Sevgilinizin ya da eşinizin sizin hayatınıza karışma hakkı var mıdır?

Piremsesim11

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2016
252
159
53
Sorum aynen başlıktaki gibi.
Eşiniz ya da sevgiliniz size erkek arkadaş ile görüşüp konuşma diyorsa ya da facebook unu kapat erkekler mesaj atıyor resimlerinin görülmesini istemiyorum diyorsa bu ne derece doğru? Ya da bu yüzden ayrılmak mantıklı mı?
İşim düşerse konuşabilirmişim ama onun dışında ne işim olurmuş elin erkeğiyle. :işsiz:
Kendisi kızlarla takılan bir tip hiç değil. İşi düşmediği sürece hiçbir kızla konuşmaz. ama benim de öyle olmam mı lazım illa. Hele üniden bir erkek arkadaşım vardı ona taktı kafatı numarasını sil vs. O bana sulanmışmış. Bir de kanka dediğim çocuk bu.
Zaten bir tek erkek arkadaşım o vardı. Gitti çocuğu İnstagramda engelledi. Bir de kova burcunun. Özgürlüğüme düşkünüm karışılmasını hiiç istemiyorum

Yani tabiki fikrini söylemeye hakkı var bence. Ama çok ileri gidip kısıtlamaya girmemeli bu. Hoşuma gitmiyor diyebilir, sen de onun fikrine saygı duyarak daha anlayışlı davranırsın ama zorlamaya şöyle yapcaksın böyle yapcaksın a girdi mi kötü. Öyle ilişki sağlıklı değil

Tabi ona karşı senin tavrın nasıl? Bu da önemli.

Bizim ilişkimizde mesela farklı cins arkadaşlarımız var ama kuralımız biraz şöyle, ortak arkadaş oluyor. Ayrı ayrı değil yani. Konuşmadık bunu ama böyle devam ediyoruz böylesi bana da ona da doğru geliyor. Ben ortak olan arkadaşlarımızla özelden mesajlaşırım da bazen buluşurum da buna kızmaz tanıdığı için. Ama tek benim arkadaşım onun tanımadığı bilmediği biri olsa rahatsız olurdu. Ben de aynı şekilde. Tabi ortamlarımızın aynı olması ile de alakalı bu durum, farklı ortamlarımız olsaydı nasıl olurdu bilmiyorum

Yani tabiki fikrini söylemeye hakkı var bence. Ama çok ileri gidip kısıtlamaya girmemeli bu. Hoşuma gitmiyor diyebilir, sen de onun fikrine saygı duyarak daha anlayışlı davranırsın ama zorlamaya şöyle yapcaksın böyle yapcaksın a girdi mi kötü. Öyle ilişki sağlıklı değil

Tabi ona karşı senin tavrın nasıl? Bu da önemli.

Bizim ilişkimizde mesela farklı cins arkadaşlarımız var ama kuralımız biraz şöyle, ortak arkadaş oluyor. Ayrı ayrı değil yani. Konuşmadık bunu ama böyle devam ediyoruz böylesi bana da ona da doğru geliyor. Ben ortak olan arkadaşlarımızla özelden mesajlaşırım da bazen buluşurum da buna kızmaz tanıdığı için. Ama tek benim arkadaşım onun tanımadığı bilmediği biri olsa rahatsız olurdu. Ben de aynı şekilde. Tabi ortamlarımızın aynı olması ile de alakalı bu durum, farklı ortamlarımız olsaydı nasıl olurdu bilmiyorum
Malesef ortak arkadaş değil. İkimizin de bölümleri farklı. Benim sınıf arkadaşımdı o erkek. Bir keresinde moralim çok bozuktu mesaj atmıştı gel kafa dağıtırız gibisinden ama grup olarak tabi. O zamanlar 6 kişilik gruptuk. Tek erkek oydu. Çok samimi olduğumu ve o kişiyle bir daha görüşüp konuşmanı istemiyorum dedi okul bitince

Nerden buluyorsunuz bu adamlari yahu?
Arkadasin erkegi kizi olmaz arkadas arkadastir
Siz arkadasinizdan sikayetciyseniz , size karsi davranislarindan hoslanmiyorsaniz kendi kararinizla gorusmeyi bitirirsiniz
Kimsenin kimseye karismaya hakki yoktur akliniz yok muymus sizin? Kendi kararlarinizi almaktan aciz misiniz ki baskasi sizin yerinize karar veriyor?

Ben de onu düşünüyorum ama ortada 5 yıl söz konusu. İlişkinin başlarında yapmıştı ayrılınca da bi erkek için mi beni terk ediyorsun gibi şeyler dedi. O çocuk benden daha mı değerli falan demeye başladı.
Bir erkek icin degil , ozgurlugumu kisitladigin icin , beni salak yerine koydugun icin , krndi kararlarimi kendi alabilecek kapasitede gormedigin icin ayriliyorum diyemediniz mi?

Yapamıyorsan ayrıl, kafana göre biri çıkacaktır karşına. Bence anormal bi durum yok, orası ayrı.

Daha fazla vakit kaybetme kişilikler uymuyorsa. Yarın bir gün patlarsın bir yerde özgürlüğüne düşkünsen. Ben de baskıya gelemem. Seni anlıyorum. O şekilde ilişkileri de asla yürütemiyorum. O yüzden yol yakınken dönmek en mantıklısı. Yarın evlenirsen daha zor gelecek çünkü.

ben bizim kadınlarımızın ve erkeklerimizin ilişki yaşamayı, aşkı, sevgili olmayı neresinden anladığını çok merak ediyorum. neden bir insan sırf ilişki yaşıyor diye karşı tarafın kendinden önceki hayatını, tanışmış olduğu insanlarla olan ilişkisini kısıtlamaya kalkar, ortada hiçbir sebep yokken yani hiçbir tehdit, ne bileyim asılma vs durumu yokken sırf karşı cins diye konuşmasını görüşmesini engelleme hakkını kendinde görür, müdahale etme hakkını kendinde bulur anlamıyorum. insan sevgilisine/eşine güvenmez mi ya? 2 yabancı erkek/kadınla konuştu diye seni aldatacaksa neden onunla birliktesin o zaman? misal yani. seni kendi arkadaşıyla aldatacağını düşünüyorsan ayrılacaksın o zaman. bilmiyorum bizim millet ilişki yaşamayı ne sanıyor, hayatının çok mu fazla merkezine alıyor, sevgilisinin anası ya da babası olmaya mı çalışıyor kendince de yok kıskanmak yok sahiplenmek adı altında böyle hareketlere giriyor?

bir adam bana şu arkadaşınla görüşmeyeceksin, bunu instagramdan sileceksin, bilmem nereden engelleyeceksin dese ortada doğru düzgün bir neden yokken, ben ona derim ki hadi başka kapıya, hoşçakal.

bazıları ilişki yaşamayı karşı tarafta hiç sosyal hayat bırakmamak zannediyor, ömrünü boşuna harcadığı için üzülüyorum öyle insanlara.

bir arkadaşımın sosyal hayatına, benimle olan arkadaşlık ilişkisine sevgilisi karışıyorsa ben o kişiyle arkadaşlık etmem, etmedim de çok oldu öyle. kız arkadaşlarımıza oldu genelde. hiç unutmam sevdiğim bir arkadaşım vardı, arada facebooktan yazışırdık. laf arasında bir gün facebook'una gelen mesajları sevgilisinin okuduğunu falan söyledi, o günden sonra kıza mesafe koydum. olmaz böyle şey...

Benim de yillar suren kankaliklarim oldu. Nisanlandim hepsiyle konusup iletisimimi kestim. Kankalik ergenlikte gider. Bekarlikta gider ama hayatina biri girince bence artik olmamalilar. Ben sahsen hayatimdaki insanin kiz kankasi filan olmasini kabul edemem. Ne munasebet. O yuzden hic sorun cikarmadan kendi arkadasliklarimi da kendim uslubunca bitirdim.

Cok sevdigim bir laf var. Bir erkek bir kadinin ya babasidir ya abisidir ya kocasidir. Baska bir seyi olamaz ki cok da dogru.

Bir kankama asla yan gozle bakmam diyordum sonra asik olmustum :D insanoglu bu.

He facebook filan kapatmam. Ama hayatimdaki insan fotograf koymami istemezse ona da tamam derim. Korunmak hosuma gidiyo benim. Kiskanilmasam noluyoruz derim. Ben olsam ayrilmazdim yani boyle birinden. Eger ki karsiliginda o da bana saygi duyup beni kiskandiracak birsey yapmiyosa...

Ne abarttınız şu "özgürlük" işini ya :işsiz:
Ben eşimin başka kızlarla asla sohbet etmesini istemem mesela oda istemez. Ne gerek var özgüvensizmi oluyoruz biz şimdi?

Iliski sorumluluk ister sadakat ister ve belli biyere kadar birbirinin hayatına müdahale eder çiftler. Özgüven özgürlük diye diye yiyip bitirmeyin kendinizi biraz "özverili" olun.

olur da evlenirseniz sizi yanlızlaştırmaya çalışabilir. kararlarınıza saygısı yok. size guveni yok belki de. belkide gecmiste darbe yedi. belkide aile yapisi boyle... herkes birbirini oldgu gibi kabul etmeli..

Ben sevgidlimşn ya da eşimin karşı cinste yakın arkadaşı olmasına karşıyım. Bu yüzden o da beni bu konuda kısıtlyabilir sorun değil. Ama evde otur çalışma deme gibi bir lüksü olamaz. Böyle bir kısıtlamayı kabul etmem.
Hayatıma aldıpım insan bana karışabilir ki bende ona karışırım zaten.

ne güzel demiş orhan baba: "beni böyle sev, seveceksen"
aşktaki mottom bu,
beğenmeyen ötede dursun, ne kendini huzursuz etsin ne beni,
dünyada 7 milyar insan var, neden istediğin gibi olmayan birine yapışıp onu değiştirmeye çalışırsın ki?

Back
X