Sevgilinizin mesleği sizin için ne kadar önemli?

Merhabalar Ben eczacılık okuyorum, görüştüğüm kişi de iktisat mezunu bankada uzman yardımcılığı yapıyor . Yani kafalarımız uyuşuyor kendini güzel ifade edebilmesini, net oluşunu çok seviyorum.
Ama annem çok karşı çıkıyor. O kadar okudun bir bankacı ile mi evleneceksin şeklinde hem elalem ne diyecek diyor. Bu aralar gerçekten çok bunaldım bana da bu düşüncelerini aşılamaya çalışmasından bıktım. Yani ben kendi bölümümü gözümde büyütmüyorken annemin bu kadar abartmasına anlam veremiyorum.
Sizce ne kadar önemli bu meslek mevzusu? Ne düşünüyorsunuz bu konuda?
Annenizin kafası çok yanlış. Alelade bir banka memuru değil kiuzman yardımcılığının önü açık. Eğer sadece mesleki olarak değerlendirirsek ona uygun olmayan sizsiniz çünkü dükkan açıp satış yapmaktan başka bir isey yapmayan ömrü boyunca aynı yerde kalacak olan bir nevi diplomalı bakkallar eczacılar. Uzman yardımcısı ise eğer kendini gelistirirse ilerde banka müdürü bile olabilir. O zaman evlenseniz de eşin müdür olsa seni bosasin mi ben eczacı ile ne yapayım benim kariyerim uygun değil dese ?

Annenizin deyimiyle 'elalem' olan biz annenizin tavrını tuhaf bulduk.

Forumda bu tarz denklik konularında genelde kadınlar iki kişinin birbirine uygun olmasını söylüyor. Denklik denilen şey de konuyu açan kadın yüksek lisans mezunu olur ama karşısındaki lise mezunudur. Uyarırlar sonradan sıkıntı çıkar diyerek.

Sizin durum da ikiniz de üniversite mezunusunuz. Hem de ikiniz de Türkiye'de üniversite mezunusunuz. Neredeyse tüm bölümlerin gelecek vaadetmediği bir ülkedeyiz. İlla bir kıyas yapacak olursak da adamın işi daha iyiymiş yani.

Ebeveynlerin zamanında kendi isteyip de yapamadıklarını çocuklarından beklemelerine sinir oluyorum. Muhtemelen sizin ultra zengin biriyle evlilik yoluna girmenizi istiyor. Her anne çocuğu için en iyisini ister ama evleneceğiniz kişi de karpuz gibi seçilmez.

Ayrıca herkes burada eczacılığı gömmüş ama arkadaşımdan sayisaldan max 20 30 k arası puanla alınan oldukça zor bir bölüm olduğunu biliyorum. Burada eczacılığa laf atanların çoğu 1 tane dersini bile geçemez gibi..🙄😉
Üzgünüm ama eczacılık alımları 30- 50 K ya kadar çıkıyor. Amaç eczacılığı gömmek değil eczacılığın bankada uzman yardımcılığından çokta yüksek olmadığını anlatmak. Nitekim yeni açılmış bir eczacının kazancı daha düşük bile olabilir. Artık eczacılar dermokozmetik vitamin gibi takviye ilaçlar ile para kazanıyor. Ha bu arada diplomalı bakkal denmiş ama kesinlikle katılmıyorum.

Sevgiliniz işsiz sandım. Bankacıymış ne güzel işi varmış işte. Benim beraber çalıştığım doktorun kız kardeşi eczacı eşi de bankacıydı. Çok da güxel gelirleri vardı. Anneniz siz eczacı olunca doktor falan bekledi heralde 😀

Merhabalar Ben eczacılık okuyorum, görüştüğüm kişi de iktisat mezunu bankada uzman yardımcılığı yapıyor . Yani kafalarımız uyuşuyor kendini güzel ifade edebilmesini, net oluşunu çok seviyorum.
Ama annem çok karşı çıkıyor. O kadar okudun bir bankacı ile mi evleneceksin şeklinde hem elalem ne diyecek diyor. Bu aralar gerçekten çok bunaldım bana da bu düşüncelerini aşılamaya çalışmasından bıktım. Yani ben kendi bölümümü gözümde büyütmüyorken annemin bu kadar abartmasına anlam veremiyorum.
Ben üniversite mezunuyum sevgilim lise mezunu ve evlenmeyi düşünüyorum.Gayet kendini geliştirmiş ve yabanci dili olan bir insan işi de var.Napiyim şimdi belki üniversitesi mezunu birini sevemiyicem

Sonuçta sen uzay da başka tur bir gezegen var mı diye araştıran aşıyı bulan bir bilim kadını değilsin, sevgilin de ilk okul mezunu işsiz yada fabrika da çalışan biri değil, o yüzden kasma bence. Evet eğitimsiz ve işsiz olsa idi sıkıntı idi. Erkekler ezik kalıyor o zaman. Annen net haksız

Sevgilinizi savunamadığınıza göre uzmanlık hakkında bir bilginiz yok heralde. Bir araştırın derim, gayet kariyer bir mesleği var sevgilinizin. Ortada denk olmayacak bir durum yok.

Bankada uzmanlık geliri gayet yüksek olan bir çalışma alanı. Siz nasıl okuduysanız aileniz nasıl destek olduysa o da iibf de okudu, sınavlarını verdi siz okurken yatmamış yani. Bankada uzman yardımcılığı kazanmak zordur A grubu derslerini alıp verip mülakatları geçmesi gerekir. Anneniz böyle diyorsa bence konuştuğunuz kişiye yazık, onca emek ver uzman ol kayınvaliden gelsin küçümsesin. Dahası konuştuğun kız gerçekten bunu küçümsenecek bir meslek olduğunu sansın.

Sevgilinizin çalıştığı alan gayet yüksek ve dolgun maaşı olan bir alan.
Annen sırf sen eczacısın diye kesin doktor falan düşündü o yüzden kafasındaki profile göre düşük kaldı.
Hani senden çok çok az kazanıyor olsaydı tamam derdim ama annen haksız kısacası :D

Annenizin hayatiniza bu kadar mudehale edebilmesi sizin acinizdan cok cok cok kotu. Bir sinir koymalisiniz. Yoksa omur boyu mutsuzlugunuz garanti.

annenizle ve sizinle ayni kafa yapisinda olan bir anne kiz arkadasim var. arkadasim cok mutsuz. Tanidigimiz en duzgun adamla evli. Ancak annesi sen doktorsun o muhendis diye yakistiramiyor ve hayatlarini zindan ediyor. Arkadasim sinir cizemedigi icin o kadar mutsuz bir hayatlari var ki cok uzuluyorum onlari gordukce.

Anneniz hata yapıyor. Biraz zamana bırakıp örneklerle anlatırsanız anlar belki

Okuduğuma göre annenin aday mesleklerinden biri doktorlukmuş. Bir anne çocuğuna neden doktor eş ister ki.
Dünyanın en çok fedakarlık isteyen, en karşılığını almadığı mesleklerden birisi. Üstelik ömür boyu eşini, ailesini de ihmal etme ihtimali var. Eczacılıkta da boş zaman çok olabilir. Asıl o zaman denk olmayacaksınız.
Bir de anne eczacılığı gerçekten çok büyütmüş. Eskisi gibi kazançları da yok ve ticaret zekası gerektiriyor. Bankadaki eş oldukça yardımcı olabilir.

Ayrıca herkes burada eczacılığı gömmüş ama arkadaşımdan sayisaldan max 20 30 k arası puanla alınan oldukça zor bir bölüm olduğunu biliyorum. Burada eczacılığa laf atanların çoğu 1 tane dersini bile geçemez gibi..🙄😉
Abartmayın isterseniz. 20k-30k sıralama ultra bir aralık değil. Ki zaten bizim zamanınızda 5-10k aralığıydı şimdi baktım da 40k seviyelerinde bile var. Öyle ders geçemeyecek bir bölüm değil.
Hadi onu geçtim insanlar başarısız bölüm de dememiş.

Eczacılık çok mu iyi bankacılıktan assdfgh

Annenizin kafası çok yanlış. Alelade bir banka memuru değil kiuzman yardımcılığının önü açık. Eğer sadece mesleki olarak değerlendirirsek ona uygun olmayan sizsiniz çünkü dükkan açıp satış yapmaktan başka bir isey yapmayan ömrü boyunca aynı yerde kalacak olan bir nevi diplomalı bakkallar eczacılar. Uzman yardımcısı ise eğer kendini gelistirirse ilerde banka müdürü bile olabilir. O zaman evlenseniz de eşin müdür olsa seni bosasin mi ben eczacı ile ne yapayım benim kariyerim uygun değil dese ?
aynen katılıyorum. ortaokulda öğretmenime eczacı olmak istiyorum dediğimde bakkal olmak için 5 sene okumana gerek yok demişti :D bence anneniz eczacılığı fazla abartıp uzman yardımcılığını fazla gömmüş, zaten onun gözünde uzman yardımcısı değil de bankacı

Yeni çıkan yasalarlar, gereksiz açılan kontenjanlar yüzünden eskisi gibi itibarı yok diyor burada herkes. Yalan mı? Okulu bitirdim, açayım bir eczane, gelsin paralar diye bir düzen mi kaldı. Standart lisans mezunları ne kadar çabalarsa eczacılar o kadar çabalamak zorunda.

Özel eğitim öğretmenliği mezunuyum, yeni mezunken kurumlar bizi arıyordu çalışmak istermisiniz diye. Mezun az iş çoktu. Sonra mantar gibi açmışlar her üniversiteye şimdiki mezunlar atanamazsa çok kötü koşullarda çalıştırılıyorlar.

bu açıdan baktığımızda erkek arkadaşınız sizden bir değil iki adım önde. İşini bulmuş, kariyer basamaklarını tırmanmaya başlamış. Anneniz kötü biri dese, tembel dese, saygısız dese, anneni dinle onlar görüyor derdik. Ama sadece mesleğini duyduğu için böyle yükselmesi hiç hoş değil.

Back
X