Ne alakası var mesela senin eşin sevgilin hiç seni kırmıyor bütün beklentilerini karşılıyor sanırım maşallah benim sevdiğim kişi böyle değil beni üzüyor ama onu sevmeye devam ediyorum ayrılmam gerektiğini biliyorum ama ümit var işte ya her şey düzelebilirse diye.
He sen bağırmıyosun yani sanki evrenin bütün sağlıklı ilişkileri benim yorumlarda toplanmış bağırma kavga görmemişler bağırıyosa bağırıyosan ayrıl diyo. Aklı varsa ayrılır demiş bir de ne biliyosun mesela yazdığım metinde beni nasıl haksız görebildin helal olsun beddua etme dedim diye çıktı gitti bir gün haber gelmedi diyorum bir ayrılacaksa ben ayrılmalıyım bana şükretsin hala kendi içimde bitiremedim
e tabii ki sevgilim beni bilerek kırmıyor, bana bagirmiyor. ben de ona bagirmiyorum
bu minimum olmasi gereken degil mi?
tutup da bana bagirmadigi icin madalya mi vereyim?
insaniz, birbirimizin yaptigi seyleri yanlis anlayabiliriz ama bagirmak çağırmak, küsmek- trip atmak, ayrilmakla blof yapmak baska bir sey, "bu davranisin beni kötü hissettirdi" demek baska bir sey.
sadece geçen hafta olan birseyi anlatayim mesela. sevgilime baska ulkeden hediye geldi, arkadasi abur cubur paketi yollamis. karamelli bir küçük kutu vardi o kadar lezzetliydi ki. postaneden cikinca arabada birkac kasik aldik, sonra evde ben ertesi gün birkac kasik aldim. birkac gun sonra beraber yiyelim diye getirdigimde "aa daha paketi yeni actik, bitmis neredeyse" dedi. cidden cok bozuldum çünkü sevdim yedim yani ne var. ama "ne var yani benden bunu mu esirgiyorsun, iyi bu evde bir daha bir sey yemeyeceğim" falan diye bagirmak yerine film izliyorduk filme devam ettim, sonra "sana iki sey soyleyecegim. birincisi mutfak bugün benim ama toplamak istemiyorum. ikincisi demin söylediğin şey beni kötü hissettirdi" dedim. hemen filmi durdurdu, anlamaya calisti - kendini izah etti, espri yapti, güldürdü. sorunu çözüp filmimize devam ettik.
yani bu basit bir ornek
bagirip cagirmak en kolayi. ama iki insan niye birbirine bagirip cagirsin?
ben adama "ne var yani lokmalarimi mi sayiyorsun" diye sinirlensem, o bana "manyak misin be onu mu dedim!! salak salak konusma!" dese, ben "sen kime salak diyorsun salak sensin pis cimri! yedigim mi battı" falan diye bagirsam mesela bu normal mi?
herkes her seye kırılabilir. insanin en sevdiğine kirilmasi o kadar kolay ki - sonuçta kalbimizin hassas bir yerindeler, kirmalari cok musait. ama olan seyi uygun zamanda uygun sekilde dile getirsen zaten karsindaki daha dikkat eder.
siz de demissiniz "onun bagirdiginin on kati ben bağırıyorum" diye.
bu cidden normal mi?
adam size bagiriyor, hakaret ediyor, aglatiyor.
sonra "canım askim seni kirmak istememistim" diyor, barisiyorsunuz. yani cidden bu normal mi?