sevgiliniz ailesinin kapıcı olduğunu saklarsa ne yapardınız ???????

bence sizi asıl rahatsız eden sizden saklaması değil ailesinin kapıcılık yapması siz bunu benimseyemediniz.

kültür farkı derken ? :44::44::44:

Sevgilinin ailesi sonradan apartman görevlisi olmamış mı, yani kültür farkının kayda değer ölçüde olacağını sanmıyorum.

kesinlkle bende ailesini tebrik ediorum , saygıyı aşılamışlar , ablası war mesela onu okutmuş bankacı yapmışlar ama gel görki ailesinin ne iş yaptığını saklamasına engel olamamışlar..bundan utanılcak bişi yok dedim hep kendime ama sonra empati yapmaya çalıştım hep o yaşına kadr hep kayıplar yaşamış dedim ama yinede ewlenmeyi düşündüğü insandan saklamasını haklı çıakaramadım ... utanmasınıda dahil...

valla bence kültür farkı derken siz aslında maddiyat farkından bahsetmişsiniz
ama inanın bana durumu çok çok iyi olupta insanlıktan nasibini alamamış bir sürü insan var
ve insanlar helalinden alın terleri ile çalışıp para kazanıyorlarsa onları küçük görmek yerine tebrik etmek gerekir diye düşünüyorum
bence siz gerek aileniz gerekse kendi çevreniz tarafından yadırganmaktan korkuyorsunuz.etraftakiler aaa bak x in kayınbabası veya kayınvalidesi kapıcılık yapıyorlarmış diye söylerler bende bu durumda küçük düşerim diye düşünüyorsunuz..
bence sizin bütün kaygınız bu gibi me geldi...

Saklamasaydı baştan beraber olmayı kabul edecekmiydiniz peki?
Yada hiç tanımadığınız insanları kültür farkı yüzünden bu şekilde yargılamayacak mıydınız
Yada sevgiliniz hakkında sorulara cevap verirken sizde zorlanıp saklayacakmıydınız.
İşte bu sebeplerden saklanıyor diye düşünüyorum.
Önyargıyı kırıp önce onu tanımanızı , sevmenizi istemiştir.
Yoksa ortada ilişki ihtimali bile olmayacaktı belli ki.
Evet saklaması çok yanlış ama nedenini anlamak çok güç değil.

Son düzenleme:

Ben kendi fikrimi soyliyeyim ailesinden utanan birisi ile isim olmaz.Babasi kim bilir cocuklarini okutmak icin ne zorluklar cekmistir butun aileler cekiyor.Bana dogruyu soylesin baska bisey istemem.

al işte söylemişte ne olmuş siz kapıcı dairesinde oturacak birini tanımadan aranızda kültür farkı olacağını biliyormuşsunuz bile
düşmez kalkmaz bir Allah demişler!

Kusura bakma ama sevgilin senden çekinmekte pekte haksız değilmiş. Nolmuş anası babası apartman görevlisi ise? Hayır aileler arası kültür farkını nasıl aşacağım demişsin de... İnsanlar alın teri ile çalışıyorlar lütfen, ayıp.

adını feriha koydum dizisi geldi aklıma ilk baslığı görünce:)

Canım seni kaybetmek için Söylememiş Çocuk olbilir. sonuçta yalan sölemedi ki şöleler böleler diye sadece sustu ve artık ciddi düşündüğü için herşeyi anlattı... erkek çocuğu için bazen bu tarz şeyler zor olabiliyor . kendini ezik görebiliyor ve napcağını şasırıyor... ailelerin kültür farkı demişsin ama sonuçta onlarda varlık görmüşler zamanında pek sorun olcanı sanmıyorum .
ßence bir şans dha verilmeli madem bukadar sevgi var ortada

Kesinlkle çok zengin olup , şımarık yetişen, babasına güvenip , babasının parasını yiyen çok insan war ölelerinden diil zaten..
alın teriyle kazandıklarını savunan biriyim bende ama madem öle saklamasınıda gerektirmio..benm öle insanları aşağılamıcağımı küçük görmiceğimi dalga geçmiceğimi bilio olması lazımdı...o beni gözlemlemeyi seçmiş...
kendim küçük düşerim diil yani derdim

Pes yani hadi babam fabrikatör dese sizi kandırsa anlarım. Ama adam sadece söyleyememiş sadece bırakacaksınız diye korkmuş nitekim haklı da çıkmış. Kendinin mesleği varsa maddi durumu iyiyse neden bıraktınız? Denginiz olmadığını düşünüyorsanız da o başka tabi.

Anlattıklarında eksik yoksa ben bir sorun göremedim..insanın bişeylerden çekinmesi onun kişiliksiz olduğu anlamına gelmez ki..zaten uzun süre susmuş baksanıza,palavra falan sıkmaya çalışmamış yani seni kazanmak için..

sanırım maddi anlamda zayıf olmaları seni aslında negatif etkilemiş ama sen kendinden saklıyorsun,bana öyle geldi..

''Yalnızca doğrudan yalan söylememek yeterli değil; aynı zamanda kişi dolaylı olarak da yani sessiz kalarak da yalan söylememelidir.''

Lev Nikolayeviç Tolstoy​

söylememek ve yalan söylemek arasında dağlar kadar fark var
erkek arkadaşınız sıze bu konuda hıç bır yorum yapmamış kı
daha yenısınız sonuçta hemen söylemesıne gerek yoktu
mesela deseydı kı, Benım babamın bılmem kaç tane fabrıkası şırketı arabası vs var
ve sonra apartman görevlısı olduğu ortaya çıksaydı bı nebze anlardım sızı
yaptığı meslekten dolaydı değıl tabıkı, yalan söyledığı ıçın bozulurdum.
Ama bu bambaşka..
Demek kı beyefendı çekınmış, söyleyememış
onuda yargılamamak lazım, bır bıldığı vardır
sakınce konuşmaya anlamaya çalış bence

Sanırım bunu en iyi ben cevaplarım çünkü babamda 3 kızını okutmak için 20 yıldır oturduğumuz binanın güvenliğine bakıyor bi'de yönetici ve diğer apt.sakinleriyle olan para mevzularını hallediyor. Çok şükür bir yıldan az kaldı emekliliğine.Detaya da ineyim. Memlekette durumları çok çok iyiymiş çiftlikler, tarlalar ama dedem ölünce ve 6 kardeş olunca çoğu başının çaresine bakmak istemiş ve bizimkiler İstanbul'a gelmiş. Babam otellerde aşçılığa kadar her işi yapmış bir baba.

Yani bakıyorum kültür farkı demişsiniz ama o kısımda üzülmek yerine hala böyle saçma düşünenler var diye gülümsedim.
Görevli deyince ne geliyor aklınıza?
Babama bakıyorum senden benden daha düzgün konuşan, kendini geliştirmiş, her zaman her ortamda kendini dinletmeyi bilen bir adam. Benim 3 kızım var evlenince zorluk çekmesinler ben biraz daha milletin kahrını çekeyim 3 daire alayım onlara da evlenince eşleri siz naptınız demesin, hem bunun kötü günü de var diyebilen bi'baba.

Bence isabet olmuş bitirmeniz. Adama da böyle hissettirdiyseniz söylemek istememiştir.

Şahsen biri bana babamdan dolayı kültür farkı muhabbeti yapsa önce bi'kendine bak derim.
Yorumum agresif gelebilir bu bi'nevi küçükken komşumuzun benle yaşıt oğlunun "bak bu araba bizim ama senin baban bunu alamaz" diyen çocuğa da ithafen olsun babası en son bankayı dolandırmıştı arabada gitti

Son olarak adam yalan bile söylememiş. Siz başka konuya takılıp, yalan söyledi diyerek kendinizi avutuyorsunuz.

gün gelip mutlaka konuşulur diye düşünmüştür ve normal zamanlarda çekindiği için ertelemiştir.Hemen yalancı diye yaftalamak hiç hoş değil bence..utanmak demiyelimde senin tepkini kestiremediğinden bir müddet beklemeye almış diye düşünüyorum.Haa başka falsoları varsa ve bu konuyu destekler nitelikteyse bilemem,o ayrııı

Böyle babaların ancak eli öpülür.
Tanımadan , bilmeden biri gelip te kültür farkı derse ben sadece onun kültürünü sorgularım.
Gerisi laf- ı güzaf.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…