- Konu Sahibi saskibabsy
hiç çabalama canım bir odunla berabersin tıpkı eski benim gibi![]()
aynı benim eskiyi tarif ettin odun ki ne odun bencede uğraşmamalı böylelerle uğraşmayada değmez
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
hiç çabalama canım bir odunla berabersin tıpkı eski benim gibi![]()
Canım çok haklısın, hediyeler bir yana sevdiğini, bana değer verdiğini hissettirebilmeli, anlamalıyım bunu görmeliyim.işte hediye almasa bile seninkinin yaptıkları düşünceli duruyor canım ya... benimki böyle sürprizler de yapmaz hiç. sevgililer günü benim için önemliymiş değilmiş onun umrunda değil, önemli olan onun ne düşündüğü. yoksa jestlerin sıklığı ya da büyüklüğü hiç önemli değil kineticede söz herkesten duyulabiliyo, sokaktaki herhangi birine gidip güzel sözler söyleyebilirsin, söylediğin şeylerin doğruluğunu sadece kendin bilirsin ama asıl sevgiyi gösteren davranışlardır öyle değil mi? senin önem verdiğin şeyleri yapmayan bi adamın seni sevdiğine nası inanabilirsin ki?
Kesinlikle evet!
Kendisi hep söyler bana, hayatımı değiştiren kadın sensin, seni tanıyınca ben kendimi buldum, hayatın anlamını seninle yaşayınca anladım der.
Benden önce çok çapkın biriydi, uzaktan tanırdım kendisini çok duydum hakkında yaptığı çapkınlıkları. Sürekli birileri olurmuş hayatında sürekli ama. Ve malesef ki, birlikte olduğu kadını aldatan bir adamdı.
Beni tanıdığı günden itibaren sadakati öğrendi, 7/24 beraberdik zaten. Hatta ben onu hiç arayıp sorgulamadım, kontrol etmedim tam aksine hep o aradı beni.
Benimle tanıştıktan bir süre sonra ailesinin yanından ayrıldı tek başına yaşamaya başladı.
Beni tanıdı, çok değer verdi, çok zaman ayırdı, ki bana zaman ayırmaktan kendi işlettiği mekanla ilgilenemedi doğru dürüst ve sonuç zarar yaptı.
Beni tanıdı, ince nazik bir adam haline geldi.
Mutlu etti, çok mutlu etti. Benimle güldü, ben ağladım o da ağladı.
Benim canım sıkkın olduğunda onun morali daha çok bozuldu.
Tüm kaprislerime, şımarıklıklarıma, gereksiz tavırlarıma katlandı! Bazı sözlerimle onu incittim ama yine de sevgisinden dolayı birşey demedi.
Hayatındaki önceliği hep ben oldum. Annesi, babası, kardeşleri, akrabaları.. hepsini ikinci plana attı.
Amaçları oldu hayatında, birikim yapmaya başladı.
Sigarayı bile bıraktırdım ben ona bir dönem ancak aramız kötü olduğunda tekrar başladı ne yazık ki.
İstediklerimi hep yaptı, hiç inkar etmedi.
..
Dün, her zaman gittiğimiz mekanda oturuyorduk. Durup dururken cep telefonunu çıkardı, benim resmimi açtı. Bu kadını tanıyor musun dedi bana. Hayır, tanımıyorum dedim. Bu kadın var ya; benim herşeyim dedi.
Herşeyimsin der bana, dünyam der.
Ve bunu da hep hissettirir.
yani belli ediyo tabi ama öyle sevgilisinin gözünün içine bakan biri değil. ama sorsan beni seviyo, ciddi düşünüyo, ayrılmayı da düşünmüyo. ben de kötü bi şeyden şüphelenmiyorum, sürekli beraberiz, benden sakladığı bi şey yok, hani benle oyun oynuyo gibi hissetmedim hiçbi zaman ama sadece biraz hoş tutulmak istiyorum. seninki özel günleri hatırlıyo mu mesela?
evet kesinlikle üşengeçlik bu! kendilerine araba, telefon bakacak olsalar ıncık cıncık düşünmeyi biliyolar her detayını. bi kız arkadaşının ne sevebileceğini illa ki bilirsin, ne biliim rengini bile bilsen onu sevindirecek bi şey alabilirsin. mağazaya gir seçle olacak iş mi, ben nasıl bunu al bana diyeyim bi de o kısmı var bu işin, dilenci gibi. ben kendi istediğimi kendime alırım zaten. alamıyosam da almam, başkasından da bana bunu al diye isteyemem!
bu görgüdür bence başka bişe değil
ne erkekler var misafirliğe giderken bile elimiz boş gitmeyelim ayıp diyen
aileden de kaynaklanıyo aslında babadan böyle bişe görmüyosa nerden düşünüp akıl etcek bu odunlar
herneyse aklıma ne geldi eski sevgilim bana ''doğum gününe az kaldı ben ne alacagımı bilemedim al sen şunu (100 tl) kendine ne istiyosan al'' dedi
5 saniyelik şoktan sonra bende ona '' ne bu çık bi 100lük daha'' dedim
o da şaştı kaldı tamam dedi çıkardı verdi :))
hiç pişman değilim böyle öküzlere acımıcaksın bunlara napsan ayıp olmaz öyleyse böyle
gel beraber alalım derse reddetmeyin kızlar girin ne istiyosanız alın
bidahaki sefer ben kendim alsaydım daha iyiydi diye düşünsün
erkekler malesef bızım kadar ınce düsünmüyolar belkıde ıslerıne gelmıyodur orasını bılemem ama bu sevmedıgı anlamına gelmez.. dıger sayfaları okumadım bılmıyorum ama dogum gününde flndamı bısey almadı? sevgılıler günü?? tamam hedıye almadıgı sevmedıgı anlamına gelmıyor ama ufak bır gül bılse alsak saten havalara ucuyoruz bızdegerlı hıssederız kendımızı..
4.5 yıllık bi ilişkim olmuştu, ben sevgilime ufak tefek de olsa hediyeler aldım
hatta ikimizin resmini kocaman karakalem çalışması yaptırdım afiş yaptırdım ( bunları ona vermedim verecektim kısmet olmadı )
ayrıldık. ona şöyle bi mesaj attım '' senden kurutup saklayabileceğim bir çiçek bile yok elimde...'' sürekli bana ufak tefek seyleri sana layık görmüyorum hep cok büyük şaşalı hediyeler almak istiyorum ondan almadım hiç dedi... doğum günlerimde bile eve cicek yollamadı ( farklı şehirlerdeydik ) istese yapardı. ayrılık günümüzde elinde kocaman kalpki tamamı kurumus kucuk güllerle kaplı cok büyük cikolata paketi yaptırdı içindeki her cikolata fiyonklarında rulolar halinde onlarca kısa kısa not vardı. baya uğraşmış. kötü olan yanı ise ilk hediyesini son günümüzde vermesiydi. ben de pahalı şeyler beklemedim sadece ufak tefek ondan kalan şeyler olsun istedim ama olmadıçok takma sen de alma ozaman benim için istanbullardan arkadaslarım benden hoslanan insanlar sürpriz için adresimi bulup hediyeler yolluyoken beyimiz 4.5 yılda hiç oralı olmadı aman ne takcam
takma canım almıyosa almasın bi gün patlatırsın yüzüne. her insanın yapısı farklıdır muhabbetine hiç girmicem. kızlar bu yapıda birini istiyo bu bi gerçek !
![]()
çok kötüymüşilginç bi durum onca sene hediye almaması son günde neden öyle bi şey yapmış acaba ayrılmak istemedi mi?
ay canım sizin burclarınızz nee :))) bende senin gibiyim icimden geldiğinde bir seyler alırım mutlu olsun sevinsin diye ondan beklemem ama almasın oduncuğum <3![]()
Canım çok haklısın, hediyeler bir yana sevdiğini, bana değer verdiğini hissettirebilmeli, anlamalıyım bunu görmeliyim.
Sevgilim benim için çok şey yaptı şimdiye kadar. Başka bir konuda yazdığım bir mesajda anlatmıştım bunları, buraya da alıntılayayım.
Bana hissettirdikleri ve benim için yaptıkları tüm hediyelere bedel bana göre.
tabiki canım hiçde almıyo değildir yani özel günler dışında da alıyo tabimesela bana görmüş beğenmiş nazar boncuklu bileklik almış gelmişti bi dünya para bayıldığını sonradan öğrendim ki hani görüpte ay ne güzel bile demediğim birşey kendi görmüş beğenmiş almış. öğrenciyken ayılıp bayıldığım bi telefon vardı o da yememiş içmemiş (lisedeydik) kendi dükkanlarında çalışıp biriktirip almış bana o telefonu daha birçok şey var
valla utandım şimdi daha birçok şey almış yazdıkça fark ediyorum
![]()
![]()
nazar değdirmim şimdi
çiçeği ben yasakladığım için almaz çünkü ilk 2 yıl en az ayda 1 kere koca bi buketle gidiyodum eve yada bir gülle isyan ettim bende yasakladım
özel günleri de asla unutmaz
bazı olumsuz yönlerininde (benim için gerçekten önemli olan) değiştiğini söylüyo bakalım askerden gelince görücez artık
![]()
ah bi bitse hayırlısıyla
![]()
Önceki mesajımda kaçma taktiği derken senin söylediğin hatayı savuşturmaktan bahsettim. Cevabı yok, suçlamaya gidiyor işte. Bence bu kişi kayda değmez yada seninle vakit geçiriyorİnsan cimri olsa ucuzundan da hediye almaz mı canım!Ondan yavaş yavaş çek kendini, ilgini azalt neler oluyora dönsün kafası, bir müddet devam ettir bunu, değişmiyorsa bitir, soğut kendini ondan. daha kimler çıkar önüne, takılma uzun süre.
ah canım ya aynen benim eşim inan özel günler bize mutluluğumuzu pekiştiren günlerden çok kavgalarımızı artıran günler oluyor.bende o kadar romantik değilim ama en azından onu düşündüğümü belrten şeyler yaparım.bizimkisi hiç ne doğum günü,ne evlilik yıl dönümü,ne çocuk doğurdum bi çiçek bile yok işte böyle. yaram deşiliyor ama benim gibilerin olduğunu bilmek bi açıdan güzel. düzeleceğini beklemek çok ütopik olur sevgiliyken böyleyse evlenince hiç bekleme kabulleneceksen ilerisini düşünvalla canım ben diğer arkadaşlar gibi anlayışlı olamayacağım malesef... sevgisini başka şekilde gösteriyor falan bence hikaye... bi erkek seviyorsa eğer almalı bişeyler...maksat fiyatı değeri değil, düşünmesi...bence bu tamamen odunluktur... yani birde üstelik siz ona alıyormuşsunuz...bunun ki odunluğuda geçer bence...biz nişanlıyken eşimle oda hiç oralı değildi...belkide bilmiyordu belkide bilsede bilmezliğe geliyordu...veya benim için öenmli olan bişey onun için önemsizdi...bilemiyorum...ister istemez kıyas yapıyorsun çevrendeki arkadaşlarından falan... onlardaki hediyeleri çiçekleri gördükçe içini geçiriyorsun bu çok doğal..insan çevresindekilere özenir bu bir yaradılış gereğidir... ama ben nişanlıyken direk söyledim...bak dedim hediyeleşmek hem sünnettir..hemde aradaki sevgiyi samimiyeti ilerletir güçlendirir... o sıralar bi kaç kez aldı...ama ne kadar değerliydi sence...pek bi değeri yoktu aslında...çünkü ben söyledikten sonra bi değeri kalmaz ki....önemli olan dile getirmeden düşünmesi yapması...bir liracık bile olsa bişey alıp vermesi dünyalar kadar değerli olabiliyor bazen...ve emin ol şimdi böyle evlenince düzelir umutlarına kapılma sakın...tam tersine evlenince iyice ipin ucunu salıveriyorlar bu tipler.... ben evlendikten 5 gün sonra doğum günümdü...ve ben büyük süprizler hediyeler çiçekler beklerken tepetaklak oldum resmen...düşünün üstelik daha 5 günlük evlisiniz... insan daha yenice evli olduğu karısına bişeycik almazmı...çarşıdaydık ve ben ima ettim baktım hatırlamıyor... aaa dedi bugün senin doğum günündü değilmi.... öldüm sinirden öldüm... sonra dediki gel şu mağazaya girelim bişey beğen alayım sana dedi...rezilliğe bakarmısın...sinirlendim ve gerek yok dedim kapattım konuyu....3 senedir evliyim hala aynı... yani diyeceğim değişeceğini bekleme şimdi neyse evlenincede aynı olacak...sen sırf anlasın diye gözüne soksan bile hediyeleri, anlamayan odun anlamaz canım...allah yardımcın olsun... üstelik ne üzücü ki böyle odunların karşısına da hep böyle romantik sevecen hareketi heyecanı seven bir kız çıkar :) ömür boyu içi içini yer bitirir...
kızlar benim bir derdim var. sevgilim bana hiç hediye almıyor. hediye dediğim öyle kocaman şeyler değil, beni düşündüğünü gösteren en ufak bir şey almıyor ya da sürprizler yapmıyor. oysa ben yolda bana onu hatırlatan bir şey olduğunda, bakkalda onun sevdiği bir şey gördüğümde almazsam içim rahat etmiyor. bu duruma çok kırılıyorum ve sanki beni gerçekten sevse, o da benim gibi davranırdı diye düşünüyorum. ister istemez başkalarının erkek arkadaşlarıyla karşılaştırıyorum ve bazılarının benimki gibi olduğunu, bazılarınınsa bu konuda gerçekten hassas olduğunu düşünüyorum. sizce bu tür şeyler sevgiyle ilgili midir, bir erkek neden kız arkadaşına hediye almaktan ya da sürpriz yapmaktan gocunur?
şuanda gülüyorum ben yazsamda aynı şeyleri yazardım benim eşimde bana öle pek bişi almazdı nişanlıyken bile 1 gül aldığını görmedim şahsen bende senin gibi nereye gitsem mutlaka önce ona bişi alırım. sonra anladımki bu tamamen kişilikle alakalı pek üstelemedim. bir gün şehir dışından gelirken bana bi tablo almış gerçi o almamışta gittiği müşterisi vermiş. ben o tabloyu görünce bilerek sevincimin 2 katını gösterdim çığlıklar attım abarrtım yani bu kadarmı mutlu oldun dedi tabi dedim aşkım bana hediye almış nasıl sevinmem teşekkürler ettim bütün gün sarıldım söledim bunu bana bi arkadaşım önermişti. tabi gururlandı sonra aradan 2 gün geçti inanmazsın bana kahve fincanı almış bu iki kişilik olanlardan. yani hala öle çok sık almaz ama eskisi gibide değil
bilmiyorsa öğretimek lazım sanırım
benim eşim de bilmezdi sevgililik nisanlılık evlilik derken 7. senemiz biticek bu arada yakında.
onun ailesinde öyle seyler görmemis
dogumgunleri , özel günler , yılbasıları kutlayıp hediye alma adetleri yoktu.
oysa ki ben cok önemserim özellikle dogum günlerini.
sevgililer günü gibi ortak günleri degil ama.
babam kaptandı yurtdısından gelen hediyelere bayılırdım bir cikolata olsa bile.
ben ona aldıkca bi yerden sonra mahcup olmaya basladı o da ogrendi artık .
yurtdısı seyahatlerinden cikolatasız dönmez.
dogumgunum icin daha ayrıntılı düsünmeye basladı.
bazen önceden söylemek lazım sanırım
bu sene 30 olucam, benim icin önemli oldugunu ve bu gunu hatırlatıcak özel ve kalıcı bir sey istedigimi özellikle söyledim.
7 sene oldu hala cicek aldırtmaya alıstıramadım ayrı mesele![]()