sevgilisini eşini beğenmeyen varmı aranızda ? (dış görünüş olarak )

ben gelene kadar 11 sayfa olmuş hepsini tek tek okumadım ama başlığa bakarak ve konunu okuyarak sana şunu sormak istiyorum

madem tipini beğenmiyorsun madem beğenmediğin halde ayrılamıyorsun

mantık birlikteliği mi yapıyorsun ?

yani çok mu zengin ?

prestiji mi var ?

nedir seni ona bağlayan ?

ben bişey anlamadım

Ayrılamayacak düzeyde cinsel anlamda birliktelikleri olmuş o yüzden..

beğenmiyosan niye evlendin o zaman beğendiğin biriyle evlenseydin üstelik özensiz giyiniyosa sen ne giymesini istiyosan ver ona onları giysin özensiz olmaz böylelikle

Bu başlığı buraya açma sebebin sana hakaret edilmesi hoşuna falan gittiği için miydi merak ettim? Bende sana çok kızdım ama yazdıkların için değil!!
Az buçuk tahmin etmen lazımdı gelecek yorumları. Seni araya alıp dövmek isteyenler bile olmuş farkettin mi!
Burası Türkiye burda %70'in tip takıntısı vardır. On geyiğin 6'sı tiple alakalıdır ama böyle bir başlık açıldığında ütopyaları yaşatırlar. Hepsi nette mükemmeller çünkü. Zaafları yok üst insanlar. Ego tatmini için interneti kullanıp hakaret eden kimseler yok aralarında, gerçekten içten yazıyorlar mesajlarını.
Hiçbirinin anası bana yakışıklı damat getir dememiş, hiçbirinin kocası güzel diye bi kadına bakmamış, hiçbiri kız arkadaşına şu çocuk çok yakışıklı aşık oldum, dememiş.:))

Tip takıntısı değil de küçüklüğümüzde kafamızda belirlediğimiz bir erkek modeli vardır, ancak hiç de öyle hayalindeki özellikleri taşıyan erkeği bulamazsın. Pazardan meyve seçmiyoruz ki "ayy saçı sarı olsun" , "ayy gözü yeşil olsun" "uzun boylu olsun" diye diretelim.. Zaten burada anlatmak istediğimiz de kimsenin mükemmel olmayışı.. Ego tatminine ihtiyacı olan tek kişi konu sahibi bana göre. Evet ayrıl o tipsizle hayatın geçer mi dememizi bekliyordu olmadı.. Senin dediğin cümleleri 15li 16lı yaşlarında söylerdik. Şu çocuk ne kadar yakışıklıymış gibi. Ama asla bu çirkin olan insanları aşağılama noktasına gitmez, gitmemeli..

Eğer dış görünüşünü, giyimini, konuşmasını vs sevmiyorsa bu insanla işi ne? Biz sadece bunu sorguluyoruz..

Tipini beğenmediğin bu kadar laf saydığın adamla cinsel yakınlığı nasıl kurdun o zaman tipi itici gelmedi mi.
Kusura bakma ama anlamıyorum ben bu durumu,Aşk yok tipini beğenmiyorsun sonra cinsellik girdi diye ayrılamam diyorsun.
Peki bizden nasıl bir öneri bekliyorsun.
Kalkıp biri bende aşık değilim tipsiz bir adamla beraberim cinsel bir şeyler yaşadık ayrılamam sende böyle devam et dese teselli mi edecek ?
Yapmayın gözünüzü seveyim ya.
Mantıksız saçma sapan şeyler .
Sevmiyorsan tipini beğenmeyip hele bide bu yüzden ağlıyorsan ne diye adamla hala yakılaşıyorsun.
Tövbeee yaaa :ssz:

Ay çok güldüm.

Ya ben anlamadım, bir insan tipini beğenmediği adamla ayrılamaycak düzeyde cinselliği nasıl yaşar? İçin kalkmadı mı?
Bİr arkadaş da burda herkes ahkam keser, herkes güzellik ister vs demiş. Evet doğru, herkes güzeli sever ama hangimiz dünyanın en yakışıklı adamıyla birlikteyiz. Akıllı mantıklı bir insan sevdiğine bakınca da aynaya bakınca da çocuğuna bakınca da aslında ortalamaya göre ne kadar güzel olduğunu bilir. Ama kimse de kalkıp kocasına, çocuğuna, annesine, arkadşaına ÇİRKİN; GICIK demez. Çünkü rahatsız olmaz. Benim eşim mesela dünyanın en güzel adamı mı? Hayır. Belki fotoğrafını koysam kızların %50'si beğenir. Ama bana güzel gelir. Ben ona dokunmayı severim, onu öpmeye doyamam, ter koksa mis gelir. Genel geçer estetik kurallarına uymak başka birine güzel gelmek başka. Sesini çok sevdiğimiz bir şarkıcı bile bize daha güzel görünmez mi? Nilüfer mesela. Çok güzel bir kadın değildir ama çok severim müziğini ve bana hep çekici bir kadın gibi gelmiştir. Mantığımla bilirim çirkince olduğunu ama kalbime güzel gelir. O nedenle arkadaşın durumunu tuhaf karşılayanların haksızlık filan ettiğini düşünmüyorum. Esas ütopyayı yaşayanlar herkesin çok yakışıklı ve güzelleri tercih ettiğini sananlar. O zaman bu akdar çirkin adam ve kadın nasıl evli barklı çoluk çocuk sahibi? Demek ki birilerine güzel geldiler.
Ha bunun da ötesinde algılama problemi var. Bu konuıyu gece sabahlara kadar ağlayacak kadar hayatının merkezine koymak ve sonra da bir tarafı yemediği için sonlandıramamak... Bu nasıl bir basiretsizlik?
Ve herşeyi geçtim, üslup. Birinin, sevgilinzi, arkadaşınızı güzel bulmayabilirsiniz de. Ama bunu bir adabıyla söyleme şekli vardır. ÇİRKİN, TİPİ GICIK vs diye dan dan vurulmaz ki. Pek yakışıklı değil denebilir, benim çok tipim değil denebilir. Bu kadar rencide edici şekilde söylenmez ki bu?

Yazık bu adamlara böylesi ben merkezci, dış görünüş delisi sevgilileri/eşleri olduğu için... İçim kalktı... Asıl partnerleriniz sizin ruhunuzu beğenmeyip şutlasın bence :104:

Ten uyumu diyedee bişey var,beğenmeden nasıl sevebildiniz,nasıl bişeyler yaşayabildiniz,şaşırdım doğrusu..

Ayrıca sizin için ne kadar yıpratıcıysa karşı taraf içinde o kadar kırıcı bir durum...

Bence söyleyiş tarzı önemli,karşınızdaki kişiyi seviyorsanız,kıramadan ona sizin zevkinize hitap eden hediyeler alarak başlayabilirisiniz değişime :26:

Ayrılamayacak düzeyde cinsel anlamda birliktelikleri olmuş o yüzden..

farkındayım çok soru soruyorum ama bunu sormadan edemeyeceğim

arkadaş beğenmediği halde ayrılamayac düzeyde cinsel birlikteliği oğlanın kafasına kese kağıdı geçirerek mi yaşamış çok merak ediyorum:44:

Isin sirri Leylayi Mecnunun gözünden görmek.
Tipini begenmiyorumda ne demek yahu.
Benim sevdicegim benim gozumde bi kivanc tatlitug

kızlar yaaa boşuna ellerinizi, gözlerinizi yormayın okuyup cevap vermek için konu sahibi bizi kaale alıp cevap vermiyo... :19: :20:

seni çok merak ettim dünya güzeli misin acaba? insanları dış görünüşü ile yargılamamak gerekir madem sevmiyorsun bırakacaksın bırakamam diye bir şey yok. o haltı yerken yakışıklımıydı tatmıydı da şimdi sana çirkin kötü geliyor anlamadım doğrusu. kusura bakma sert konuşmuş olabilirim ama bu böyle!!!

yazdigini cok begendim :D hosuma gitti ....düsünsene bide karsi taraf da onun hakkinda öyle düsünüyormus :D trajedi

ben beğeniyorum eşimi başkası olsa beğenmeyebilirdi yani dünya yakışıklısı değil ama benim tek beğeneceğim kişi eşim. ben de dünya güzeli değilim ama eşim bir tek beni beğeniyor. bu aşkla alakalı bir durum. aslında aşık olmadıktan sonra dünya yakışıklısı da olsa boş gelecek bunu aşkı yaşayınca anlarsınız. fakat eşinizin bakımlı olması şart. dinen hem erkek hem kadın birbiri için süslenmeli güzel koku sürünmeli bakımlı temiz olmalı güzel giyinmelidir. eşiniz hatalı bu konuda gerçekten haklısınız

Ayy çok komik gerçekten !:20:
Çok güzel bir söz vardı "insan güzeli sevmez sevdiğini güzel bulur"
Çok doğru bir söz. Sevdiğimin kaşı gözü elleri her bir zerresi öyle kıymetli ve güzelki benim için anlatamam..
Gerçi sevmediğiniz de ortada ya neyse.​

Öncelikle şöyle bir genellemeyle başlamak istiyorum bu forumda, çok zeki, aklı başında, yaratıcı, gelişmiş bi espri anlayışına sahip, kadın çok. Hayranlıkla okuyorum mesajlarını. Umarım sayıları giderek çoğalır bende zevkle okurum.
Hakaret eden insanlara gelince gerçek hayattada buradada basit ve sorunlu buluyorum onları ben.

Konu sahibi arkadaş sırf hayatında birisi olsun, kendisini özel hissettirsin v.s gibi nedenlerle erkek arkadaş edinmiş. Sonucunda ise doğal olarak mutsuz. Çünkü erkek arkadaşına karşı aşk, hoşlanma gibi duygular hissetmiyor. İnsan sevdiği birine "tipi gıcık" gibi hitaplarda bulunmaz.

Güzellik Felsefesi diye bir şey yoktur onun adı Estetik Felsefesidir. Şuan konumuzla ilgisi yok. Konumuzla ilgisi olan olgu "mantık" bence :)

Konu sahibi arkadaş bu nedenlerle erkek arkadaş edinmiş olabilir, normalde o mesajı okusam şaşırmazdım açıkcası. (güler geçerdim) Beni şaşırtan, gerçekte güzellik kavramı bunca önemsenirken, konuya aşırı tepkiler gösterilmesi hakaret edilmesiydi. Onu belirttim. Konu sahibinin zaafı bi nevi ahlaksızlık olarak değerlendirilmiş ama aynı zaafa sahip çok fazla kişi olduğunu düşünüyorum ve istatistiksel olarak buraya neden yansımadığını merak ediyorum. Konuyu anlamamış veya kavrayamamış değilim.Anlatabildim mi bilemiyorum...
Estetik felsefesi konusuna gelince, aklımda öyle kalmış adı. Ancak estetik(sanat) felsefesinin ana konusu güzellik zaten. Aşağıya iki farklı alıntı kopyaladım anlatmak istediğimi açıklıyor sanırım.
Bu nedenle, bir ara estetik kelimesi yerine güzellik bilimi veya felsefesi kavramları da önerilmiştir (J.G. Herder ve G.W.F. Hegel tarafından).
Ancak daha sonra estetiğin temel değerinin sadece güzellik olarak sınırlanmasına karşı çıkanlar olmuştur (I. Kant, Fr. Shiller, K. Rosenkranz, L. Wittgenstein gibi). Onlara göre yüce, trajik, komik, zarif, ilginç, çocuksu (naif) soylu, çekici ve hatta çirkinlik bile estetiğin inceleyeceği değerler içine girebilir.
Aslında felsefi estetik bütün bunları birleştirir; psikolojik estetik (süje), fenomenolojik estetik (obje), sanat felsefesi ve estetik değerler man-tığı (estetik yargı) bir bütün olarak işlenir.
Felsefedeki estetik yaklaşımda ruhbilimsel güzellik tanımı tarihte felsefenin incelediği bir konu ve felsefenin temel dallarından biri oldu. Değişik çağlarda filozoflar güzelliğe farklı tanımlar getirdiler. Eski Yunan filozoflarından Plotinus güzelliğin ilahi aklın eşya alemindeki ışıltısı olarak tanımladı. 19. yüzyılda Alman filozof Hegel'e göre güzellik, tabiatın kendisinin bütünündeki Mutlak Ruhun görüntüsüydü. Kant güzelliğin subjektifliğini vurguladı, ancak onun sadece duyumsama ile ilgili değil kişinin güzel ve çirkin ile ilgili yargılarının sonucu olduğunu ortaya koydu. Güzel olanın bakılana değil bakana göre belirlendiğini, öznel olduğunu yaklaşıma karşılık; bir başka yaklaşım, güzelliğin tanımını, bakana değil bakılana özgü olan ve simetri, oran gibi tartışılmaz matematik formüllere bağlanmış bir kurallar dizgesi olduğunu savunan, fenomenik güzellik tanımıyla açıklar. Toplumların beğenileri kültürlere ve zamana göre değişim gösterdiğinden mutlak ve ideal güzellikten bahsedilebilmenin mümkün olmadığı öznel güzellik tanımını destekleyen örneklerdir.

olsun biz ne yaptıysak başında yaptık sonradan olsun da olsun gibisinden sevgili yapıp sonra dert yanıp sabahlara kadar aglamadık....
insanları başından oldugu gibi kabul edip sevdik daha sonradan adamın tipe eleştırı yapmadık...ben onları 16'tımda bile yapmadım..
neyse sizinde dediginiz gibi egosu tavan yapmış harika insanlarız biz zorunamı gitti....
zoruma gitmedi :))

Tip takıntısı değil de küçüklüğümüzde kafamızda belirlediğimiz bir erkek modeli vardır, ancak hiç de öyle hayalindeki özellikleri taşıyan erkeği bulamazsın. Pazardan meyve seçmiyoruz ki "ayy saçı sarı olsun" , "ayy gözü yeşil olsun" "uzun boylu olsun" diye diretelim.. Zaten burada anlatmak istediğimiz de kimsenin mükemmel olmayışı.. Ego tatminine ihtiyacı olan tek kişi konu sahibi bana göre. Evet ayrıl o tipsizle hayatın geçer mi dememizi bekliyordu olmadı.. Senin dediğin cümleleri 15li 16lı yaşlarında söylerdik. Şu çocuk ne kadar yakışıklıymış gibi. Ama asla bu çirkin olan insanları aşağılama noktasına gitmez, gitmemeli..

Eğer dış görünüşünü, giyimini, konuşmasını vs sevmiyorsa bu insanla işi ne? Biz sadece bunu sorguluyoruz..

Evet bende sana katılıyorum özde ama konunun sorgulanma şekliydi benim eleştirdiğim aslında. konu sahibinin onbeş yaşında olup olmadığını da bilemiyorum ki :)) olması gereken tipe hakaretin, yada güzellikle ilgili benzer komplekslerin o yaşlarda kalması bencede. Ama çoğu insan her yaşta derin bir tip(güzellik) takıntısı içinde. İnsanlar fiziklerine göre değerlendiriliyor.Bunu da inkar edemeyiz. Herkesin kişiliği gerekli olgunluğa erişemeyebiliyor.
Ben orda baya bi tepkisel yazmışım aslında. Özetle anlatmak istediğim, uslup çok önemli haklıyken haksız gösterebiliyor hepimizi. Amaç üzüm yemek mi yoksa bağcıyı dövmek mi diye sormam gerekiyordu aslında :)

Son düzenleme:
Kesinlikle ayrılmalısın. Bi süre sonra asla tahammül edemezsin ve senin için kötü olur. Sevgilim başkalarına göre yakışıklı değil ama ben onu sevdiğim için beğeniyorum ve mutluyum. Tam bi sevgi yok sende sanırım.

Back
X