınıza bir de böyle düşünün.

Aynen de oyle kadinin benim bizim adimiza karar almasi konusmasi beni gicik eden tek sey hele gumusluk almis oglumun ceyizi diyo kullaniyo ceyiz olan sey kuklanilirmj onuda gectim alirken bize sordunmu hangisini begendiniz diye..
Herşeyinı kendin yaparsan gümüşlük mobilyalarınma uymuyor diye tatlılıktan reddedersin. Evlendıginde Anneciğim bu gümüşlük senin evine daha çok yakişmiş dersin .Kimse de kırılmaz o zaman

Cok zor bir durum. Durumumuz yok derlerse bunlari soyleyemezsiniz. Bastan ofsayt. Acgozlu gelin damgasi yersiniz. E digr yandan cogu insan dugun ister. Buda sizin en dogal hakkiniz. Soz nisan var mi suan aranizda?

Baslarina onlarin borcu kakacak ortaliktan kaybolacak degiliz hanfendi. Dugun olayi olana kadar yardimci olurlar evlendigimizdede sevgilimde annesini babasini o durumda birakmaz öder borcu yavas yavas

Benimde tam olarak anlatmak istediğim buydu. Kesinlikle bu yoruma katılıyorum.

Mahalle olcagina cafe baska yerler vs onlarda olur tabikide ama ustumde gelinlik altimda topuklular mahallenin ortasinda da oyle duracak dugun yapacak degilim tabikide benimsemis kadin o ne derse o olsun tasasında .

Ay sen ingiltere prensesisin galiba ahhahahaha. Hem her şeyi damat tarafı yapsın istiyorsun hem de bu kadın ne hakla bizim adımıza kadar veriyor diyorsun. O zaman bi zahmet kendi paranla yapıver istediklerini. Para kadından çıkacak tabi o karar verir. Bir de kafa yapısına bak benim annem babam kız veriyor tabi yapacaklar. Ağır konuşmak istemem ama demek siz kendinizi verilen bir mal olarak görüyorsunuz o zaman ben de şöyle diyim. Sizin anne babanız çalışmayan para kazanmayan kızlarını veriyor onlar çalışam oğullarını. Bu mantıkla öbür taraf enayi oluyor? Allah senin gibi yüzsüz gelinlerden korusun herkesi, amin.

R riccinus

Bu benim kendi hayatim kendi secimlerim hanfendi ulkemizde evliligin yaşı 25 tir 30 dur diye bir kural yok degil mi ? Herkes kendi hayatindan sorumlu bende boyle mutluyum demek ki boyleyim 20 olayim 30 olayim orasini Allah bilir belki gene 30umdada olsam bu sorunu yasayacaktim bu konuyu actim diye yarin hemen evlendim mi ? Daha bunun nişanı var vs var pat diye evlendim mi ? Zaten 4 senedir beraberim belki gene bi 2 3 sene de boyle gececek Allah bilir calismayan kadin evlenemezmi lise mezunuyum uni okumadim ama genede is bulamicagim anlamina gelmez sizde bir bayan olarak boyle yorumunuzu cidden kınıyorum sadece soyledigim size şu ;
AKIL YAŞTA DEGIL BAŞTADIR .

Baslarina onlarin borcu kakacak ortaliktan kaybolacak degiliz hanfendi. Dugun olayi olana kadar yardimci olurlar evlendigimizdede sevgilimde annesini babasini o durumda birakmaz öder borcu yavas yavas
Tamam işte çeksin krediyi sevgiliniz, yavaş yavaş babaya değil de bankaya öder borcu, sorununuzun çözümü basit.

Yanlıs yerden alıntı yapmışsınız. Size diyebilecek bir şeyim Yok. Yaşınız küçük ergenlik devam ediyor, kan deli akıyor tabi. İnşallah hiçbir şeyden pişman olmazsınız. Verdiğiniz kararlar elbette yanlıs ama umarım cok mutlu olursunuz.

Valla gelinlik satınalsan en azından senin olur çünkü kiralama ücretiyle satın alma ücreti arasında 200 tl oynuyo. Kiralayınca ucuz mu oluyo sanıyo o pinti kaynana..
Ayrıca mahalle düğünü olsa okadar insanı doyuracaksız sazcısı sözcüsü kuruyemişi falanı filanı zaten salon parasına denk gelecek. Bu şekilde konuş sevgilinle.
Yani demek istediğim para bi şekilde çıkacak en azından gönlünüze göre olsun.

Annemin kadinin dusunceleri hareketlerini tasvik etmeyecegini hosuna gitmeyecegini bildigim icin dememistim haklisiniz demem lazimdi gene ayni konular gundeme gelirse onada dicem hep beraber konusulsun bu konular diye

Okumuyor, etmiyorlar. Sonra da milletin emekli maaşına göz dikiyorlar. Aileler de çocuklarını okutmuyor hiçbir masraf caba sarfetmiyor ama evlendirirken "prenses" muamelesi görmelerini istiyorlar. E madem cocugun senin için kıymetliydi niye onun İçin çabalamadın diye düşünmüyor değilim. İş karsı tarafa gelince de her zaman en iyisini bekleniyor ama.

Sizin gibi aklı basında insanlar degil maalesef herkes. Umarım cok mutlu olursunuz.

Daha 20 yaşındaymışsınız. Acele etmeyin. Meslek sahibi olun, çalışın, kazanın, sonra ne istiyorsanız öyle yapın. Kimsenin söz söylemeye hakkı olmaz o zaman. Diğer türlü laf işitmek muhtemel.

Bu devirde kız tarafı, erkek tarafı da kalmadı. İsteyen tabi yapar çocuğuna ama yapmayana da zorlama hakkınız yok ki ilk çocuklarına da yapmamışlar, size yapsalar halsızlık olur abiye.

Biz evlenirken her şeyi kendimiz yaptık bu arada. Mobilyamızdan, tabak çanağımıza. Düğün filan da istemedik, bir nikahla evlendik. Kimseye de minnet etmedik.

Ayrıca tekrar ediyorum daha bi tanışma olmuş, hemen para muhabbetlerine girmeyin. Yüz göz olmayın. Sevgiliniz için dolduruşa geliyor demişsiniz, ki asıl dert etmeniz gereken en önemli mesele bu bence. Evlenecek yaşta adam hala dolduruşa geliyorsa, evlilik kararını etraflıca düşünmek lazım.

Tövbe estağfurullah. :) Hıncını buradakilerden alıyorsun sanırım. O yorumu yapan ben değilim ayrıca. Yanlış kişiyi alıntıladın. Ama o yoruma kesinlikle ve kesinlikle katılıyorum hala. Madem 20 yaşındasın madem evlenmek istiyorsunuz, evde oturmak yerine çalışacaksın. Ben 14 yaşımdan beri hem okuyorum,hem çalışıyorum. Çünkü hayallerimi gerçekleştirmek için bunu yapmam şart. Bir zahmet sen de çalış madem de istediğin gelinliği alıp düğününüzü yapın. Bu kadar basit. Allah korusun aileleriniz hayatta olmasaydı ne yapacaktınız? Çok garipsin gerçekten. Doğru düzgün okumadan yorum yapmışsın bir de. Mutluluklar size..

Benim size demek istedigim eger 20 degil de 25-30 olsam calisiyo olsam ne diyecektiniz ? Calismama ragmen benimde maddi durumum el vermeyip gene ailesinin yardim etmesi gerekirken mesela ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…