• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevgilimin, ölen sevgilisine ait olduğunu düşünüyorum.

çok zor bir durum allah yardımcın olsun, bir bayan daha vardı evliydi o ve sizin yaşadıklarınızdan daha fazlasını yaşamıştı o geldi aklıma üzüldüm, allah yardımcın olsun, bence konuşmalısın güzel bi şekilde , farkında olmasa da seni üzüyor , onun için sıradan bişydir belki ama senin için büyük bi acı oluyor , erkekler pek ince fikirli değildir, o yüzden canim içinde kalıp kıvrandıracağına söyle kurtul, aynen bu şekilde anlat , duygularını çok içten ve samimi anlatmışsın zaten etkilenmemek elde değil.

Yazdıklarınızdan birşey dikkatimi çekti.. O ajandayı okuduktan sonra kendimi suçlu hissettim sanki o kız aramızda gibi hissettim, arkadaşınızın resmini bile kaldırmışsınız telefondan.
Ne dürüstsünüz, ne vicdanlı birisiniz. Aralarına girmiş gibi hissetmişsiniz kendinizi. Saygı duymuş, Söylememişsiniz bile sevgilinize okuduğunuzu, ne sabırlısınız. Takdir ettim sizi.

Sizinde,sevgilinizinde, o vefat eden bayan arkadaşında hiçbir suçu değil bu. Bu kadermiş.. Siz böyle yaralı bir insanın geçmişini bilerek ya tahammül edip bu konuyu sineye çekeceksiniz. kafanıza çok takıp acaba? Ya? Ama? Belkî? de derseniz üzülürsünüz..

Benim kuzenim bir kızı çok sevmişti kızın vefat haberini tv den duydu bizde yanındaydık.. Yıkıldı şok geçirdi. Kıza deli gibi aşıktı, evlenmeyi düşünüyorlardı..Ama olmadı. Kızı yıllarca unutamadı hiçbir kıza bakmadı ona ihanet ediyorum diye düşündü. Rüyalarına girermiş kız. Onunda ajandaları vardı, hatıraları..vs saklardı. Hepimiz ona çok özel davrandık çünkü yaralıydı, hayalleri yarım kaldı..

Çok çok çok uzun zaman aradan sonra bir kızla tanıştı evlendiler.. Bir tane oğlu var şimdi. Gayet mutlular birbirlerini çok seviyorlar o kız kuzenimi iyileştirdi, büyük bir sevgiyle sardı kuzenimi ..

Sizinde yapmanız gereken o .. Sabırlı olun,dayanın. Bu da sizin imtihanınız .. Sizde yaralı bir insanla birliktesiniz. Onun yaralarını sarmaya çalışın,mutlu edin,elini bırakmayın. İnanın bana bunun karşılığını alacaksınız.

Kolay değil, yarım kalmışlıklar,yaşanmamışlıklar, içinde ukdeler kalması.. Karşınızda böyle biri var sizin. Sabırlı olmak size kazandıracak .. Ama yapamam,aramızda hep o kız var sanki diye takarsanız kafanıza bence bu iş olmaz, mutsuz olursunuz sizde sevgilinizde..

yüreğinize öyle büyük bir sevgi ve sabır versin ki Allah, bu sevgi ve sabır sevgilinizin geçmişteki hüzünlü hayatına bir güneş gibi doğup onu iyileştirsin.. Sizinle yeniden doğsun dilerim..

Allah yardımcın olsun.. O bayana da Allah'tan rahmet dilerim.

Son düzenleme:
Geçmişle yaşamayı insan bazen isteyerek bazende istemeyerek seçer.Sevgilin geçmişi ve ölü bir kızı sevmeyi seçseydi şu an sen hayatında olmazdın.
Ben de sevdiğimi kaybettim uzun bir süre atamadım üstümden.Ama hayat ölmüş bir insanı beklemek yada ölmüş bir insanı bekleyenleri avutmak demek değildir ki canım.
Ben sevdiğimi kaybettiğimde hayatıma kimseyi alamam kims eolamaz diyordum,ama şu an evliyim 2 evladım ve hayatta hiç sevmediğim kadar sevdiğim bir eşim diğer yarım var.
Oysa ben kaybettiğim insana şiirler yazdım,hala durur,başımı yastığa koyduğumda(özellikle birileri öldüğünde yada tv lerde sevgilileri ölüm ayırdı gibi haberler duyunca)geçmişimi düşünürüm.Yaşadığımız iyi kötü ne varsa geçer beynimden.Yalnız bunu asla eşime yansıtmam.Onu aldatıyormuyum hayır,ondan önceki hayatımı kıskanması gerekirmi hayır,buna saygı duyması gerekirmi evet,ama senin gibi eşim aa bunun bende önce sevdiği vardı beni hala beyninde aldatıyormu acaba,onu düşünüyormu onu unutmak için beni mi seçti gibi düşüncelerle yaşadığını sanmıyorum.Çünkü bunu ona hiç hissetirmedim ki zaten zaman herşeye çare unutturmuyor ama ateşi küle çeviriyor canım.
Sende sevdiğin insanın acısına saygı duy,eğer o acısı ile yaşamak isteseydi sen hayatında olmazdın.
Ajanda da yeni satırlar bile olsa sen o kızı unutturmaktan çok sevgime nasıl sahip çıkarım sevgilimin içindeki ateşi nasıl söndürüp güzel bir hayat kurarım kendimize diye düşünmelisin.
Şu an senin içinde bulunduğun durum tamamen kendine acıma kıskançlık psikolojisi....Bunlar hayatın gerçekleri.Resimleri kaldırarak sayfaları yırtarak saatlerce düşünerek acına acı katar ve ilişkinizi içinden çıkılmaz bir hale sokarsın.Sonunda sevgilin yeter hayatımdan çık dediğinde en çok üzülen yine sen olursun.

Bu kız yaşıyor fakat kader kendilerini ayırmış da olabilirdi? O sevdiğin insanın geçmişindeki bir insan sonuçta.. İlk aşkı, ilk kara sevdası olabilir insanların. Belki ona kavuşmuş belki kavuşamamış kader ayırmış da olabilir. Ben sonsuz saygı duyarım bu tür şeylere. Eşimin ilk aşkı yaşadığı kızı bilirim mesela ne yani ilk aşkı ben olmadım diye kendimi mi yiyip bitireyim mesela ? Asla!! Sonsuz saygı duyarım. Yeter ki bana karşı dürüstçe anlatmış olsun direk. Yanında şuan ben varım, kısmet benimle birlikte olmasıymış ilgilendiğim nokta bu benim. Geçmişi beni ilgilendirmez, yeter ki geçmişini temcit pilavı gibi önüme getirip bana nispet yapmasınlar! (ailesi misal; geçmişi çok konuştular yanımda eşimin eski ilişkilerini utanmadan ballandırarak anlattılar )

Hem Ölmüş veya yaşıyor ...fark etmez bence..
Herkezin geçmişinde bazı yaşanmışlıklar Yada yaşanmamışlıklar vardır. biliyorum zor ama saygı duymak gerekir..Önemli olan sizinle yaşadığı duygulardır.. Önemli olan şuandır..

Son düzenleme:
Aklıma gümüş dizisi geldi.
Orda da Kıvanç Tatlıtuğ'un canlandırdığı karakterin(Mehmet) sevgilisi ölüyor, sonradan evlendiği kız(Gümüş), Mehmet'le ölen sevgilisinin fotoğraflarını görüyordu.
O sahne de çok kötü olmuştum.
Bu konuyu okurken de aynı duyguları hissettim.
Böyle bir durumda ne yapılabilir ki?
Sonuçta ayrılmamışlar.
Ne o kız suçlanabilir, ne de sevgilin.
Eğer için rahat edecekse sevgilinle konuş.
Ama bunun bir işe yarayacağını sanmam.
Dışlanmışlık gibi bir his içerisindesin şu an.
O yüzden kendine biraz zaman ver.
O sırada da sevgilinden çok uzaklaşma ama.
Ne diyim, Allah yardımcın olsun. :5:

Sevdigini kaybetmis,güzelde bi asklari varmis,tabiiki gecmisini silemezsiniz,oda hatirlar ve özlem bile duyar,acaba yasasaydi ne olurduk diye düsünceleride olur ama 10 senelik bi olaydan sonra hala ortada olan hatiralar bana göre hos degil...yani tabiiki saklar o onun icinde bi yara yasamayan bilemez,ama artik hayatinda bi insan varsa siz ona nasil saygi gösteriyorsaniz oda size göstermeli diye düsünüyorum... Sizi sevmiyordur demiyorum,seviyordur ama birbirinizi daha iyi anlamak icin bence bu konuyu konusmaniz lazim....siz ona o size neler hissettiklerinizi bu konuda söyleyinki aklinizda soru isaretleri,sucluluk duygusu kalmasin,her iki taraf icinde....hatiralarinida sizin görmiyceniz biyere koysun...siz kendinizi suclu hissetmeyin,onlar sevgiliken araya girmedinizki,yada kizin ölümüne sebep olmadinizki,aksine sevgiliniz belliki sizin sayenizde yine toparlanmis,hayata dönmüs tekrar seve bilmis,ama tabiiki onu unutamaz,allah rahmet eylesin... Konusarak birbirinizi daha iyi anlarsiniz,yoksa aranizda hep bi gölge kalir...

Ölen sevgililer, ölen eşler, ölen aileler...

Sonuçta bir gerçek var ki hiç biri geri gelmeyecek, ne mutlu ki vefalı bir adammış, ondan unutmasını beklemek olmaz, haksızlık olur belli ki güzel şeyler yaşamışlar ancak bir gerçek daha var ki ölenle ölünmüyor, hayat devam ediyor ve şuan o da sizinle devam ediyor. Siz de onun güvenini sarsmayın ve onun özeline girdiğinizi belli etmeyin derim..

Sadece yaşadığı aşka/aşkın büyüklüğüne saygı duyarak sizinle de daha güzelini yaşayabileceğini bilin.

okızdan onu siz ayirmamissinizki olum ayirmis
ayrica sevgiliniz sizi sevmese boyle acikli bir olaydan sonra sizi hayatina almazdi.
gecmisi gecmiste birakin bence yoksa pisikolojiniz bozulabilir
zamanla gercekten unutacaktir beni dedem oleli 13 sene oldu babama soruyorum yasamamis gibi diyor
ZAMAN HERSEYIN ILACI

2-3 keredir bu soruyu herkese soruyordum, aklımı kurcalıyordu. Buraya da yazmak isterim. Benim merak ettiğim, mesela ben diyelim eşi ölmüş bir adamla evlendim. Adam eşini çok seviyordu, aşkla evlenmişlerdi filan diyelim.
Peki ahirette benim eşim , hangimizi seçicek ? O ilk diye onu seçecek herhalde, çünkü o ölmeseydi benimle evlenemeyecekti bile ...
Peki diyorum, ilk eşini seçerse ben ahirette yalnız mı kalıcam ? :5:

2-3 keredir bu soruyu herkese soruyordum, aklımı kurcalıyordu. Buraya da yazmak isterim. Benim merak ettiğim, mesela ben diyelim eşi ölmüş bir adamla evlendim. Adam eşini çok seviyordu, aşkla evlenmişlerdi filan diyelim.
Peki ahirette benim eşim , hangimizi seçicek ? O ilk diye onu seçecek herhalde, çünkü o ölmeseydi benimle evlenemeyecekti bile ...

bildiğim kadarıyla yalan yanlış olmasın ama.atıyorum ahirette inş cennettesin ve eşini istiyosun ama o eski eşini istiyor.o gelmese bile sana allah onun bedenine girmiş melek yollarmış.yani yalnız kalma durumu yok bildiğim kadarıyla

Ben hemen cevaplayım bunu size...Bende nihat hatipoğlundan dinledim bunu. Peygamber efendimiz (SAV) eşi sormuş kendisine...Bu hak kadına veriliyor sadece erkeğe değil. Sen karar vereceksin eğer cennete gidersen tabi :1: Şaka bir yana inşallah cennete layık oluruz.

yarım kalan bir aşk varmış..
elbette ki unutması beklenemez.
yarım kalan sevgi unutulmaz..mümkün değil..

hayat devam ediyor..

eminim sizinle çok mutludur..

bir arkadaşımın erkek arkadaşı vefat etmişti..

uzun süre unutamamıştı kız.

ama üzerinden 13 yıl geçti .arkadaşım evli ve mutlu..1 tane de kızı var.

Öncelikle hepinize çok teşekkür ederim gerek desteğiniz gerekse iyi dilekleriniz için. Galiba bende ağır basan hayal kırıklığı. 5 yıl önce yeni tanıştığımız zamanları düşünüyorum umutsuz,karamsar, duygusuz, soğuk , katı bir adam yıllarca mizacı böyle sandım. Ben sonra fark ettim gülmeyi bu kadar çok sevdiğini. Geçen sene beraber olmaya başladığımız zaman ben resmen yeni bir adamla tanışmış gibiydim çok farklıydı günden güne de değişmeye devam etti. Biz birlikte sıfırdan başladık yeni hayaller yeni umutlar bulduk kendimize önce birbirimize sonra onlara tutunduk. Geçen yıldan beri yüzü sadece ben yüzümü astığımda asılırdı. Bana da ağlamak somurtmak yasaktı. Benim rahatsızlığıma kadar ailelerimizde destekti bize böylece daha güçlüydük. Hani insanların yüzü gülse de içindeki acılar gözlerinin gülmesine izin vermez ya öyle değildi gözlerinin içi gülüyordu benimle beraberken. İlk fotoğrafımızı paylaştığımız da ailesi, akrabaları, arkadaşları şaşırmış,çok değiştiğini söylemişlerdi. 1 sene boyunca sadece bir kez durgunlaştığını gördüm benim seçtiğim bir filmde adamın eşi bir hastalıktan dolayı ölüyordu. ‘’ Olmadı bu sevmedim ben bunu dedi ‘’yüzü düştü. Kapattım hemen ortamı değiştirdim o da uyum sağladı hiç uzatmadı. Sadece bu tek üzüldüğünü gördüğüm an. Şimdi ben her şeyi yendiğimize bu kadar inanmış bu kadar güvenmişken her şeye yeniden başladık derken galiba o ajandayı tam hayatımızın ortasında bulmak benim inancımı zedeledi. Benim çektiğim bunun acısı bunun hayal kırıklığı olsa gerek. Geçmişle yüzleşmek ise o eski sevgiliyi bu güne taşımama yaşadığımız ana dahil edip kendimi suçlu hissetmeme neden oldu. Çünkü bazı arkadaşların dediği gibi anıları yok etmek değildi istediğim ama bu kadar ortada bırakılmamalıydı. Dağınık bir adam da değildir üstelik evine bekar evi demezsiniz dosyaları bile düzenli bir şekilde dolaplarda durur ortada bir iğne dahi bulamazsınız. Biraz da kırgınım sanırım tamam beni kimse zorlamadı onun özelini karıştırmaya ama fotoğrafımızın önünde durmamalıydı geçmişi. Hepinize tekrar çok teşekkür ederim sayenizde en azından gerçekten ne hissettiğimi bulmaya çalışıyorum .

bildiğim kadarıyla yalan yanlış olmasın ama.atıyorum ahirette inş cennettesin ve eşini istiyosun ama o eski eşini istiyor.o gelmese bile sana allah onun bedenine girmiş melek yollarmış.yani yalnız kalma durumu yok bildiğim kadarıyla

Ama ben onu istiyorum ki, içine melek girmiş o görüntüdeki adamı değil :) Ay çok tuhaf ağlayasım geldi. Benim bir eşim olmasa da, ahirette, bu dünyada sevdiğim adamın görüntüsünde bir melek alabiliyor muyum peki ? bunun hakkında bilgin var mı?

Ben hemen cevaplayım bunu size...Bende nihat hatipoğlundan dinledim bunu. Peygamber efendimiz (SAV) eşi sormuş kendisine...Bu hak kadına veriliyor sadece erkeğe değil. Sen karar vereceksin eğer cennete gidersen tabi :1: Şaka bir yana inşallah cennete layık oluruz.

Hııı yani erkek değil, kadın mı seçicek ? İnşallah layık oluruz :)

Ama ben onu istiyorum ki, içine melek girmiş o görüntüdeki adamı değil :) Ay çok tuhaf ağlayasım geldi. Benim bir eşim olmasa da, ahirette, bu dünyada sevdiğim adamın görüntüsünde bir melek alabiliyor muyum peki ? bunun hakkında bilgin var mı?

Allah iyiliğinizi versin hiç güleceğim yoktu :1: Cennette sonsuz huzur mutluluk var bu kocamın orjinali mi yoksa çakması mı gibi bir derdiniz olmayacak sizi mutlu edecek olan size verilecek merak etmeyin. Tabi bekar ölürseniz seçenekler daha fazla kimi arzu ederseniz o verilecek. İnanmıyorum 2 haftadır ilk defa bu kadar gülüyorum çok hoşsunuz sizz :9:

Allah iyiliğinizi versin hiç güleceğim yoktu :1: Cennette sonsuz huzur mutluluk var bu kocamın orjinali mi yoksa çakması mı gibi bir derdiniz olmayacak sizi mutlu edecek olan size verilecek merak etmeyin. Tabi bekar ölürseniz seçenekler daha fazla kimi arzu ederseniz o verilecek. İnanmıyorum 2 haftadır ilk defa bu kadar gülüyorum çok hoşsunuz sizz :9:

Hahaha. Teşekkür ederim :52:
Napiim bu dünyada mutlu olamadık bari öbür tarafta olalım :)

Öncelikle hepinize çok teşekkür ederim gerek desteğiniz gerekse iyi dilekleriniz için. Galiba bende ağır basan hayal kırıklığı. 5 yıl önce yeni tanıştığımız zamanları düşünüyorum umutsuz,karamsar, duygusuz, soğuk , katı bir adam yıllarca mizacı böyle sandım. Ben sonra fark ettim gülmeyi bu kadar çok sevdiğini. Geçen sene beraber olmaya başladığımız zaman ben resmen yeni bir adamla tanışmış gibiydim çok farklıydı günden güne de değişmeye devam etti. Biz birlikte sıfırdan başladık yeni hayaller yeni umutlar bulduk kendimize önce birbirimize sonra onlara tutunduk. Geçen yıldan beri yüzü sadece ben yüzümü astığımda asılırdı. Bana da ağlamak somurtmak yasaktı. Benim rahatsızlığıma kadar ailelerimizde destekti bize böylece daha güçlüydük. Hani insanların yüzü gülse de içindeki acılar gözlerinin gülmesine izin vermez ya öyle değildi gözlerinin içi gülüyordu benimle beraberken. İlk fotoğrafımızı paylaştığımız da ailesi, akrabaları, arkadaşları şaşırmış,çok değiştiğini söylemişlerdi. 1 sene boyunca sadece bir kez durgunlaştığını gördüm benim seçtiğim bir filmde adamın eşi bir hastalıktan dolayı ölüyordu. ‘’ Olmadı bu sevmedim ben bunu dedi ‘’yüzü düştü. Kapattım hemen ortamı değiştirdim o da uyum sağladı hiç uzatmadı. Sadece bu tek üzüldüğünü gördüğüm an. Şimdi ben her şeyi yendiğimize bu kadar inanmış bu kadar güvenmişken her şeye yeniden başladık derken galiba o ajandayı tam hayatımızın ortasında bulmak benim inancımı zedeledi. Benim çektiğim bunun acısı bunun hayal kırıklığı olsa gerek. Geçmişle yüzleşmek ise o eski sevgiliyi bu güne taşımama yaşadığımız ana dahil edip kendimi suçlu hissetmeme neden oldu. Çünkü bazı arkadaşların dediği gibi anıları yok etmek değildi istediğim ama bu kadar ortada bırakılmamalıydı. Dağınık bir adam da değildir üstelik evine bekar evi demezsiniz dosyaları bile düzenli bir şekilde dolaplarda durur ortada bir iğne dahi bulamazsınız. Biraz da kırgınım sanırım tamam beni kimse zorlamadı onun özelini karıştırmaya ama fotoğrafımızın önünde durmamalıydı geçmişi. Hepinize tekrar çok teşekkür ederim sayenizde en azından gerçekten ne hissettiğimi bulmaya çalışıyorum .

çok duygulandım. belki de seninle anılarını paylaşmak istiyor. sonuçta çektiği aşk acısı değil ölüm acısı, çok ağır bir şey. seninle de mutluysa belki birşeyler anlatıp paylaşmak istemiştir ve sevgili olduğunuz için eski defterleri açmanın senin hoşuna gitmeyeceğini düşünmüştür ve ajandayı unutmuş gibi yapmıştır? çünkü senin gideceğin bir zamanda ajandanın orada olması enteresan değil mi? okuduysa da orada bırakması? garip yani. bence geçmişi konuşmak anlatmak ister misin diye bir yokla sen. belki paylaşmaya ihtiyacı var. belki diyecek ki atlattım, beni hayata döndürdün... çünkü bunu demek kolay değil; senin bunu duyman kolay olmayacağı için. senden bir şey bekliyor olabilir.

çok duygulandım. belki de seninle anılarını paylaşmak istiyor. sonuçta çektiği aşk acısı değil ölüm acısı, çok ağır bir şey. seninle de mutluysa belki birşeyler anlatıp paylaşmak istemiştir ve sevgili olduğunuz için eski defterleri açmanın senin hoşuna gitmeyeceğini düşünmüştür ve ajandayı unutmuş gibi yapmıştır? çünkü senin gideceğin bir zamanda ajandanın orada olması enteresan değil mi? okuduysa da orada bırakması? garip yani. bence geçmişi konuşmak anlatmak ister misin diye bir yokla sen. belki paylaşmaya ihtiyacı var. belki diyecek ki atlattım, beni hayata döndürdün... çünkü bunu demek kolay değil; senin bunu duyman kolay olmayacağı için. senden bir şey bekliyor olabilir.

Haklı olabilirsiniz doğrusu hiç bu açıdan bakmamıştım.Normalde sevgilimde olsa özeline saygım vardır tıpkı benim de ondan beklediğim gibi. Ama her seferinde fotoğrafımızı alır bakarım çünkü o çerçevede bizim beraber çekilmiş ilk fotoğrafımız var ve bu ajanda o çerçevenin olduğu komidindeydi yani benim oraya gideceğimi tahmin etmiş olabilir. Yine de bilmiyorum kafam çok karışık inanın ne düşüneceğimi artık bilmiyorum. Kendimi topladığım zaman bu dediklerinizi yapmaya çalışacağım eğer benden beklediği böyle bir şey ise ona destek olabilmem için bu konuda önce kendi ayaklarımın yere sağlam basması lazım.Çok teşekkür ederim.

Back
X