• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevgilimin özbakım sorunu

adam dümdüz pis güzel kardeşim, anla artık bunu. kendisi de kabul etmiş. saçı yağlı gezen adamın başka yerlerini düşünmek bile istemiyorum ya. bunun altında neden ısrarla psikolojik sorun falan arıyorsun? adam pis, yıkanmaya üşeniyor ve bundan rahatsız değil, bu kadar basit. var böyle insanlar, benim sülalemde de var, ailemde de var. var böyle akrabalarım. sen kendini bu leş gibi herife layık görüyorsan sen de ondan farklı değilsin demektir, temizlik senin için önemsiz demektir ve sen de pis gezmekten rahatsız olmazsın anlamına gelir benim için. aksi durumda koşarak uzaklaşman gerekirdi heriften. ne bu iyileştirme düzeltme takıntısı yaa sizdeki? ne diyeceksin, götünü yıkamaktan aciz bi herifti, hayatına girdim benim sayemde artık götünü yıkayan birine dönüştü mü diyeceksin? bununla gurur mu duyacaksın?

Ben düşündükçe kaşınıyorum🤮
Yani hayatındaki insanın öz bakımı, temizliğini istemek abartılı bir istek değil. Yağlı saçı, ter kokusunu çekmek istememek kraliyet soyundan gelmeyi gerektirmiyo yani insan kendine olan saygısından önce kendine bakmalı, temiz olmalı iş yerinde yanımdan geçwn insanın tee kokusuna tahamül edemiyorum değilki sevgilim kokucak aman allahım tansiyonum çıktı gerçekten

Sevgilim 26 yaşında, çalışıyor ve yalnız yaşıyor. 6 aydır konuşuyoruz kendisiyle, ilk başlarda önemsememiştim ama buluştukça çok gözüme batmaya başladı içinde bulunduğu durum. Saçları hep yağlıdır, uzadığında asla kolay kolay kestirmez öyle uzun ve yağlı saçla dolaşır, galiba kimsenin fark etmediğini zannediyor bilmiyorum. Hep aynı kıyafetleri giyip durur, çalıştığı halde kendisine yeni bir kıyafet, ayakkabı falan asla almıyor bir türlü anlam veremiyorum. Pinti biri de değil ama kendi için hiç harcama yapmıyor. Şu ana kadar hep gözlemledim, daha oturup bunları söylemedim hiç yüzüne. Daha bir sürü şey söyleyebilirim ama uzatmayayım, kısacası gerçekten kişisel bakımını yapabilen biri değil. Evine hiç gitmedim ama muhtemelen evi de çok derli toplu değildir.

Sizce ne yapmalıyım? Açıkçası psikolojisinin normal olduğunu düşünmüyorum, depresyonda gibi geliyor. Onu nasıl iyileştirebilirim?
Bu söylediğin şeyler depresyon belirtisi, özellikle majör depresyonda olan hasta kişisel bakımını yapmamaya başlar, o anki durumunu en iyi olarak görür. Tedaviye yönlendirsen iyi olur.

Aynı elbiseleri temizse sağlamsa giyebilir bu çok normal..fakat kirli saç olayı iğrenç bir durum .inşallah diş fırçası kullanıyordur. Yaaa evli değilsiniz hersey ortadayken kimseyi iyileştirmeyle uğraşmayın. İyi olanlar ile Hayatınıza bakın.

Ölümden korku duymak kaçmayı gerektirir. Kaçmak da dünyaya daha çok bağlanmayı. Dünyalık şeyler peşinde koşturarak o korkuyu bastırmaya çalışıyor insanlar. Ben bunun çok anlamsız olduğunu düşünüyorum. Ölüm doğal bir şey ve ne kadar kaçarsak kaçalım kurtuluşumuz yok.

Bütün bunlar işte bana o kadar anlamsız geliyor ki. Ne geçecek elinize çocuklarınız iyi bir eğitim alınca? En fazla bir nesil daha hatırlanıp unutulup gideceğiz, hiç yaşamamışız gibi olacak. Bu kadar çabaya değer mi? Ben bilmiyorum gerçekten, yanıtını siz verin.

Belki öyleyimdir haklısınız. Ama en başta da dediğim gibi, hayata dair herşey çok anlamsız geliyor. Sanki boşa yaşıyormuşuz da, boşa yaşadığımızı hissetmemek için kendimize uğraş buluyormuşuz gibi.

Ölünce yanında anne babayı, kocayı çocukları da mı götürüyoruz? Onlar değer verince değerli mi oluyoruz yani? Boş hayatın boş avuntuları. Ölüler de sanıyor ki diriler her gün helva yiyor.

Bunlari diyen birinin boyle bir konu acmasi cok ilginc. Adam tam da senin istedigin gibi dunyalik seylerden vazgecmis iste.

Yani hayatındaki insanın öz bakımı, temizliğini istemek abartılı bir istek değil. Yağlı saçı, ter kokusunu çekmek istememek kraliyet soyundan gelmeyi gerektirmiyo yani insan kendine olan saygısından önce kendine bakmalı, temiz olmalı iş yerinde yanımdan geçwn insanın tee kokusuna tahamül edemiyorum değilki sevgilim kokucak aman allahım tansiyonum çıktı gerçekten
Böyle düşünenleri kötü kalpli ilan ettiler bu konuda. Sanki hayatımıza girenin annesiyiz psikologuyuz.

Böyle düşünenleri kötü kalpli ilan ettiler bu konuda. Sanki hayatımıza girenin annesiyiz psikologuyuz.
ahahah evet pazardan elma seçer gibi insan seçiyormuşuz, dış görünüşe göre yargılıyormuşuz bilmem ne.
e tabii ki pazardan elma seçer gibi seçicem, önceki yorumlarımın birinde de söyledim. sevgili, elzem, yaşamsal bir ihtiyaç değil. hayatımıza olumlu katkı yapsın diye hayatımıza aldığımız bir insan. anne, baba, kardeş, çocuk gibi seçme şansımızın olmadığı bir varlık değil, bal gibi de seçerim hatta ne demiş ebru gündeş,

deli gibi sevsem de
çok çabuk vazgeçerim
huyum suyum kurusun
ben seçilmem, seçerim :D

ahahah evet pazardan elma seçer gibi insan seçiyormuşuz, dış görünüşe göre yargılıyormuşuz bilmem ne.
e tabii ki pazardan elma seçer gibi seçicem, önceki yorumlarımın birinde de söyledim. sevgili, elzem, yaşamsal bir ihtiyaç değil. hayatımıza olumlu katkı yapsın diye hayatımıza aldığımız bir insan. anne, baba, kardeş, çocuk gibi seçme şansımızın olmadığı bir varlık değil, bal gibi de seçerim hatta ne demiş ebru gündeş,

deli gibi sevsem de
çok çabuk vazgeçerim
huyum suyum kurusun
ben seçilmem, seçerim :KK70:
Aslinda maslow'un ihtiyaçlar piramidinde, bir partner sahibi olmanin yaşamsal bir ihtiyaç olduğu görülüyor.

En alt basamakta cinsellik ile fizyolojik ihtiyaç, 2 basamak yukarida aile, arkadaşlık ile sevgi ve ait olma ihtiyacımızı kapsıyor.

Elzem bir ihtiyaç olmasa toplumun büyük kısmı yalnız olurdu.

Yine de elzem bir ihtiyaç diye önümüze geleni tutup sevgilimiz yapmıyoruz. Tabii ki seçiyoruz. Seçmeliyiz.

Aslinda maslow'un ihtiyaçlar piramidinde, bir partner sahibi olmanin yaşamsal bir ihtiyaç olduğu görülüyor.

En alt basamakta cinsellik ile fizyolojik ihtiyaç, 2 basamak yukarida aile, arkadaşlık ile sevgi ve ait olma ihtiyacımızı kapsıyor.

Elzem bir ihtiyaç olmasa toplumun büyük kısmı yalnız olurdu.

Yine de elzem bir ihtiyaç diye önümüze geleni tutup sevgilimiz yapmıyoruz. Tabii ki seçiyoruz. Seçmeliyiz.
maslow'un kastettiği partner kişinin kendisine uygun, doğru düzgün bir partner ama. sağlıklı bir ilişki elzem ihtiyaç. toplumun büyük bir kısmı yalnız olmamak için birileriyle ilişki içinde. yoksa bu kadar çok toksik ilişki olmazdı. aile, arkadaşlık, sevgi ve ait olma gibi şeyleri günümüz ilişkilerinin çoğu vermiyor. maslow bunu ortaya attığında ilişkilerin günümüzdeki kadar saçma olmadığına adım gibi eminim. günümüzdeki ilişkiler bizi beslemek yerine bizden götürüyor. bak bu konudaki kadın bu herifle çok sevdiğinden falan uğraşmıyor, yalnız kalmamak için leş gibi adama razı. böyle çok örnek var.

insan ilişkilerde beslenemedikten sonra lanet olsun sevgiliye de ilişkiye de deyip kabuğuna çekiliyor, aşka meşke küsüyor. mesela ben :KK70: küstüm, istemediğime kanaat getirdim artık. çıkarsa doğru zamanda doğru insan, beni beslerse, benden götürmek yerine bana bişeyler katarsa o ihtiyaç o zaman anlam kazanır. ben şanssız kesimdeyim, anladım, kabullendim, takmıyorum kafama, yanlış insanlarla yanlış ilişkiler yaşamaktansa doğru bir yalnızlık benim olsun dedim. zaten çekemiyorum artık, tahammülüm de kalmadı kimseye. benim için ihtiyaç mihtiyaç değil, gözüme gönlüme hitap etmeyenle zaman harcamam. düzgün ilişkisi olanlar iyileri kapmış, bize de kalanlar belli işte.

maslow'un kastettiği partner kişinin kendisine uygun, doğru düzgün bir partner ama. sağlıklı bir ilişki elzem ihtiyaç. toplumun büyük bir kısmı yalnız olmamak için birileriyle ilişki içinde. yoksa bu kadar çok toksik ilişki olmazdı. aile, arkadaşlık, sevgi ve ait olma gibi şeyleri günümüz ilişkilerinin çoğu vermiyor. maslow bunu ortaya attığında ilişkilerin günümüzdeki kadar saçma olmadığına adım gibi eminim. günümüzdeki ilişkiler bizi beslemek yerine bizden götürüyor. bak bu konudaki kadın bu herifle çok sevdiğinden falan uğraşmıyor, yalnız kalmamak için leş gibi adama razı. böyle çok örnek var.

insan ilişkilerde beslenemedikten sonra lanet olsun sevgiliye de ilişkiye de deyip kabuğuna çekiliyor, aşka meşke küsüyor. mesela ben :KK70: küstüm, istemediğime kanaat getirdim artık. çıkarsa doğru zamanda doğru insan, beni beslerse, benden götürmek yerine bana bişeyler katarsa o ihtiyaç o zaman anlam kazanır. ben şanssız kesimdeyim, anladım, kabullendim, takmıyorum kafama, yanlış insanlarla yanlış ilişkiler yaşamaktansa doğru bir yalnızlık benim olsun dedim. zaten çekemiyorum artık, tahammülüm de kalmadı kimseye. benim için ihtiyaç mihtiyaç değil, gözüme gönlüme hitap etmeyenle zaman harcamam. düzgün ilişkisi olanlar iyileri kapmış, bize de kalanlar belli işte.
Tabii ki seçmeliyiz diye belirttim zaten. Siz ısrarla yaşamsal ihtiyaç değil dediğiniz icin maslow'u söyledim.

Maslow beslenme ihtiyacı diye tanımlamış. Onda nasil seçim yapıyorsak partnerde de yapmalıyız. Bu konuda sizinle ayni fikirdeyim.

Back
X