İki tarafın arasında durup objektif bakmak gerek. Haftaiçi malum çalışıyordur, işi vardır ama bu şıkkı eliyorum mesai saati içerisinde kıyafet bakmaya çağırmak tuhaf olurdu. İnternetten bakacakmışsınız, o ucu çok açık bir derya. Ben internetten kendim ve çocuklar için çok sık alışveriş yaparım. Bazen saatlerce site site dolaşırım. Fakat bunları bir kenara koyalım. Ne şekilde nişan kıyafeti bakmaya çağırdığın önemli. Mesela biz eşim ile emrivakilerden karşılıklı olarak nefret ederiz. Özellikle şaka yollu birbirimize takılmıyorsak emir kipi kullanmayız -ki biz evliyiz. Alışveriş bir yana bir yere gitmeden önce dahi birbirimize haftaiçi ise, mesela "Akşam şunu şunu mu yapsak," diye konuşuruz. İşi kendilerinin mesela gündüz ise, "Müsait misin," diye sorarım. Kızımızı okula kaydettirecektik bu eylül, bir gece önce ben tek giderim dedim. Ertesi gün aradım, "Müsaitsen birlikte gitsek," dedim. Tamam dedi. Beş dakika sonra wpden mesaj atmış, "İstersen bebek ile hiç çıkma ben gideyim, seni arar hoparlörü açarım." Böyle şeyler karşılıklı ilişkide eşin dahi olsa bana göre çok önemli. Müsait mi, uygun mu, yorgun mu? Bak ben çalışmıyorum canım. Bu hafta sonu eşim geldi yanıma, "Havan nasıl, anneme mi gitsek," diye sordu. Hadi anneme gidelim, dese gitmek istemezdim doğrusu. O önden gitti, ben çocuklarla hazırlandım arkadan gittim. Herkes tabii ki aynı değildir ama şimdiden emrivaki yapmak, kaybetme korkusu yaşatmak daha evlenmeden temelleri sarsar. Sevgilin haklı demiyorum. Verdiği tepkiyi de doğru bulmuyorum. Birbirinize resmen hadi bakalım kim yola gelecek oyunu oynuyorsunuz. Sen nasıl burada bizlerden fikir istiyorsan o da arkadaşlarından aynı fikri alıyordur. Erkekler/Kadınlar nasıl yola gelir vs. Saygıyı şimdiden çiğ çiğ yiyorsunuz. Bir akrabamızın kızı küçükken her istediğini kendimi camdan atarım -kaybetme korkusu- diye tehdit ederek yaptırmaya çalışıyormuş. En sonunda annesi tutmuş camdan biraz sarkıtmış, iyi hadi atla bakalım diye. İşin sonunda kimin galip geldiğini tahmin edersin. Yapmayın böyle şeyler.