Sevgilimin Cebinde Akrep(!) Var Galiba

Bence cimrilik bir hastalık. Okurken baydım. Sevgilim böyle biri olsa ondan soğurdum heralde.

2 senedir mi para sıkıntısı çekiyo.HAdi diyelim para sıkıntısı var 25 kuruşun lafını yapacak kadar mı para sıkıntısı var.Çok zor , 2 sene iyi dayanmışsın.

Ne yazıkki diyemeyeceksiniz.
Şu an sizin için parasına kıyamayan adam evlenirseniz nasıl davranır acaba?
Cebinizdeki paranın hesabını tutar, hediyeyi falan boşverin.

Katlanılır değil.

Parasızlık ayıp değıl yadırgamamak lazım ama dedıgın gıbı kuruşun hesabını yapıyorsa orda sorun var demektır.Cimrilik başka tutumluluk başkadır bence en yakın zamanda ayrıl gitsin şuan aşk var dersin katlanırsın ama ilerde aşk bittiği zaman ihtiyaçların başladığı zman neye katlanacan.zor arkadaşım inanki birilerine muhtaçlık cok zor haa dersenki bende çalışacam kendi param olacak yinede diyorumki o senin paranıda harcatmaz bu sefer senın paran benim param dersen al sana kavganın sebebi onlar o kadar cimridirlerki ceplerindeki akrebi bile vermezler:9:

okulunu bitirp,iş hayatına atıldığında kendi parasını kazanmaya başladığında birkez daha bakın,o anda cimri olup olmadığını anlarsınız..şuan erkek arkadaşınızın yaşadığı durum,cimrilik gibi gelebilir ama babadan gelen belli bir para varsa,o parayla 1 ay geçinmek zorunda kalınıyorsa 25 krşun bile hesabı yapılır.aç kalındığında ordan burdan kısılanlarla karın doyuyor.şuanda burada söylediklerinizi ilişkinize ve erkek arkadaşınıza yapılan haksızlık olarak görüyorum.memnun değilseniz bitirin..

erkek dediğin cimri olmaz cimri bir insanla ömür geçirmek zordur canım erkek arkadaşın parasına kıyıp cipsi bile almamış bi cipsi kadar değerin yok mu,dşünüyorum parası mı yoktu sen onun yanına gitmişsin yani yol parası vb.. yeterince sana masraf olmuş gördüğüm kadarıyla sen hiç gocunmamışsın adam bi cipsiden kaçınıyor,birde insan sevdiğine hediye alırken mutlu olur illa çok pahalı bişey olmasına gerek yok beleş hediye hazırlayabilir seninkinde onu yapacak incelikte yok..
Ben onun için maddi manevi hiçbir şeyden gocunmadım bugüne kadar ama ondan pek bi incelik göremedim.Yüzüne de diyorum ne kadar odunsun diye bozuluyor sadece o kadar,hiçbir değişim olmadı

sen kucuk hedıyelerden mutlu olan bır kızsın
ki bu omur boyu hıcbır zaman bu konuda mutlu olamayacagın anlamına gelıyor...
su an sevdıgın ıcın bırtek bu kusuru var ıdare ederım gormezden gelırım dıyebılırsın ama
yarın bı nısan alısverısınde aılene rezıl oldugunda
bı evlı arkadas grubunda arkadaslarının yanında ne kadar resıl oldugunda
ve ozellıkle evlenınce gozune batmaya basladıgında....

keske o zaman bıtırseydım cumlesını kullanacagının sınyallerını alıyorsun su an tatlım...
Evet canım küçük şeylerle bile mutlu olan bi kızım.Paragöz,gözü yükseklerde birine denk gelseydi daha öncesinde o zaman anlardı kıymetimi.Hediye almadı diyelim bi sürpriz hazırlayabilirdi,sorabilirdi arkadaşlarına nasıl bir sürpriz yapayım diye fikir alabilirdi,ama yapmadı hiçbirini.Böyle düşündüğüm zaman o kadar sinir oluyorum ki,boşver bitsin gitsin diyorum o sinirle,sinirim geçince de işe girmesini bekle ve tekrar gözlemle diyorum kendi kendime.Ama dediğin gibi eğer iş resmiyete dökülüp aileme ve akrabalarıma bu konu yüzünden rezil olursam devam edemem.Haftaya işe başlayacak,bakacağım değişiklik olacak mı diye...

canım çok iyi anlıyorum seni... benim bir kaç yıl önce flört aşamasında olduğum biri vardı ama sevgili olmadık... aynı senin sevgilin gibiydi... cebinde akrep vardı sanki...özel günlere hediyeye önem vermezdi...dışarı çıksak bir kafeye gitsek yemek söyletmezdi öyle yapmamı ima ederdi... bir gün bana tatlı sözü vardı gittik oturduk ünlü bir tatlıcı...menüye baktık pahalı diye oturduğumuz yerden kalkıp gitmiştik :)) cebinde parasının olmadığını bilsem zaten anlayışla karşılarım ama bu tarz erkekler parası olduğu halde huyları böyle oluyor... erkek arkadaşım hiç öyle değil Allahtan...özel günleri hiç sektirmez sürekli hediyeler alır canım birşey istiyo diye şaka yaparım bazen hemen üstünü değiştirmeye başlar çıkıp almak için... erkek dediğin hele yeme içme konusunda kız arkadaşının canı istediğini almalı ( sizin cips olayı çok garip geldi mesela) sonuçta sen o cipsi yemesen ölmeyeceksin ama onun hemen o cipsi alması sevgilinin senin ihtiyaçlarına canının istemesine ne kadar değer verdiğini gösterirdi...

erkeğin cimrisi çekilmez derler, büyük konuşmayayım da, iyi çekmişsin yine ama sürekli yoksulluk sınırının altında olacak hali yok ya, en azından eline para gectiği zaman onu harcamayı bilmeli, telafi etmeye çalışmalı, babannesinin yanında falan mı büyümüş, büyükler genelde fazla idareli olur ya, o da alışkanlık olarak geçiyor gerçekten... benım de normal bir erkek arkadaşım vardı, ben öğrenciyken o iyi bir işte çalıştıgı halde ben ısmarlıyordum, o da gayet normal karşılıyordu, elini cebine atmıyordu, ben öderken yanımda duruyordu öylece, bir kere de bir işi düşmüştü bana, yaparsan sana çay ısmarlarım demişti!!! kız arkadası da aynı şekılde cimriydi, elli kuruştan daha az bir para kar yapacaklar diye kaç dükkan gezdirmişlerdi bana zorla... şu an da göruşmuyorum. Bu da büyük bir sorun yani, erkek dediğin cömert olmalı, paranın hele iki kuruşun lafını etmemeli.

canım çok iyi anlıyorum seni... benim bir kaç yıl önce flört aşamasında olduğum biri vardı ama sevgili olmadık... aynı senin sevgilin gibiydi... cebinde akrep vardı sanki...özel günlere hediyeye önem vermezdi...dışarı çıksak bir kafeye gitsek yemek söyletmezdi öyle yapmamı ima ederdi... bir gün bana tatlı sözü vardı gittik oturduk ünlü bir tatlıcı...menüye baktık pahalı diye oturduğumuz yerden kalkıp gitmiştik :)) cebinde parasının olmadığını bilsem zaten anlayışla karşılarım ama bu tarz erkekler parası olduğu halde huyları böyle oluyor... erkek arkadaşım hiç öyle değil Allahtan...özel günleri hiç sektirmez sürekli hediyeler alır canım birşey istiyo diye şaka yaparım bazen hemen üstünü değiştirmeye başlar çıkıp almak için... erkek dediğin hele yeme içme konusunda kız arkadaşının canı istediğini almalı ( sizin cips olayı çok garip geldi mesela) sonuçta sen o cipsi yemesen ölmeyeceksin ama onun hemen o cipsi alması sevgilinin senin ihtiyaçlarına canının istemesine ne kadar değer verdiğini gösterirdi...
O cips olayı ilişkinin başlarıydı o zamanlar şimdiki gibi önemsemiyordu sanırım beni neyseki yiyecek içecek konusunda en azından yanımda yapmıyor artık ama şimdiye kadar hiç "şunu gördüm aklıma sen geldin aldım ben de" dediğine şahit olmadım.Veya beğendiğim bişeyi sonradan bana hediye ettiğini görmedim.

erkeğin cimrisi çekilmez derler, büyük konuşmayayım da, iyi çekmişsin yine ama sürekli yoksulluk sınırının altında olacak hali yok ya, en azından eline para gectiği zaman onu harcamayı bilmeli, telafi etmeye çalışmalı, babannesinin yanında falan mı büyümüş, büyükler genelde fazla idareli olur ya, o da alışkanlık olarak geçiyor gerçekten... benım de normal bir erkek arkadaşım vardı, ben öğrenciyken o iyi bir işte çalıştıgı halde ben ısmarlıyordum, o da gayet normal karşılıyordu, elini cebine atmıyordu, ben öderken yanımda duruyordu öylece, bir kere de bir işi düşmüştü bana, yaparsan sana çay ısmarlarım demişti!!! kız arkadası da aynı şekılde cimriydi, elli kuruştan daha az bir para kar yapacaklar diye kaç dükkan gezdirmişlerdi bana zorla... şu an da göruşmuyorum. Bu da büyük bir sorun yani, erkek dediğin cömert olmalı, paranın hele iki kuruşun lafını etmemeli.
Ben de bilirim lüks yerlerde takılmayı ve onsuzken takılıyorum da,ama boşver diyorum maddi durumu iyi değil.Bu konuda rencide etmemeye çalışıyorum.Bazen de diyorum ki anlayışlı olmasam,cadılık yapsam el üstünde tutulurdum,öyle olunca kıymetin biliniyor

amanın......
pes gerçekten....
bari özel günleri es geçmese....
yani ne bilim tuhaf geldi banada...
bende olsam canımı sıkardı böyle bi insan...
açık açık söylemende işe yaramamış...
yani sadece ihtiyaç halinde bişeyler alınırmış...
bunun dışındada insan bazen keyfi para harcayabilir...
arkadaş çevresindede pek hoş karşılanmıyordur bu durum..

Son düzenleme:
Ben de bilirim lüks yerlerde takılmayı ve onsuzken takılıyorum da,ama boşver diyorum maddi durumu iyi değil.Bu konuda rencide etmemeye çalışıyorum.Bazen de diyorum ki anlayışlı olmasam,cadılık yapsam el üstünde tutulurdum,öyle olunca kıymetin biliniyor

lüks yerde takılsın demıyoruz ama iki kuruşun hesabını seni de yerin dibine sokacak şekilde yapmasın gayet normal bir şekilde milletın içinde... cimrilik kalıcı bir kötü huy, dünya kadar parası da olsa gözü dar olunca harcamıyor, o dediğim kişi ayda 3000 TL kazanıyor, ama hala harcamamakta direnıyor, hep en kötü markaları alıyor, dışarı çıksam dolmuş şu kadar, şu şu kadar, en iyisi çıkmayım diyip evde görüşüyor insanlarla, ya da parklarda bankta oturuyor hala, cafe yerine...

Kız sen bunla devam et bir kaç yıla bunun altından gömü çıkar valla:60:

Ya şaka bir yanada cimri adam asla çekilmez nasıl 2 yılı devirdin bu kokuşmuşla
İlerde bu durum çok rahatsız eder seni
Ayrıca bana göre cimri insanları karakterinin altında
Takıntılı,sorunlu sıkıcı,asosyal pasif ve korkak bir ruh hali yatıyordur
Emininm bu saydıklarımdan sevgilinde de vardır.
Kimse ilişkide maddiyatın çokta önemli olmadığı nidasınıda atmasın.
Bu konu azımsanmayacak bir konu değil çok iyi düşün.
Ne kadar kötü üç kuruşun hesabını yapan
Böyle bir adamın yanında yiyip içmek ayrı bir aziyet strestir yahu
Gözü hep lokmamda olur:37:

amanın......
pes gerçekten....
bari özel günleri es geçmese....
yani ne bilim tuhaf geldi banada...
bende olsam canımı sıkardı böyle bi insan...
açık açık söylemende işe yaramamış...
yani sadece ihtiyaç halinde bişeyler alınırmış...
bunun dışındada insan bazen keyfi para harcayabilir...
arkadaş çevresindede pek hoş karşılanmıyordur bu durum..
Açık açık söyledim,hem de kaç defa.Böyle yapman kendimi değersiz hissetmeme sebep oluyor,arkadaşlarımın sevgilileri neler yapıyor kız arkadaşı mutlu olsun diye sen neden böylesin diyorum,bize ne milletten diyor,çıldırtıyor beni.Benim ne eksiğim var diğer kızlardan diyorum kendi kendime,eli yüzü düzgün,mantıklı davranmaya çalışan bi kızım.Çok düşündüm sırf bunlar yüzünden bitirmeyi ama yapamadım.

Kız sen bunla devam et bir kaç yıla bunun altından gömü çıkar valla:60:

Ya şaka bir yanada cimri adam asla çekilmez nasıl 2 yılı devirdin bu kokuşmuşla
İlerde bu durum çok rahatsız eder seni
Ayrıca bana göre cimri insanları karakterinin altında
Takıntılı,sorunlu sıkıcı,asosyal pasif ve korkak bir ruh hali yatıyordur
Emininm bu saydıklarımdan sevgilinde de vardır.
Kimse ilişkide maddiyatın çokta önemli olmadığı nidasınıda atmasın.
Bu konu azımsanmayacak bir konu değil çok iyi düşün.
Ne kadar kötü üç kuruşun hesabını yapan
Böyle bir adamın yanında yiyip içmek ayrı bir aziyet strestir yahu
Gözü hep lokmamda olur:37:
Canım biraz asosyallik var ama diğer özellikler yok.Önemli bi konu evet ve bilmiyorum birşey yapabilir miyim onu düzeltmek adına

cimrilik bir hastalıktır...
insanın parası olup olmaması ile alakası yoktur...
insanın para ile olan ilişkisi ile sevgiyle olan ilişkisi birbirine benzer...
parada cimri olan sevgide de cimri olur...
cimri erkek, alkolik bir erkek ve kıskanç bir erkekle ömür geçmez...
yol yakınken ayrılmanız en doğrusu...

birde onu düzeltmek adına bir şey yapamazsınız...
düzeltebilmeniz için kendindeki sorunu görecek ve kendini düzeltmek isteyecek...
sevgiliniz halinden memnun...

Back
X