sevgiliminden soğumam normal mi?

Sevgilimle farklı şehirlerde yaşıyoruz bugün benim doğum günüm diye bana kargoyla hediye yollamış. Hediye eve geldiğinde kargo ücretinin alıcı tarafından ödeneceğini söyleyip benden 15 lira alınınca şok oldum. Hediye zaten kitaptı ama ben kitap okumayı severim buna çok takılmadım olabilir herkes maddi şeylere önem vermez. Para mevzularına hiç takılmam ben Allah’a şükür ailem ve benim durumum iyi ama paradan sakınan insanlardan da çok hoşlanmam. Sabahtan beri içimde ona karşı bir soğuma var ben mi olayı büyütüyorum yoksa annemin dediği gibi çok mu safım her türlü yoruma açığım teşekkürler.
yanlış yapmış hediye sonuçta bu bende soğurdum bunun maddi yönünden değil hediye bu yani ayıp olmuş yoksa normal bi kargo olsa öde sorun değil

Bence gurur falan yapmadan kesinlikle sormalısınız bu durumu. Umarım yanlışlık olmuştur. Gerçekten çok itici bir durum çünkü. Eşimin sevgiliyken bana ilk hediyesi kitaptı. Ama öncesinde uzun uzun konuşmuştuk kitaplardan, benim gerçekten merak ettiğim bir kitaptı ve kitabın ilk sayfasına ondan beklemediğim güzellikte bir not yazmıştı ( ilk ve son notu oldu zaten). Zaman geçtikçe çiftler için hediyeler, özel günler sıradanlaşıyor normal olarak ama ilişkinin 3. ayında yapılmaz böyle.

Sevgilimle farklı şehirlerde yaşıyoruz bugün benim doğum günüm diye bana kargoyla hediye yollamış. Hediye eve geldiğinde kargo ücretinin alıcı tarafından ödeneceğini söyleyip benden 15 lira alınınca şok oldum. Hediye zaten kitaptı ama ben kitap okumayı severim buna çok takılmadım olabilir herkes maddi şeylere önem vermez. Para mevzularına hiç takılmam ben Allah’a şükür ailem ve benim durumum iyi ama paradan sakınan insanlardan da çok hoşlanmam. Sabahtan beri içimde ona karşı bir soğuma var ben mi olayı büyütüyorum yoksa annemin dediği gibi çok mu safım her türlü yoruma açığım teşekkürler.
Çok itici

Normal karşılayanlara şaşıyorum. Para mevzu değil, bu davranış hoş olmadı. Yanı en başta erkek arkadaşın bundan çekinmesi gerekirdi.. erkek arkadaşının maddi durumu nasıl?
Bence siz çekinmeyin sorun ki vereceği yanıtı tartın yoksa içinizi kemirecek. Bazen zor konulara girmek gerek ki gerçek anlamda tanıyabilesiniz..

Bence hediyesi de dogum gunu gibi ozel birgun icin basit, kargo ucretini odetmesi de ayrica cok garip. Bende sogurdum ama dile getiremezdim.

Konu sahibi, kısaca cevap vereyim. Ben de soğurdum.. Kargoyu sana ödetmesi itici geldi..

Niye soğuyorsun ki belki cebindeki parası anca kitap almaya yetti kargo ücretini karşılayacak durumu olmamış olabilir. maddi durumunu az çok biliyorsundur. Bence kitap almayi düşünen bir erkek ince ruhludur kitabi sevdiğini bildiği için düşünüp almıştır. Benim sevgilim boyle yapsaydi ben asla soğumazdim. " Iki kişi 20 ve 50 liralik hediye alır sen sanarsin ki 50 liraya hediye alan daha çok değer veriyor bilmezsin ki 20 liraya alanin cebindeki son parasidır" ben bunu duydugumda çok beğenmiştim.

Para verecektiysen gider kitabı kendin alırsın ne saçma... Kitabın özel bir yanı var mıydı peki? Atıyorum kendi okumuştur üzerine notlar almıştır filan senin de okumanı istemiştir. Bir de onun maddi durumu nasıl 15 TL ödeyemeyecek durumda mi?
Valla soğumaya sebep mi bilmiyorum ama usul Erkan bilmeyen biri olduğu kesin.

Ben senin gibi hediyeyi de beğenmezdim. Kargoyu sana ödetmek de yuh yani.. kitap parası kadar da kargo ödemişsin :)

Acaba netten alıp kapıda ödeme seçeneğini filan mı seçti diyeceğim ama sadece kargo ücreti almişlar. Ne bileyim sevgilinin doğum gününü unutma, hediye al, kargoya git orada o ödesin diye düşün biraz saçma geldi bana.
Dolaylı yollardan sorsanız mı acaba? Belki de yanlışlık oldu?

Özensiz hediye.

Düşüncesiz ve yol yordam bilmez adam.

Çok uğraşırsın onunla. Bence cimri de biraz annen haklı.

Sevgilime kitabı normal bir zamanda hediye ederdim ama asla doğum gününde degil.

Kendisi alıp paketleyip kargoya verdiyse tabiki ödemesi ıyi olurdu. Ama bazen siteden sipariş verildiğinde direk sizin evinize bazı sitelerde kargo ücreti kapıda ödeniyor bunu farketmemiş olabilir kendisi. Çünkü benimde başıma geldi yeğenim için animelere hediye sipariş etmiştim lc waikikiden kargoyu da aldı sandım ama ödenmemiş kargo kapıda onlar ödemiş. Böyle bi durum olabilir çokta şaapmamak lazım :))

Doğum günün kutlu olsun.
Erkekler biz kadınlar gibi ince düşünceli maalesef ki olamazlar, dogslarinda yok bu. Fakat hediye gönderip kargoyu da karşı tarafa ödetmek çok terbiyesizlik olmuş. Kargocu özellikle sorar "karşı ödemeleri mi?" diye. Evet dersen karşı taraf öder ki bu durumda eseklik yaptığı.
Yerinde olsam bunu söylerim sevgilime. Bu tarz şeyler içine atildikca birikir birikir birgün yol olur çıkar. Belki mantıklı bir açıklaması vardır. Yoksa da yanlışını anlar ve bu tarz ince mevzulara dikkat etmesi gerektiğini anlar.

Asıl özel hediyeler ilişkinin başlarında alınır. Zaman geçtikçe hediye de siradanlasiyor. Açıkçası ben hediyeyi çok özensiz buldum. Üstüne kargo parası ödenmesi de hiç hiç olmamış. Kitabin fiyatı ne kadardır ki zaten, kendiniz almışiniz gibi olmuş.

Tek bir örnekle soğumak ne kadar doğru acaba? Bir de bu kadar çabuk soğuyorsanız acaba çok da sevmiyor musunuz o kişiyi? Bu arada sevgiliniz belki kargo ücretinin sizin tarafınızdan ödeneceğini fark etmemiştir. Bu konuda erkekler çok dikkatli değiller.

Back
X