sevgilimin kumar sorunu

deniz0555

ZUĞAŞİ BEREPE
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2011
225
1
66
sevgilim kumar oynuyor internet üzerinden poker oynuyor.ve gerçekten büyük paralar kaybediyor.ben ne yapacağımı ona nasıl yaklaşacağımı şaşırdım.lütfen bana bir yol gösterin

böyle yaparak sizi çok üzdüğünü bunun kötü birşey olduğunu söylediniz mi?

Sıkıntılı durum. Bencede direkt konuşun destek alsın bırakmaya çalışsın. Olmuyorsa da uzaklsın. Yarın oburgun ilişkiniz çok ilerlediği zaman sızım ıcın ve eviniz ıcın cıddı sıkıntı olacaktıır.

konuşmam mı sürekli konuşuyorum destek olmaya çalışıyorum.oynamıycam diye söz veriyor ama elimde değil diyor. eli ayağı titriyor kumarda. tiki başladı. napıcam ben

bizim 5 yıllık ilişkimiz var.kumardan başka hiç bir sorunumuz yok.ama keşke bir sürü sorunumuz olsaydı da kumar olmasaydı işin içinden çıkamıyorum

Canım uzgunum ama alışkanlık haline gelmiş uzaklasmalısın. Cunku tvlerde gördük gazetelerde okuduk evinin esylarını sattı kumar oynadı vs dıye. Evlenınce sorun olur güzelim. Çalışmaz yada çalışır senin çoluk çocuğunun rızkını kumara yatırır ateşle oynama. Sen gerektiğin kadar destek olmuşsun. Ona destek olayım derken kendi hayatını yakma canım.

Bir cesit bagimlilik olmus.Ben yardim almasini isterdim israrla.Almayip beni basindan savarsa da ayrilirdim.Ilerde kumarci karisi binnaz olarak anilmak istemem

Canım bu bildiğin bir hastalık, benim çok yakın bir kız arkadaşımın başında vardı bu illet, elleri titrerdi, soğuk soğuk terler dökerdi oynayamayınca, işten izin alıp eve giderdi oynamaya dayanamazdı da. Evlendi, bebeği oldu onun süt parasına kadar kullandı. Kartları mı batırmadı, tefecilere mi borçlanmadı kadın başına, eşya altın mı satmadı para bulmak için, en sonunda intiharlara kalkıştı, hastanelik oldu, tedaviler vs. vs.

O dönem ben çok araştırmıştım konuyu ve öğrendim ki bu çok ciddi bi bağımlılık, tıp bunu uyuşturucu bağımlılığıyla eş tutuyor. Onun size defalarca söz vermesinin hiç bir anlamı yok, yine oynayacaktır. Size söz verirken yalan söylemiyordur da, samimidir ama bu sözünü asla tutamaz.

Uzun sözün kısası, gözünüzü korkutmak istemiyorum ama bunları bilmeniz şart. Siz ne kadar konuşsanız da tek başınıza halledemezsiniz, profesyonel bi tedavi şart, başka şansınız yok. Bu halde bile yolunuz uzun, zor bir tedavi. Allah sabır versin.

çok aşığım ayrılamam. beni çok sevdiğini bilmesem ayrılırdım belki bilmiyorum. mücadele edicem kızlar. ben bu kumarla savaşıcam. umarım ben yenerim

çok aşığım ayrılamam. beni çok sevdiğini bilmesem ayrılırdım belki bilmiyorum. mücadele edicem kızlar. ben bu kumarla savaşıcam. umarım ben yenerim

Allah yolunu açık etsin o zaman arkadaşım, işin zor ama sevgilin bunun bir rahatsızlık olduğunu kabul ettiği sürece imkansız asla değil. Bol şans.

bu bir hastalık, tedavi olması lazım. siz tek başınıza ona yardımcı olamazsınız. kişisel görüşüm ise ben olsam ayrılırdım ne kadar sevsem de, çünkü bağımlılıkların tedavisi eğer kişi de tedavi olmak istemiyorsa çok zordur, tekrar başa dönebilir, bu süreçte çok üzülürsünüz ve siz de zarar görürsünüz. arada evlilik gibi bir bağ olmadığı için de bana göre ayrılmak en mantıklısı. tabi dediğim gibi bu benim düşüncem...

Bu kumar mevzusu sadece internet ortamın da oluyorsa , internetten uzak kalmasını sağlasanız ?

evet sadece internet ortamında. çevresinde kumarhaneler var oraya da gidebilir ama gitmiyor. tek iyi olan bu

madem kumar dilinden anlıyor; resti çekin.
blöfünüzü mü görecek yoksa gerçek hayata geri mi dönecek belli olur,
onun bu tavrına göre de ileriye dönük olumlu olumsuz kararınızı verirsiniz.

Yeni mi tutuldu bu illete yoksa tanıştığınızdan beri var mı?

Ayrilamam diye bir sey yok, ortada sagliksiz bir sey varsa ayrilirsin...
Fakat bu durumda haklisin, baska sorunumuz yok diyorsun, yaninda ol ve ne yazik ki artik is tedaviye ihtiyac duyar hale gelmis...
Ne yap ne et onu tedavi olmaya yonelt...
Eger bu sorunun cozulmese ben giderim mesajini da ver, tedirgin olsun, elindekilerinin kiymetini anlasin, dussun jetonu...

sen gerçekten iyi niyetli bir arkadaşımızsın. eğer kumar meselesi başından beri varsa ve buna rağmen sürdürdüysen hata sende. baştan bitirmeliydin derim. sonradan ortaya çıktıysa çıktığı zaman onu bırakmakla tehtid etmeliydin. belki kendine gelirdi. şuan için çok geç. tedavisi mümkünse ve yanaşıyorsa ki çokta seviyorsun anlaşılan tabiki yanında ol derim. ama yok tedaviye yanaşmıyorsa uzak durmalısın ilerde borç batağında yaşamamak için, çoluk çocuğun parasını kumarda yiyen bi babaları olmaması için, düzgün sağlıklı bi hayat yaşaman için gerekli olur ayrılmak. ben oturduğu evi kumarda ortaya koyup kaybeden ve yıllarca çoluk çocuğu çalışıp evi geri almak için ev değerinde para ödeyen çocukları gördüm. sağlıklı düşün arkadaşım bahsettin basit ve kabul edilebilir bir konu değil. Allah yardımcın olsun

Son düzenleme:
tedavi olsa ve tedavi işe yaramazsa ne yapacaksınız???

bunlar öyle kolay tedaviler değil,,, yıllarca sürebilir sonuç sıfır olabilir..

sürekli "hani oynamayacaktın?" "söz hayatım bu son bi daha oynamam" lar sürüp gidecek.. maddi kayıplar, sinir savaşları..

ne kadar aşık olsanız da bağımlılıklarla süren ilişkilerde bir süre sonra aşk maşk kalmıyor benim gördüğüm kadarıyla..

geriye 1 bağımlı 1 de ona yardım etmeye çalışırken tükenmiş eş kalıyor..

çok iyi düşünün.. çocuğunun rızkını kumara yatıran babaları düşünün..

yok ben onu iyileştireceğim cengaverliği bence çok gereksiz bir risk..

çok enteresanmış yaa

bence ayrıl. bırakırsa barış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…