Sevgilimin kız kardeşinin evinde kalmam doğru olur mu?

candyseker

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Ekim 2025
48
25
3
26
Arkadaşlar merhaba. Bu konu hakkında daha çok fikir almak için kaydoldum ve sizin de fikirlerinizi almak istiyorum.Öncelikle ben yoğun ve zor bir bölüm okuyorum,bu sene 4.sınıfım. Sevgilimle de 1.sınıfta iken tanıştık,3.yılımız bitecek kasımda. Farklı şehirlerdeyiz ama aramızda 2-3 saatlik mesafe var.Hafta sonu da meşguliyetlerim oldu,ailesel durumlar da eklenince 2 aydır görüşemedik.Ve bu sefer de gel,kız kardeşimin evinde(yeni evli( kalırsın, bizim eve de yakın dedi.Annesi de ısrar ediyor baya. Mevzuyu şöyle anlatmam gerekirse,kız kardeşi ben ve sevgilim de evde iken,beraber muhabbet ettiğimiz bir günün akşamında,sevgilimin annesi ''x(ben) evde biz varken gelsin,komşular yanlış anlamış söylediler'' demiş.Oysa kızı da evdeydi,yalnız kalmadık,kızı da bir şey dememiş mi vs hiç bilmiyorum fakat durum bu.Ben de o günden sonra ne evlerine ne de o şehre adım attım.Gittiğim zamanlarda da teyzemde kalıyordum,fakat teyzemler de memlekete dönünce o şehirde kalacak yerim de olmadı zaten.2.si de kız kardeşi nikahına da düğününe de arayıp davet etmedi,sevgilimin demesiyle aradı(çünkü ben sevgilime aramadı dediğimden sonra arandım.) Direkt olarak kötü imaları olmadı,annesi de sürekli tatlı tatlı konuşur ama bu iki şey beni bir tık soğutmuştu zaten.Sevgilim de bu yaz işe girdiğinden beri daha sık yanıma geliyor otelde kalmalı da günübirlikte. Şimdi de seni görmeyi çok istiyorlar,özlemişler,kız kardeşim de ne misafiri bizim aileden tabii ki kalsın,dedi vs diye anlattı. Sizce ileride yüzüme karşı bunları söylerler mi? Ayrıca ben anneme yalan söyleyip gideceğim,sevgilimi biliyor ama henüz tanışmadılar.Ki bence annem de doğru olmadığını söylerdi.Yakın bir arkadaşıma da anlattığımda gitmemin doğru olmadığını söyledi.Bir de sizlerin de görüşünü almak istiyorum. Ayrıca bu iki olaydan da bana bir akıl da verebilir misiniz,sizce bu insanlar ileride daha neler yapabilir? ben bayadır(1.5 yıldır) gitmiyorum,irtibat kurmuyorum(aramıyorum,ararsa annesi arıyor) ama ilerisi için evlilik için de bazı tereddütlerim var zaten. okuduğunuz için yardımlarınız için teşekkür ederim şimdiden.

......

Arkadaşlar tecrübeleriniz ve önerileriniz için çok teşekkür ederim. Tabii ki gitmeyeceğim. Manipüle edilmeye çalışıldığıma daha da emin oldum.Bu yol doğru yol değil cidden. Yaşadığım ve beni evlilik konusunda tereddüte düşüren olayları da başka bir konuda anlatırım.tekrar çok teşekkürler.

Son düzenleme:
ilk aylarda 2-3 kez sevgilim gelmişti,burada arkadaşı vardı onda kalıyordu,arkadaşı da farklı şehre taşınınca ben onun şehrine gittim,teyzemde kaldım.teyzem memlekete döndükten sonra da zaten tam annesinin onun dediği zamandı zaten,daha sonrasında hiç gitmedim,sevgilim geldi yanıma hep.şimdi de böyle söylüyor.

Bence temkinli olman çok doğru. O geçmişteki tavırlar bir kere yaşandıysa tekrar edebilir. Gitmek yerine sevgilinle başka bir yerde görüşmek daha iyi Bu insanlar ileride de aynı saygı sınırlarını zorlayabilir şimdiden mesafeni koruman en iyisi

Annesi gayet nazikçe uyarmış sakın bunu içinizde büyütüp kine donusturmeyin. Kız kardeşi de evlenirken dünya kadar meşgale içinde kardeşinin sevgilisini çağırmayı unutmuş olabilir. Dışarıda buluşup görüşün özlediler madem. Niye yatılı kalıyorsunuz ki?

evli kadinin evinde ne isin var kalma bence
hep sen mi gidiyorsun o gelsin varsa sehrinizde hostelde kalsin
ilk aylarda 2-3 kez sevgilim gelmişti,burada arkadaşı vardı onda kalıyordu,arkadaşı da farklı şehre taşınınca ben onun şehrine gittim,teyzemde kaldım.teyzem memlekete döndükten sonra da zaten tam annesinin onun dediği zamandı zaten,daha sonrasında hiç gitmedim,sevgilim geldi yanıma hep.şimdi de böyle söylüyor.

Normalde gidilir ama komşular yanlış anlamış muhabbeti yapılacak kadar çiğ bir ortam varsa haklısın. Ben olsam ben de buz gibi soğurdum. Komşulara ağzının payını verip konuyu size yansıtmadan kapatabilirdi. Yetişkin çocuklar biz karışmıyoruz kimin kimle kaldığına demek zor muydu mesela?
Bence gitme

Aynı hatayı yaptım gitme ilerisi içinde kötü olur düğün zamanı her şey gerginkende öyle.Yüzüne güldüklerine bakma bu ilerde onlara borçlusun her şeyi isteyebilirler diyebilirler gibi gelir çünkü aileni de senide değersizleştirmiş oluyor onların gözünde

ailesi beni özlemiş görmek istiyormuş,bir de bazı arkadaşlarıyla tanıştırmıştı,onlar da görüşmek istiyormuş.yani bana denilen bu şekilde

Görüşemiyoruz diye gitmek çok saçma , o gelsin yanınıza , zaten annesi o lafı bir daha gelmeyin diye duyurmuş, şimdi de yok özledik , yok o aileden bilmem ne dediklerini sanmıyorum, erkek arkadaşınız size abartılı anlatıyor bence.

annesi emekli olmuyormuş,düğün için altın filan biriktiriyorum demiş. ki ben kimseden bir şey istemedim bile ,bilmiyorum biraz hızlı da ilerkiyor diye düşünüyorum. daha aklıma takılan daha karışık şeyler de var

bahaneleri de şöyleiev sahibi söylemiş,kirada yaşıyoruz sıkıntı çıkmasın diye de demiş.yan komşu kız öğrenciymiş,sürekli kız arkadaşlarını eve getirirmiş,onu binadan çıkarmışlar. bu da ek olarak anlatıldı bana tabii.

hiç farklı bir yerde görüşme olmadı. sevgilim ilişkinin ilk aylarında direkt dayısının evine emrivaki şekilde götürdü,orada bütün aileyle tanışmış oldum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…