Sevgilimin özbakım sorunu

Benim üniversitede bir arkadaşım vardi. Çantasında vaselin el kremi taşırdı. Ona boyle imalarda bulunurlardı. Bir baska arkadasim cilt bakimi yapardi, ev arkadaşları benzer seyler soylerdi. O grup zaten bir garipti. Onu hatırlayıp yyazdim. Mecburi görüşüyordum, artik hiçbiriyle muhatap degilim.

Tiktok"ta bakim videosu çeken erkeklere benzer yorum yapıyorlar. Tiktok kitlesi gibi bir kitle boyle düşünüyor zaten. Bu baskıdan dolayı yapmak isteyip çekinenler olabilir.

Toplum baskısını erkekler de yaşıyor. Babanız toksik bir baba olsa yüzüne maske süren oğluna hakaretler edebilirdi. Bunlar yok degil ne yazik ki.

Pisliği savunmuyorum. Temiz olmak isteyen sabunla da yıkar, duştan önce maske yapıp kimse görmeden banyoda yıkar tabii.
Ya bence bu yaftalayanlar esas pis olanlar. :KK53:
Annem temiz kadındır, ama kozmetiğe ilgisi yoktur. Yüzünü yıkar, nemlendiricisini sürer, tamam. Ama ben serumuydu, maskesiydi, asitiydi vs. her şeyi kullanıyorum. Her şey ailede bitmeyebiliyor. İlgi ve merak meselesi.
Kardeşim de babamdan görmedi. Ama marka giyinir, her daim parfüm kokar, tıraşlı gezer hep. İçinde olacak içinde yoksa her şey boş.

Bacım zihin okumaya çalışma, o senin fikrin, adamın gerçekliği başka
Zihin okumak değil, konuşup vakit geçirdik birlikte. Neyse, en iyisi boşvermek sanırım. Herkes aynı şeyi söylüyorsa vardır bir nedeni. Bende hem bakımlı, hem iyi huylu, hemde hayat dolu bir insan arayayım (!)

Yok hiç öpüşmedik. Biraz da asosyal biri, işten eve evden işe gidip geliyor. Dediğim gibi yargılamak istemiyorum kimseyi. Herkesin ruhsal durumu farklı.
6 aylık beraberlik ve hiç opmediniz.Cok enteresan.

Böyle şeyler içten gelir. Mesela bende istiyorum şöyle şıkır şıkır takıp takıştırayım her gün podyumda gibi giyineyim ama olmuyor içinde yoksa senin çabanla değişeceğini sanmıyorum ama yine de sen bilirsin

Zihin okumak değil, konuşup vakit geçirdik birlikte. Neyse, en iyisi boşvermek sanırım. Herkes aynı şeyi söylüyorsa vardır bir nedeni. Bende hem bakımlı, hem iyi huylu, hemde hayat dolu bir insan arayayım (!)
Yav bacım şaka mısın nesin? Tabi ki bakımlı ve iyi huylu insan arayacağız, normali bu değil mi? Niye depresif, karamsar, öz bakım becerisinden bile yoksun birini aramanı tavsiye edelim ki? :deli: Nejat İşler ya da Teoman falan değilsen ıssız adamlık çekilmez. Ki onlarınki bile bir noktadan sonra bayıyor. :deli:
Valla ben sıkılıyorum böyle tiplerden, bir fenalık geliyor bir müddet sonra. Karşımdakini yetişkin bir adam olarak görmekten vazgeçiyorum. E doğal olarak saygım da kalmıyor.

Yav bacım şaka mısın nesin? Tabi ki bakımlı ve iyi huylu insan arayacağız, normali bu değil mi? Niye depresif, karamsar, öz bakım becerisinden bile yoksun birini aramanı tavsiye edelim ki? :deli: Nejat İşler ya da Teoman falan değilsen Issız adamlık çekilmez. Ki onlarınki bile bir noktadan sonra bayıyor. :deli:
Valla ben sıkılıyorum böyle tiplerden, bir fenalık geliyor bir müddet sonra. Karşımdakini yetişkin bir adam olarak görmekten vazgeçiyorum. E doğal olarak saygım da kalmıyor.
Meyve seçer gibi insan seçiyoruz ya, bu normal mi? Bizim istediğimiz gibi değilse canı cehenneme, haklısınız.

Meyve seçer gibi insan seçiyoruz ya, bu normal mi? Bizim istediğimiz gibi değilse canı cehenneme, haklısınız.
E senin canın nasıl seçmek istiyorsa oyle seç. Her durumda kabullenmeye bu kadar açıksan sonucunda ağlama.

Vay arkadaş ya, saçını yıkamayan adam konusunda da duyar yedik ya, helal olsun. :olamaz:
E iyi, gidin adama öz bakım becerisi kazandırın madem.
Ayrıca evet, arkadaşlarımızı, sevgilimizi "seçeriz". Bir aileni seçemiyorsun hayatta, geri kalanı komple seçimlerden ibaret.

Vay arkadaş ya, saçını yıkamayan adam konusunda da duyar yedik ya, helal olsun. :olamaz:
E iyi, gidin adama öz bakım becerisi kazandırın madem.
Ayrıca evet, arkadaşlarımızı, sevgilimizi "seçeriz". Bir aileni seçemiyorsun hayatta, geri kalanı komple seçimlerden ibaret.
Meyve gibi seçme benzetmesi bir yerde doğru. Ben kokulu kavun yemek isterim. 🤤

Param yoksa çürük elma alacak değilim. Yemem daha iyi.

Elmayı çürük alıp güzelleştirmek mümkün mü?

Bu adamı düzeltmeye çalışmak elmayi düzeltmek gibi.

Anlamadığı nokta bu.

Ya tam sevgililik gibi de değil aslında. İnternetten tanıştık, iyi anlaşıyorduk birkaç kez buluştuk. İyi biri özünde, sırf tipine göre yargılamak istemiyorum. Bir sorunu var bence, biraz da iyileştirmek istiyorum onu sanırım.
annesi misiniz?size ne?direkt iyileşmişini bulun

Ne alakası var anlamadım, bir insan evladı saçını temizlemekten acizse biz bu insan için ne yapalım? Koskoca yetişkin bir insan bu, 7 yaşında çocuk mu ki elinden tutup yetiştiresin? Kendi beyni yok mu bu adamın sen şunu yap bunu yap diyesin?
Madem öyle al bunu vallahi sahiplen saçını da yıka dişini fırçalamayı falan da öğret topluma amme hizmeti yap. bana kalırsa koca adam için uğraşacağına aynı parayla bir sokak hayvanını kurtar daha iyi ya neyse.

Meyve gibi seçme benzetmesi bir yerde doğru. Ben kokulu kavun yemek isterim. 🤤

Param yoksa çürük elma alacak değilim. Yemem daha iyi.

Elmayı çürük alıp güzelleştirmek mümkün mü?

Bu adamı düzeltmeye çalışmak elmayi düzeltmek gibi.

Anlamadığı nokta bu.
Hayat çok kısa Pamuk Hanım. Olmayan anlamları yükleyip varmış gibi zaman harcamak için hele daha da kısa. Adamı tanıdığı yok zaten, bir bağ oluşmamış. İnternetten tanışmış, altı ay ancak olmuş. Ne ara süper kahramanı olacak kadar bağlandı? 3.5 puanlı ağlak romantik/ dram filmi senaryosu gibi değil mi?
İnsanların enerjileri vardır ve etraflarını etkilerler. Mesela tanıdığım biri var, o kadar ferah, dingin bir enerjisi var ki, yarım saat konuşsanız pamuk gibi olursunuz. Benim enerjim ise tam manasıyla patlamadır, şakalar, kahkahalar patlatırım, bulunduğum ortamın sakin kalma ihtimali pek yoktur. Ama bazılarınınki ise kara bulut gibi maalesef. Havayı bile ağırlaştırıyorlar. Ve bu size de yansıyor.

Bu ne saçma bir mantik yahu. Meyve seçmekle karsimizdaki insandan biraz olsun temizlik, hijyen beklemek ne alaka. Seçici olmayalım derken elin kıçını bile yıkamaktan aciz adamlarına mı bakmalı yani.
Kimse sana canı cehennem olsun demedi. Adam depresyonda gibi teşhisler koyma bariz pasaklı ve bu senin çabanla düzelmez dediler.

Ne alakası var anlamadım, bir insan evladı saçını temizlemekten acizse biz bu insan için ne yapalım? Koskoca yetişkin bir insan bu, 7 yaşında çocuk mu ki elinden tutup yetiştiresin? Kendi beyni yok mu bu adamın sen şunu yap bunu yap diyesin?
Madem öyle al bunu vallahi sahiplen saçını da yıka dişini fırçalamayı falan da öğret topluma amme hizmeti yap. bana kalırsa koca adam için uğraşacağına aynı parayla bir sokak hayvanını kurtar daha iyi ya neyse.
Yahu mesele sadece kişisel bakımı değil neden anlamak istemiyorsunuz? Öyle olsa zaten 6 ay niye konuşayım? Dış görünüşe bakıp yargılamak kolay da insanları, işin içini az çok bilince üzülüyorum.

Mesele kişisel bakımını öğretmek değil. Ruhsal durumu için ne yapabilirim diye soruyorum. Ruhsal durumu düzeldikten sonra ister kendine bakar, ister bakmaz ama sağlıklı bir insan değil maalesef.

Bu ne saçma bir mantik yahu. Meyve seçmekle karsimizdaki insandan biraz olsun temizlik, hijyen beklemek ne alaka. Seçici olmayalım derken elin kıçını bile yıkamaktan aciz adamlarına mı bakmalı yani.
Kimse sana canı cehennem olsun demedi. Adam depresyonda gibi teşhisler koyma bariz pasaklı ve bu senin çabanla düzelmez dediler.
Siz mi konuştunuz adamla? Siz nereden tanıyorsunuz da bu kadar kesin konuşuyorsunuz? Durduk yere böyle düşünmüyorum zaten sırf bakımı sorunlu olsa 6 ay zaten konuşmam.

Back
X