• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevgilinizin mesleği sizin için ne kadar önemli?

Siz holding sahibisinizde sevgiliniz inşaatta amele değil. İkinizde üniversite mezunusunuz. Denk görünüyorsunuz.
İnsan evlenince meslekten ziyade dürüstlük, sadakat, ailelerin uyumu, karşılıklı sevgi, saygı gibi kriterler aramalı ki sağlıklı bir evliliği olsun.

Ya anlatım dilimden nasıl anlaşılıyor. Ben demiyorum mesleğimi hiç gözümde büyütmüyorum bile.. Düşünsenize anneniz hergün bu şekilde baskı yapıyor ne hissedersiniz?
Şöyle anlaşılıyor, ben takmıyorum, önemsemiyorum tarzı konuşuyorsunuz ancak ortada sizin takmanızı önemsememenizi gerektirecek bir durum yok zaten. İkinizde dört yıllık fakülteden mezun olacaksınız, o tercihini iktisattan yana kullanmış siz eczacılıktan. Aksine erkek arkadaşınız sizden bir adım önde ve bölümünde çok revaçta ve kariyer olanağı olan bir alanda iş bulmuş ama sizin son çıkan yasalar ve mezun fazlalığıda göz önüne alındığında garantilemiş olduğunuz somut bir kariyer başarınız ve kazanç miktarınız yok, olup olmayacağıda belli değil ve bir çok eczacı tanıdığı olan biri olarak söylüyorum öyle ilaç şirketlerinde kariyer yapmak için bir diplama yetmiyor, çok daha fazla artılarınızın olması lazım. Yabancı diller, yüksek lisans ve iyi yerlerde staj veya iş tecrübesi gibi.
Kendiside anne olan biri olarak söylüyorum annem bana böyle baskı yapsa öncelikle anneme benim zekamı ve kararlarımı bu kadar sığ bir şekilde aşağladığı ve küçük gördüğü için kızar, kendi mesleğiminde gerçeklerini açık yüreklilikle anlatarak arada bir fark olmadığını belirtirim. Az önce yeni mezun bir avukatın konusunada yazdım, günümüz Türkiyesinde tıp hariç hiçbir bölümün bir artısı ve garantisi yok, iyi bir okul ve yüksek diploma notu var diye ( okulunuzu ve not ortalamanızı bilmiyorum ama en iyi ihtimali yazdım) kimsenin peşinden işverenler koşmuyor ve dolgun maaşla işe başlamıyor, bence ayaklarınız yere bassın zira annenizde sizde mezuniyetten sonra hayal kırıklığı yaşayacaksınız gibi duruyor.

1)Sizi el üstünde tutuyor mu?
2)Evlenince sizi hizmetçi gibi mi görecek yani yemeğimi pişirsin, çamaşırlarımı yıkasın vs.
3)Cimri mi? Fazla mı savurgan?
4)Geleceğe dair kurduğu hayalleri mantıklı mı çok mu uçuk?
5)Size dürüst olabiliyor mu?
6)Samimiyetine inanabiliyor musunuz?
7)Hayatında en çok nelere sinirlenir ve sinirlenince hangi davranışları sergiler? Cevabını dinleyin ama birde bunu test edin uyuşuyor mu diye
8)Ailesi ortamını ve arkadaş ortamınıda tanımalısınız elbette
9)Ailesinin sözünden çıkmayan birisi mi? Tabiki ben özgürüm diyecek ama siz davranışlarından anlamaya çalışın bununlada yetinmeyin test edin.
.
.
.
Bu ve benzeri birsürü soruyu cevaplamalısınız madem ilerisi için düşünme ihtimaliniz varsa. Çünkü bunlar hayatın gerçekleri. Yoksa anneniz beğenmiş beğenmemiş denkmiş değilmiş hikaye. Birde denksiniz onu diyeyimde. Bu denklik kazanılan para bakımından bozulur bozulmaz bilemiyorum ama siz bu kişiye her yönden güvenebilirseniz buda sorun olmaktan çıkar zaten

Merhabalar Ben eczacılık okuyorum, görüştüğüm kişi de iktisat mezunu bankada uzman yardımcılığı yapıyor. Yani kafalarımız uyuşuyor kendini güzel ifade edebilmesini, net oluşunu çok seviyorum.
Ama annem çok karşı çıkıyor. O kadar okudun bir bankacı ile mi evleneceksin şeklinde hem elalem ne diyecek diyor. Bu aralar gerçekten çok bunaldım bana da bu düşüncelerini aşılamaya çalışıyor. Yani ben kendi bölümümü gözümde büyütmüyorken annemin bu kadar abartması sinir ediyor.
Sizce ne kadar önemli bu meslek mevzusu? Ne düşünüyorsunuz bu konuda?
Annen seni ordinaryüs sanıyor çok tatlı 🤗

Merhabalar Ben eczacılık okuyorum, görüştüğüm kişi de iktisat mezunu bankada uzman yardımcılığı yapıyor. Yani kafalarımız uyuşuyor kendini güzel ifade edebilmesini, net oluşunu çok seviyorum.
Ama annem çok karşı çıkıyor. O kadar okudun bir bankacı ile mi evleneceksin şeklinde hem elalem ne diyecek diyor. Bu aralar gerçekten çok bunaldım bana da bu düşüncelerini aşılamaya çalışıyor. Yani ben kendi bölümümü gözümde büyütmüyorken annemin bu kadar abartması sinir ediyor.
Adama iyilik yapin hic anneniz gibi birine bulastirmayin.

Siz holding sahibisinizde sevgiliniz inşaatta amele değil. İkinizde üniversite mezunusunuz. Denk görünüyorsunuz.
İnsan evlenince meslekten ziyade dürüstlük, sadakat, ailelerin uyumu, karşılıklı sevgi, saygı gibi kriterler aramalı ki sağlıklı bir evliliği olsun.

+++++++++

Ne yani adam bankacı kötü yola düşmüş gibi saçma sapan düşünceler . Siz okuyorsunuz da bakalım iş bulabilecek misiniz ne güzel adamın işi var daha ne ister bu insanlar anlamıyorum. Birini seviyorsan arkasında durmayı bileceksin . Kim ne der deme ben ne derim ne istiyorum de.millete kalsa hiç bitmez istekleri . Erkekler diyor mu acaba evlendiğim kadın ev hanımı benim mesleğim bu bu kadın bana yakışır mı diye ne kadar saçma bir düzen ☹️
bende 4 sene okudum ama markette kasiyerlikten yukarı çıkamadım eşimde onu tanıdığımda otelciydi şimdi polis . Ne oldum demeyeceksin ne olacağım diyeceksin

Şöyleki ekmeğini taştan çıkartmak diye bı deyim var ola ki kapıcı çöpçü o bu ne olursa olsun sizi elaleme muhtaç etmeyecekse o bile yeterli (en azından benim için )

Annenizi yeni mezun olanlarin wp telegram grubuna sokun da sizin işsiz ya da düşük maaşla çalışma ihtimalinizin bankaci sevgilinizden fazla kazanma ihtimalinden çok daha yüksek olduğunu görsün. Maalesef cogu bolum bu hale geldi her yere universite actiklari icin. Sevgilinizim işi olmasi uzman yard. Ne demek bilmiyorum ama ondan olması bile çok iyi. Artık işsiz diş hekimleri bile var. Çok daa şeetmesin anneniz.

Anneciğinize üzüldüm çünkü eczacılığı kendi zamanındaki gibi sanıyor. Evet bundan 10 sene öncesine kadar kazançları çok iyiydi. Fakat artan sayı ve değişen yasalar düşen ilaç fiyatları yüzünden maalesef yeni mezun birinin bırakın para kazanmayı iş bulması çok zor. Her meslekte olduğu gibi eczacılıkta bitti. Sevgilinizin mesleği gayet denk size. Eğer diğer konularda anlaşıyorsanız mesleği hiç dert etmeyin. Siz fazla kazansanız bile eş kişisi insansa hiç sorun olmaz. Ben eşimden kat kat fazla kazanıyorum ama hiç sorun olmadı bizde. Ne ben onu ezdim ne de eşim kendini ezik hissetti. Çünkü biz aileyiz ve kazandığımız 10 kuruş bile ailemiz için. Kimin fazla kazandığının hiç bir önemi yok. Yeterki karşında ki vicdanlı merhametli insan olsun

Erkekler herhangı bir meslekten olabiliyorken kadınlar ev hanımı olarak kalabılıyor ama kadın bi tık daha iyi bir meslege sahip olunca toplumsal olarak garip karsılanıyor. Tamamen eril bi bakış acısı.Neden hep erkek daha güçlü olmak zorunda ki ilkel bi mantık. Kültürel yönden birbiriyle denk olmak, hayata bakış acıları aynı olmak oysa ki mesele.

annenize göre sizin denginiz doktor ise, doktorlar neden bir eczacıya evlensin ki, etrafında yüzlerce doktor varken. Siz de doktorların dengi değilsiniz o zaman..
Annenizin evlilik için kriteri meslek olabilir ama önemli olan sizin evleneceğiniz insanda aradığınız özellikler. Ömür boyu yaşayacağınız insanı kendiniz tanıyarak seçmeniz daha doğru olmaz mı?
Benim için meslekten ziyade nasıl bir insan olduğu önemli..
Hem bu devirde insanın çalışıyor olmadı bile en büyük avantaj. Gününüzde binlerce işsiz gezen üniversite okumuş insanlar var.

Merhabalar Ben eczacılık okuyorum, görüştüğüm kişi de iktisat mezunu bankada uzman yardımcılığı yapıyor . Yani kafalarımız uyuşuyor kendini güzel ifade edebilmesini, net oluşunu çok seviyorum.
Ama annem çok karşı çıkıyor. O kadar okudun bir bankacı ile mi evleneceksin şeklinde hem elalem ne diyecek diyor. Bu aralar gerçekten çok bunaldım bana da bu düşüncelerini aşılamaya çalışmasından bıktım. Yani ben kendi bölümümü gözümde büyütmüyorken annemin bu kadar abartmasına anlam veremiyorum.
Anneniz abartıyor. Önemli olan sizin mutlu olmanız ama sizin de kafanız karışıyorsa içinize tam sinmeyen bir şeyler olabilir. Her yönüyle düşünmelisiniz belki de…

Merhabalar Ben eczacılık okuyorum, görüştüğüm kişi de iktisat mezunu bankada uzman yardımcılığı yapıyor . Yani kafalarımız uyuşuyor kendini güzel ifade edebilmesini, net oluşunu çok seviyorum.
Ama annem çok karşı çıkıyor. O kadar okudun bir bankacı ile mi evleneceksin şeklinde hem elalem ne diyecek diyor. Bu aralar gerçekten çok bunaldım bana da bu düşüncelerini aşılamaya çalışmasından bıktım. Yani ben kendi bölümümü gözümde büyütmüyorken annemin bu kadar abartmasına anlam veremiyorum.
Eğitimde ve kariyerde denkliğin önemli olduğunu düşünüyorum ben de. Ama bankacılığı annenizin neden bu kadar yerdiğini anlamadım. İkiniz de lisans mezunusunuz gayet denk.

Valla özel bir bankada portföy yöneticisiyim.kamuda eczacı olan eltimden daha fazla maaşım var.ozel sağlık sigortası bes katkısı vs de var.emeklilik garantim yok.o da kimse de yok zaten.serbest çalışan eczacılardan daha çok saygı duyduğumuz esnaf müşterilerimiz var.evet evleneceğiniz insanın işi önemli kamuda uzman yardımcısıysa işi de bir tık garantidir. herseyden önemlisi iyi insansa...kötü bir eczaciyla hayat gecirmektense kacirmayin derim.

Hukuk' u bırakıp psikoloji sectigimde annem buna benzer bir baskıda bulunmuştu. Bir avukatla psikolog bir mi, seni doktorlar avukatlar psikolog olursan istemez gibisinden.

Haklı veya haksız çıkması umrumda degil açıkçası bildigimi yaptım, içime sinen buydu. Siz de icinize ne sinecekse onu yapin. O kadar.

Ayrıca herkes burada eczacılığı gömmüş ama arkadaşımdan sayisaldan max 20 30 k arası puanla alınan oldukça zor bir bölüm olduğunu biliyorum. Burada eczacılığa laf atanların çoğu 1 tane dersini bile geçemez gibi..🙄😉

Ablacım sen de holding CEOsu değilsin ki zengin koca fikrini annen kafana soktu diye yüksekten uçma bence

Bakış açınız zaten çok çok kötü, sen bir mal değilsin daha yüksek bir edere satılasın. Karşınızdaki insan da takas malı değil ki senin değerini karşılasın. Bu şekilde ne yapmak istiyorsunuz, adayları tek tek kağıda yazıp mal değeri en yüksek olanla mı evleniceksin? Bu adam şu yazdıklarınızı okusa, arkasından yaptığınız daha iyisinin bulur muyum hesaplarını görse zaten kaçar gider. Bence adama bir iyilik yapıp evlenme.

Back
X