Sevgilimle aynı eve çıkmayı düşünüyoruz

Son yorumlari okumamistim, farkli durumlar varmis. Soylediklerimin bosa oldugunu dusundugum icin editliyorum.

ben şu an da nişanlı olduğum insanla üç yıl aynı evi paylaştım o üç yıl o kadar çabuk geçti ki okulu keşke bitmeseydi keşşkeee neyse. biz iyiydik çok mutluyduk

Evet kızlar, daha önce bunu tecrübe eden var mı? Zorlukları, dezavantajları nelerdir acaba? ikimizde öğrenciyiz İstanbulda.
cok guzel fikir bence de sana suan heycanlida geliyordur zaten ayni evde kalmasaniz bile yuksek ihtimal onun evinde yaninda uyuyor olcaksin yada o senin evinde :) Bazi bayanlar erkek is yapmaz demis yani insallah sozunde durursa sende sevdigin icin gozunde buyumez :) ama uni de bir kac arkadasimxan ornek vermek istiyorum.. bitanesi sevgilisnin evine yerlesti ailesi ogrendi mecburen evlendiler okumaya devam ettiler 2 sene ayni evdeydiler bende hep giderdim yanlarina ilk sene iyiydiler 2. sene cocuk sıkıldi cunku kiz ayni evde yasadiklarindan disari vs gonddrmek istemiyordu okuldan donduklerinden bosandilar buda ayri bir facia aile yonunden... ama diger arkadaslarimda sevgililerinin evine hep gider yemekler yaparlar yatmaya geri gelirlerdi yada kalirlardi vs bunlar da evlendi :D bi degerlendirme yaptin gozumde simdiden daha mutlu olun insallah mcx

Aynı evde evcilik oynayacaksınız. Dersler hak getire. Ana baba kızlarına okuyor diye para gönderecek, kız sevgilisiyle yaşıyor, haberleri yok. Baştan aşağı yanlış ve sakat bir durum bence.

Okursun, kendi işini yapar , paranı kazanır, kendi ayakların üstünde durursun. O zaman kimle yaşarsan yaşa. Kimse laf edemez. Ama iş aileyi kandırmak oldu mu o işten hayır gelmez. Elbet çıkar ortaya durum.
geçenlerde bi haberde okudumda baba kızını okuo bilio bi yurtta kız yurttan maraşa gelio burda allahın hayvanı kızı öldürüo babasını arıolar kızınız öldü die inanamıo maraşta deil benim kızım dio o gldi aklıma yazık etmeyin kendinize erkek milletine güven olmaz bunca insan boşa konuşmuor

Eveet bir de öyle birşey var ee öyle olunca aileyle görüşmeme gibi bir durum da yok demek ki. Zaten zorlamamışlar sadece öyle bir beklenti varmış. Hayır yani burs bile alsaa özel devlet farketmez burs için özellikle özel üniversitelerde ciddi başarı isterler. Onun yanında devlet ya da özel yine farketmez verilen yardım cüzi bir miktardır öyle hem kira verip hem fatura ödeyip, hem erkeklerle gezip hem giyinmeye yetmez yani insanlar bir de üzerine çalışıyorlar ben üniversitede çalışıyorum içindeyim yani aklınca burs alıyorum diyerek tamamen kendi geçindiğini vurgulamış çok komik nereden baksanız. Ailesi zaten gerçekten bağnaz olsa kazansa bile göndermezdi şehir dışına yani. Ah bilseler güvendikleri kızının neler yaptığını şimdi bu aile çat kapı gelse öğrense bak biz haklıymışız kapanmanı istemekle demeyecek mi.

Hadi kucuk sehirlerde o bursla yasanir da istanbul hic olmaz. Mesela bilkentte derece yapmisindir. Yurt yemek bu de ustune harcligini verir 500 lira gecinirsin rahat rahat. Ama eve gecindirmek ruyasinda gorur. Demin parkon da demis 8 yas buyuk adam calisiyosa o gecindircek belki :)

Evet kızlar, daha önce bunu tecrübe eden var mı? Zorlukları, dezavantajları nelerdir acaba? ikimizde öğrenciyiz İstanbulda.

Benim de okuldan tanıdığım bir arkadaşım kız arkadaşıyla birlikte yaşıyordu. Kız ailesine o kadar çok yalan söylemiş ki haddi hesabı yok o derece yani. Üniversiteyi kazandım x şehirde, mimarlık demiş. Bizim okulda mimarlık yok yani. İsabetsiz atışlar. Neyse çocuğun yanına yerleşmiş. Durumu da iyiydi çocuğun. Kızı dershaneye yazdırdı. Kız sanırım kazanmış bu yıl bir yeri. Birbirlerini çok seviyorlardı ama. Mutluydular. İnşAllah siz de güzel şeyler yaşarsınız.

owwwww yazilarinlari okudum da sanirim 2 aylik sevgilisiyle ayni eve cikiyor....

ve konu belli belirsiz sizler neden tartisiyorsunuz ki? herkesin gorusu kendine ben olumlu yorum yazdim gordgugum tecrubeden guzel yorum yaptim diye yasadim anlamina gelmiyor ki bende unideydim benimde sevglim oldu ama ben ozel yurttaydim saat 11 de yurttaydik bir parti vs varsa aileme soylerdim vs vs neler gordum orda ve ben yapmadim bekaretimide bozmadim evlendim evlendigim insanla oldu ama bekaretini bozan arkadasim nerdeyse %90di ama saygi duydum boyle baskicilik cok yanlis.. karsi olanlari anliyorum bend3 babamin alin teriyle kazandigini yalan atarak asla yemezdim.. yemedim de ama bu sensin yada benim bu kadar sert elestirmek coj yanlis.. karsi olana gericiymis gibi konusmakda yanlis bos beles konu icin birbirnizi kirmayin bakin yalan sanirim oda degmez xanlarm :D

Başladılar gene ahlak bekçiliği yapmaya size mi kaldı nikahlı nikahsız yaşaması, reşit bir insan özgürdür kimseyi ırgalamaz. Tecrübelilerden yardım istemiş sadece, benim tavsiyem hayat müşterek fikrini sevgiline aşılat sana her konuda yardımcı olsun baştan konuş ev işi beraber, yemek beraber, herşey beraber. Uyum sağlayacaksa zaten hiç bi sorununuz olmaz.

ya kiz size ne kadar dogru ne kadar yanlis diye mi sormus? amaan herkes ahlak bekcisi herkes namus abidesi. milletin evinden yuvasından cekin su gözlerinizi ya. ortalarinda yatmicaksiniz size ne allah askina?

kadın erkege kendini özletmeli flört döneminde erkek kadını nekadar özler nekadar peşinden koşarsa okadar daha xok sever istisnalar hariç..evlenince
zaten sıkılıo çiftler bari flört özlem içünde içinde geçsin bari

Arkadaşlar burada açılan konulara insanlar kendi inanç ve düşüncelerine göre yorum yapıyorlar. Dini hassasiyeti olan bir insanın nikahsız bir birliktelik hakkında nasıl yorum yapmasını bekliyorsunuz ki? Sonuçta bu zinadır, zinada haramdır. Müslüman bir insanın zinayı onaylaması mümkün olmadığına göre bu tip bir durum karşısında olumsuz yorum yapacaktır. Çok basit...

Aksini düşünen insanlarda vardır elbette, o insanlarda olayları kendi yaşam biçimlerine göre yorumlayacaklardır.

Eğer konu sahibesi erkek arkadaşıyla yaşayacaklarının sonuçlarına katlanabilecek, vakti zamanı geldiğinde bekaretimi kaybettim diyip vahlanmayacaksa, yaşadıklarını topluma, dine mal etmeyecekse yani hür bir birey olarak yaşayacaklarının sonuçlarına katlanacaksa istediğini yapmakta serbesttir...
seviseceklerinden nasil bu kadar eminsiniz? din konusunda fazla bilgilisiniz de iftira islamda caiz herhalde.

Aaah ah aynı durumdaymışız. Benimki de bunu istiyor annemle bile konuşmuş. Ayrı odalarda kalırız vs diyor ama iişin açıkçası korkuyorum bu durumdan. Evliliğin heyecanı kalmaz diyorlar.

Hayatinda yasadigin/yasayacagin her seyin sorumlulugnu aldigin surece kimseye sormana da gerek yok bence.

Ailevi sorunlar ve toplumsal baski olmasi muhtemel... Iyi kotu ne varsa kabullenmeyi goze alman ve kararlarinin arkasinda durabilmen lazim...

Ev arkadasligi oyle kafede cay icmeye benzemez... ozellikle iliskiniz oturmadiysa yipratabilir de, tahmin edemeyeceginiz bir hizla ilerleyip bambaska bir noktaya getirebilir de.

Kararliysaniz ayni evi paylasirken kendi ozel alanlarinizi olusturmayi ihmal etmeyin...

Bence gereksiz. Birde 1 senelik bi birliktelik içindeymişsiniz hiç bulaşma derim.

taviz verme , ne olursa olsun seni karısı gibi sahiplenmesine izin verme , aynı evde yasadıgınızıda unutturma , özgürlüğünü ve kurallarını elden bırakma sonuçta siz evli degilsiniz , hayat müsterek sakın onun eline bakma herkes kendi ihtiyacını kendisi karsılamalı , ev gelir gideri ortak ,kafasına göre eve arkadaş cagırmak yasak bu senin içinde geçerli , sonuç olarak o kadar zor degil ,baktın olmuyor sıkıldın çek kapıyı git , zamanla alışırsın..

Back
X