Arkadaşım ben anlamadım galiba, Türkiye'de mi yaşıyorsunuz? Galiba öyle. Memurluk mu kaldı? Gündemi takip ettiğinize göre biliyor olmanız lazım, memurluk adı bile tarihe karışıyor yakında, 657'siyle birlikte tabi. Memurun iş güvencesi kalkacak, aynı özel sektördeki gibi performansa dayalı sistem getirecekler. KPSS de kalkar muhtemelen yani daha kpss'ye gireceksin de, atanacaksın da... Hangi kpss pardon? Yok öyle bir dünya, bitti onlar, eskidendi. Eğer avukat, doktor, mühendis ya da A grubundaki kariyer memurluklarından biri değilse düz memurluğun zaten ne üstün görülecek bir tarafı var ne de çekici bir yanı. Bunca insan iş garantisi olduğu için uğraşıyordu kpss ile falan, yoksa normalde 1 ay kalmayacakları yere memur olarak atanınca görev diye mecburen gidip yaşıyorlar. Sen 4 sene okudun, planın memur olmak. Sevgilin 2 yıllık okudu ancak planı esnaf olmak, kendi işini kurmak. Sevgilin senden daha vizyonlu geldi bana bu konuda. Sen gayet kısıtlı bir ücrete en azından insanı mesai saatleri ile çalışmayı ve garantiyi tercih ediyorsun, adam risk alıp daha çok para kazanmayı, hatta kendi işini kurup kendi çapında yükselmeyi ve başarı elde etmeyi tercih ediyor. Hadi her şeyi geçtim, demek ki bu insanın hayat görüşü ve yapmak istediği şey bu, neden değişsin ki? Biz hep kadınlara deriz taviz verme diye ama ben erkeklere de derim. Taviz vermesin. Sen 2 yıl 4 yıl olayına takılıyorsun bunlar eskidendi. Şimdi 4 yıl+2 yıl yüksek lisans yapmış yığınla işsiz var.
Nedir bu memurluk sevdası ben anlamıyorum, zaten o da elde patlıyor yok kopya skandalı bilmem ne derken. Bakınız yakın zamanda kalkacak da zaten. Sözüm meclisten dışarı, burada da bir sürü memur var, sen de memur olmak istiyorsun üstüne alınma ama devlet dairesinde uyuklamaya ya da soltaire oynamaya ne meraklı milletimiz varmış... İstesen de üstün olamazsın üstün bir tarafı yok çünkü düz memurluksa. Ama ille de yok asgari ücretle mi kalacak bu çocuk falan diyorsanız sen atanamazsan asgari ücretle iş bile bulamayabilirsin, öyle kötü ortam. Biraz gerçekçi olmak lazım. Umarım kızmasın söylediklerime :)
Bu arada esnaflık çok daha ballı iştir, benim teyzemler esnaf, mobil olarak aktifler ve 1 günde, bak sadece 1 günde bir adet düz memurun 3-4 aylık maaşı kadar para kazanıyorlar.