Sevgilimin Cebinde Akrep(!) Var Galiba

_amber_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2012
97
0
86
İstanbul
Kızlar Merhaba,
2 yıllık ilişkimiz var ve sevgilimin yaptığı cimrilikler mi desem yoksa ona göre tutumluluk mu artık adı her neyse beni iyice rahatsız etmeye başladı.Para harcamaktan onun kadar korkup nefret eden başka bir insan tanımadım ben.İlk kez şöyle bir olay yaşadım.Farklı şehirlerdeyiz okul dolayısıyla ve onun bulunduğu şehre gtmştim.İlişkimizin başlarıydı henüz.Dolaşırken bir marketin önünde cips gördüm ve alalım mı dedim.Bozuldu birden yüz ifadesi değişti falan,şaşırdım ben de.Al bakalım dedi bana,şaşkınlığım bir kat daha arttı ve o şaşkınlıkla gidip aldım.Orda misafir olarak benim almam mı uygundu?Alt tarafı 1-2 tllik bir cips ya.Ben sevdiklerime karşı eli açık bir insanım,bir şeyler ısmarlamaktan,onlara bir şeyler hediye etmekten hoşlanırım.Az önce anlattığım olaya benzer bir sürü şey yaşadım ve birlikteyken bir şey almak geçerse aklımdan boşver ya diyorum ya kendin al ya da hiç açma konusunu.Birlikte geçirdiğimiz şu 2 yıl içinde 3 doğum günüm oldu ve sadece ilk doğum günümde(o zamanlar ilişkimizin 3.ayındaydık) bi kolye almıştı ve ne kadar da mutlu etmşti beni.Özel günlere özellikle de doğum günü ve yıldönümümüze çok önem veriyorum ve ufak bir hediye ile de çok mutlu oluyorum,bunu da biliyor,benim için önemli olduğunu bilmesine rağmen umrunda olmuyor.Kalan 2 doğum günü ve 2 yıldönümünde ve de bilumum özel günlerin hiçbirinde hiçbir şey almadı bana,bense hepsinde aldım ona,belki bende görür de alışkanlık edinir diye ama yok,olmadı.Artık ben de almayı hiç düşünmüyorm çünkü komik geliyor tek benim almam.Ve ikinci doğum günüm geçtiğinde dayanamayıp bu durumun beni ne kadar rahatsız ettğini söyledim.Arkadaşlarım bin bir hevesle sevgililerinin aldıkları hediyeleri gösterirlerken veya bahsederlerken ben o kadar üzülüyorum ki.:14:Bir de benim doğum günümde bana hediyelerini verip sevgilin ne aldı bakalım dediklerinde ne diyceğimi şaşırıyorum.Daha görüşmedik,görüştüğümüzde görcem bakalım diyerek geçiştiriyorum.En son şöyle bir olay yaşadık.Kpss başvurusu için başvuru merkezine gittik.Yan tarafta kırtasiye var ordan form alın dediler.Gittik,form için 25 krş dediler ve sevgilim "nasıl olur ya tek kağıt 10 krş bile etmez" dedi,orda krş hesapları yaptı kırtasiyeciyle.Adam da haklı olarak almazsan alma kardeşim zorla satmıyoruz dedi.O da verdi 25 krşu ve çıktık.Çıkınca cimriliğin bu kadarı yani pes dedim.O da bu kez haklısın galiba aynı şeyi sen yapmış olsan ben de kızardım dedi.Daha önce de final zamanı da buna benzer bir olay yaşamıştık.Ders notu için spiral taktırmazsak ne kadar olur taktırırsak ne kadar olur demşti ve 50 krş veya 1 tl için spiralsiz tercih etmşti.Hep ona ne kadar cimri olduğunu,en azından sevdiklerine karşı biraz cömert olması gerektiğini söylerim o hiç oralı olmaz.Sevgilimin 2.üniversitesi olduğu için burs veya kredi almıyor,babası emekli ve maddi desteğini sürdürüyor ama sevgilim hep 500 tllik bir kredi kartı borcu olduğunu ve parasının olmadığını söyler.Bir dönem çalıştı ve borçlarını ödedi ama şu an yine çalışmıyor ve yine borcu varmış.Parası olmadığından mı böyle bilmiyorum ki.Bugün konu açıldı ve sen nişanlandığımızda da hiçbişey almazsın bana dedim.Bişeye ihtiyacın yok ki neden alayım dedi:5: Sanki ihtiyaç meselesi bu.Ben hiç sevgilim beni düşünmüş te şunu almış bana diyemiycekmiyim?:14:

bukadar zaman dusunmemıs almamıs bundan sonrada boyle gıder bu durum tutumlulukla alakası oldugunu pek sanmıyorum.ıstedıgı zaman kolye almayı bılıyor sonucta.aceba gercektenmı parası yok cocugun bırde onu bılmek lazım.gercekten parası yoksa ne yapsın.ama varda almıyorsa ufak tefek hedıyeler yada ınsan sevgılısı cıps ısterde almazmı cnm ıyıce dusunun bu bırlıktelıgı.oldugu gıbı kabul edebıleceksenız devam edın.

çok haklısın ben de sinir olurdum.sürekli almasına veya ciddi harcamalar yapmasına gerek yok ama en azından özel günlerde sana değer verdiğini göstericek ufak tefek şeyler çok mutlu eder insanı.hem bir sevdiğine hediye almak hem alanı hem vereni mutlu eder.durumu çok iyi olmayabilir anlarım ucuz birşey alacağıma hiç almayayım ileride durumum düzeldiğinde en güzelini alırım diye düşünüp almamış olabilir bunu da anlarım ama kuruş hesabı yapıp durması 1 liralık cipsi esirgemesi tahammül edilir gibi değil.

bukadar zaman dusunmemıs almamıs bundan sonrada boyle gıder bu durum tutumlulukla alakası oldugunu pek sanmıyorum.ıstedıgı zaman kolye almayı bılıyor sonucta.aceba gercektenmı parası yok cocugun bırde onu bılmek lazım.gercekten parası yoksa ne yapsın.ama varda almıyorsa ufak tefek hedıyeler yada ınsan sevgılısı cıps ısterde almazmı cnm ıyıce dusunun bu bırlıktelıgı.oldugu gıbı kabul edebıleceksenız devam edın.
Parası olmayabilir ama sürekli parasız da gezmez insan.Ayrıca bi ara 4-5 ay çalışmıştı ve yine bana özel tek bir şey almadı.Çalıştığı zamanlar için şunu söyleyebilirim abur cuburdur,yemektir onlara rahat para harcıyorduk sadece.Bilmiyorum ne yapacağımı.Bir tek cimrilik yüzünden de ayrılık olur mu onu da bilemiyorum

valla ne diyeceğimi bilemedim :53: sevgiline pess doğrusu sanada bravo 3 yıl iyi sabretmişsin bunun adı tutumluluk falan değil :50: herkesin kendine göre borçları vardır öyle şey mi olur borcunu bahane etmekte neyin nesi... kuruş yada lira hesabı yaparak zengin olamaz yada harcarsa fakirde olmaz çok saçma... şimdiden böyleyse emin ol evlenince daha beter olur:31: cimri erkekten nefret ederim özel günleri kutlamak için illaki milyonlar harcamaya gerek yok bence işine öle geliyor :34:

Eğer bu adamla evlilik düşüncen varsa hemenkafandan sil.

EVlendiğinde düşünemiyorum,bu adam sana gelinlik bile giydirmez,eski tül perdelerden duvak yapar öyle nikaha götürür bak ona göre.

Gerçekten çekilir dert değilmiş.

çok haklısın ben de sinir olurdum.sürekli almasına veya ciddi harcamalar yapmasına gerek yok ama en azından özel günlerde sana değer verdiğini göstericek ufak tefek şeyler çok mutlu eder insanı.hem bir sevdiğine hediye almak hem alanı hem vereni mutlu eder.durumu çok iyi olmayabilir anlarım ucuz birşey alacağıma hiç almayayım ileride durumum düzeldiğinde en güzelini alırım diye düşünüp almamış olabilir bunu da anlarım ama kuruş hesabı yapıp durması 1 liralık cipsi esirgemesi tahammül edilir gibi değil.
Aynen canım ben de aynısını söylüyorum ona ciddi harcamalar yapmana gerek yok diyorum ama bir keresinde şöyle demişti.Ne yani anahtarlık mı alsaydım?Ben de isterim güzel şeyler almak demişti ama almak istemiyor sanırım yoksa tarih belli sonuçta biriktirir ve alırdı isteseydi...

Sen okurken daraldın,bir de beni düşün canım.Hele o kırtasiyede 25 krşun hesabını yaparken ben ne kadar da ezik hissetmiştim...

Parası olmaz amenna !..Ama varken yaptıkları normal değil.O da bi hastalık sonuçta ...Tedavi olabilir.

valla ne diyeceğimi bilemedim :53: sevgiline pess doğrusu sanada bravo 3 yıl iyi sabretmişsin bunun adı tutumluluk falan değil :50: herkesin kendine göre borçları vardır öyle şey mi olur borcunu bahane etmekte neyin nesi... kuruş yada lira hesabı yaparak zengin olamaz yada harcarsa fakirde olmaz çok saçma... şimdiden böyleyse emin ol evlenince daha beter olur:31: cimri erkekten nefret ederim özel günleri kutlamak için illaki milyonlar harcamaya gerek yok bence işine öle geliyor :34:
Her şey hediye demek değil birlikte geçirdiğimiz zaman ve ne kadar anlaştığımız önemlidir dedim hep ama insan özeniyor başkalarının sevgilisi onlara alırken veya sürprizler düzenlerken.

Eğer bu adamla evlilik düşüncen varsa hemenkafandan sil.

EVlendiğinde düşünemiyorum,bu adam sana gelinlik bile giydirmez,eski tül perdelerden duvak yapar öyle nikaha götürür bak ona göre.

Gerçekten çekilir dert değilmiş.
Ciddiyiz canım ama evlendiğimizde düzelir,kendi parasını kazanmaya başladığında değişir diyordum hep ama bilemiyorum artık..

cimrilik huydur ve değişmez, evlilik planlarını bir daha düşün bence. Bu huyda bir insanla hayat geçmez

ah arkadaşımm okurken ben fena oldum valla. şu hediye konusunda sıkıntı bende de var

bkz: http://www.kadinlarkulubu.com/ask-hikayelerimiz-dertlerimiz/539297-erkek-arkadasim-tam-odun.html

Ama cimrilik konusunda sevgilime bişey diyemem .. değildir ,eli açıktır..

Ama aklıma şu takıldı; gercekten mi parası yok yoksa varyemezlerden mi ?

ama 2 tl lik cipsin lafı da olur mu ya canın çekmiş o kadar sen bi şehirden bi şehire gelmişsin yani..

cimrilik kötü huydur, değişmez... iyi düşün üzülme arkadaşım..

Para harcamadan da hediye verilebilir. bIR deftere ikinizin oldugu fotolari beraber yapistirabilir, altina fotolarla ilgili anilar yazabilirdi, sana ask mektubu yazabilirdi, siir yazabilirdi.Olmadi evden bir tane biblosunu sus esyasini hediye paketine sarip sana getirebilirdi.Ama tabi isine gelmez boyle seyler. Bazi erkeklerde kiza para harcanmaz ya hepsi para yiyici gibi sacma bir dusunce var. Amaclari senden maksimum fayda elde edip sana hic bir sey harcamamak bedavaya iliski getirmek yani...birde bunlarin hic yemege goturmeyeni,sinemaya goturmeyeni, cay kahve bile ismarlamayan tipleri var. Resmen iliskiyi masrafsiz hale getirmek.ben olsam bu insanla beraber olmazdim.

valla ben burda hep nişanlım şöyle kıskanç böyle sinirli diye anlatırdım ama bunu okuyunca yok artııık dedim.
ilk cips olayından sonra anladıysanız, hala o formu alırken onun 25 krş vermesini beklemeyip kendiniz verseydiniz keşke böylelikle bir tartışma ortamı oluşmasını engelleyebilirdiniz.
ya böyle kabul edeceksiniz ya da nişanlanırken veya evlenince bana takı almadı istediğim alyans olmadı diye yakınmayacaksınız.
benim nişanlımda öyle daimi bir iş ve maaş olayı yaşamıyor başından beri. ancak yan gelirleri var, yaptığı ekstra işler oluyor. aldığı 3 krşu bile bana, bize harcadı hep.
ya benim üstüme başıma bişey alır, ya gider bi züccaciye veya mağazaya ne ihtiyacımız olabilir diye düşünüp eksikleri alır.
hediye olayı hele maddiyata dayalı değildir illa ki, o her şekilde yapılabilir, emektir düşünmektir..
benim nişanlım aldığı bişeyin çok içime sinmediğini hissettiği için değiştirmeye götürmüş, kabul etmemişler, bakmış ordaki satıcı bayanlardan biri hamile, eşim hamile huysuzluk yaptı beğenmedi siz anlarsınız halimden diyince kadın değiştirmiş hemen, geldi yalan da söyledim ya senin için diyor :)

Son düzenleme:
Ay valla kagit olayina cok guldum...benim esime benz ettim...

Bi keresinde turkiyeden cikis yapioruz yurtdisinda yasadigimiz icin yola ciktik neyse...
Bnde Tr simidine bayilirim kapikulede satiyolardi son kez aliyim dedim.. Esime simit alsana dedim fiyatini sordu cocuk 2 tl deyince almadi (normalde 1 tlya pahali satiolar diye )ama cnm cekmisti hala soylerim ona :)

Ama simdi degisti y'a zaman herseyin ilaci

Back
X