- 22 Kasım 2010
- 11.271
- 20.112
- 598
- Konu Sahibi ripawsliee
-
Daha neler… arkadaşımın eşi bir yaş küçük, gezmeyi sevmez ağzı laf yapmaz mendeburun teki. Kaç kere boşanmalardan döndüler. Halbuki iki sarışın minyon insan yanyana çok yakışıyorlar. Ya da lisedeki sevgilisiyle evlenen arkadaşımın eşi oğluyla assla ilgilenmez, sabahlara kadar bilgisayarda oyun oynar. Şişman ve hımbıl. Şekilci olmayın. Ha ben on yaş istemem, 7 bile kimi zaman fazla ama bu konuları açan kadınları tanımıyoruz, tarzlarını bilmiyoruz.40lik adam zaten abidir, dayidir. 27lik kizla yan yana 40lik adam zaten abes bir goruntu olusturuyor hele ki adam dayi tipindeyse.. Yan yana alakasiz duran ciftler genelde pek mutlu evlilik hayati surmuyor, anlasamiyor boyle bir gozlemim var umarim sizinki oyle olmaz. Yine de kola dayiyi takip gezdirmeyi bence normallestirip buraya yazmayin.
İşte ben bunu anlatamadım, sanki evli adamı koluma takmışım ve bunu normalleştirmişim gibi davranmışlar ama önemli değil, iki taraf da bekar, reşitse ve kimse kimseye zarar vermiyorsa bitmiştir :)Daha neler… arkadaşımın eşi bir yaş küçük, gezmeyi sevmez ağzı laf yapmaz mendeburun teki. Kaç kere boşanmalardan döndüler. Halbuki iki sarışın minyon insan yanyana çok yakışıyorlar. Ya da lisedeki sevgilisiyle evlenen arkadaşımın eşi oğluyla assla ilgilenmez, sabahlara kadar bilgisayarda oyun oynar. Şişman ve hımbıl. Şekilci olmayın. Ha ben on yaş istemem, 7 bile kimi zaman fazla ama bu konuları açan kadınları tanımıyoruz, tarzlarını bilmiyoruz.
Daha neler… arkadaşımın eşi bir yaş küçük, gezmeyi sevmez ağzı laf yapmaz mendeburun teki. Kaç kere boşanmalardan döndüler. Halbuki iki sarışın minyon insan yanyana çok yakışıyorlar. Ya da lisedeki sevgilisiyle evlenen arkadaşımın eşi oğluyla assla ilgilenmez, sabahlara kadar bilgisayarda oyun oynar. Şişman ve hımbıl. Şekilci olmayın. Ha ben on yaş istemem, 7 bile kimi zaman fazla ama bu konuları açan kadınları tanımıyoruz, tarzlarını bilmiyoruz.
Velev ki öyle, sence bu konuda bizi ilgilendiren nedir tam olarak?? Sizin gibi olmayan herkesi eleştirmeyin. Bu kadarcık şeye saygı duymayanlar sonra medeniyetin savunucusu olup çıkıyor başımıza. Ben tercih etmem, eden normaldir değildir her şey olabilir bilemem ama ahkam kesmek saçma. Yukarıda örnekleri verdim daha ne diyeyim. Yaşıtının seninle aynı kafada olacağının garantisi yok.yok ben 25likle anlaşıyorum diyorsa da küçükbeyinlidir net.
Velev ki öyle, sence bu konuda bizi ilgilendiren nedir tam olarak?? Sizin gibi olmayan herkesi eleştirmeyin. Bu kadarcık şeye saygı duymayanlar sonra medeniyetin savunucusu olup çıkıyor başımıza. Ben tercih etmem, eden normaldir değildir her şey olabilir bilemem ama ahkam kesmek saçma. Yukarıda örnekleri verdim daha ne diyeyim. Yaşıtının seninle aynı kafada olacağının garantisi yok.
Tamam gaz odalarında yak o kırklıkları buyurAbşacığım 40lık insan dünyada 40 yıl var olup hala olgunlaşamamışsa, boşuna yaşamış, oksijen israfı olmuş demektir, bunun neresine saygı duyayımKusura bakmayın, var olan her acaipliğe de saygı duymak zorunda değilim.
Ya durun zaten adam bulamiyoruzTamam gaz odalarında yak o kırklıkları buyur
Arkadaşım kendinden 9 yaş büyük biri evli. Evlendiğinde 23 yaşında idi. 13 yıllık evli. Kişi de sorun yoksa 10 yaşa kadar olan fark da problem yok.Evet sitede yeniyim o yüzden nasıl hitap edeceğimden emin değilim ama bi giriş yapayım hızlıca. Hanımlar ben 23 yaşındayım sevgilimde benden 9 yaş büyük. Bizim tanışmamız görücü usulü oldu fakat annem babam bilmiyordu bunu. Her neyse ben buluşmaya gittim ama ben karşıma gerçekten 32 yaşında gibi görünen bir adam çıkar sanmıştım. Ciddi manada bunu abartısız söylüyorum maks 27 28 gösteriyordu. Hala da öyle 32yi duyunca bir tereddüt ettim ya acaba bu son konuşmamız mı olsa diye ama ne olduysa ikimiz de birbirimize ısındık ben ne kadar dirensem de oldu bu. Çok kibar ve başarılı bir insan bunun samimiyetini de ailesini tanıdığım için anladım. Sevgilerini saygılarını asla gizlemezler bire adım atana on adım giderler öyle bir aile her neyse biz bi şekilde ailelere söyledik onun ailesi zaten ne zamandır beni anıyorlarmış ama bizimkiler çok şaşırdılar başta bi olabilir dediler ama 9 yaşı duyunca olmaz dendi istemediler. Onun harici herkes çok olumlu. Ailemin söyledikleri şu : çocuk çok iyi çok çalışkan ekmeğinin peşinde saçma sapan laçkalıklar yapmaz minyon tipli yakışıklı amaaaa büyük hem de çok. Ben şimdi size sormak istiyorum bu şartlarda sizce çok mu büyük bu kişi?
Aramızda 11 yas var ben 21 o 32 yaşındaydı eşim her yıl mutlaka tatile götürür muglada gezmediğimiz yer kalmadı gezmeyi çok seviyor benden once tatil planini yapar. harika bir baba çok olgun bazen yaşından dolayı çok bilmiş karakteri de öyle arada o sorun oluyor onun dışında hersey iyi çok şükür ben hiç pişman olmadim (10 yıllık evliyim)Doğru söylüyorsun. Örneklerden yola çıkayım ben gezmeyi sevmeyen bir insanım ve bunu da kendisine anlatmıştım. Çok üzüldü. Ben seninle tur planları yaparken sen bana bunu mu söylüyorsun diye. Bakalım görelim umarım herşey güzel olur
Bunları konuştum kendisiyle ben çocuk için biraz daha beklemek istediğimi söyledim o da saygı duydu tabiki. Çalışma hayatımız şu şekilde kendisinin zaten şuan bir imalathanesi var ben de şuan geçici olarak bir mağazada satış temsilcisiyim. İlerisi için de öğretim görevlisi olacağım inşallahBu yastan bagimsiz bir durum ama tabii. Yasitiniz biri de ayni seyi soyleyebilir. Ve bence onemli bir uyumsuzluk.
Ben de gezmeyi seven bir insanim, gezmeyi sevmeyen biriyle yapamam. Ister kucuk, ister yasitim, ister buyuk olsun.
Bunlardan bağımsız olarak yas farkinin iliskiyi nasil etkileyecegine bakin.
Mesela evlilik amacli gorusuyorsaniz cocuk meselesi. Yasindan dolayı hemen isteyebilir, siz gencsiniz daha beklemek isteyebilirsiniz vs.
Calisma hayatiniz nasil olacak?
Ben kendimi zaten evliliğe hazır hissettiğim için bu karara vardım ama zaten biz şuan evlenelim desek bizim nerden baksan 1,5 2 senemiz var çünkü daha aileler dahi tanışamadı ve önümüzde ablam var evlenecek o evlenip düzenini oturtamadan bir de aileme ben yük olamam.Ama bence asıl siz çok küçüksünüz evlenmek için . 25 26 da bi aydınlanma geliyor iyi düşünün
Çok şükür öyle birisi değil yani maşallah deyin ama çok bakımlıdır giyimine çok özen gösterir tip olarak da hiç göstermiyor zaten maks 27 28 gösteriyor bunu annem babam ablam hepsi söyledi. Ama işte gerçekler biraz bizim tarafı düşündürdüKişi ile alakalı tamamen durum. Benim icin sıkıntı oldu ama karakterinden dolayı. Bazı acilardan da avantaj oldu.
Bir başka arkadaşım eşi ile yaşıt. Ama iş yerinden bariz birine ilgisi var. Adam kendinden 9 yaş büyük. Görüntüde de baya yakışıyorlar. Yaşını göstermiyor adam. İkisi arasında yaş farkı var gibi durmuyor.
Yani ben bazen yanlış mı karar verdim diye düşünürken bu arkadaşa bakıyorum. Bak yasitiyla evli ama mutlu değil. 9 yaş büyük biriyle flört ederken mutlu oluyor ama diye düşünüyorum. Tabii açıklama yapayım arkadaşa göre ikisi tamamen arkadaş, çok iyi anlaştıklari için öyle göründüğünü düşünüyor. Ben iki farkli örnek vermek istedim. Sorun sadece yaşsa çok büyük bir fark değil. Ama tembel falan biriyle o yaş farkı zamanla açılır. Git göbek salabilecek bir tipse ilerde zorlanirsin. Bana göre ideal yaş farkı 4-5 yaş.
Aramızda 11 yas var ben 21 o 32 yaşındaydı eşim her yıl mutlaka tatile götürür muglada gezmediğimiz yer kalmadı gezmeyi çok seviyor benden once tatil planini yapar. harika bir baba çok olgun bazen yaşından dolayı çok bilmiş karakteri de öyle arada o sorun oluyor onun dışında hersey iyi çok şükür ben hiç pişman olmadim (10 yıllık
Ya aslında dediğin gibi biz bi 8 9 ay görüşelim öyle nişan söz yapalım demiştik ama oturduğumuz ilçe çok küçük ve hepsi de benim tanıdığım insanlar o kadar zorlandık ki. Bi düşün rastgele bir parlka oturmaya gidiyorsun ve yan tarafında akrabaların çekirdek çitliyor. Öyle bir yer yani aşırı korkarak gidiyorduk gittiğimiz yerlere. Mecburen ailelere biraz açıklamak durumunda kaldık.Bence fazla bir yaş farkı değil. Adam işini gücünü yoluna sokmuş, karakteri oturmuş, e ailesi de iyi diyorsunuz.
23 yaşında biri olarak hadi 25 yaşında birine ok dediniz. İş bulacak da, askere gidecek de vs vs.
Biraz tanımaya çalışın hemen ciddiye bindirmeyin. Bakalım aranızda çarışma vs olacak mı.
Zaten kafa olarak uyumlu olduğumuz için ben bu kişiyi hayatıma alma kararı aldım. İkimiz de üniversite mezunuyuz ikimiz de aynı kültüre sahibiz. Bunu anlatmak hiç hoş değil ama daha önce konuştuğum bir iki kişi oldu ve bunlar hep yaşıtımdı inanın ben ömrü hayatım boyunca bu kadar boş insanlar görmedim aynı üniversitedeydim birisiyle çok başarılı birisiydi dersleri vs. Ama çocuğa bir kitap önerdiğimde benimle dalga geçiyordu. Yani bu açıdan düşünüyorsanız eğer durum bu maalesef. Ben hayatı ciddi yaşayan bir insanım çünkü öylesine yaratılmadık. Bu görüşte olan birisinin benim hayatıma girmesi gerekiyordu. Her buluştuğumuzda kafede oturup boş muhabbet yapan birisi değil. Yani en nihayetinde ben de o da birbirimize uyum sağlayabiliyoruz.Kuşak farkı oluyor 9 yaş diyince şimdi. O doksanlar çocuğu, siz z kuşağı. Ben de 24 yaşındayım ve ablamla bile hissediyorum zaman zaman o kuşak farkını (7-8 yaş var aramızda)
Otuzlarında bir adam istemezdim bir de ben hayatı birlikte öğrenmek deneyimlemek varken o yirmilerini tatmış bitirmiş. Üstelik yeni mezun olmalısınız yaşınız itibariyle. Bu görücü usulünü beceremiyorlar artık bence 23 yaşindaki kızla 32lik adam denk değil birçok açıdan. Yine de kafa olarak çok uygun çıkarsanız falan düşünülebilir diyim.
İnsanlara yaptığım yorumları okudunuz mu bilmiyorum ama tek etek cevaplayacağım ben lisans mezunuyum ve yüksek lisansa başlayacağım bu sene. Sevgilim de lisans mezunu şuan bir imalathanesi var orayı işletiyor. Benim işim Allah izin verirse okulumda öğretim görevlisi olacak. Onun zaten belli. Çocuk mevzusuna gelirsem ben evlendikten 2 veya 3 sene sonra dedim o da saygı duydu tabiki zıt bir fikir sunmadı. Aileler konusunda da zaten başına buyruktur. Aile olarak da zaten salça olabilecek insanlar değiller biz ailecek biraz tanıyoruz onları. Ha bir de tüm sülaleyi falan katmadık bunu nerden çıkardın anlayamadım. Sadece ailelerimiz biliyor ve çok çok yakın olduğumuz arkadaşlarımız. Biz ilk görüşmede söylemedik bu kişilere biz uzun zamandır görüşüyoruz onun için de artık ailelere söylemek istedik.Senin mesleğin nedir? Tahsilin nedir? Onun nedir? İşleriniz nedir? Çalışınca birbirinize vaktiniz olur mu? Çok yoğun çalışan biri mi? Size evlilikle çocukla ilgili ne diyor? Ben de 23ümde evlendim ama eşim de 27ydi. Böyle yaş farkları bana göre iyi değil ama dediğim gibi hayatta ikiniz de şu an neredesiniz? Ne istiyorsunuz? Gezmeyi vs sormuyorum. Çok önemli konuları mesela nerede yaşayacaksınız? Mesela çocuk istiyor musunuz hemen mi sonra mı? Ailesiyle sizin aranızdaki dengeyi kurabilir mi? Kimseye hesap vermez mi yoksa verir mi? Yani hemen ilk görüşmede neden tüm sülaleyi kattınız ki? Biraz gezseydiniz tanısaydınız.
Ben buraya bir konu açarken bu kadar sert yorumlarla karşılaşacağımı düşünmemiştim. Biraz üzüldüm biraz da düşündüm açıkçası var olan acayiplikten kastınız galiba sevgilimle aramdaki yaş farkı. Herneyse benim daha okuyamadığım daha doğrusu okumaya cesaret dahi edemediğim yorumlar var ama az çok tahmin edebiliyorum bunları. Akıllarınızdaki soruları cevaplayayım. Ailesini az çok tanıyoruz ve ablasıyla çok yakındım önceden herşeyi anlatırdı bana. Kendisi ne evlenip boşanmış ne de nişan bozmuş daha önce konuştuğu insanlar olmuş fakat karşı taraf sürekli garip isteklerde bulunmuş kendisinden işkoliktir benim sevgilim ilgisizliği asla yok ama aşırı aşırı günün her saati birine yazamaz. Bundan dolayı da çekinmiş ilişkiye başlamaktan ve başlatmak. Neyse ben yine de yorumlarınız ve tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim iyi günler herkeseAbşacığım 40lık insan dünyada 40 yıl var olup hala olgunlaşamamışsa, boşuna yaşamış, oksijen israfı olmuş demektir, bunun neresine saygı duyayımKusura bakmayın, var olan her acaipliğe de saygı duymak zorunda değilim.
Her yaştan bomboş yaşayan tipler var sonuçta, bu yalnız yaşla alakalı bir durum değil. Size öyleleri denk gelmiş ne yazık ki. Benim çevremdeki yaşıtlarım gayet düzgün ve idealleri olan insanlar mesela. Her neyse mutluysanız zaten problem yok, gönlünüzce olsun her şey.Zaten kafa olarak uyumlu olduğumuz için ben bu kişiyi hayatıma alma kararı aldım. İkimiz de üniversite mezunuyuz ikimiz de aynı kültüre sahibiz. Bunu anlatmak hiç hoş değil ama daha önce konuştuğum bir iki kişi oldu ve bunlar hep yaşıtımdı inanın ben ömrü hayatım boyunca bu kadar boş insanlar görmedim aynı üniversitedeydim birisiyle çok başarılı birisiydi dersleri vs. Ama çocuğa bir kitap önerdiğimde benimle dalga geçiyordu. Yani bu açıdan düşünüyorsanız eğer durum bu maalesef. Ben hayatı ciddi yaşayan bir insanım çünkü öylesine yaratılmadık. Bu görüşte olan birisinin benim hayatıma girmesi gerekiyordu. Her buluştuğumuzda kafede oturup boş muhabbet yapan birisi değil. Yani en nihayetinde ben de o da birbirimize uyum sağlayabiliyoruz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?