Sevgilimin özbakım sorunu

Ötesinde kadın arkadaşımız bekliyor neyseki ona psikoloğa gitmesini söyleyecek 😁
Türk kadını olarak kıstaslarımız acayip düşük ya. Valla üzülüyorum ya. Dişini fırçalayan, saçını tarayan, deodorant sıkan adamlara "bakımlı" diyoruz. :olamaz: Harbiden şunları yapmayana ne demeli, buna bakımlı deniyorsa? B.klu b.klu gezmek yani bunun zıddı, daha ne olsun?

Ya tam sevgililik gibi de değil aslında. İnternetten tanıştık, iyi anlaşıyorduk birkaç kez buluştuk. İyi biri özünde, sırf tipine göre yargılamak istemiyorum. Bir sorunu var bence, biraz da iyileştirmek istiyorum onu sanırım.

Neden canım ablacım sen doktor musun? :KK51:
Belki hasta yaralı falan değildir dümdüz pasaklıdır o zamna ne yapacaksın :KK76:

Benim öyle gelgitlerim oluyor. Genelde de çok iyi değilim ama bazı şeyleri görünce daha mutsuz oluyorum. Annelik yapmak değil de, yardımcı olmak istiyorum kırmadan. Üzülüyorum durumuna. Kötü biri olsa hiç umursamam, ne hali varsa görsün.
Anlıyorum. Hafif gönderme yapmak istedim ama kırmamışımdır sizi umarım. 🙂 Şimdi yardımcı olmak meselesine gelirsek siz olmak istiyorsunuz ama bu kişi kendi halinden hoşnut mu ? Belki dediğiniz gibi depresyonda belkide sadece bakımsız biri... Siz hafif belli etseniz size ne tepki verir kestirebiliyor musunuz ? Eğer olumlu olacağını düşünüyor iseniz bir deneyin. Ama tahmin edemiyorsanız bence denemeyin. Kalbinizi bile kırabilir sonuçta.

Niye ki? Elin adamlarını düzeltmek size mi kaldı? Niye böyle bir misyon yüklediniz kendinize?
20 sene önce kendini temiz tutmayı öğrenmesi gerekiyordu zaten. Ben öğretmenim ve bu konularda eğitim vermeye çalışıyorum. Burnunu karıştıran, hapşıran, eli yüzü batmış öğrencileri uyarıyorum, elini yüzünü yıkatıyorum. Ama onlar 9-10 yaşında çocuklar, 26 yaşında kocaman bir adam değiller. Bilmem anlatabildim mi? :deli:
Şöyle ki, yetişme tarzıyla alakalı bir sıkıntısı var. Yüzeysel bahsetti bana ama, zaten aileden bir sorunu olmasa böyle olmazdı diye düşünüyorum. Üzülüyorum durumuna sadece.

Şöyle ki, yetişme tarzıyla alakalı bir sıkıntısı var. Yüzeysel bahsetti bana ama, zaten aileden bir sorunu olmasa böyle olmazdı diye düşünüyorum. Üzülüyorum durumuna sadece.

Bence klinik aç daha çok insana yardım edersin hem de para alırsın :ruh:

Üzülüp acıdığın birine hissettiğin duygularla, aşk aynı şey değil. Aşkta acımaya yer yoktur. En azından bence yok. Hiç aşık olduğum bir adama acıdığımı hatırlamıyorum.

Neden canım ablacım sen doktor musun? :KK51:
Belki hasta yaralı falan değildir dümdüz pasaklıdır o zamna ne yapacaksın :KK76:
O zaman tabiki yapacak bir şey yok, ama bunu onunla konuşmadan bilemem. Gözlemlediğim kadarıyla da psikolojisi iyi değil. Çok ketum zaten, içsel sıkıntısını kolay kolay söyleyemez.

Bence düşük enerjiler düşük enerjileri çekiyor. Konu sahibi açtığınız konu gerçekten çok absürt. Yani alınmayın ama saçma. Size tavsiyem hiç bu toplara girmeyin. Başka konuda yazdığınız bazı mesajlarınızı okudum. Sizi daha da aşağılara çekmekten başka bir etkisi olmaz bu çabanızın. Neden diplerde geziyorsunuz? Toparlayın kendinizi ışığınızı parlatın. Kendinize odaklanın. Emin olun bu pasaklı adamdan daha çok verim alacaksınız kendinizden. Kendinizi es geçmeyin. 👍

Ya tam sevgililik gibi de değil aslında. İnternetten tanıştık, iyi anlaşıyorduk birkaç kez buluştuk. İyi biri özünde, sırf tipine göre yargılamak istemiyorum. Bir sorunu var bence, biraz da iyileştirmek istiyorum onu sanırım.
Valla hiç de sorun olmayabilir, bizim ünide bir arkadaş aynı böyleydi yazın yanına yaklaşılmazdı kokudan en sonunda içimizden biri kararttı gözünü konuyu açtı. Biraz da sevgilisinden dem vurdu hani kızlar bakımlı erkek sever vs gibisinden ona ben böyleyim işine gelirse, gelmezse ayrılsın demiş :olamaz: o yüzden bir an önce anlayıp bence çözümüne bakın, tahammül edilecek bir sey değil bana göre 🤢

Bence düşük enerjiler düşük enerjileri çekiyor. Konu sahibi açtığınız konu gerçekten çok absürt. Yani alınmayın ama saçma. Size tavsiyem hiç bu toplara girmeyin. Başka konuda yazdığınız bazı mesajlarınızı okudum. Sizi daha da aşağılara çekmekten başka bir etkisi olmaz bu çabanızın. Neden diplerde geziyorsunuz? Toparlayın kendinizi ışığınızı parlatın. Kendinize odaklanın. Emin olun bu pasaklı adamdan daha çok verim alacaksınız kendinizden. Kendinizi es geçmeyin. 👍

Şöyle, ben bu çocuğu gerçekten iyi görmediğim için üzülüyorum durumuna. Yani yarın bir gün intihar edebilecek bir insanmış gibi geliyor. Ne hali varsa görsün deyip geçmeyi düşündüm ama bu durumdaki insanları herkes başıboş bırakıyor. Herkes ideal, dört dörtlük insan değil ki sonuçta. Sizin dediğiniz gibi yaparsam çok bencilce davranırmışım gibi hissediyorum.

Valla hiç de sorun olmayabilir, bizim ünide bir arkadaş aynı böyleydi yazın yanına yaklaşılmazdı kokudan en sonunda içimizden biri kararttı gözünü konuyu açtı. Biraz da sevgilisinden dem vurdu hani kızlar bakımlı erkek sever vs gibisinden ona ben böyleyim işine gelirse, gelmezse ayrılsın demiş :olamaz: o yüzden bir an önce anlayıp bence çözümüne bakın, tahammül edilecek bir sey değil bana göre 🤢
Sadece bakımsızlığı da değil konuyu o şekilde açtım da. Genel hali de sıkıntılı yani. Belki de ben kendi kendime üzülüyorum bilmiyorum da, 26 yaşında bir insan ölü gibi yaşar mı? Hiçbir sosyal hayatı yok, yaşamak için çalışmak zorunda olmasa işe bile gitmez. Tek bakımsızlığı olsa zaten en başından bırakırdım.

Sadece bakımsızlığı da değil konuyu o şekilde açtım da. Genel hali de sıkıntılı yani. Belki de ben kendi kendime üzülüyorum bilmiyorum da, 26 yaşında bir insan ölü gibi yaşar mı? Hiçbir sosyal hayatı yok, yaşamak için çalışmak zorunda olmasa işe bile gitmez. Tek bakımsızlığı olsa zaten en başından bırakırdım.
Çok mu aşıksınız da bu ruh emiciyi hayatınızda tutuyorsunuz?

Sevgilim 26 yaşında, çalışıyor ve yalnız yaşıyor. 6 aydır konuşuyoruz kendisiyle, ilk başlarda önemsememiştim ama buluştukça çok gözüme batmaya başladı içinde bulunduğu durum. Saçları hep yağlıdır, uzadığında asla kolay kolay kestirmez öyle uzun ve yağlı saçla dolaşır, galiba kimsenin fark etmediğini zannediyor bilmiyorum. Hep aynı kıyafetleri giyip durur, çalıştığı halde kendisine yeni bir kıyafet, ayakkabı falan asla almıyor bir türlü anlam veremiyorum. Pinti biri de değil ama kendi için hiç harcama yapmıyor. Şu ana kadar hep gözlemledim, daha oturup bunları söylemedim hiç yüzüne. Daha bir sürü şey söyleyebilirim ama uzatmayayım, kısacası gerçekten kişisel bakımını yapabilen biri değil. Evine hiç gitmedim ama muhtemelen evi de çok derli toplu değildir.

Sizce ne yapmalıyım? Açıkçası psikolojisinin normal olduğunu düşünmüyorum, depresyonda gibi geliyor. Onu nasıl iyileştirebilirim?
Al karşına kırmadan söyle. Yani birinin ona bunu söylemesi gerek kendi iyiliği için 🤷

Konu sahibi düşünceleriniz çok mantıksız, intihar edeceğini nereden çıkardınız. Ne alaka yani adam bezgin Bekir gibi yaşamayı seviyordur belki. Bazı insanlar böyledir pasaklıdır, illa sorunlu olmaları gerekmez.
Siz kendinize bakın, sizin o adamdan daha çok desteğe ihtiyacınız var. Naptınız bugüne kadar fedakarlıkla mı var oldunuz ailenizde? Kendini feda şemanız mı var bilmiyorum ama kesinlikle sizin terapiye ihtiyacımız var bu şekilde mutlu bir hayat süremezsiniz.

Sevgilim 26 yaşında, çalışıyor ve yalnız yaşıyor. 6 aydır konuşuyoruz kendisiyle, ilk başlarda önemsememiştim ama buluştukça çok gözüme batmaya başladı içinde bulunduğu durum. Saçları hep yağlıdır, uzadığında asla kolay kolay kestirmez öyle uzun ve yağlı saçla dolaşır, galiba kimsenin fark etmediğini zannediyor bilmiyorum. Hep aynı kıyafetleri giyip durur, çalıştığı halde kendisine yeni bir kıyafet, ayakkabı falan asla almıyor bir türlü anlam veremiyorum. Pinti biri de değil ama kendi için hiç harcama yapmıyor. Şu ana kadar hep gözlemledim, daha oturup bunları söylemedim hiç yüzüne. Daha bir sürü şey söyleyebilirim ama uzatmayayım, kısacası gerçekten kişisel bakımını yapabilen biri değil. Evine hiç gitmedim ama muhtemelen evi de çok derli toplu değildir.

Sizce ne yapmalıyım? Açıkçası psikolojisinin normal olduğunu düşünmüyorum, depresyonda gibi geliyor. Onu nasıl iyileştirebilirim?
Tırnakları nasıl? Dişini fırcalıyor mu?

Birini değiştirmeye çalışma çabasını çok ergence buluyorum. Değişmeyecek.

Kişisel bakım bir kültürdür, görgüdür. Maddiyatla, şehirlilikle alakası yoktur.

Banyo yapmak, saç taramak, uzayınca kestirmek kişisel bakımın ilk adımlarıdır. Bunları yapmayan adamla ilişkiye gerek yok. Çünkü hem bakımlı hem iyi huylu adamlar da var.

Konu sahibi düşünceleriniz çok mantıksız, intihar edeceğini nereden çıkardınız. Ne alaka yani adam bezgin Bekir gibi yaşamayı seviyordur belki. Bazı insanlar böyledir pasaklıdır, illa sorunlu olmaları gerekmez.
Siz kendinize bakın, sizin o adamdan daha çok desteğe ihtiyacınız var. Naptınız bugüne kadar fedakarlıkla mı var oldunuz ailenizde? Kendini feda şemanız mı var bilmiyorum ama kesinlikle sizin terapiye ihtiyacımız var bu şekilde mutlu bir hayat süremezsiniz.
Durduk yere böyle düşünmüyorum elbette. Tek başına yaşıyor, aile yok, arkadaş yok, hiçbir şey yok hayatında. Böyle bir insan istese de mutlu olamaz. Çalıştığı parayı bile doğru düzgün harcamıyor, ne tatil ne bir gezip tozma hiçbir şey yok. Fedakarlık değil benimki, saçımı süpürge etmeyeceğim tabiki en azından profesyonel bir destek almasını sağlamak isiyorum.

Back
X