Sevgilinin ailesi ile yakınlık

Eğer burası Ortadoğu olmasaydı ne var bunda derdim, ama malesef diyemiyorum çünkü genelde erkeğin ailesiyle bir aile kurulması istenir kızın ailesinin esamesi esmez, ileride istedikleri olmayınca laf edilebilir, kendini çeksen değişti olursun vesaire.
Örnek ben genelde eşimle muhatap oldum evlenirken ederken eş ailesinede mesafeli oldum, neler dediler arkamdan, soğuk mu demediler, bilmem ne mi, umrumda mı değil, elimi versem kolumu kapacak bir aile sülale çünkü ve çirkin davranışlar gördüm.
Tam biz evlenecekkende eşimin erkek kardeşi bir kız buluyor kız bunlardan çıkmıyor zaten aileside yokmuş, herkes bana inat onu yağlıyor ediyor iki laflarından biri sevgilisi :)
Bana elti ayağı yapmaya kalktılar ben anlaşırız ya neden olmasın gibi cevaplar verdim kestirip attım, evli değil nişanlı değil elti olacakmışık :)
Sonra bir gürültü koptu ki kız eşimin kardeşini aldatmış, kızı kovmuşlar, tabiki hep bir ağızdan yemeğimizi verdik soframıza oturdu nankör küçük o... gibi laflar :)
Yani demem o ki mesafeni ayarla
@Karamellasepeti tanıştıranlqrın da akıbeti pek parlak olmayabiliyor görüldüğü üzere 😂 üniversitede bir arkadaşım da devamlı gidip erkek arkadaşının evinde kalırdı. Annesi ve abisiyle birlikte yaşıyordu çocuk ve kendisi de ünide öğrenciydi. Taa lisede yazlıkta başlayan ilişkileri yıllardır devam ediyordu. Abisi “artık x’i bize vermezlerse, zaten evimizde yaşıyor sıkıysa vermeyin derim ahaha “ diye espri yapmıştı x çok korkmuştu halbuki annesi her şeyi biliyordu. Neticede aniden terk edildi ortada bir şey yokken. Güya ailenin içindeydi onu çok seviyorlardı, yalan dolansıZdı herkes her şeyi biliyordu. Espriye dikkat çekmek isterim tekrardan...bu sadece benim gördüğüm bir örnek yani

Herkese selamlarr. Benim sıkıntım çok büyük olamamakla birlikte kafamı karıştırıyor ben de sizden fikir almak istedim.

Şöyle bir durum var; erkek arkadaşımın ailesi ile tanıştım hatta neredeyse tüm akrabaları ile de denk geldi bir şekilde onlarla da tanışmış oldum. Bir anda aile mangallarına katılmalı, haftada bir akşam yemeğine gitmeli bir ortamda buldum kendimi. Allah var kendilerini de sevdim onların da beni sevdiğini düşünüyorum erkek arkadaşım da çekinme sen de bu ailedensin vs diyor ama zaten ciddi düşünmüyoruz bir anda bu kadar samimi de olmak istemezdim açıkçası. Ama bu aşamadan sonra da elimi eteğimi çeksem yanlış anlaşılacak daha sıkıntı olacak. Kendileriyle bir derdim yok ama bu samimiyet ileride bana dert olur mu bir şekilde azaltmaya çalışsam da o çizgiyi aşmışım galiba. Aramızda ciddi bir şeyler olabilmesi için yıllar varken fazla samimiyet tez ayrılık getirir mi bunu ne şekilde kırmadan azaltabilirim ?

Hepinize teşekkürler. İyi geceler. ❤🙏🏻
Valla ben samimi oldum ailesiyle ve sonradan çok pişman oldum

Herkese selamlarr. Benim sıkıntım çok büyük olamamakla birlikte kafamı karıştırıyor ben de sizden fikir almak istedim.

Şöyle bir durum var; erkek arkadaşımın ailesi ile tanıştım hatta neredeyse tüm akrabaları ile de denk geldi bir şekilde onlarla da tanışmış oldum. Bir anda aile mangallarına katılmalı, haftada bir akşam yemeğine gitmeli bir ortamda buldum kendimi. Allah var kendilerini de sevdim onların da beni sevdiğini düşünüyorum erkek arkadaşım da çekinme sen de bu ailedensin vs diyor ama zaten ciddi düşünmüyoruz bir anda bu kadar samimi de olmak istemezdim açıkçası. Ama bu aşamadan sonra da elimi eteğimi çeksem yanlış anlaşılacak daha sıkıntı olacak. Kendileriyle bir derdim yok ama bu samimiyet ileride bana dert olur mu bir şekilde azaltmaya çalışsam da o çizgiyi aşmışım galiba. Aramızda ciddi bir şeyler olabilmesi için yıllar varken fazla samimiyet tez ayrılık getirir mi bunu ne şekilde kırmadan azaltabilirim ?

hemen hemen tüm sevgililerimin aileleriyle bir şekilde tanışmış oldum. Hatta bir tanesinde cenaze dolayısıyla dıdısının dıdısı sayılabilecek akrabalarıyla tanışmıştım. Ayrılınca da herhangi bir problem yaşamadım. Senin de yaşayacağını sanmıyorum.

tabii rahatsız oluyorsan durumdan, açık yüreklilikle dile getir derim sevgiline.

O zaman her hafta gitmeyin, arada bir gidin siz de. Geçerli bir mazeret bulun kendinize ya iş ya da aileniz ile ilgili bir şeyler.

@Karamellasepeti tanıştıranlqrın da akıbeti pek parlak olmayabiliyor görüldüğü üzere 😂 üniversitede bir arkadaşım da devamlı gidip erkek arkadaşının evinde kalırdı. Annesi ve abisiyle birlikte yaşıyordu çocuk ve kendisi de ünide öğrenciydi. Taa lisede yazlıkta başlayan ilişkileri yıllardır devam ediyordu. Abisi “artık x’i bize vermezlerse, zaten evimizde yaşıyor sıkıysa vermeyin derim ahaha “ diye espri yapmıştı x çok korkmuştu halbuki annesi her şeyi biliyordu. Neticede aniden terk edildi ortada bir şey yokken. Güya ailenin içindeydi onu çok seviyorlardı, yalan dolansıZdı herkes her şeyi biliyordu. Espriye dikkat çekmek isterim tekrardan...bu sadece benim gördüğüm bir örnek yani
Devamli gitmek farklı tanışmak farklı. Ben de yadırgıyorum öyle tipleri sürekli gidip kalmalar oturmalar. Ama mesafeli olup ara sıra bir araya gelmek lazım. Ciddi bir adım atmadan önce gözlemlemek lazım

Ailesinde şu anlayış var gibi hissettim oğullarının hayatındaki insana saygılılar ve aradaki bir imzayla değer ölçmüyorlar gibi. Ama yine de Türkiyede bu anlayış fazla olmadığından ben de gerçekten mi düşünceleri böyle yoksa dereyi geçene kadar mı anlamış değilim
O zaman keyfinize bakın.
Her şey olacağına varır.
Size zararları yokken bir anda mesafe koyarsanız saçma olur.

O sizin ailenizle tanıştı mı? Yoksa aileyle tanışmak sadece kızlara mahsus bir özellik mi? Hele bu kadar içlerine girmek filan... Aynısını kendi ailenizle yapabiliyorsanız yanlış bulmuyorum. Ama böyle bir denge yoksa, bence sevgili ailesiyle tanışmaya, ilişkileri bu kadar yüz göz etmeye hiç gerek yok. Ha, illa ki tanışacaksanız da, tüm sülalenin içine girerek değil, dışarıda bir kafede filan bir kahve içerek sadece çekirdek ailesiyle tanışabilirdiniz. Sevgililik aşamasındasınız, sen de ailedensin diye abartmaya gerek yok.

Devamli gitmek farklı tanışmak farklı. Ben de yadırgıyorum öyle tipleri sürekli gidip kalmalar oturmalar. Ama mesafeli olup ara sıra bir araya gelmek lazım. Ciddi bir adım atmadan önce gözlemlemek lazım
KOnu sahibi zaten devamlı gidiyor diye yazdım ben onları. Sürekli biraraya geliyormuş, haftada bir akiam yemeği fazla mesela bana göre, erkek arkadaşı ailedensin sen diyormuş ... okumadınız galiba.

O sizin ailenizle tanıştı mı? Yoksa aileyle tanışmak sadece kızlara mahsus bir özellik mi? Hele bu kadar içlerine girmek filan... Aynısını kendi ailenizle yapabiliyorsanız yanlış bulmuyorum. Ama böyle bir denge yoksa, bence sevgili ailesiyle tanışmaya, ilişkileri bu kadar yüz göz etmeye hiç gerek yok. Ha, illa ki tanışacaksanız da, tüm sülalenin içine girerek değil, dışarıda bir kafede filan bir kahve içerek sadece çekirdek ailesiyle tanışabilirdiniz. Sevgililik aşamasındasınız, sen de ailedensin diye abartmaya gerek yok.

Kendi ailemle de tanıştı. Bizim evde çay kahve vs içtik. Ama babam şehir dışında çalıştığından biz de 3 kadın oturduğumuzdan saygısından dolayı benim onlara gittiğim sıklıkta bize gelmeyi tercih etmiyor zaten babam yokken de hoş olmaz o şekilde yani

Aileyi tanıyıp bilmek güzel bir şey ama haftada bir yemek çok geldi bana.
Sevgilimin ailesiyle tanıştım, akşam yemeklerine de gittim. İleride sorun edileceğini sanmıyorum çünkü kendi kızları da öyle sevgilisiyle.
Ama çok da her anlarında yanında olmak istemiyorum. Çünkü ben anne ve babamla tanıştırmadım, bilmiyorlar.
Bizimkiler iş "ciddiye" binene kadar bilmese daha iyi yoksa beni darlarlar.
Aklımdaki zaman da buna daha var diyor. İleride annem sürekli onların yanında olduğumu duysa ama kendisinin bilmediğini öğrense bozulur. Bu sebepten bir yerde çizgimi çektim ben.

Kendi ailemle de tanıştı. Bizim evde çay kahve vs içtik. Ama babam şehir dışında çalıştığından biz de 3 kadın oturduğumuzdan saygısından dolayı benim onlara gittiğim sıklıkta bize gelmeyi tercih etmiyor zaten babam yokken de hoş olmaz o şekilde yani
Güzel. Genelde öyle değildir, kız erkek tarafıyla tanışır ama kızlar bunu kendi ailelerinden saklama gereksinimi hissederler, hatalı ve tehlikeli bir durum bence. Öyle olmamasına sevindim. Ama sülaleyle haşır neşir olma konusunda görüşüm yazdığım gibi. O kadar yüz göz olunmaması gerekiyor kesinlikle.

Kuyruk gibi buda her yere gelir oldu diye konuşulması muhtemel .
Erkek arkadaşın niye sizin aileye gelmiyor sıkılmak istemiyor olabilir .
Bu erkekler çok akıllı.

Annemin bir öğüdü vardır çok severim. Kızım sen sen ol sevgilinin ailesiyle çok samimi olma. Sen çok samimi olursan onlar bir süre sonra seni saymamaya başlar, mesafeli durursan gözlerindeki saygıyı korursun der.

Kendimden örnek vereyim sevgiliyken nişanlıyken bu durumlar çok hoş geliyor insana.Fakat evlenince sık sık onlara gitmenizi birlikte planlar yapmanızı isteyecekler inanın evliyken hiç çekilmiypr

Back
X