- Konu Sahibi MissLavinia
-
Maddiyat değil ki burda neden. Sevgilin sorumsuz ve tembel. Üniversite bitirip kendi ayakları uzerinde durma çabası yok. Oturup seninle beraber kpss derdi yok. Sen artık memur olur ondan çok kazanırsın oda hakkı varmış gibi ego yapar. Vazgeç.7 aylık bir ilişkim var. En uzun ilişkim ve bana hayatta değer verilmeyi, sevmeyi ve sevilmeyi öğreten kişiyle beraberim. İlişkimizin başından beri ciddi düşünüyor kendisi. Bense evlenmekten korkan biriydim hep ama bana bile evliliği empoze edebildi, ben de istiyorum artıkİkimizde mezunuz ve o askerliğini yaptı. Ben 4 yıllık o ise 2 yıllık bölümden mezun. Ben kpss çalışıp memur olayım daha iyi şartlarda yaşayalım diye çırpınırken, o zengin dayısının yanında asgari ücretle çalışmayı tercih ediyor ve bu benim canımı sıkmaya başladı. Okuduğu bölümde özelde çok da güzel iş imkanı var veya kpss, dgs gibi imkanları. Ama tembellik yaptığını düşünüyorum. Bu konuyu açınca sen düşünme bunları ben sana da çocuklarımıza da bakarım diyor. Evet biliyorum maddiyat çok da önemli değil. Ama evlilikte olmazsa olmazlardan biri bence. Annem de keşke bekleseydin işini alınca illaki biri olurdu hayatında diyor ve babamın istemeyeceğini söylüyor. Babamda esnaf ve biz çok zorluk çektik. Aynı zorluğu kendi yuvamda da çekmek istemiyorum yoruldum artık çocukluğumdan beri geçim sıkıntısından. Gerçekten onu bırakamam maddiyat bi ilişkiyi bitirmek için asla bir sebep olmamalı ama çok kafama takıyorum elimde değil. Bu durumu yaşayanlar varsa biraz dertleşelim mi kızlar
valla canım bende akrabamın yanında asgeri ücretle çalışıyorum, üüstelik 4 yıllık mezunuyum kpss den 82 aldım atanamıyorum o başka :) ama akraba yanında çalışmanın avantajları var istediğin zaman erken çıkabiliyon, hastaysan gidip istediğin kadar istirahat edebiliyon, arkandan ayağını kaydırmaya çalışan yok çünkü yerin sağlam bence bunlarda önemli... ayrıca sen merak etme dayısı siz evlenince zaten zam yapar..sevgilin akıllı cocuk valla :)7 aylık bir ilişkim var. En uzun ilişkim ve bana hayatta değer verilmeyi, sevmeyi ve sevilmeyi öğreten kişiyle beraberim. İlişkimizin başından beri ciddi düşünüyor kendisi. Bense evlenmekten korkan biriydim hep ama bana bile evliliği empoze edebildi, ben de istiyorum artıkİkimizde mezunuz ve o askerliğini yaptı. Ben 4 yıllık o ise 2 yıllık bölümden mezun. Ben kpss çalışıp memur olayım daha iyi şartlarda yaşayalım diye çırpınırken, o zengin dayısının yanında asgari ücretle çalışmayı tercih ediyor ve bu benim canımı sıkmaya başladı. Okuduğu bölümde özelde çok da güzel iş imkanı var veya kpss, dgs gibi imkanları. Ama tembellik yaptığını düşünüyorum. Bu konuyu açınca sen düşünme bunları ben sana da çocuklarımıza da bakarım diyor. Evet biliyorum maddiyat çok da önemli değil. Ama evlilikte olmazsa olmazlardan biri bence. Annem de keşke bekleseydin işini alınca illaki biri olurdu hayatında diyor ve babamın istemeyeceğini söylüyor. Babamda esnaf ve biz çok zorluk çektik. Aynı zorluğu kendi yuvamda da çekmek istemiyorum yoruldum artık çocukluğumdan beri geçim sıkıntısından. Gerçekten onu bırakamam maddiyat bi ilişkiyi bitirmek için asla bir sebep olmamalı ama çok kafama takıyorum elimde değil. Bu durumu yaşayanlar varsa biraz dertleşelim mi kızlar
22 yaşındayız ikimizde yeni mezunuz :)kaç yaşında sevgilin ?
O da aynı şeyleri söylüyor devlete girmek kolay değil istemiyorum da zaten diyor, dayıları da sürekli evlenin yuvanızı kurun biz de yardımcı oluruz diyorlar bilemiyorum umarim dediginiz gibi olur :)valla canım bende akrabamın yanında asgeri ücretle çalışıyorum, üüstelik 4 yıllık mezunuyum kpss den 82 aldım atanamıyorum o başka :) ama akraba yanında çalışmanın avantajları var istediğin zaman erken çıkabiliyon, hastaysan gidip istediğin kadar istirahat edebiliyon, arkandan ayağını kaydırmaya çalışan yok çünkü yerin sağlam bence bunlarda önemli... ayrıca sen merak etme dayısı siz evlenince zaten zam yapar..sevgilin akıllı cocuk valla :)
Evet benim atanmamı bekliyoruz o da para biriktiriyor zaten daha var evlenmemize :) Tek sorun birbirimizden uzağız o yüzden evlilik muhabbeti konusuluyordaha çok gençsiniz :) okuldan sonra böyle bir süre düşünebilir evlenirsiniz hayatınız yaşayın aceleye gerek yok bence :)
ne iş yapıyor?Evet benim atanmamı bekliyoruz o da para biriktiriyor zaten daha var evlenmemize :) Tek sorun birbirimizden uzağız o yüzden evlilik muhabbeti konusuluyor
Aslında cümleyi doğru anlamışsınız ama ben kelimeyi yanlış seçmişim orda haklısınız ben de kadın ve erkeğin eşit olması gerektiğini düşünürüm çoğu konuda. Anlatmak istediğim bakımına muhtaç olmak değildi, sadece toplumumuzda erkekler kadından daha düşük meslekte olduğunda evlilikte sorunlar çıkıyor diyorlar genellikle. Yani erkeğin bir evin geçimini tek başına sağlayabilecek yeterlilikte olması evliliğin geleceği için şart gibi görünüyor. Kocam bana baksın mantığı kesinlikle yok bende, öyle olsaydı bu kadar uğraşıp didinmezdim okuyup kendi ayaklarım üzerinde durabilmek için :)Ben buna katılmıyorum. Erkek neden kadına "bakıyor"? Bakmak? Bu düşünce bana göre erkeği üstün yapma, üstün görme düşüncesidir. Kadınlar kendi kendilerini geri plana atıp "bakılacak" bir varlık olarak görüyorlar ve sen de ne yazık ki bunlardan birisin. Bana de ki, güzel bir işi olsun istiyorum, maddi zorluk çekmeyelim istiyorum falan de ama "bakabilmeli" deme. Allah aşkına sen 4 sene boyunca bir erkek sana baksın diye mi okudun? Sen neden daha güçlü olmayasın? Neden kadınlar hep kendilerini daha güçsüz görüyorlar? Bitirin şu ataerkilliği, artık eşitliğe geçelim 2016 yılına geldik. Bakmak nedir güzel kardeşim? Siz "yuvanıza bakacaksınız", "çocuklarınıza bakacaksınız", sen kocana ya da kocan sana bakmayacak. Müşterek bir hayat kuruyorsunuz, kadın neden hep kendini bakıma muhtaç birşey gibi görüyor? Kadın kendi ayaklarının üzerinde duramaz mı? Bir erkeğin maddi desteğine mecbur mu? Bari sen yapma, 4 yıl üniversite okumuşsun. 7 aylık bir ilişki için evlilik düşünüyor olman da bu düşüncenin bir sonucu galiba. Allah aşkına bana "yanılmışsın, öyle demek istemedim" falan de. "Kocam bana baksın" mantığını taşıyorsan çok üzülürüm senin için, üniversite mezunusun ve çok gençsin, lütfen... :)
Bak şu konuda haklısın, tembel adamdan koca olmaz. Ama tembel kadından da karı olmaz. Benden sana bir tavsiye daha, asgari ücreti de fazla küçümseme. Sen biraz zor memur olursun malum iibf'lisin... Ben de iibf'denim, KPSS olmayınca senin de sonun (daha doğrusu başlangıcın) asgari ücret olacak. Hayatını KPSS'ye hazırlanmakla geçirmeyi düşünüyorsan o ayrı konu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?