sevgilinin kilo ver demesi kötü bir şey mi?

sehnsuht

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2012
485
509
103
Merhaba Arkadaşlar,

Kararsız kaldığım için size danışmak istedim.

Sevgilim her gün spora giden, vücut yapan, kilo takıntısı çok olan biri. Şöyle diyeyim bir seferliğine bile fast food, tatlı vs yemez, hep dikkat eder.

Bense son 2 ayda 10 kilo aldım, 75 kilo oldum maalesef ama bana hiç karışmaz, kilo ver falan demez, ben hep vericem derim, sen nasıl rahat ediyorsan der. Bende pis boğazımı kısıp bir başlayamadım spora. Bugün yine konuşurken bu hafta spora başlıcam dedim, o da "senin acil kilo vermen lazım dedi", beynimden aşağıya kaynar sular döküldü, normalde hiç böyle bir şey demez, hiç beklemiyordum, ben zaten kilo aldım diye çok üzülüyorum, bir de o öyle söyleyince özgüvenim sarsıldı, hali ile durgunlaştım,bu sefer özür diledi, çok pişmanım, ben senin sağlığın için dedim, benim için fark etmez falan dedi.

Ben şimdi her görüştüğümüzde çok rahatsız olacağım, kilomamı bakıyor diye, ona da ben artık senin yanında rahat olmayacağım, söylediğin şeyde haklısın kilo vermem lazım ama söyleme şeklin yanlıştı, ben biraz kilo verip kendimi rahat hissedene kadar bir ay görüşmeyelim dedim. O da olur mu öyle şey falan dedi ama ben kararlıyım, yoksa görüştüğümüzde kendimi çok rahatsız hissedeceğim.

Sizce söylediği şey yanlış mı? Benim daha önce bir tane sevgilim olmuştu, o da kendi kilosuna çok dikkat ederdi ama ben seni her halinle seviyorum, istersen 100 kilo ol derdi. O yüzden ben bir sevgilinin kilo vermelisin demesi doğru mu yanlış mı çok kestiremiyorum, ben olsam demezdim çünkü. Eğer doğru ise benim bir süre yüzyüze görüşmeme kararım doğru bir karar mı sizce?

Saçmalamış olabilirim, saçmaladıysam kusura bakmayın, olay şimdi oldu ve beni çok üzdü.

Deme tarzına göre değişir.Şayet gerçekten senin sağlığın için söylediğini düşünüyorsan takmamalısın bence.
Bir de iki ayda on kilo almak fazla.Sevgilin gibi olacak ama bence dikkat et sonra hiç veremezsin.

Sağlığınız için söylemiş kötü bişey değil bence 75 kilo iyi bir kilo değil kaldı ki sevgiliniz aşırı dikkat eden biriymiş onunla birlikte sizde bişeyler yaparak ilerleyebilirsiniz

Bende ona hak veriyorum aslında ama yüzüme pat diye söylemesine de çok alındım. Kilo versen daha iyi olur dese bu kadar şaşırmazdım.

Birden cok fazla kilo almissiniz ,once bir dahiliye doktoruna gidip troidv,b12 ,kan degerleri ve aclik tokluk kan sekeri baktirsaniz iyi olacak ,
Belli ki bir sorun olmus ,
Sagliginiz icin kotu bir durum ,
Ayrica kimse uyarmadan ,kendinizle ilgilenmelisiniz ,bu oncelikle kendinize sayginiz ,gorusmeme karariniz yersiz bu surecte destek aslin sevgilinizden ,aslinda onun yemesi size de ornek olur ,
Hem iliskiler uzun ayriliklari kaldirmiyor ,
Ortada ciddi bir saglik sorunu yoksa hicbir erkek kilolu kadin sevmiyor

Bence değil.Ben yanımdaki insanın kendine dikkat etmesini isterim açıkçası.Bi hastalığı falan yoksa 2 ayda 10 kilo alması beni rahatsız ederdi ve söylerdim. Ki sevgilinizde kabaca söylememiş gayet yerinde.Takıntı yapmayın spora ve diyete başlamanız için motivasyon olsun size bu

adam her halinle seviyorum dedi diye 100 kilo da olmamak lazim tabiki.2 ayda 10 kilo cok hizli almissiniz bir hormonlariniza felan baktirin bence saglikli olmayabilir.sevgilinizin uslubu kirici olabilir ama kendine okadar dikkat eden biri bence yanindakininde etmesini ister..once kendi sagliginiz icin sonra onun yaninda piskolojik olarak kotu hissetmemek icin verebilirsiniz bence..tabi eger istiyorsaniz beden size ait..

Öncelikle boyun kaç? Eğer 1.65 ve altındaysa gerçekten sağlığını tehdit edebilecek kilolara doğru ilerliyorsun.
Sevgilin de bundan dolayı seni düşünerek kilo vermeni isteyebilir. Veya fiziksel olarak zayıf halinizi daha çekici buluyordur.
Söyleme şekli yanlış tabi daha yapıcı bir dil kullanabilirdi.
Yine de kilo verene kadar görüşmemek çok abartılı bir karar. Takıntılı olduğunuz şeyleri bu kadar göze sokmayın. Yoksa sizin o fazla 10 kilo, karşı tarafa 30 olarak yansır. Rahat olun biraz, aldığınız gibi verirsiniz de. Kiloluyken de zayıfken de aynı ruha sahipsiniz böyle düşünün.
Ve kesinlikle görüşmemezlik yapmayın. Tavır almayın sevgilinize. Unutmayın gözden uzak olan gönülden de uzak olur demişler...

Kadınların kilo takıntısı her zaman vardır.Çok zayıf bi kadınada kilo vermen lazım diyince takar yani.Erkek arkadaşın düşünmeden konuşmuş,kırmış seni.Görüşmelisin bence,beraber spora gidebilirsiniz hatta sadece spora gittiğiniz günler görüşürsünüz olur biter.Üzme kendini

Bazıları sevgilim kilolu olsun da kimse bakmasın ister.eski sevgiliniz böyle biriydi bence. Yoksa spor yapan biri çevresindeki kişileri sağlıklı yaşama yönlendirir.

doktora gittim insilün direnci, aşırı derecede b12 ve d vitamini eksiklikleri çıktı. doktor bir sürü ilaç verdi, onları kullanmaya başlayacağım ama sporda yapma lazım tabi.

Aslında bence iyi dayandı, şimdiye kadar en ufak bir eleştiri yapmamıştı, ben vericem dedikçe o sen nasıl istiyorsan, nasıl rahat ediyorsan derdi, böyle pat diye söyleyince çok şaşırdım, hakkım olmasa bile alındım baya.

Her doğru olan söylenmez.
Gözleri görmeyen bir adama sen körsün denmeyeceği gibi, zaten kilo almış ve bunu kafaya takmış bir insana kilo ver demek, onu demotive etmekten başka bir şey değildir.
Sizi düşünmüş olsa bile, bunu söyleyeceği yerde hareketleriyle belli edebilirdi.
Yiyeceklerinizi sağlıklı seçmek, beraber spor yapmayı teklif etmek gibi.
Ama hatasının farkındaysa, uzatmayın çok derim.

Boyum 1.67 ama gerçekten kilolu duruyorum, göstermiyorum dersem yalan olur. Zayıf olduğun zaman daha çekici oluyorsun tabi ki ama ben 65 kilo ikende zayıf biri değildim, beni böyle tanıdı zaten, hiçbir zamanda dış görünüşümle ilgili bir şeye karışmamıştır. Şu an böyle demesi beni çok üzdü o yüzden, ben zaten üzülüyordum, üzüntüm iyice arttı.

Sizi kiloluyken de beğeniyormuş zaten adam. Demek ki gerçekten sağlığını düşünerek uyarmak istemiş. Söyleme şeklini ayarlayamamış sadece. Bu konudaki kırgınlığınızı belirtin ama bence bu meseleyi aranızda büyütmeyin.
Başka bir üyenin de yazmış olduğu gibi birlikte spor yapmak kesinlikle iyi bir fikir.

Bende kesinlikle sizin gibi düşünüyorum. Söylediği şeyde haklı ama uslubu yanlış. Kaldı ki ben olsam ona böyle bir şey demezdim, o da dünyanın en yakışıklı adamı değil ama ben sevdiğim için kusurlarını görmüyorum.

Çok özür diledi, eşeklik ettim affet, ben senin için söyledim dedi ama ben takıntı yaptım resmen onun söylemesi ile. Çok sıkı diyet yapıcam ama bu süreçte onu görme fikri bile rahatsız ediyor beni şu an.

Beraber spora gidemeyiz, o pendikte oturuyor ben bahçelievlerde. Evlenince beraber gidelim diye hep konuşuyoruz ama şu an için imkansız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…