sevgiliniz ailesinin kapıcı olduğunu saklarsa ne yapardınız ???????

senı kaybetme korkusu sarmıs adamı?? ne yazıkkı sen anlamamıssın dıyeyım...

kultur farkından kastını anlamadım..
ınsanlar mesleklerıne gore mı kulturu olculuyor??
he aılesını tanırsınız dersın kı benım aılemle cok farklı oturusları konusmaları o zaman anlarım..

ben sızın adınıza degılde sevgılınızın adına cok uzuldum..
o sanıyorkı senden gızledı dıye ayrıldın..
halbukı sız tanımadıgınız aılesını kendınıze yakıstırmıyorsunuz...

üzücü.......

valla canım ağlayandan korkucaksın param yok diye,aşağılanacak bişey yok yani bugün bana ağlayan biri işten çıkarıcaklar paramız yok diye,ertesi gün site bakkalına 2. ev için krediye başvuru yaptım derse ben acımam kusura bakmasın yani .hem yan gel yat akşama kadar aldığın maaşın karşılığını verme hemde param yok de gel ağla.konu sahibi kusura bakma konunu katlettim ya

Son düzenleme:

olabilir demekki söyleyememiş,yalan söylememişki,babasının farklı yerde çalıştığını söylememişki,birde kültür farkı var demişsin apartman görevlisi olunca kültür farkımı oluyor anlamıyorum,yeterki insan olsun nice kariyerli olupda beş para etmeyen insanlar var,sana değer versin,sevsinde gerisi boş...

Ailesinden, ailesinin yaptığı meslekten utanan insanlara çok kızıyorum .Kendi ailesinden utanan bir adamdan emin ol hayır gelmez .Çünkü o özentidir ,çünkü o hep başka başka hayatlara özenmiş ,gözü yükseklerde olan bir insandır .

Kendi ailesinin yaptığı işten utanıp gerçekleri açıklamak zorunda kaldığında da bir de şöyle bir kılıf bulurlar "vakti zamanında durumumuz çok iyiydi ,ama babam iflas edince bu hale geldik "derler .yalan arkadaşım yalan emin ol ki yalan ! çünkü hala ailesinin durumundan utanıyor ,ve hala olduğu durumu kabullenemeyişin verdiği bir bahanedir bu .o yüzden sakın üzülme .Kendi ailesinden utanan adamın sana bir hayrı olmaz .

Son düzenleme:
herkes kültür farkı dememe takılmış ; bi açıklık getiriyim...
Her kız babası için önemlidir nası bi eş seçip nası bi aileye gelin gidiceği..bunu kimse inkar edemez!!!!!!...
Ailesini tanımadanda yorumlamış diillim..
ne olursa olsun , okumaklada kültür edinilmio...aileden gelen bişey..ama yaşayışla alakalıydı benm kasdettiğim...aileler biraraya geldiğinde nası olcak die endişem..
Herkese sen kimsin ki padişah torunu flnmısın die itham edenlere cewabım ; bekara karı boşamak koly tabiiii .!!!!!

Eleştirelere katlanamıyorsan burada konu açma,ne halin varsa gör benimde sana cevabım bu.

ailesinin kapıcı olması tabiki hiç bir şey değiştirmezdi ancak sakladığı için bana yeterince yakın hissetmediğini düşünüp arkadaşlığımı sorgulardım.

eger sevgılınızın aılesı zengın olsaydı bunlar sorun olur muydu merak edıyorum acıkcası...sevgılınıze yazıkk size hiç üzülmedım acıkcası o sızı kaybetmemek ıcın bıseyler yapmıs kendı capında ama bu sıze yetmemıs..suankı hısettıklerınız isteginiz sadece vıcdanınızı rahatlatmak..

iki ayrı söylem farkındamısınız acaba??? birinde ailesine olan desteginden bahsediyorsunuz digerindede bende tam bunu demek istemiştim kendisi bu durumdayken neden ailesini o durumda bırakıyor diyorsunuz? bence savunma yapayım derken iice dibe batıyorsunuz.

Kapı görevlisi diye kültürsuzmu olmalari gerekiyor, ne alaka? Kerhane kspisinda adam durmuyorki bu kadar ön yargili yaklaşiyorsunuz.
Benim eşim konuşmadigim annesinin temizlik yaptigini evlendikden sonra söyledi, insan annesinden utanirmi, ne tuaf! Sirf cekinmezsine alindim! Sanki daha iyi bir işde olmak, yapmayi onlarda isterdi.

Benim ailem okumuş etmiş, bununlami kiyasladi?
Önemli olan şerefli ve dogru insanlarin olmalari, yoksa kültür leride batsin, paralarida!

Sevgili uzunhikaye...Bu çocuk dürüst ve onurlu davransaydı,baştan sana herşeyi anlatırdı.
Madem maddi durumunu düzeltmiş,kendine yoktan iş kurup belli bir seviyeye getirmiş...
O halde sana göğsünü gere gere anlatması gerekirdi.
Ben buralara ne zorluklarla geldim,herşeyimi kendim yaptım vs... derdi.
Bunu yapabilen insan için,gururla anlatılacak bir hayat hikayesidir.
Ki ben buna pek inanmıyorum.Yani o gördüğün hayat standartı göstermeliktir diye düşünüyorum.

sashamia'ya da katılıyorum.Babasının veya eşinin işi hakkında böyle yalan söyleyen çok oluyor.
Sen öyle her söylenene inanma derim.

Hem ne demekmiş,"artık sırrımı öğrendin,engel kalmadı" ?
Bu ne bencillik,nasıl bir kumpastır ?
Sakla sakla,kendini farklı göster.Ondan sonra hadi bakalım oldu bitti.
Sen baştan söyle bakalım kız kabul edip seninle arkadaşlığı ilerletecek mi ?

Kapı görevlisi diye kültürsuzmu olmalari gerekiyor, ne alaka? Kerhane kapısında adam durmuyorki, bu kadar ön yargili yaklaşiyorsunuz.
Benim eşim konuşmadigim annesinin temizlik yaptigini evlendikden sonra söyledi, insan annesinden utanirmi, ne tuaf! Sirf cekinmesine alindim! Sanki daha iyi bir işde olmak, yapmayi onlarda istemezdi..

Benim ailem okumuş etmiş, bununlami kiyasladi?
Önemli olan şerefli ve dogru insanlarin olmalari, yoksa kültür leride batsin, paralarida! Insan şerefi ile yaptigi her meslek, kutsaldır; )

Valla beyefendinin saklaması iyi bir durum değil de bu gibi tepkiler yüzünden sakladığını tahmin ediyorum, sadece kendi üzerinden değerlendirilmek istediği için. (Tabi çok zengin olsaydı da saklasaydı geçmişini, bu sorun olmazdı kimse açısından, güzel bir sürpriz, romantik bir hikaye olurdu... Şurada kahkahalarla konuşuyor olurduk.)

Ama ben de sevmedim kültür farkı laflarını, Türkiye'de kimin geçmişini kazısanız 2-3 kuşak öncesi köyden çıkmadır; tarihsel süreçlerin getirdiği bir sonuçtur bu. Yani kimse arasındaki kültür farkı çok çok fazla olmuyor, merak etmeyin. Çoğu yöresel,etnik, mezhepsel ve sınıfsal farklar oluyor. Bazılarımız yokmuş gibi davransa da hepimiz arasındaki ortak noktalar epey fazla.

Yetişkin insanlar hayatta kendi yaptıkları, ettikleriyle, başarılarıyla, başarısızlıklarıyla değerlendirilmelidir. Lisede, orta okulda sorardı öyle hocalar, annen baban ne iş yapıyor diye, onlara neydiyse, biz de kalkar bik bik konuşurduk... (Tahminen arkadaşınız orada öğrendi insanların verdiği tepkileri ve bu bilgiyi saklamayı öğrendi, tercih etti... Ciddi bir durum olmadıkça da söylemiyor artık.)

Yahu yetişkin insanlar olduk, hala mı aynı kafalar?
Bir de aşk söz konusuysa, aşk bunlara bakmaz... Çok şükür ki diyelim...

Bence sizi gerçekler rahatsız etmiş.Çocuğun artık sırrımı öğrendin engel kalmadı demesine güldüm açıkçası.Sır mıymış anne baba mesleği.Bizde durumumuz çok iyiyken babamın yanlış arkdaşları yzünden borçlandık.evlerimizi arsalarımızı ne varsa sattık.Kapıcı dairesine çıktık.Ben o dönem acıdığım için anne babamın o denli çlışmasına okulda sınıfı temizler haftalık bundan 20 ytl alırdım o zmanlar ve okul ihtiyaçlarımı karşılardım.Bayramdan bayrama giyecek alışverişine çıkardık.Kültürsüz de ne demek ? Neye göre bunun kararını verdiniz?Anne babam 5 sene boyunca hem gece hem gündüz çalştılar inanılmaz bir borcun altından kalktık kredi çekip ev aldık.şimdi ben ve kardeşim Ankara'da üniversite öğrencisiyiz.İnsanları yargılamadan önce bir düşünün.Çok sinirlendim sizin şu tavrınıza.Siz düşersinizde dışlanmak neymiş görürsünüz o zaman

Size bir tanıdığımızdanda örnek vereyim.Benim öz dayım şuan kapıcı dairesinde oturuyor.Eşi Anaokulu öğretmeni.Kendi lise mezunu vasıfsızdır.Fakat maddiyat açısındanda sorunları yok.Keçiörende 2 adet evleri var kira alıyorlar o evlerden.1 tane de arabaları var.Asla kredi kartı kullanmazlar.Varlıklı değiller ama kendi kendilerine yeten insanlar.Sizin bu dışlamanız, şu zihniyetiniz asıl sizin gelişmemişliğinizi ortaya koymuştur.

kAPICI DAİRESİNDEN KASTINIZ SADECE APARTMANA GİRDİKTEN SONRA ALT KATA İNİLEN DAİRELER Mİ.YOKSA ANASINIFI ÖĞRETMENİ BİR EŞİ OLAN, KİRADA 2 DAİRESİ, 1 ARABASI OLAN BİRİ KAPICILIK YAPMAZ HERHALDE.ÇOK ÇOK CİMRİ OLMALI Kİ FATURALARI ÖDENSİN, KİRA VERMEDEN YAŞASIN DİYE OTURSUN.ANLAMADIM AÇIKÇASI DURUMU.
KONU SAHİBESİ, ZATEN AYRILMAYI DÜŞÜNDÜĞÜNÜZ, SEVMEDİĞİNİZ BİRİYMİŞ ANLADIĞIM KADARIYLA.ŞİMDİ BU DURUMU ÖĞRENDİKTEN SONRA SIRF AYIP OLMASIN DİYE SEVMEDİĞİNİZ BİRİYLE EVLENMEZSİNİZ SANIRIM.

Ben de anlamadım burada dara düşüp kapıcılık yapanlardan sözedilmesini.
En azından İstanbul için kendi gözlemlerimi söyleyeyim.
Zira birkaç semt değiştirdim ve hepsinde aynı durum sözkonusu.
Dara düşenin başvuracağı bir kapıcılık işi çıkmaz.Yani kapıcılık ilanı verilmez,kapıcı aranmaz.
Sebebi de,her semtin kapıcıları farklı şehirlerdendir.
Bir iş açıldığında,diğerleri hemen köyden kardeşlerinden,akrabalarından veya hemşerilerinden birini getirirler.

ne mi yapacan?
sen o çocukla bir daha görüşme.
sanki sen sabancının kızısın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…