Sevgilimle evlilik kararım

belki siz uzak ilişki insanı değilsinizdir..
hani ilişkiniz birlikte olabileceğiniz bir durumda başlamış olsaydı belki uzaklık katlanılabilir olurdu sizin için ancak siz hiç uzun süre birlikte ilişki yürütmemişsiniz belki bu yüzden acabalarınız vardır..
aşkın geçici hali varmıdır sanmam ancak insan aşık olduğunu sanabilir sonra başkasına aşık olduğunda aslında daha önceki aşk değilmiş diyebilir.. ama içinde yaşarken bütün aşklar gerçek aşktır ..
bana göre aşk biter zaten geriye kalan sevgidir evliliği yürütende sevgi ve saygıdır..
tabi ben bunları 14 yıllık evli bir kadın olarak yazıyorum :))
aşkın bitmediğini savunanlar olabilir :)
Zaten bundan önce arkadaslarıma uzaktan iliski mi olurmus derdim, buyuk konustum :) Iste bir his beni bunu yasamaya itti, gercekten cok istedim yani ask mi sevgi mi bilemiyorum ama suan onla mutluyum galiba, o olmazsa mutlu olacagimi hissediyorum, keske gelecegi görebilsem de sizin gibi mutlu bir evlilik yasayabilsem :) Allah mutlulugunuzu daim etsin :)

hayır anlamadıgımmm 4 yılllık bolum var tırt 2 yıllık bolum var dort yıllıktan daha yuksek
ıkıncısı n okumuslar var kendını egıtememıs ne okumamıslar var kulturlu
eesnaflık kotu bırsey mıı
ha her memur olcam dıyen de olamıyor cokkkkkk calısmak lazım
bence cocugun ısı suan ıtıbarı ıle hazır calısan elı ekmek tutan aynı zamanda okuyo neden bunları sorun yaptın kı

Senin aklın pek net değil aslında bu konuda. Kesinlikle karar verme bu süreçte... Kısmetse engel olamazsın ama keşke düşünseydim demeni istemiyorum ilerde
Evet suan karar veremem, herseyin hayirlisini istiyorum sadece, umarim keske demem, tesekkurler :)

hayır anlamadıgımmm 4 yılllık bolum var tırt 2 yıllık bolum var dort yıllıktan daha yuksek
ıkıncısı n okumuslar var kendını egıtememıs ne okumamıslar var kulturlu
eesnaflık kotu bırsey mıı
ha her memur olcam dıyen de olamıyor cokkkkkk calısmak lazım
bence cocugun ısı suan ıtıbarı ıle hazır calısan elı ekmek tutan aynı zamanda okuyo neden bunları sorun yaptın kı
Okumuyo mezun, bende mezunum, ben kpss icin zorluyorum özelde calismak zorunda kalmamak icin, düzenli bi hayatimiz olsun diye ama esnaflik ne olacagi belirsiz bir is. Herkes beni kücümsüyorum sandi ama benim babam da esnaf :) Sadece hayatimda düzen ve huzur istiyorum. Birde anlattigim gibi ilgisiz olmasi var. Yani sevgi sözcüklerinden ziyade ben arada bir cikip gelsin sürpriz yapsin istiyorum, dogumgunumde veya yildonumumuzde özel hissettirsin. Ama o yildonumuzu unutmus cunku isi cok yogunmus :) bu tarz seylerde var iste

Ben 4 yıllık okul mezunuyum devlete atansam öğretmen maaşı 3 bin eşim de işletme mezunu esnaf aylık geliri 14-15 bin işçi maaşı sigorta falan derken elimize kalan 7/8 bin oluyor çoğu Zaman. Esnafları küçümseme yani. 15 yıldır babasıyla bunişi yapıyor. 3 dükkan 4 daire 6 araba aldılar ki arabalar 2 senede bir modeli yükselir. Memur maaşıyla 15 senede anca bi evin kredisini ödersin. Bu kadar abartmayın yahu memurluğu

Canım sana tek bir şey söylerim sen eğer sevgilinle evlenme konusunda acaba diyorsan sakın yapma bekle düşün kesin emin ol soru işareti varsa olmaz iş işten geçtikten sonra keşke dememek için mantıklı karar ver duygularınla değil

Ben 4 yıllık okul mezunuyum devlete atansam öğretmen maaşı 3 bin eşim de işletme mezunu esnaf aylık geliri 14-15 bin işçi maaşı sigorta falan derken elimize kalan 7/8 bin oluyor çoğu Zaman. Esnafları küçümseme yani. 15 yıldır babasıyla bunişi yapıyor. 3 dükkan 4 daire 6 araba aldılar ki arabalar 2 senede bir modeli yükselir. Memur maaşıyla 15 senede anca bi evin kredisini ödersin. Bu kadar abartmayın yahu memurluğu
Haklisiniz kücümsemiyorum ama eve kendisine ailesine vakit ayirma acisindan düsünüyorum daha cok. Birde o dayisinin yaninda calisiyor suan asgari ücret gibi birsey aliyor galiba, ilerde nolacagini bilmiyorum tabiki, kendi isini kurmak gibi bi planin var mi deyince benimle planlarim icin evlenme diyor, ama bu sekilde de ailem soruyor ne yapicak asgari ucretle olur mu falan gibi, insan iki arada kaliyor

Canım sana tek bir şey söylerim sen eğer sevgilinle evlenme konusunda acaba diyorsan sakın yapma bekle düşün kesin emin ol soru işareti varsa olmaz iş işten geçtikten sonra keşke dememek için mantıklı karar ver duygularınla değil
Mantikli karar vermeye calisiyorum gercekten cok zor bir olay bu. Ve dusunulmesi gerekiyor, asktan gözüm kör olsun istemiyorum, önce emin olmam lazım

Mantikli karar vermeye calisiyorum gercekten cok zor bir olay bu. Ve dusunulmesi gerekiyor, asktan gözüm kör olsun istemiyorum, önce emin olmam lazım
inan sevgi yetmiyor hayatını ya da evlenirsen olacak çocuklarını bile düşünmen lazım kadın olmak zor iş sağlıklı kadın sağlıklı anne bir ömür boyu bir adamla bir bağ allah gönlüne göre hayırlısını versin

Haklisiniz kücümsemiyorum ama eve kendisine ailesine vakit ayirma acisindan düsünüyorum daha cok. Birde o dayisinin yaninda calisiyor suan asgari ücret gibi birsey aliyor galiba, ilerde nolacagini bilmiyorum tabiki, kendi isini kurmak gibi bi planin var mi deyince benimle planlarim icin evlenme diyor, ama bu sekilde de ailem soruyor ne yapicak asgari ucretle olur mu falan gibi, insan iki arada kaliyor
Yaş kaçtı bu arada. Vakit konusunda tabi ki memur gibi 8-5 olmaz. Eşim 8 gibi evden çıkar 7 de falan gelir bazen nakil varsa işçileri gönderir kendi bekler 11 i bulur yurtdışı müşterisi yada şehir dışı müşterisi olsa pazar günü de kendi açar işyerni... Ama 4 yılda hiç asosyallik çekmedik. Benim kendi arkadaş çevrem var zaten eşim geç gelecekse onlarla takılırım. Eşim de evde durmayı çok sevmez geç de gelse yemek yeriz çıkarız biyerlere gideriz. Hatta komşular der bi akşam sizi evde bulamıyoruz diye. O biraz eş adayının kişiliğiyle alakalı. Eğer ilgilenmek isterse çok güzel ilgilenir. Ama bunu bahane edip ilgisiz olacak biriyse bunu sen bilebilirsin

Onu gördüğümde çok mutlu olduğum icin bitirmeyi dusunmuyorum zaten, ben zaten biraz sevildigimi hissetsem karsimdakine cok deger veriyorum. Ama bu sefer temkinli gidiyorum, ciddi oldugu icin. Gercekten cevreyi dinlememek lazim. Sonucta bu benim hayatim, iyisiyle kötüsüyle. Belki de ben atanamayacagim, özelde öyle bir yogunlukla calisirken sevgilim beni desteklemek yerine kararlarimi sorgulasa cok kizardim, empati kurmak gerekiyor galiba...
Hayat planlara uymuyor bunu bilir bunu söylerim. 4 sene önce olmak istediğim yerle şuan olduğum yer arasında dünya fark var. Aklıma bile gelmezdi üstelik. Bekle. Zaman tanı kendine, ona, ilişkine. Seviyorsan şartlar koyma. Şartları değiştirmek için sende çabala. Memur olcamla olmuyor. Olamazsan ne olacak. Hayat hep risk değil mi zaten. Bugün toksan yarın açsın. Herşeye rağmen diyemiyorsan gel vazgeç. Ailem onu der elalem bunu dedilerle evlilik yürümez.

Arkadaşım ben anlamadım galiba, Türkiye'de mi yaşıyorsunuz? Galiba öyle. Memurluk mu kaldı? Gündemi takip ettiğinize göre biliyor olmanız lazım, memurluk adı bile tarihe karışıyor yakında, 657'siyle birlikte tabi. Memurun iş güvencesi kalkacak, aynı özel sektördeki gibi performansa dayalı sistem getirecekler. KPSS de kalkar muhtemelen yani daha kpss'ye gireceksin de, atanacaksın da... Hangi kpss pardon? Yok öyle bir dünya, bitti onlar, eskidendi. Eğer avukat, doktor, mühendis ya da A grubundaki kariyer memurluklarından biri değilse düz memurluğun zaten ne üstün görülecek bir tarafı var ne de çekici bir yanı. Bunca insan iş garantisi olduğu için uğraşıyordu kpss ile falan, yoksa normalde 1 ay kalmayacakları yere memur olarak atanınca görev diye mecburen gidip yaşıyorlar. Sen 4 sene okudun, planın memur olmak. Sevgilin 2 yıllık okudu ancak planı esnaf olmak, kendi işini kurmak. Sevgilin senden daha vizyonlu geldi bana bu konuda. Sen gayet kısıtlı bir ücrete en azından insanı mesai saatleri ile çalışmayı ve garantiyi tercih ediyorsun, adam risk alıp daha çok para kazanmayı, hatta kendi işini kurup kendi çapında yükselmeyi ve başarı elde etmeyi tercih ediyor. Hadi her şeyi geçtim, demek ki bu insanın hayat görüşü ve yapmak istediği şey bu, neden değişsin ki? Biz hep kadınlara deriz taviz verme diye ama ben erkeklere de derim. Taviz vermesin. Sen 2 yıl 4 yıl olayına takılıyorsun bunlar eskidendi. Şimdi 4 yıl+2 yıl yüksek lisans yapmış yığınla işsiz var.

Nedir bu memurluk sevdası ben anlamıyorum, zaten o da elde patlıyor yok kopya skandalı bilmem ne derken. Bakınız yakın zamanda kalkacak da zaten. Sözüm meclisten dışarı, burada da bir sürü memur var, sen de memur olmak istiyorsun üstüne alınma ama devlet dairesinde uyuklamaya ya da soltaire oynamaya ne meraklı milletimiz varmış... İstesen de üstün olamazsın üstün bir tarafı yok çünkü düz memurluksa. Ama ille de yok asgari ücretle mi kalacak bu çocuk falan diyorsanız sen atanamazsan asgari ücretle iş bile bulamayabilirsin, öyle kötü ortam. Biraz gerçekçi olmak lazım. Umarım kızmasın söylediklerime :)

Bu arada esnaflık çok daha ballı iştir, benim teyzemler esnaf, mobil olarak aktifler ve 1 günde, bak sadece 1 günde bir adet düz memurun 3-4 aylık maaşı kadar para kazanıyorlar.

Son düzenleme:
Arkadaşım ben anlamadım galiba, Türkiye'de mi yaşıyorsunuz? Galiba öyle. Memurluk mu kaldı? Gündemi takip ettiğinize göre biliyor olmanız lazım, memurluk adı bile tarihe karışıyor yakında, 657'siyle birlikte tabi. Memurun iş güvencesi kalkacak, aynı özel sektördeki gibi performansa dayalı sistem getirecekler. KPSS de kalkar muhtemelen yani daha kpss'ye gireceksin de, atanacaksın da... Hangi kpss pardon? Yok öyle bir dünya, bitti onlar, eskidendi. Eğer avukat, doktor, mühendis ya da A grubundaki kariyer memurluklarından biri değilse düz memurluğun zaten ne üstün görülecek bir tarafı var ne de çekici bir yanı. Bunca insan iş garantisi olduğu için uğraşıyordu kpss ile falan, yoksa normalde 1 ay kalmayacakları yere memur olarak atanınca görev diye mecburen gidip yaşıyorlar. Sen 4 sene okudun, planın memur olmak. Sevgilin 2 yıllık okudu ancak planı esnaf olmak, kendi işini kurmak. Sevgilin senden daha vizyonlu geldi bana bu konuda. Sen gayet kısıtlı bir ücrete en azından insanı mesai saatleri ile çalışmayı ve garantiyi tercih ediyorsun, adam risk alıp daha çok para kazanmayı, hatta kendi işini kurup kendi çapında yükselmeyi ve başarı elde etmeyi tercih ediyor. Hadi her şeyi geçtim, demek ki bu insanın hayat görüşü ve yapmak istediği şey bu, neden değişsin ki? Biz hep kadınlara deriz taviz verme diye ama ben erkeklere de derim. Taviz vermesin. Sen 2 yıl 4 yıl olayına takılıyorsun bunlar eskidendi. Şimdi 4 yıl+2 yıl yüksek lisans yapmış yığınla işsiz var.

Nedir bu memurluk sevdası ben anlamıyorum, zaten o da elde patlıyor yok kopya skandalı bilmem ne derken. Bakınız yakın zamanda kalkacak da zaten. Sözüm meclisten dışarı, burada da bir sürü memur var, sen de memur olmak istiyorsun üstüne alınma ama devlet dairesinde uyuklamaya ya da soltaire oynamaya ne meraklı milletimiz varmış... İstesen de üstün olamazsın üstün bir tarafı yok çünkü düz memurluksa. Ama ille de yok asgari ücretle mi kalacak bu çocuk falan diyorsanız sen atanamazsan asgari ücretle iş bile bulamayabilirsin, öyle kötü ortam. Biraz gerçekçi olmak lazım. Umarım kızmasın söylediklerime :)

Bu arada esnaflık çok daha ballı iştir, benim teyzemler esnaf, mobil olarak aktifler ve 1 günde, bak sadece 1 günde bir adet düz memurun 3-4 aylık maaşı kadar para kazanıyorlar.
Benim kastettiğim kariyer memurluk zaten düz memurluk değil, puanimda şuan iyi ama tabi herkesi almıyorlar torpil diye bir gerçek var. Ülkemizdeki sistemin gidisatinin farkindayim ama benim icin en iyi secenegi hedeflemeye calisiyorum. Söylediklerinize de katılıyorum. Ama keske sevgilim bana gelecekle ilgili planlarindan bahsetse. Herseyi gecistirmese mesela, konusabilsek. Bu konuda hep tartisiyoruz, planlarini sordugumda benimle ilerki planlarim icin mi evleniceksin oluyor. Aliniyor falan. Evet esnaflik ciddi olunsa guzel meslek cok da getirisi var ama birincisi onun pek planli olmadigini dusunuyorum ikincisi de cok yorucu ve saatleri cok yogun, tatil icin dayisindan izin aliyor falan..

ben ilişkide bu kadar hesaba kitaba mantık yürütmeye karşıyım. sizi de çok aşık göremedim.

Kadın ve erkek birbirini seviyorsa eğer iş , güç ,eğitim hiç önemli değil bana göre.. Yani siz memursunuz atanmayı bekliyosunuz hayırlısı olsun ona bişey demicem , ama erkek arkadaşınız nasıl mutluysa hangi işte çalışmak istiyosa öyle yapsın.Neden zorluyosunuz?Yorgun oluyo konuşamıyoruz demişsin , ben bile bazen nişanlımla tüm gün konuşamıyorum sadece günaydın ve iyi geceler diye mesaj attığımı bilirim.Bizde ayrı şehirlerdeyiz İst. - Bursa arasında mekik dokuyoruz 6,5 yıldır birlikteyiz..Uzaklık benim için sadece özlem ve hasretten ibaret hiç soğumadım aşkım azalmadı.Erkekler illa sevgisini belli edicek diye bişey yok çevredekileri göre göre böyle bir algı oluştu bizlerde.Nişanlımda çok belli etmez seviyorum kız seni der bazen o kadar öyle aşklı meşkli şeyler yaşatmaz ama mutluyuz öyle yıldönümü d.günü çok önemsemem ben o da önemsemez çünkü biz yan yana isek herşey bize özeldir.Özel bi güne ihtiyacımız yoktur.1 senedir ilişkiniz varmış az çok diyenler olmuş tabii bizlerden çok seni tanıdın gördün konuştun ve hissettin.En önemliside hissetmek eğer gerçekten evlenmeyi düşünüyorsan erkek arkadaşınla konuş ama sıkmadan zorlamadan anlat , ondan önce sen bu kararını nettleştir.Bu kadar sıkmaya gerek yok evlilik berekettir,sıkıntı çeksenizde beraber olucaksınız bu şekilde düşünün .Gerçekten evleneceğim adam o diyosanız bunları düşünmezdiniz diye düşünüyorum.Hakkınızda hayırlısı olsun.
Sevgiler :KK28:

Yani toplasan 10 kere. İlk birkaç ay konuşuyorduk. Sonra haftasonları bir kez olmak üzere bi ay boyunca görüştük. Askerliği bitince yanıma geldi hemen. 3-4 gün. Sonra uzun bi süre onun isi benim kpss derdim derken görüşemedik. En son 20 gün önce görüştük. Baya karmaşık malesef :)
toplasan on kere görüştüğün adamla evlilik düşünmen büyük hata.
tam olarak birbirinizi tanıyamışsınız.
acele etmesen iyi olacaktır.
daha ranızda tam sağlıklı bir diyolog bile kurulamamış ki.

Acaba'larınız var.

Daha iyisi çıkar mı karşıma?

Evlilik için doğru kişi mi?

Mutlu olacak mıyım?

Bunlar evlilik arifesindeki yada evlilik düşünen insanların aklına gelen sorular mı bilemiyorum.

Ama ilişki devam ederken ben de acaba mı dedim sonra o acaba büyüdü ve ayrıldım.

Hayırlısı olsun diyebilirim.

10 kere görüştüğün kişiyle hele de özgür ruhluyken nasıl evlilik düşünüyorsun anlayamadım , telefondan mesajlaşmaya konuşmaya benzemiyor sonrası bence iyi düşün

memur - esnaf olayına çok takılmadım da şuan daha sevgiliyken, gözünüzü boyaması gereken zamanlarda 5 yıllık evliler gibi unuttum, işim yoğundu bahanesini kullanması bana bazı şeylerin eksik olduğunu gösterdi açıkçası. üstelik 10 kere görüşmek de bu karar için gerçekten az. ben de uzak ilişki yürüttüm, yeri geldi 2 ay görüşemediğimizde oldu. ama fırsat bulduğu zamanlarda nişanlım gece istanbuldan binip ankaraya geliyordu, bütün gün geziyorduk, aynı gece tekrardan binip istanbula geri dönüyordu. ve o haliyle de işe gidiyordu. uzak ilişki ancak şartlar zorlanınca çekilir hale geliyor, yoksa neredeyse 2 sene içerisinde 10 kere görüşmek manevi olarak da insanı tatmin etmez.

Back
X