- 16 Şubat 2016
- 4.733
- 15.912
- 208
- 36
- Konu Sahibi MissLavinia
-
sizin eşiniz orda tekmiş babasını dedesinide tanıyorlarmış nasip olmuş girmiş ama biz sizin küçük ilçenizde yaşamıyoruz ben izmirdeyim belediyeye cv bıraksam gülerler bana emin olun
Ben de şaşırdım benim için de maddiyat evliliğin direklerinden biri ama bu kadar büyük sorun olur mu diye sormak istemiştim baya olumsuz cevaplar var, tabi eminim tecrübelerine dayanarak söylüyolardır da birazcık içim karardıPozitif olmaya çalışcam ama yine de
sizde alınabilirsiniz bu konuları söylediğin kadar kolay sanıyorsanız
Ben bu kucuk ılceye ızmırden geldım evet knak beledyeye cv braktım bana gulduler ama sansımı denedım babamın akrabalar aradı gelsın partıye uye olsun ızmır bel. Isın hazır dedıler gtmedım torpılle gelecegıne hıc gelmesın dedım heryer cv braktım snucta kasıyerlık yaptım cunku daha fazla maas yol ve yemek veryrlardı evet bunlar hayatın acı gerceklerı
Bence siz bu iş bulamama sorunları yüzünden biraz gerilmişsiniz, emin olun ülkemizde bende dahil birçok insan bu konudan muzdarip ama bu konuda isyan etmeniz gereken yer burası değil. Ben konuyu kendime göre burdaki insanlarla birazcık dertleşmek, fikir almak amaçlı açtım ama konuyu farklı yerlere getirip tartışma yaratıyosunuz. Gerek yok.valla sizin yerinizde ben olsaydım giderdim ama siz gitmemişssiniz yapacak birşey yok
valla sizin yerinizde ben olsaydım giderdim ama siz gitmemişssiniz yapacak birşey yok
Evet ben nerde beles oraya yerlescılerden degılım cunku emeksız gelınen her mevkı tepetaklak olmaya mahkumdur ve torpıl haramdır sadece bu dunyayı dusunerek yasamamaya calısyrım snuc olrk bu kararımdan hıc pısman degılım
Maddiyatla ilgili çok şey söyleyen olacaktır ki katılıyorum çok önemli ama bi ayrıntı var bak Adam kolaya kaçıyor galiba. Bu onun karakteriyle ilgili önemli bi ipucu bence. Çünkü evlendiğinde eşinin azimli olmasına bişeyler için çaba göstermesine ihtiyacın olcak sadece maddi konularda değil üstelik ..7 aylık bir ilişkim var. En uzun ilişkim ve bana hayatta değer verilmeyi, sevmeyi ve sevilmeyi öğreten kişiyle beraberim. İlişkimizin başından beri ciddi düşünüyor kendisi. Bense evlenmekten korkan biriydim hep ama bana bile evliliği empoze edebildi, ben de istiyorum artıkİkimizde mezunuz ve o askerliğini yaptı. Ben 4 yıllık o ise 2 yıllık bölümden mezun. Ben kpss çalışıp memur olayım daha iyi şartlarda yaşayalım diye çırpınırken, o zengin dayısının yanında asgari ücretle çalışmayı tercih ediyor ve bu benim canımı sıkmaya başladı. Okuduğu bölümde özelde çok da güzel iş imkanı var veya kpss, dgs gibi imkanları. Ama tembellik yaptığını düşünüyorum. Bu konuyu açınca sen düşünme bunları ben sana da çocuklarımıza da bakarım diyor. Evet biliyorum maddiyat çok da önemli değil. Ama evlilikte olmazsa olmazlardan biri bence. Annem de keşke bekleseydin işini alınca illaki biri olurdu hayatında diyor ve babamın istemeyeceğini söylüyor. Babamda esnaf ve biz çok zorluk çektik. Aynı zorluğu kendi yuvamda da çekmek istemiyorum yoruldum artık çocukluğumdan beri geçim sıkıntısından. Gerçekten onu bırakamam maddiyat bi ilişkiyi bitirmek için asla bir sebep olmamalı ama çok kafama takıyorum elimde değil. Bu durumu yaşayanlar varsa biraz dertleşelim mi kızlar
Bence siz bu iş bulamama sorunları yüzünden biraz gerilmişsiniz, emin olun ülkemizde bende dahil birçok insan bu konudan muzdarip ama bu konuda isyan etmeniz gereken yer burası değil. Ben konuyu kendime göre burdaki insanlarla birazcık dertleşmek, fikir almak amaçlı açtım ama konuyu farklı yerlere getirip tartışma yaratıyosunuz. Gerek yok.
Ben buna katılmıyorum. Erkek neden kadına "bakıyor"? Bakmak? Bu düşünce bana göre erkeği üstün yapma, üstün görme düşüncesidir. Kadınlar kendi kendilerini geri plana atıp "bakılacak" bir varlık olarak görüyorlar ve sen de ne yazık ki bunlardan birisin. Bana de ki, güzel bir işi olsun istiyorum, maddi zorluk çekmeyelim istiyorum falan de ama "bakabilmeli" deme. Allah aşkına sen 4 sene boyunca bir erkek sana baksın diye mi okudun? Sen neden daha güçlü olmayasın? Neden kadınlar hep kendilerini daha güçsüz görüyorlar? Bitirin şu ataerkilliği, artık eşitliğe geçelim 2016 yılına geldik. Bakmak nedir güzel kardeşim? Siz "yuvanıza bakacaksınız", "çocuklarınıza bakacaksınız", sen kocana ya da kocan sana bakmayacak. Müşterek bir hayat kuruyorsunuz, kadın neden hep kendini bakıma muhtaç birşey gibi görüyor? Kadın kendi ayaklarının üzerinde duramaz mı? Bir erkeğin maddi desteğine mecbur mu? Bari sen yapma, 4 yıl üniversite okumuşsun. 7 aylık bir ilişki için evlilik düşünüyor olman da bu düşüncenin bir sonucu galiba. Allah aşkına bana "yanılmışsın, öyle demek istemedim" falan de. "Kocam bana baksın" mantığını taşıyorsan çok üzülürüm senin için, üniversite mezunusun ve çok gençsin, lütfen... :)Ben anlatamadım galiba. Eğer mesajları okursanız burda herkes bu konuda hemfikir. Bence bir erkek eşi çalışmasa da ona bakabilmeli diyorum ben. Benim düşüncem bu şekilde yani.
evlılıkte maddıyat bence cok onemlı, bunun kırası faturası yeme ıcme masrafı gıyım kusam saglık gıderlerı vs vs bırde ılerde cocuk oldumu onun masrafı yanı demem o kı asgarı ucret alıyorsa sızde memur olursanız ılerde toplam maasınız sıze yetmez, yetsede oyle gezeyı tozayım her ıstedıgımı yapayım olayınız olmaz hem ben aıle yanında calısılmasına karsıyım hadı holdıngın olur sende patron olursun anlarım da dayı zengın olsa nolur para adamın parası es adayınız onun altındakı sıradan bır ıscı konumunda bence ıyı dusunun hatta sevgılınızı ıs konusunda ıkna edın ya kpss yı zorlasın en kotu alır 2500 maas ya da özelde kendı ısını yapabılecegı baska yerler baksın....7 aylık bir ilişkim var. En uzun ilişkim ve bana hayatta değer verilmeyi, sevmeyi ve sevilmeyi öğreten kişiyle beraberim. İlişkimizin başından beri ciddi düşünüyor kendisi. Bense evlenmekten korkan biriydim hep ama bana bile evliliği empoze edebildi, ben de istiyorum artıkİkimizde mezunuz ve o askerliğini yaptı. Ben 4 yıllık o ise 2 yıllık bölümden mezun. Ben kpss çalışıp memur olayım daha iyi şartlarda yaşayalım diye çırpınırken, o zengin dayısının yanında asgari ücretle çalışmayı tercih ediyor ve bu benim canımı sıkmaya başladı. Okuduğu bölümde özelde çok da güzel iş imkanı var veya kpss, dgs gibi imkanları. Ama tembellik yaptığını düşünüyorum. Bu konuyu açınca sen düşünme bunları ben sana da çocuklarımıza da bakarım diyor. Evet biliyorum maddiyat çok da önemli değil. Ama evlilikte olmazsa olmazlardan biri bence. Annem de keşke bekleseydin işini alınca illaki biri olurdu hayatında diyor ve babamın istemeyeceğini söylüyor. Babamda esnaf ve biz çok zorluk çektik. Aynı zorluğu kendi yuvamda da çekmek istemiyorum yoruldum artık çocukluğumdan beri geçim sıkıntısından. Gerçekten onu bırakamam maddiyat bi ilişkiyi bitirmek için asla bir sebep olmamalı ama çok kafama takıyorum elimde değil. Bu durumu yaşayanlar varsa biraz dertleşelim mi kızlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?