- 8 Mart 2011
- 25.897
- 28.124
- 798
- Konu Sahibi uzunhikaye
-
Erkek arkadasiniz size gercekleri soylemedigi icin mi yoksa ailesi apartman gorevlisi oldugu icin mi ayrildiniz?
Bir insan ailesinden neden utanir onlarin meslegini neden saklar anlamiyorum.Ailesini tebrik ediyorum cocuklarini okutmuslar,isguc sahibi yapmislar ama cocuklari ailesinin mesleginden utaniyor.
kesinlkle bende ailesini tebrik ediorum , saygıyı aşılamışlar , ablası war mesela onu okutmuş bankacı yapmışlar ama gel görki ailesinin ne iş yaptığını saklamasına engel olamamışlar..bundan utanılcak bişi yok dedim hep kendime ama sonra empati yapmaya çalıştım hep o yaşına kadr hep kayıplar yaşamış dedim ama yinede ewlenmeyi düşündüğü insandan saklamasını haklı çıakaramadım ... utanmasınıda dahil...
Ben 2 sene önce tatilde tanıştığım birine aşık oldum....ilkden hiç de dikkatimi çekmemişti üstelik...oda istanbul da oturuormuş ayrı kıtalarda olsakda herzaman gittiğim kuzenlerime çok yakın..onu her gördüğümde elim ayağıma dolanırdı..ama bir türlü sevgili olmayı başaramadık..ben bir sene ona öle takıldım kaldım...sonra istanbuldan uzakta yaşadım 6 ay yurtdışında..onuda unutmuştum...sadece aklıma gelirdi arasıra okadr..ben döndükten sonra bana mesjlar atmaya başladı..görmek istediğini söledi..ben bi hayır dedim iki hayır dedim..sonra görüştük..eskisi gibi diildim...ama o çok farklıydı...bana sahip çıkan, seven, sayan, değer veren, hep yanımda olmak isteyen, herşeyiyle benim olan biri wardı karşımda..tekrar başladık..herşey çok farklıydı...3 ay birlikteydik..ama bu 3 ay içinde ailemde öğrendi we bana sorular sormaya başladı..nası biri olduğunu anlamaya çalışıolardı..aileme sawunduklarım yetersiz kalıyordu...bense onun ailesiyle ilgili hiçbişy bilmiordm..ÇÜNKÜ her konusu açıldığında susuordu...taki ben ona artık babamın kaygılarından bahsetmemi bekleyene kadr, beni tatmin etmesini beklerken yine susmuştu...
yine kırılmıştım..anlam veremiordum..
ve tam ayrılma kararı aldığımda (ki sölememiştim ona) bana "bizim ailelerimz çok farklı , benim babam durumumuz çok iiyken dibe vurduk seneler önce ve hayatımz eskisi gibi diil...babam apartman görevlisi " dedi...
güvendiğim herşeyiyle inandığım adamın sırrını duyduğumda kalakaldım..önce kızamadım..anlamaya çalıştım..neden sölememişti? neden saklamıştı ? üstelik dışardan yada içerden hertürlü baksanız anlamıcağınz bir durumda..kendi işini kurmuş, kendine istediği gibi harcayan,altında arabası olan..bunları yaparken ailesinin mesleğini benden sakladı..beni kaybetmekten korktuğunu söledi hep..ya babam istemeseymiş...ben yapamam dedim ve ayrıldım ama o yılmadan bana hergün msj atıo tekrar olalım die..
Ve şimdi biliosun TEK sırrımı artık hiç bi engelimiz kalmadı bir ömür geçirebilirz diyor..
Bense babam onunla ilgili çok bişey bilmemesine rağmen istememesine mi , ailesinin mesleğini benden saklamasına mı , dielimki barıştık ailelerin biraraya geldğinde ki kültür farkını mı ; aşıcam..kendimde bu gücü görmediğim için ondan koptum..ayrıldım..
AMA bukadr çok severken ayrı kalmak onun üzüldüğünü görmek çok içimi acıtıyor!!!!!! ... KIzlar fikirlerini yorumlarınızı bekliorum...NAPMALIYIMMM ???
valla bence kültür farkı derken siz aslında maddiyat farkından bahsetmişsiniz
ama inanın bana durumu çok çok iyi olupta insanlıktan nasibini alamamış bir sürü insan var
ve insanlar helalinden alın terleri ile çalışıp para kazanıyorlarsa onları küçük görmek yerine tebrik etmek gerekir diye düşünüyorum
bence siz gerek aileniz gerekse kendi çevreniz tarafından yadırganmaktan korkuyorsunuz.etraftakiler aaa bak x in kayınbabası veya kayınvalidesi kapıcılık yapıyorlarmış diye söylerler bende bu durumda küçük düşerim diye düşünüyorsunuz..
bence sizin bütün kaygınız bu gibi me geldi...
Sanırım bunu en iyi ben cevaplarım çünkü babamda 3 kızını okutmak için 20 yıldır oturduğumuz binanın güvenliğine bakıyor bi'de yönetici ve diğer apt.sakinleriyle olan para mevzularını hallediyor. Çok şükür bir yıldan az kaldı emekliliğine.Detaya da ineyim. Memlekette durumları çok çok iyiymiş çiftlikler, tarlalar ama dedem ölünce ve 6 kardeş olunca çoğu başının çaresine bakmak istemiş ve bizimkiler İstanbul'a gelmiş. Babam otellerde aşçılığa kadar her işi yapmış bir baba.
Yani bakıyorum kültür farkı demişsiniz ama o kısımda üzülmek yerine hala böyle saçma düşünenler var diye gülümsedim.
Görevli deyince ne geliyor aklınıza?
Babama bakıyorum senden benden daha düzgün konuşan, kendini geliştirmiş, her zaman her ortamda kendini dinletmeyi bilen bir adam. Benim 3 kızım var evlenince zorluk çekmesinler ben biraz daha milletin kahrını çekeyim 3 daire alayım onlara da evlenince eşleri siz naptınız demesin, hem bunun kötü günü de var diyebilen bi'baba.
Bence isabet olmuş bitirmeniz. Adama da böyle hissettirdiyseniz söylemek istememiştir.
Şahsen biri bana babamdan dolayı kültür farkı muhabbeti yapsa önce bi'kendine bak derim.
Yorumum agresif gelebilir bu bi'nevi küçükken komşumuzun benle yaşıt oğlunun "bak bu araba bizim ama senin baban bunu alamaz" diyen çocuğa da ithafen olsun babası en son bankayı dolandırmıştı arabada gitti
Son olarak adam yalan bile söylememiş. Siz başka konuya takılıp, yalan söyledi diyerek kendinizi avutuyorsunuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?