Sevgilimin Cebinde Akrep(!) Var Galiba

ah arkadaşımm okurken ben fena oldum valla. şu hediye konusunda sıkıntı bende de var

bkz: http://www.kadinlarkulubu.com/ask-hikayelerimiz-dertlerimiz/539297-erkek-arkadasim-tam-odun.html

Ama cimrilik konusunda sevgilime bişey diyemem .. değildir ,eli açıktır..

Ama aklıma şu takıldı; gercekten mi parası yok yoksa varyemezlerden mi ?

ama 2 tl lik cipsin lafı da olur mu ya canın çekmiş o kadar sen bi şehirden bi şehire gelmişsin yani..

cimrilik kötü huydur, değişmez... iyi düşün üzülme arkadaşım..
O cips olayını hatırlamak bile istemiyorum ama yaşandı ne yazık ki :S Parasının olduğu zamanlarda harcar ama harcarken içi gidiyo sanki öyle hissediyorum.Ve artık çok sinir olduğumdan konu açılırsa hep laf sokuyorum sen cimrisin böyle olmaz diyorum ben harcarım da harcatırım da diyorum.Ama başka ciddi sorunumuz olmadığı için çok düşünüyorum ne yapsam diye.

Ay valla kagit olayina cok guldum...benim esime benz ettim...

Bi keresinde turkiyeden cikis yapioruz yurtdisinda yasadigimiz icin yola ciktik neyse...
Bnde Tr simidine bayilirim kapikulede satiyolardi son kez aliyim dedim.. Esime simit alsana dedim fiyatini sordu cocuk 2 tl deyince almadi (normalde 1 tlya pahali satiolar diye )ama cnm cekmisti hala soylerim ona :)

Ama simdi degisti y'a zaman herseyin ilaci
Nasıl değişti peki,değişmesine nasıl bir katkıda bulundun canım :)

Para harcamadan da hediye verilebilir. bIR deftere ikinizin oldugu fotolari beraber yapistirabilir, altina fotolarla ilgili anilar yazabilirdi, sana ask mektubu yazabilirdi, siir yazabilirdi.Olmadi evden bir tane biblosunu sus esyasini hediye paketine sarip sana getirebilirdi.Ama tabi isine gelmez boyle seyler. Bazi erkeklerde kiza para harcanmaz ya hepsi para yiyici gibi sacma bir dusunce var. Amaclari senden maksimum fayda elde edip sana hic bir sey harcamamak bedavaya iliski getirmek yani...birde bunlarin hic yemege goturmeyeni,sinemaya goturmeyeni, cay kahve bile ismarlamayan tipleri var. Resmen iliskiyi masrafsiz hale getirmek.ben olsam bu insanla beraber olmazdim.

Sinemayı benimki de tercih etmez,gidelim desem gideriz ama para harcadığı için canı sıkılır içten içe hissederim bunu

Nasıl değişti peki,değişmesine nasıl bir katkıda bulundun canım :)

Tatlim ha deyince olmadi bak 5 yillik evliyiz 1 senedir iyi :)
Evlilik hayati mecburi ihtiyaclar sonucta bizde parayi sacmioruzya etrafa... Cok dil doktum , en onemlisi alisverise hep onla cikardim gorsun diye cocukta olunca daha fazla ihtiyac var yani daha fazla gider... :)) y'a iste oyle

valla ben burda hep nişanlım şöyle kıskanç böyle sinirli diye anlatırdım ama bunu okuyunca yok artııık dedim.
ilk cips olayından sonra anladıysanız, hala o formu alırken onun 25 krş vermesini beklemeyip kendiniz verseydiniz keşke böylelikle bir tartışma ortamı oluşmasını engelleyebilirdiniz.
ya böyle kabul edeceksiniz ya da nişanlanırken veya evlenince bana takı almadı istediğim alyans olmadı diye yakınmayacaksınız.
benim nişanlımda öyle daimi bir iş ve maaş olayı yaşamıyor başından beri. ancak yan gelirleri var, yaptığı ekstra işler oluyor. aldığı 3 krşu bile bana, bize harcadı hep.
ya benim üstüme başıma bişey alır, ya gider bi züccaciye veya mağazaya ne ihtiyacımız olabilir diye düşünüp eksikleri alır.
hediye olayı hele maddiyata dayalı değildir illa ki, o her şekilde yapılabilir, emektir düşünmektir..
benim nişanlım aldığı bişeyin çok içime sinmediğini hissettiği için değiştirmeye götürmüş, kabul etmemişler, bakmış ordaki satıcı bayanlardan biri hamile, eşim hamile huysuzluk yaptı beğenmedi siz anlarsınız halimden diyince kadın değiştirmiş hemen, geldi yalan da söyledim ya senin için diyor :)
Şimdi sevgiliyken neyse de iş resmiyete dökülünce istediğim gibi olmasını isterim her şeyin.Allah kısmet ederse bir kere evlencem ben ve heves ettiğim şekilde olmalı,olmaz derse de kendi bildiğini yapmak isterse de bensiz devam eder yoluna.

Tatlim ha deyince olmadi bak 5 yillik evliyiz 1 senedir iyi :)
Evlilik hayati mecburi ihtiyaclar sonucta bizde parayi sacmioruzya etrafa... Cok dil doktum , en onemlisi alisverise hep onla cikardim gorsun diye cocukta olunca daha fazla ihtiyac var yani daha fazla gider... :)) y'a iste oyle

Hmm anladım canım.Belki benimki de değişir kimbilir :)

ben de biraz kuruş hesabı yaparım açıkçası cimri olduğum söylenemez de göz göre göre de mesela pahalı birşeyi sırf mecburiyetten almak istemem. ama senin sevgilininki abartılı olmuş artık cipsin şunun bunun hesabını yapmakla abartmış olayı.

Şimdi sevgiliyken neyse de iş resmiyete dökülünce istediğim gibi olmasını isterim her şeyin.Allah kısmet ederse bir kere evlencem ben ve heves ettiğim şekilde olmalı,olmaz derse de kendi bildiğini yapmak isterse de bensiz devam eder yoluna.

Ailesinin huyu nasıl acaba bu konuda?
Birisine mi çekmiş yoksa sadece kendisi mi böyle?
Yani iş resmiyete döküldüğünde herkes istekleri gerçekleşsin diye bekler
ancak şu an krş hesabı yapan, özel günleri es geçen birisi için o dönem nasıl olur bunlar hiç bilmiyorum.

ben de biraz kuruş hesabı yaparım açıkçası cimri olduğum söylenemez de göz göre göre de mesela pahalı birşeyi sırf mecburiyetten almak istemem. ama senin sevgilininki abartılı olmuş artık cipsin şunun bunun hesabını yapmakla abartmış olayı.
Son 25 krşun hesabını yaptığı zaman hak vermişti bana abarttığını söylediğimde.Beni anlayıp değişmesini umut ediyorum.

Ailesinin huyu nasıl acaba bu konuda?
Birisine mi çekmiş yoksa sadece kendisi mi böyle?
Yani iş resmiyete döküldüğünde herkes istekleri gerçekleşsin diye bekler
ancak şu an krş hesabı yapan, özel günleri es geçen birisi için o dönem nasıl olur bunlar hiç bilmiyorum.

Babasına çekmiş anlattığı kadarıyla.O dönemler benim için sıkıntılı olacağa benziyor ama davamdan vazgeçmem :)

Ben o kadar kötü düşünmedim nedense.

İkiniz de ögrencisiniz sonuçta.
Belki parası yoktur.
Belki sana anlatmadıgı şeyler vardır.

Oldugu zaman harcıyor diyorsun çünkü....

Özel günlere de erkeklerin geneli önem vermez, ona bir şey diyemeyecegim...

Ben o kadar kötü düşünmedim nedense.

İkiniz de ögrencisiniz sonuçta.
Belki parası yoktur.
Belki sana anlatmadıgı şeyler vardır.

Oldugu zaman harcıyor diyorsun çünkü....

Özel günlere de erkeklerin geneli önem vermez, ona bir şey diyemeyecegim...
Evet canım ikimiz de öğrenciyiz.Belki bana anlatamadığı kadar kötüdür durumu.Bana neden hediye almadın dediğimde utanıyordu çünkü rahatsız oluyordu o konudan ama benim anlam veremediğim özel gün belli sonuçta biriktirebilirdi o gün gelene kadar.

Evet canım ikimiz de öğrenciyiz.Belki bana anlatamadığı kadar kötüdür durumu.Bana neden hediye almadın dediğimde utanıyordu çünkü rahatsız oluyordu o konudan ama benim anlam veremediğim özel gün belli sonuçta biriktirebilirdi o gün gelene kadar.

Bak canım daha önünüzde uzun yıllar var.

Bir mezun olun, mesleginize başlayın o zaman cimri mi degil anlaşılır.

Şimdi karar vermek için çok erken bence.

Bak canım daha önünüzde uzun yıllar var.

Bir mezun olun, mesleginize başlayın o zaman cimri mi degil anlaşılır.

Şimdi karar vermek için çok erken bence.

Bence bu bahane degil konu sahibinin dedigi gibi biriktirebilirdi olmadi kendi hediyesini kendi yapabilirdi, o da olmadi annesine rica edip evdeki sus esyalarindan birini sarip getirebilirdi... mesela bir biblo... biz kucukken bile harcliklarimizda biriktirip anneler gunu icin hediye alirdik, ufak tefek bisi ama genede gonul almak olurdu. Bir cips parasi icin yuzunu burusturan insan bence cimridir parasi olmasa acik acik soylemesi lazim. Ustelik kac yildir beraberlermis bu para olmamasi durumu yillardir mi devam ediyor hic mi para gecmiyor eline? Ben hastalik veya artniyet seziyorum.

Bence bu bahane degil konu sahibinin dedigi gibi biriktirebilirdi olmadi kendi hediyesini kendi yapabilirdi, o da olmadi annesine rica edip evdeki sus esyalarindan birini sarip getirebilirdi... mesela bir biblo... biz kucukken bile harcliklarimizda biriktirip anneler gunu icin hediye alirdik, ufak tefek bisi ama genede gonul almak olurdu. Bir cips parasi icin yuzunu burusturan insan bence cimridir parasi olmasa acik acik soylemesi lazim. Ustelik kac yildir beraberlermis bu para olmamasi durumu yillardir mi devam ediyor hic mi para gecmiyor eline? Ben hastalik veya artniyet seziyorum.

Ben öyle düşünmedim açıkçası.
Erkeklerin geneli bu kadar ince düşünemezler.

Cips olayı da evet belki 1-2 lira ama nerden bilebiliriz ki belki de o 1 lira cebindeki son dolmuş parasıydı.

Erkekler gururludur, ve emnimki öyleyse de bunu asla sevgilisine söylemez.

Ben öyle düşünmedim açıkçası.
Erkeklerin geneli bu kadar ince düşünemezler.

Cips olayı da evet belki 1-2 lira ama nerden bilebiliriz ki belki de o 1 lira cebindeki son dolmuş parasıydı.

Erkekler gururludur, ve emnimki öyleyse de bunu asla sevgilisine söylemez.

Yok arkadaslar cimri insan her zaman cimridir, bu değişmez inanın. Bu adam cimrinin kralı ben söyleyim. Parasi olmamak baska sey, pinizin baska sey. Baik bastan kokar, ben söyleyim...

Back
X