Sevgilimle buluşma korkusu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

rosalindamiss

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Mart 2025
27
13
3
merhaba, buraya içimi kemiren ve zaman zaman kalp çarpıntılarıma sebep olan bir konuyu yazmak istiyorum. Umarım okur ve cevaplarsınız şimdiden teşekkür ederim.
Öncelikle ben baskıcı bir ailede yetiştim, 3 tane abim var, evin tek kızıyım ve son çocuğuyum. Sorun şu ki bizim ailemizde benim yaşımda (20) olup da açık bir şekilde erkeklerle arkadaşlık yapan sevgili olup flörtleşen biri yok. Kuzenlerim anca evlenmeyi düşünürlerse bunu anne babalarına söylerler. Çevrem geniştir gezmeyi severim, odamda kendime ait bir kitaplığım bile var ve ailem bunu biliyor. Bana saygı duyuyorlar, birçok konuda fikrimi söylüyorum dinliyorlar, babam bana güveniyor. Ancak bu güven biraz da toksik bir güven. Kendimi koruyacağımı ve kendi başıma bir şeyler yapabileceğimi düşünüyor ama asla sevgilim olacağını aklına bile getirmiyor. Bu çocukla 1 senedir tanışıyoruz Mart ayından beri her hafta buluşuyoruz. Onla buluşmaya gideceğim zamanlarda uzağa gidersek evden uzaklaşana kadar kalbim çarpıyor, kendimi tuhaf hissediyorum. Bazen evimizle aynı ilçede olan bir yerde oturup yemek yesek mesela geçen hafta, birden inanılmaz modum düşüyor kendimi hemen eve atmak istiyorum. Eve gidip odamın kapısını kapatıp yatağıma uzanınca derin bir oh çekiyorum. Aslında çocukla sadece geziyoruz, aramızda saf sevgi var ve beni çok seviyor, öğrenci olmasına rağmen bir sürü hediyeler alıyor dışarıdayken bir poşet bile taşıtmıyor ve benle gerçekten de ciddi düşünüyor. Yan yanayken sürekli ellerimi saçlarımı öpüyor ben söylemesem dudağımdan öpmez onu da ben yaparım rahatsız etmek istemez. Ancak bunu ben aileme söyleyemiyorum. Sevgilim olduğunu onla dolaştığımı söylemiyorum. Sınava hazırlanıyorum 22 haziranda sınav. Ondan sonra şehirdışında okuyacağım rahatlayacağım. Biliyorum az kaldı ama bu çarpıntı hissi geçmiyor. Onunla buluşunca başlıyor uzaklaştıkça azalıyor sonra çarpıntı geçiyor. Eve gelmeye yakın saat ilerleyince ve eve yaklaştıkça inanılmaz modum düşüyor, bazen çok ağlamaklı oluyorum sanki inanılmaz yanlış bir şey yapıyormuşum gibi. Sadece mutlu olmak özgürce dolaşmak gezmek istiyorum. Bütün hafta evde ders çalışıyorum haftada 1 güne sevgilimi görüp sabah 10 Dan akşam 6-7 ye kadar beraber geziyoruz. Ailem sanırım beni erkek gibi görüyor. Alışveriş olunca babam anneme değil bana danışıyor. Ama gerçekten çok yoruldum, haftanın 1 günü baskısız, rahat, güzel bir gün geçirmek istiyorum o da olmuyor. Bu arada sevgilimle değil, onların da tanıdığı kız arkadaşlarımla gezeceğim diyorum bu da ayrı yük. Sanırım baskıcı aileler yalancı çocuklar doğuruyor ama inanın keşke bunları söylemek zorunda kalmasam. Sevgilim her şeyi biliyor bu arada ailemi vs.. az önce çarpıntım vardı chatgpt’ye bile yazdım üyelik aldım o derece. Ama yazdıkça çarpıntım geçti. Buraya kadar okuduysanız çok teşekkür ederim, umarım gönlünüzden geçen bir düşünce bir tavsiyeniz varsa yazarsınız iyi ve sağlıklı günler diliyorum.

Her şeyin vaktinde olmasının gerektiği için sevgilinizin olabileceğini düşünmüyor olabilirler benim kardeşim de sınava hazırlanıyordu çok başarılıydı liseyi dereceyle bitirdi biz ona erkek arkadaş olaylarina bir müddet son vermesini istedik bu baskıysa evet baskı kimse kusura bakmasın bi ton dersaneye para ödesin aile eee hanımefendi özgürce erkek arkadaşıyla gezecek yok öyle bir dünya dersler varken erkek arkadaş falan saçmalıktan başka bir b,k değil sonuç ne oldu biliyor musun kardeşim üniversiteyi okumadı!

Bugüne kadar ailenden gizli bir şeyler yapmadıysan öyle çarpıntılarının olması normal ama bunun 1 senedir devam etmesi anormal.

Şöyle düşün; bizim ülkede birçok kız, ilişkisi evliliğe evrilmeden ilişkisini aileden gizliyor. Yani senin bu konuyu ailede söylememen normal.

Yalnız sevgilinin arabasıyla gezmen beni bir düşündürdü. Tanıdık biri , seni sevgilinin arabasına binerken görüp bunu ailene yetiştirebilir. Millet bin türlü senaryo uydurur, sonra senin canın sıkılır. Yaşın hem küçük olduğu için hem de aileden gizlediğin bir konu olduğu için böyle insanların dedikodularıyla, ailenle ilişkini iyi yönetemeyebilirsin.

Aslında hem sevgilisi olup hem güzel bir bölüm kazananlar yok değil ama az.

Genelde sevgiliyle ara bozulunca ders çalışma da bırakılıyor.

Mart ayından beri buluşuyoruz, 2 aydır böyle. Tanıdıklarımızın olmadigi yerlere gidiyoruz şehir dışına. Evin yakınındaki avmye geliyor oradan arabaya biniyorum, sabah 10 gibi o yüzden görme olasılıkları pek yok. Annem sorun yapmaz da babamı bilemiyorum işte söylenecek gibi de değil hani. Bu arada ders çalışmamı aksine iyi etkiliyor motive ediyor beni, ben de kendime güveniyorum ders konusunda. Cevabınız için teşekkür ederm arabaya binerken arka koltuktayım hep zaten ama artık daha dikkatli olacagim binerken

Ben şehirde vakit geçiriyorsunuz sanmıştım.
Şehir dışına çıkmanız çok riskli. Neden? Çünkü Allah korusun trafik kazası olabilir, araba arızalanır, saatlerce yolda beklemek zorunda kalabilirsiniz. Böyle durumlarda ailen haliyle endişelenir. Ve misal böyle kötü bir durum telefonun çekmediği bir yerde olursa ailen sana ulaşamaz. Seni arkadaşlarının yanında bildikleri için onları ararlar, sonra senin yalan söylediğin anlaşılır.

Yaşadığın şehir çok büyük mü bilmiyorum ama çok büyük bir şehirse kötü bir durumda ailenin seni şehir içinde bile bulması zorken şehir dışına düşünemiyorum.

Kısacası tehlikeli sulardasın.

Çok önemli bir sene senin için baskı, baskı yüzünden çarpıntı , suçluluk duygusu bunlar için psikolojik yardım almalısın. Allah yardımcın olsun İnşallah herşey gönlünce olur.
Çok teşekkür ediyorum ♡ bu konulara alışkınım, küçüklüğümden beri böyle. Aileme söylemediğim için üzülmüyorum sadece böyle hissettiğim için üzülüyorum kendime. Ve ilk kez bir erkek arkadaşım oldu, onla tek geziyoruz. Bunun gerginliği oluyor buluşma günlerinde. Yoksa kızlı erkekli olsa aşırı tepki vereceklerini sanmıyorum. Zaten az kaldı kendimi birkaç ay sonrasını düşünerek motive ediyorum.

hem yaşınız küçük hem de sınava hazırlanıyormuşsunuz.Sınav meselesinden dolayı istemeyebilirler.Çünkü bu süreö çok önemli.Aklınızı tamamen sınava yönlendirmenizi istemeleri normal.Bende evladımın bu süreci çok iyi değerlendirmesinş isterim.Çarpıntı meselesi gizliden dolayı yaptığınız için Oluyordur.Annenşzle aranız iyiyse sınav bitsin sonra söyleyin .Siz de bi nebze daha rahat olursunuz.Ama aikeden gizli başka bir şehre gitmeniz sıkıntılı.bu hayatta her şey başımıza gelebilir.

Şöyle söyleyeyim şu an bulunduğum ilçenin bir ilerisi zaten şehirdışı oluyor. Zaten gezdiğimiz yerleri biliyorum. Şehırdışı diyince kulağa tehlikeli geldiğinin farkındayım ama öyle değil. Metro ile otobüsle bile oralara gidebiliyorum

Sınavıma odaklıyım haftanın 1 günü yapıp buluşuyorum teşekkür ederim

Öncelikle geçmiş olsun. Bunun sınavla alakası yok aslında. Önceden de öyleydi. Ben derslerimi aksatmıyorum çünkü haftada 1 kez buluşuyorum. Onun dışında derslerimi çalışıyorum ata verdiğimde telefonla konuşuyoruz böyle gidiyor, yani derslerim etkilemiyor

Ee sen biliyorsun da ailen bilmiyor. Sorun da bu değil mi? İstersen ilçeye sadece 10 dk uzaklıkta bir yere git. Ailen oraya gittiğini bilmiyorsa bu büyük bir sorun. Ha ama gitriğin yerleri biliyorlarsa ama sevgilinle gideceğini bilmiyorlarsa iyi. Herhangi bir durumda seni nerede arayacaklarını bilmeliler.

Telefonum her zaman açık çağırdıklarında direkt dönebilirim gittiğim yerleri söylüyorum tabi ki

Bence şu an çocuktan önce derslerinize yönelmelisiniz.yasiniza göre sevgiliniz olması gayet normal ama ülke şartlarında kız babalarinin yüzde 70 i yüzde 80i bu şekilde baskıcı.o yüzden carpintilariniz gayet normal ama üniversiteyi kazanın ondan sonrası çok daha kolay olur

Derslerim her zaman ön planda buluşma haftada 1 kez oluyor teşekkür ederim bende öyle düşünüyorum

Ülkedeki genç kızların çoğu yaşıyor bunu. Toplum olarak kadın-erkek etkileşimi konusunda yabaniyiz, çözümü ailene söylemen ama baban ters çıkarsa canın sıkılır, en iyisi gizli kalması bana göre. Belki annene çıtlatabilirsin biraz, benimle arkadaşlığını ilerletmek isteyen bir erkek var falan dersin. En azından annenin bildiğini bilmek rahatlatır seni biraz.

Sınavdan sonra söyleyeceğim teşekkür ederim

20 yaşında hala sınava hazırlanıyorsan bu baskı normal

20 yaşında hala sınava hazırlanıyorsan bu baskı normal
Yurt dışındaydım. Benim için olay üniversiteye gitmek değil, istediğim üniversiteye gitmek. Bu baskıyı normalleştirmeniz saçma geldi biraz. Sonucta ders konusunda değil başka bir konuda baskı var

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…