Sevgilimin Mesleği

Maddiyat değil ki burda neden. Sevgilin sorumsuz ve tembel. Üniversite bitirip kendi ayakları uzerinde durma çabası yok. Oturup seninle beraber kpss derdi yok. Sen artık memur olur ondan çok kazanırsın oda hakkı varmış gibi ego yapar. Vazgeç.

ilk evlediğimizde benim eşiminde maaşı azdı ama çok çalışkandı hep o yönüne güvenirdim ,
babamında hep söylediği bir söz vardı

' ticaretle uğraşın ve cesur olun çünkü rıskın onda dokuzu ticaret ve cesarettedir .'

hem parasız hem tembel adamla yaşamak zor. bence anne sözü dinle derim

Bende senin gibiydim. Şimdi gülenecek bi şey yaptığımda millet bana güldüğünde aman ne şapşal bi insanım diye patlatıyorum kahkahayı. iş ortamında baya açılıyorsun merak etme.

ilk zamanlar samanlık seyran olur belki ama bir zaman sonra hem gözüne batmaya başlar kpss vs girmemesi kaldıgı yerde sayması hem de senin ihtiyaçların faturalar vs ... herşey para değil belki ama parasız yaşam da geçimde olmuyor..

Maddiyat bir ilişkiyi bitirmeye yetmez tabi ki ama ileriyi düşünmüyor bence sevgiliniz.
Bu bitirmek için bir adım benim için.

çalışsın kazansın ama azla yetinecekse bilemem tabii

" evet biliyorum maddiyat çok da önemli değil" demişsin ya, demekki bilmiyorsun tatlım. Maddiyat çook önemli. Aşk baloncukları zıplamayı bırakıp yerini sorumluluk baloncuklarına bırakınca, aşık olduğun adamın balonlarını patlatasın gelir. Sinir olursun ama elinden bişey gelmez. İş güç çalışkanlık çok önemli

Parayla saadet olmuyor ama parasiz da olmuyor. Asgari ucretle evi tek basina kit kanaat gecindirir su yasam sartlarinda. Ha sen calismak istersin istemezsin orasi ayri konu ama erkek herhalukarda evin sorumlulugunu tek basina alabilmeli. Aile babasi olmak kolay degil.
Bence anneni dinle, en azindan kendi gelecegin icin memur olmadan yada isini bulmadan evlenme sakın

madem dayısının durumu oldukca ıyı
neden asgari ücretle yeğenını calıstırıyor?
şuanda bu para yeterli gorunebılır ama evlenınce iki kişi de maaşları alınca 3. gune bırsey kalmıyor ki biz asgari ücretin üzerinde calısan kişileriz.

ben de kardeşimle birlikte calısıyorum firma sahıbı kardesım ama bana asgari ücret vermıyor
piyasadakı değerim ne ise onu verıyor
orada gorevı ne sevgilinzin ?
bu işin piyasadaki değeri hakları ne ?

Eger sen calismazsan kurusun hesabini yapacaksiniz ki kiraydi yakitti giderleri bi hesapliyorsun hohoho atalar ne demis guvenme dayiya ekmek al yanina ayrica oyle birakamam edemem deme 15 senelik kocayi bosadim 2 celsede.. Kapitalist gibi dusun emparyalist gibi harca donemindeyiz kuzum artik

valla canım bende akrabamın yanında asgeri ücretle çalışıyorum, üüstelik 4 yıllık mezunuyum kpss den 82 aldım atanamıyorum o başka :) ama akraba yanında çalışmanın avantajları var istediğin zaman erken çıkabiliyon, hastaysan gidip istediğin kadar istirahat edebiliyon, arkandan ayağını kaydırmaya çalışan yok çünkü yerin sağlam bence bunlarda önemli... ayrıca sen merak etme dayısı siz evlenince zaten zam yapar..sevgilin akıllı cocuk valla :)

daha çok gençsiniz :) okuldan sonra böyle bir süre düşünebilir evlenirsiniz hayatınız yaşayın aceleye gerek yok bence :)

O da aynı şeyleri söylüyor devlete girmek kolay değil istemiyorum da zaten diyor, dayıları da sürekli evlenin yuvanızı kurun biz de yardımcı oluruz diyorlar bilemiyorum umarim dediginiz gibi olur :)

daha çok gençsiniz :) okuldan sonra böyle bir süre düşünebilir evlenirsiniz hayatınız yaşayın aceleye gerek yok bence :)
Evet benim atanmamı bekliyoruz o da para biriktiriyor zaten daha var evlenmemize :) Tek sorun birbirimizden uzağız o yüzden evlilik muhabbeti konusuluyor

Etrafımda bu dediğin şekilde 2 evlilik var, biri zengin akrabasından aldıklarıyla geçindi diğeri babasından kalan mirasla, sonuç yıllarca işsizlik, hacizler, icralar, hapisler, çünkü adam tembeldi ve çalışamadı, elini neye attıysa 1 ay olmadan çıktı, işsizlik başka tembellik baika arkadaşlar karıştırmayın, bu ciddi bir konu ve çok ciddi düşünmelisin.

Aslında cümleyi doğru anlamışsınız ama ben kelimeyi yanlış seçmişim orda haklısınız ben de kadın ve erkeğin eşit olması gerektiğini düşünürüm çoğu konuda. Anlatmak istediğim bakımına muhtaç olmak değildi, sadece toplumumuzda erkekler kadından daha düşük meslekte olduğunda evlilikte sorunlar çıkıyor diyorlar genellikle. Yani erkeğin bir evin geçimini tek başına sağlayabilecek yeterlilikte olması evliliğin geleceği için şart gibi görünüyor. Kocam bana baksın mantığı kesinlikle yok bende, öyle olsaydı bu kadar uğraşıp didinmezdim okuyup kendi ayaklarım üzerinde durabilmek için :)
Kpss konusunda da katılıyorum. Biz iibfliler gerçekten çok zor atanıyoruz ama ben umudumu kaybetmek istemiyorum, yine de herşeyin hayırlısını diliyorum hepimiz için :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…