Sevgilimin babası evlenmesini istemiyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Izin değil canim. Istemeye gelsinler diye konuşmuş. Ben evlenmek istiyorum falan diye ama adam telefonlarına bile çıkmıyor 😄 ailen sonuçta söylemek zorundasın ama karşımızda normal bir aile yok ( o da benim icjn endişe ediyor hani baban nerde diye sorarsak falan )
E babası gelmiyorsa siz de ailenize durumu açıklarsanız, ona göre evlenirsiniz.

kuzenim aynısını yaşadı.
adam ailesine rağmen evlenmekte inat etti. ailesi evde sadece anne babalar, 2 şahit ve bir nikah memuru ile evlenmelerine razı oldu.
gelinliğe bile tonlarca laf ettiler.
evlilikleri boyunca kuzenimin çekmediği çile, duymadığı laf kalmadı eş ailesinden.
balkondaki antenin üzerinde toz var diye kaynanası evde cıngar çıkardı.
1 çocukları oldu fakat kuzenim tükendi ve boşandı.
adam ise ailenin istediği kızla evlendi. ondan da 2 çocuk yaptı.
buna rağmen hala kuzenimi arıyor ve sürekli seni unutamıyorum diyip taciz ediyor.
eski eş ailesi torunlarını gördükçe kuzenime karşı dolduruyorlar.
şu an psikolojik tedavi görüyor kuzen, ki kendisi psikolog.
bu arada ikisi de çok iyi bir liseden ve boğaziçi'nden mezun insanlar.
adam parmak ısırtan bir iş adamı. para pul gani.

bu geleceği istiyorsanız devam edip evlenin. emin olun o işler öyle biz ikimiziz demekle olmuyor. aile istemiyorsa erkek illa ki yeniliyor. bana annemin vasiyetidir, aşkından ölsen bile eğer karşındaki adamın ailesi istemiyorsa sakın o cehenneme düşme diye..
başka sözüm yok.
Zormus allah yardımıcısı olsun. Ben aynı evde yaşamayacağım hatta aynı şehirde bile.. mümkünse en uzak yere tayin isteriz 😄 kaldı ki bende kolay biri degilim. Tek düşüncem eşim ilerde ailesiyle görüşmek ister mi evlenme işi nasıl olacak ? Bizimkiler bunu sorun eder mi? Benim babam da deli seni istemeyen ailenin oğluyla mi evleneceksin diyebikir

Izin değil canim. Istemeye gelsinler diye konuşmuş. Ben evlenmek istiyorum falan diye ama adam telefonlarına bile çıkmıyor 😄 ailen sonuçta söylemek zorundasın ama karşımızda normal bir aile yok ( o da benim icjn endişe ediyor hani baban nerde diye sorarsak falan )
Benim kaynana ile kayınbaba ayrı. Kayınbaba biraz garip adam. Kaynana istemeye geldi beni. Sadece istedi kfkfkfkfkf. Başka hayrı olmadı. Beni bırak, hayatında oğluna yaptığı tek şey bu desem abartmış olmam. Yaptığınında başımıza kakıç yaptı. Bütün borcumuzu ödedik kendisine, sesini kestik. Bu sefer ev verecem, ben ölünce evim sizin dedi, baktık evin ederinden fazla vereceğimiz var ona, nimetiyle külfetiyle görümceye verdik gitti kendisini. Bazen diyorum ki '' Kardeşlerini toplasan gelsen babamın karşısına, daha iyiydi. '' eşime. '' Yav, ne alakası var? '' diyor. Ama kendi de inanmıyor.

Zormus allah yardımıcısı olsun. Ben aynı evde yaşamayacağım hatta aynı şehirde bile.. mümkünse en uzak yere tayin isteriz 😄 kaldı ki bende kolay biri degilim. Tek düşüncem eşim ilerde ailesiyle görüşmek ister mi evlenme işi nasıl olacak ? Bizimkiler bunu sorun eder mi? Benim babam da deli seni istemeyen ailenin oğluyla mi evleneceksin diyebikir

valla kuzenimde aile ile dipdibe değildi. ama herhalde evlenince adam anasına babasına evime gelmeyin demeyecek.
ve tabi ki ailesinden vazgeçmeyecek, görüşmek isteyecek.
kimse evlendi diye bir kadın-erkek için kötü bile olsa babasını silmez :)

o hayalleri kurmayın derim :)

Aileler istemeyince olmuyor maalesef
Beni kayinbabam bizzat cok istedi. Sonra ne olduysa evlenince oglundan kiskandi.
Sonu ayrilik oldu. Kayinbabanin cok etkisi var bunda.
Sevgilinizde bitiyo tabiki. Eger o onlarin soylediklerini kulak asar, ana baba kuzusu olursa ilerde isin zor boyle bi aileyle.Nekdr severseniz sevin biter sonunda

Adam zaten doğru düzgün gorusmuyormus babasıyla. Evlendikten sonra buldumcuk Olmayacağından eminsen bence evlen. Babası da gelmeyiversin. Belli ki cahil bi adam. Ama ben senin yerinde olsam babanla gorusmıcem tarzı konuşmalara girmezdim. Sevgilimi cesaretlendirirdim evlenince tanıdıkca belki sana yaptığı ayıbı farkedip utanır.

ay 33 yasinda adam zaten kendisi istesin bence, aile buyugune ne gerek var.
siz niye agladiniz anlamadim,
hadi es adayinizin babasi o duygusal da, sizin acinizdan bir sikinti goremiyorum.
Ayni sehirde oturulmuyorsa ailelerle bayramda seyranda gorusuluyor zaten.
Ne bileyim bende eşimin ailesiyle iyi geçinmek isterdim her şey güzel olsun. Birlikte bir tören yapalim ama olmuyor..

Adam zaten doğru düzgün gorusmuyormus babasıyla. Evlendikten sonra buldumcuk Olmayacağından eminsen bence evlen. Babası da gelmeyiversin. Belli ki cahil bi adam. Ama ben senin yerinde olsam babanla gorusmıcem tarzı konuşmalara girmezdim. Sevgilimi cesaretlendirirdim evlenince tanıdıkca belki sana yaptığı ayıbı farkedip utanır.
Olmaz ins. 😂 doğru düzgün paylaşımları yok zaten senede 1 kere yüz yüze görüşüyorlar.. 3 senedir oğlunun yanina bir kere bile gelmemiş

Ne bileyim bende eşimin ailesiyle iyi geçinmek isterdim her şey güzel olsun. Birlikte bir tören yapalim ama olmuyor..

insanlar sacmaliyor diye evliliginizi ona gore planlayacak degilsiniz degil mi,
33 yasinda babam bana o kisiyle evlenemezsin dese ancak gulerim yani, bir de ciddiye mi alacagim.

valla kuzenimde aile ile dipdibe değildi. ama herhalde evlenince adam anasına babasına evime gelmeyin demeyecek.
ve tabi ki ailesinden vazgeçmeyecek, görüşmek isteyecek.
kimse evlendi diye bir kadın-erkek için kötü bile olsa babasını silmez :)

o hayalleri kurmayın derim :)

ana babasına gelmeyin demesin de mesafe candır

yani aynı şehirde yaşadığım kv im evine bayramda seyranda gidiyorum

hatta Almanya da yaşayan bir akrabaları var benden çok onu görüyordur

ama bu sorun olmuyor

evet kv dem de isterdi her hafta gideyim hatta yatıya kalayım çocuğuma o baksın istediği gibi büyütsün vs vs

bunlara ben izin vermediğim sürece yapamayacağını ilk yıllar itibari ile anladı oldu bitti

başka şehirde yaşayan gelini istemeyen kp ayda yılda bir gelse de ortamdaki soğukluk bir daha gelmesini engeller

simesin kimse anasını babasını da ben sana başka kız alacağım o olmaz diyen baba ile de mesafesini korusun

Tamamen sevgilinizin karakterine göre değişir cevap.

Eğer iki gün sonra sizden babasıyla görüşmenizi beklemeyecekse, evliliğinizin her zaman arkasında duracaksa, gelsin ailenizle tanışsın, evlenin.

Ama iki gün sonra pişman olup babasıyla barıştığında (ki baba evlat ilişkisi, doğaldır) sizden beklentileri olacaksa bu evlilik sizi mutsuz eder.

Aileler istemeyince olmuyor maalesef
Beni kayinbabam bizzat cok istedi. Sonra ne olduysa evlenince oglundan kiskandi.
Sonu ayrilik oldu. Kayinbabanin cok etkisi var bunda.
Sevgilinizde bitiyo tabiki. Eger o onlarin soylediklerini kulak asar, ana baba kuzusu olursa ilerde isin zor boyle bi aileyle.Nekdr severseniz sevin biter sonunda

ama bence olay bu konularda kayınbaba değil eş

yani babası istedi evlendik babası oğlundan beni kıskandı vs vs bana kusura bakmayın ama çok sığ geliyor

yani babanın yeri ayrı eşin yeri ayrı

bunu ayırt edemeyen adamdan zaten koca olmaz ki

kayınvalidem büyük gelini istemiyor, görümcemin kocasını da istemiyor, beni de istemiyordur ama bana benim dedikodumu yapmadığı için bunu ben bilmiyorum

onun kendi kalıpları var, memleket algısı var, hatta mezhepsel farklı bakış açısı var vs vs

ama ne gelinler ne damat bu kriterlere uymuyor

eee onlar böyle gelinler damatlar hayal etmediler diye biz evlenmeyelim mi

evet aileler önemli ama daha önemlisi eş

eş durması gerektiği yeri, ana babasını durdurması gerektiği yeri bilirse bir şey olmaz

Dikkat et canım o beni birakmassin diye aglayan adam 2/3 ay sonra hooop nir memlekete gidiyorum deyip dönüşte parmaginda nisan yuzugu.ile gelmesin...cok yakin aile dostumuzun kizi yasadi.bu.durumu fe.oglan ailedini tercih etti...kizcagiz mahvolmustu...

ana babasına gelmeyin demesin de mesafe candır

yani aynı şehirde yaşadığım kv im evine bayramda seyranda gidiyorum

hatta Almanya da yaşayan bir akrabaları var benden çok onu görüyordur

ama bu sorun olmuyor

evet kv dem de isterdi her hafta gideyim hatta yatıya kalayım çocuğuma o baksın istediği gibi büyütsün vs vs

bunlara ben izin vermediğim sürece yapamayacağını ilk yıllar itibari ile anladı oldu bitti

başka şehirde yaşayan gelini istemeyen kp ayda yılda bir gelse de ortamdaki soğukluk bir daha gelmesini engeller

simesin kimse anasını babasını da ben sana başka kız alacağım o olmaz diyen baba ile de mesafesini korusun

ben böyle durumlarda herkesin kendi ailesinin etkisinde kalacağına inanıyorum. bu tavırdaki bir baba ile illa ki bir süre sonra başka sıkıntılar çıkacak.

bu arada kv yle illa mesafe vs konularına da çok sıcak bakmıyorum. ben nasıl annemle mesafe koymayacaksam onun oğlu da o mesafeyi koymayacak annesine.

Babası tipik karadenizli ama sevgilin tipik karadenizli değil sanırım çünkü karadenizliler kendi kafasına eseni yapar herkes özgür ve başına buyruktur. Kadınları dahil.

Üzgünüm ama bence sevgilin senden ayrılacak ve Buna zemin hazırlıyor.

Siz babasıyla konuşmayı denediniz mi? Yüz yüze konuşmayı deneyin. Belki bilmediğiniz birşey vardır. Belki inadı kırılır ne bileyim. Ama sizi görmeden, tanımadan istemiyorum demesi bence şüpheli.

Olay sevgilinizde bitiyor. Babasını en iyi o bilir, sözü geçen birisi varsa aracı yapacak. Koskoca adam ailesini ezsin demiyoruz da neticede kendi evlenecek babası değil. Bence arayı yapmaya çalışın, geri adım atmasın sevgiliniz, zaten geri adım atıyorsa maalesef ileride de sorun yaşarsınız.

benim anlamadıgım 3 yıldırda kızı eşiniz için bekletiyolar mı bende karadenizliyimde böylesini ilk kez duydum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X