- 11 Temmuz 2008
- 7.771
- 210
- 163
- Konu Sahibi uzunhikaye
-
Sanırım bunu en iyi ben cevaplarım çünkü babamda 3 kızını okutmak için 20 yıldır oturduğumuz binanın güvenliğine bakıyor bi'de yönetici ve diğer apt.sakinleriyle olan para mevzularını hallediyor. Çok şükür bir yıldan az kaldı emekliliğine.Detaya da ineyim. Memlekette durumları çok çok iyiymiş çiftlikler, tarlalar ama dedem ölünce ve 6 kardeş olunca çoğu başının çaresine bakmak istemiş ve bizimkiler İstanbul'a gelmiş. Babam otellerde aşçılığa kadar her işi yapmış bir baba.
Yani bakıyorum kültür farkı demişsiniz ama o kısımda üzülmek yerine hala böyle saçma düşünenler var diye gülümsedim.
Görevli deyince ne geliyor aklınıza?
Babama bakıyorum senden benden daha düzgün konuşan, kendini geliştirmiş, her zaman her ortamda kendini dinletmeyi bilen bir adam. Benim 3 kızım var evlenince zorluk çekmesinler ben biraz daha milletin kahrını çekeyim 3 daire alayım onlara da evlenince eşleri siz naptınız demesin, hem bunun kötü günü de var diyebilen bi'baba.
Bence isabet olmuş bitirmeniz. Adama da böyle hissettirdiyseniz söylemek istememiştir.
Şahsen biri bana babamdan dolayı kültür farkı muhabbeti yapsa önce bi'kendine bak derim.
Yorumum agresif gelebilir bu bi'nevi küçükken komşumuzun benle yaşıt oğlunun "bak bu araba bizim ama senin baban bunu alamaz" diyen çocuğa da ithafen olsun babası en son bankayı dolandırmıştı arabada gitti
Son olarak adam yalan bile söylememiş. Siz başka konuya takılıp, yalan söyledi diyerek kendinizi avutuyorsunuz.
Sır falan diyerek olayı dramatikleştirmiş
Ne alaka tek sır babasının apartman görevlisi olmasıyla
O kadar lüx takılıp babası kapıcıysa ben terkedersem bunun için terkerdim açıkcası
Sen araba bilmem ne takıl sonra gel babam kapıcı tek sırrım bu
Şaka gibi..
Ausencia abla önceki sayfalarda ben de babamın senelerdir yaptığı işi yazdım. Beni gören bi'Allah'ın kulu inanmaz.
Bi'cep telefonunu bile 2 yıl kullandım en fazla bu zamana kadar hep en son çıkanlardan alındı, profesyonel fotoğraf makineleri vs.
Babam hala inatla emekli olayım öyle bırakayım bu yaştan sonra size mi yük olayım der...
Diğer şeylere gelinceyse anne baba sonuçta ben yaşamadım siz yaşayın olayı oluyor. Fotoğraf makinesi bile doğum günü hediyemdi düşün:44:
Erkek arkadaşım bundan dolayı beni niye terketsin, ona ne neticede:44:
Yani o algı meslekten çok ailelerde var. Sen nasılsan çocuğun senden hep bi'tık daha iyi yaşasın istersin.
bina görevlisi deyip geçmeyin valla benim bina görevlisinin 2 tane evi var.ben kiradayım:))) adam hala yok diye ağlıyor işten çıkarıcam seni dediğimde.
Babanız hala emekli olayım öle bırakıyım diyormuş sanırım...ama emekli olduktan sonrada bu işi yapmaya dewm etse inatla...memleketine dönene kadar...o sıradada diyelimki abinz var ve mesela çalışıo olsa ve kiraya çıkalım siz gidene kadar dese ? ne tepki verirdi babanız ?????
Kültür farkından kastım erkek arkımın biz çok farklıyız demesinden ve görmüş geçirmişlikden kaynaklanıor...Sizin babanız öle olmuş olabilir 3 kızınada çalışıp güzel bi hayat geçirmelerini sağlamak için çabalamıştır..ama benm durumumla sizinki aynı diil...çünkü benm erkek arkım kendi senelerdir çalışıp ailesinin geçimine destek olmuş...oluyorda...
He yalan sölememiş belki ama ailesiyle ilgili herşeyi saklaması yeterli bence..utanmanın neresi haklı çıkarılabilir ??????
Çalışın sizinde olsun o zaman
Bizim de bir tanıdığımız var adam bir kaç binaya bakıyor, gece gündüz demeden koşturuyor, emek harcıyor ve hakediyor bence..
şaka yaptığını düşünüyorum bu cevabınla,sanki ben evde oturuyorum sende beni görüyormuşsun gibi:)))
biz neden ev sahibi olamıyoruz?
çünkü 4 çocuk yapıp 16 yaşında okuldan alıp ver bi konfeksiyo atolyesine çalışsın eve para getirsin yapmıyoruz.çocukları bildiğin çalışma aleti olarak kullanıyorlar,çocuğun geleceği şimdiden belli yani, bu şartlarda evi olmuş neye yarar toplumda bir meslek sahibi olmadıktan sonra çocuğum.ben bir kira parası ödüyorum çocuğuma ,niye? ileride beni okutmadılar iş sahibi etmediler demesin diye,isterse 10 tane evi olsun,sizin tanıdığınız evet hakediyor bizimki kapıyı süpürmekten aciz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?