Aynen de oyle kadinin benim bizim adimiza karar almasi konusmasi beni gicik eden tek sey hele gumusluk almis oglumun ceyizi diyo kullaniyo ceyiz olan sey kuklanilirmj onuda gectim alirken bize sordunmu hangisini begendiniz diye..En baştan "varımız yoğumuz bu ona göre" mesajı verilmiş sanki. Ama gelin olarak senin de isteklerin heveslerin olacaktır. Onun yerine karşı taraf açık açık "bizim varlığımız bu" deyip senin de isteklerini sorup ortada buluşsa daha yapıcı olur sanki. Oyle olunca sen de ayağı yorgana göre uzatacaksındir illaki..
İşte diyorum ya ne kendi aileni kas ne sevgilinin ailesini...Sende gir bir işe çalış para kazan birikiminin yap sevgilinde yapsın birkaç yıl sabredin herşeyinizi eksiksiz yapın.Belirteyim ben calismiyorum sevgilim calisiyor tek basima yapamam aileminde destegi lazim diyor.Ben kadinin sadece oglunu da doldurur gibi durmadan su cok para o cok para demesine ayar oluyorum gozunu korkutuyo gibi geliyo bana zaten pat diye evlenipte nikah da kiymicaz ya ne var her sey zamaninda guzeliyle hayirlisiyla olsa ben senin kullandigin niye gumusluk takimini vs kullanayim dimi cebinden para cikartmaya ici gidiyo sanki
Ben calismiyorum suan maalesef eger calismaya baslarsam birikim yapip kenara aticam direk aslinda diyecek cok sey olmasina ragmen sevgilime sadece bunu dedim sizinde dusundugunuz nedenlerden ötürü ..1. Parasını verirseniz istediğiniz yerde istediğiniz düğünü yaparsınız, onlardan beklerseniz ya onların isteğine razı gelirsiniz veya diretir kendinizi hoş olmayan bir konuma sokarsınız.
2. Sevgilinizle ailesi hakkında içinizden geldiği gibi konuşursanız zamanla size tepki geliştirir ve gerçek bir sorun olduğunda bile yanınızda olmaz, çünkü bunlar sorun değil.
Bende el verdigi kadar guzel olmasini istiyorum tabikide ondan demistim ilk oglu dugunsuz evlendi ikincisi benimki yani dugun yapildiginda ellerini taşın altına koysunlar diyeGüzellikle herşeyin hayalindeki gibi olmasını sağlamaya çalış . tabi onlarında durumları el verdiği kadarıyla.
Cimri insan zordur ya canını al parasını alma hesabı
Allah kolaylık versin
Ben calismiyorum sevgilim calisiyor tek basima bi anda cok borc olur annemlerde yardim edecek bana diyor
Herşeyinı kendin yaparsan gümüşlük mobilyalarınma uymuyor diye tatlılıktan reddedersin. Evlendıginde Anneciğim bu gümüşlük senin evine daha çok yakişmiş dersin .Kimse de kırılmaz o zamanAynen de oyle kadinin benim bizim adimiza karar almasi konusmasi beni gicik eden tek sey hele gumusluk almis oglumun ceyizi diyo kullaniyo ceyiz olan sey kuklanilirmj onuda gectim alirken bize sordunmu hangisini begendiniz diye..
Cok zor bir durum. Durumumuz yok derlerse bunlari soyleyemezsiniz. Bastan ofsayt. Acgozlu gelin damgasi yersiniz. E digr yandan cogu insan dugun ister. Buda sizin en dogal hakkiniz. Soz nisan var mi suan aranizda?Ben tatli tatli konusuyorumda en sonunda bu kadinin bu yorumlari benim agzimi tam actiracak gibi sevgilimi sevdigim icin alttan alici guleryuzlu konusuyorum suan bir tek
Sevgilim suan evin tek oglu abisi evli sevgilimin anneside babasida emekli maasi aliyo abisi dugun yapmadan evlendi bu ogullarinda elini taşın altina koyup yapsalae iflas edecek degiller herhalde dimi ama kendi ailemin de haberi yok anlatmadim bilseler haksiz bulurlardi onlari cunku aralari bozulsun istemedim
Baslarina onlarin borcu kakacak ortaliktan kaybolacak degiliz hanfendi. Dugun olayi olana kadar yardimci olurlar evlendigimizdede sevgilimde annesini babasini o durumda birakmaz öder borcu yavas yavasEmekli maaşı ne ki niye gözünüzde büyüyor anlamadım? Bir çocuğu okuturken kaç ev parası harcanıyor, adamlar gelmiş kaç yaşına bu yaştan sonra rahat etmek onların da hakkı, ölene kadar borç mu ödesinler? Sevgiliniz çeksin kredi, ne istiyorsanız yapın madem, sefasını siz süreceksiniz, çilesini de siz çekin bir zahmet.
20 yaşındasınız çalışmıyorsunuz, okumuyorsunuz da evlenmek istiyorsunuz. Yargılamak İçin demiyorum ama aklınızı kullanın. Hayatınız boyunca başkasının kime bakacaksınız. Müstakbel Eşinizin şimdi tek basına yetiremediği maaşı belki hayatınız boyunca yetmeyecek ve sürekli kayınvalide eline bakan kadınlardan olacaksınız.
Kadınlar artık okuyor, çalışıyor. Kendi imkanlarıyla evlenip çok Da güzel hayat yaşıyorlar. Siz daha 20 yaşınızda kayınvalide sorunları içinde debelenirken, insanlar gerekirse 30undan evleniyor ama gelinliğini de istediği yerden alıyor, balayını da istediği yerde yapıyor.
Geleneksel düşünüp mantıga bürümeye çalışacağınıza bir de böyle düşünün.
Mahalle olcagina cafe baska yerler vs onlarda olur tabikide ama ustumde gelinlik altimda topuklular mahallenin ortasinda da oyle duracak dugun yapacak degilim tabikide benimsemis kadin o ne derse o olsun tasasında .Mahallede düğün yapmak da neyse. Bayagi bayagi bunun fikir olarak benimsenmesi sacmalik. Millet baskasinin düğün zangirtisini cekmek zorunda mi sanki. Eger imkanlari yoksa bir nikah yapilir sadece düğün yerine. Ya da ne bileyim yemekli degil de kuru pastali olur, alkolsuz olur vs vs. Mahalle ne alakaeger durumlari yoksa ille düğün isterim diye tutturmaniz yanlis ama.
R riccinusBenimde tam olarak anlatmak istediğim buydu. Kesinlikle bu yoruma katılıyorum.
Tamam işte çeksin krediyi sevgiliniz, yavaş yavaş babaya değil de bankaya öder borcu, sorununuzun çözümü basit.Baslarina onlarin borcu kakacak ortaliktan kaybolacak degiliz hanfendi. Dugun olayi olana kadar yardimci olurlar evlendigimizdede sevgilimde annesini babasini o durumda birakmaz öder borcu yavas yavas
R riccinus
Bu benim kendi hayatim kendi secimlerim hanfendi ulkemizde evliligin yaşı 25 tir 30 dur diye bir kural yok degil mi ? Herkes kendi hayatindan sorumlu bende boyle mutluyum demek ki boyleyim 20 olayim 30 olayim orasini Allah bilir belki gene 30umdada olsam bu sorunu yasayacaktim bu konuyu actim diye yarin hemen evlendim mi ? Daha bunun nişanı var vs var pat diye evlendim mi ? Zaten 4 senedir beraberim belki gene bi 2 3 sene de boyle gececek Allah bilir calismayan kadin evlenemezmi lise mezunuyum uni okumadim ama genede is bulamicagim anlamina gelmez sizde bir bayan olarak boyle yorumunuzu cidden kınıyorum sadece soyledigim size şu ;
AKIL YAŞTA DEGIL BAŞTADIR .
Annemin kadinin dusunceleri hareketlerini tasvik etmeyecegini hosuna gitmeyecegini bildigim icin dememistim haklisiniz demem lazimdi gene ayni konular gundeme gelirse onada dicem hep beraber konusulsun bu konular diyeBak en büyük hatalardan biri bu. Kendi ailene karsi acik ol. Saklama aralari bozulmasin derken arada kakan strese giren olma. Yolun basinda aileler birbirinin düşüncesini acik bir sekilde bilsin. Bilsin ki senin ailen ona gore bir yol izlesin. Bazrn biz çözüm bulamazken onlar bulur.
Benimde tam olarak anlatmak istediğim buydu. Kesinlikle bu yoruma katılıyorum.
Daha 20 yaşındaymışsınız. Acele etmeyin. Meslek sahibi olun, çalışın, kazanın, sonra ne istiyorsanız öyle yapın. Kimsenin söz söylemeye hakkı olmaz o zaman. Diğer türlü laf işitmek muhtemel.Ya aslinda annesi hakkinda bi ton diyecek şey oldu da varda sevgilime hicbir sey dedigim yok tartisma tatsizlik olmasin diye sevgilimde hakli buluyo beni fakat annesi onu cok doldurusa getiriyo gibi konusurken evet haklisin tabikide diyo bi zaman sonra annesinin dediklerini tekrarliyo kizinca da ben gene haklisin diyo kadına şaştım kaldım guluyorum sadece artık
Bu benim kendi hayatim kendi secimlerim hanfendi ulkemizde evliligin yaşı 25 tir 30 dur diye bir kural yok degil mi ? Herkes kendi hayatindan sorumlu bende boyle mutluyum demek ki boyleyim 20 olayim 30 olayim orasini Allah bilir belki gene 30umdada olsam bu sorunu yasayacaktim bu konuyu actim diye yarin hemen evlendim mi ? Daha bunun nişanı var vs var pat diye evlendim mi ? Zaten 4 senedir beraberim belki gene bi 2 3 sene de boyle gececek Allah bilir calismayan kadin evlenemezmi lise mezunuyum uni okumadim ama genede is bulamicagim anlamina gelmez sizde bir bayan olarak boyle yorumunuzu cidden kınıyorum sadece soyledigim size şu ;
AKIL YAŞTA DEGIL BAŞTADIR .
Benim size demek istedigim eger 20 degil de 25-30 olsam calisiyo olsam ne diyecektiniz ? Calismama ragmen benimde maddi durumum el vermeyip gene ailesinin yardim etmesi gerekirken mesela ?Yanlıs yerden alıntı yapmışsınız. Size diyebilecek bir şeyim Yok. Yaşınız küçük ergenlik devam ediyor, kan deli akıyor tabi. İnşallah hiçbir şeyden pişman olmazsınız. Verdiğiniz kararlar elbette yanlıs ama umarım cok mutlu olursunuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?