Sevgilinizin iki hasta kardeşi olsa ne yaparsınız?

Demetti

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2012
30
0
86
Kocaeli
Sevgilinizin 2 hasta kardeşi olsa siz ne yaparsınız ? önünde sonunda onalra siz bakacaksınız.. Biri zihinsel biri bedensel engelli 18 19 yaslarındalar ....

zor bi durum kendinde o sabiri goruyormusun hastaya bakmak cok zor

yani ben eşimin sağlıklı oğluna zor bakıyorum yapma allah aşkına aşk meşk bitiyo soğanın sapı gibi kalıyosun sonra ortada,, insan yükü çok ağır valla.. kahır çekilmiyor bide bir ömür ... 3 ay değil 5 ay değil 10 yıl değil zamanı süreci belli olmayan bi tarih bu.. göze almanı gerktiren bi durm yoksa sırf seviyorum diye olmaz o iş yani..
yok ben zaten hayırsever biriym babamın hayrına bakarım zaten diyosan buyur canım..

Son düzenleme:
canım, kardeşleri falan değil de mesele bence asıl sorun neden rahatsızlar. akraba evliliği mi olmuş yoksa, genetik bişey mi var?

benım bi arkadaşım var öyle 2 kardeşi engelli sevgilisi ben evlenınce onlara bakamam diyip terk etti köü bi durum

2 konu acmissin,orayada yazdim:S niye sen bakmak zorundasin,anneleri babalari yokmu? Evlenince sizlemi yasiyacaklar.?

bir iş arkadaşımı (erkek), nişanlısı annesi yatalak olduğu için ben annene bakacak gücü kendimde göremiyorum diyerek terk etti.
annesine de bu çocuk bakıyor. başka kimseleri yok babası çok gençken vefat etmiş.

birkaç ay sonra bu arkadaşın bir sevgilisi oldu.
öyle bir durum oldu ki, bu yeni kız arkadaş daha ortada nişan yokken kayınvalide adayına bakmaya başladı
kadıncağız ben ölmeden yapın nikahınızı, kız eve gidip geliyor kalıyor laf söz çıkmasın dedi.
nikahı yaptılar balayına gitmediler, 1 hafta sonra kadın vefat etti.
öbürü korkup kaçtı, diğeri ortada nişan bile yokken gönüllü oldu.

bilmiyorum zor bir durum. herkesin yapabileceği bir şey değil..

akraba evlılıgı degıl sonradan olmuslar; annesi zaten bana vermiyor.. ben ölürsem kız kardeşı var bı tane saglam onunla bölüşücez cocukları cok sevıyorm ve sevılıyorm kararsz da kalmadım ama sizlerin fıkırlerını öğrenmek ıstedımkızlar

önceleri bundan manevi bir haz alacaksınız. sevdiğim adamın kardeşi diyeceksiniz, gocunmayacaksınız..

ama sonra bir yerlere gitmek istediğinizde size ayak bağı olduğunu düşüneceksiniz, engel boyutlarını bilmiyorum ama bazı saldırgan zamanları olacak bu olduğu zaman gocunacak "ben bakıyorum ona ve bunu haketmiyorum" diyeceksiniz. bir zaman sonra da bakımevine vermek fikri aklınıza gelecek ve bir an önce vermek için uğraşacaksınız.

sonra eşiniz "zamanında kabul etmiştin" diyecek size. "ama o zaman böyle olacağını bilmiyordum" diyeceksiniz .... ve uzayacakta uzayacak.

velhasıl kelam sonrasında başınızdan atmak için çabalamayacaksanız buyurun...

Ben kabullenemezdim cnm. Acımasızca belki ama yapamazdım. Bütün sosyal hayatın kısıtlanacak , kendi evladınle yeterince ilgilenemeyecksin planların programların ona göre olacak. Bu çok zor belki sevabıda çok ama ben yapamazdım.

Sevgilinizin 2 hasta kardeşi olsa siz ne yaparsınız ? önünde sonunda onalra siz bakacaksınız.. Biri zihinsel biri bedensel engelli 18 19 yaslarındalar ....

merhaba,
birebir aynısını yaşadım.eşim 3 kardeş kendisinden 2şer yaş küçük 2 erkek kardeşi var.

erkek arkadaşımla tanıştığımda 2-3 hafta sonra benden ayrılmak istediğini söylemişti.nedeni hasta kardeşleri olması, beni üzme endişesiydi.
olmadı kopamadık.ben de sırf bu yüzden ondan ayrılmak istemedim.
askerlik dönüşünde beni istediler.ailem karşı çıktı.sana baktıracaklar dedi.
abim itiraz edince ya ben hasta olduğum için yengem ile evlenemeseydin dedim, sustu.
evlendik.şükürler olsun herşey yolunda 4.yılımız bitmek üzere ve ikiz bebişlerimizi bekliyoruz.
hasta kardeşlerine şuan kayınvalidem bakıyor.ileride bizim bakmamız gerekebilir ama kardeş, can parçası, bu da bir sınav.arkamızı dönemeyizki onlara....

çok zor bir durum kolaay kolay kimse kabul edemez kalıcı rahatsızlıkları var her vucut ve her psikoloji kaldırmaz ne dersemde yalan olur bakarım desemde bakmam desem de...

hasta bakmak çok kolay iş değil, iyi düşün,kendinde o gücü sabrı buluyorsan neden olmasın..
allah yolunuzu açık eder inşallah..

insanın başına ilerde ne geliceği belli olmuyo sonuçta evlat sahibi olunca seninde Allah korusun öyle birşey yaşadığını düşünsene oğlunu bu yüzden kimse istemiyor evlenmek istemiyor bu da bir sınav bence canım eğer seviyorsan arkasında dur derim sevdiğinin çünkü kayınvalide adayın şuan bak dememiş bana birşey olursa demiş hayat bu kime ne olucağı belli olmuyor

çok zor gerçektende ben olsam bakamazdım güç sabır meselesi bunlar.Bakabilmek için evde oturup çalışmamak lazım tek başınada bırakılmaz insanız yaz gelince kafa dinlemek istiyorsun bunlar bile problem olabilir Ayrıca birde hastalıkları sonradan oluşmuş galiba kardeşlerin birde bunun boyutu düşündürücü genetik bir yatkınlık var galiba ilerde sizin çocuklarınızda görülme riskide olabilir bunlar bile düşünmek için yeterli sebepler bence

Mantık açısından bakmazdım..
kişiye göre değişir tabi..

Çok zor bi karar..
Onlara oflaya puflamaya bakmaktansa üzmektense hiç kabul etmemek gerek..
Çok şeyiniz kısıtlanıcak..
Evli arkadaşlarınız olucak gezicekler ordan oraya ama siz bazen yeri gelick eve kapanıcaksınız günlerce..
Çünkü bir tanede değil..

Ama tabi çok büyük bir iyilik çok güzel bir davranış çok çok büyk bir sevap..
Kimi insan kaldırabilir..kimisi kaldıramaz..
Kendine sormalısın bu soruyu..
Acaba sen tüm hayatını onlara odaklı geçirebilir misin?

bakarsınız bakmazsınız onu siz bilirsiniz
ama kullandığınız tabirlere dikkat edin biraz
insandan bahsediyorsunuz
kız kardeş sağlam, engelliler bozuk mu?
paylaşmak ne, elma mı bölüyosunuz falan..
yani bir metadan bahsetmeyin çocuklardan bahsederken..

Bu çok büyük bir sorumluluk.. normalden kat kat düşünmeniz lazım karar verirken.. Biri zihinsel biri fiziksel.. Zaten siz ancak zihinsel problemi olana bakabilirsiniz öteki size baktırır gibi gelmiyor bana. Çünkü bu tür vakalarda sorunu sadece fiziksel olanlar çok gururlu oluyor..

Yaşları da çok büyük.. Sizin başa çıkabileceğiniz birşey mi bu olay ? Çok iyi düşünün. Çok büyük sevap kazanırsınız fakat kendinizi de biraz düşünün derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…