ne gibi alışkanlık olmasından korkuyorsunuz? sizden sürekli para istemesinden mi korkuyorsunuz? belli ki bu konuda bir güvensizlik yaşıyorsunuz. kendimden örnek vermek gerekirse erkek arkadaşımla bugün şehir dışına çıkacağız ve kendisinin parası yoktu. o yüzden onun otobüs biletini ben aldım. parayı geri verip vermemesi umrumda değildi. daha önce de böyle biletini aldığım, yemeğini ödediğim oldu. ama dün kendisi bana parasını verdi mesela... içinde bu tarz güvensizlikler yaşıyorsan hele ki para konusunda o çok sıkıntılı bir durum bence. bence sevgiliye para verilir, aynı ekmekte bölüşülür, bu tarz tabularım yoktur benim. ama karşındaki kişi bunu suistimal edecek biriyse zaten o kişiyle beraber olmamalısın.
Hayır tabiki. Vermeyin. Klasik olacak belki ama erkek dediğin kendi parasını kendisi kazanır, çok zorda kalmadıkça da kadından para istemez.Kızlar öncelikle merhaba :) Erkek arkadaşımla 2,5 yıla yakın bir ilişkimiz var. Daha önce de ona ufak tefek rakamlarla para vermiştim ancak bi tanesini borç olarak veriyorum dediğim halde o paraların konusu dahi açılmadı, açıkcası açılmasını ben istemedim. Bu paraları tabi ki o istemedi ben zorla verdim helali hoş olsun bunda bir sorun yok ancak alışkanlık haline gelmesinden çekiniyorum. Geçen hafta yine bu para mevzusu açıldı ve ben üniversite de okuyorum o da kursa yazıldı başka bir ilde kursa gidiyor. Yanıma gelebilmesi için para gerekiyor ancak onda yok, benden de istemiyor teklif ettiğimde reddediyor, parası olduğunda evet herşeyi bol bol yiyip içiyoruz ancak bu durumda zorlanıyoruz. Beni sevdiğinden eminim ve ciddi düşünüyoruz,güveniyorum da ama alışkanlık olur mu ? Sizce ne yapmalıyım ? Para vermeli miyim vermemeli miyim ?
hesap ödemekten, hediye almaktan ben de gocunmam ama kurs parası, yol parası başka. belki 1-2 kere olabilir. üzgünüm ama düşündüğün gibi alışkanlık haline gelebiliyoKızlar öncelikle merhaba :) Erkek arkadaşımla 2,5 yıla yakın bir ilişkimiz var. Daha önce de ona ufak tefek rakamlarla para vermiştim ancak bi tanesini borç olarak veriyorum dediğim halde o paraların konusu dahi açılmadı, açıkcası açılmasını ben istemedim. Bu paraları tabi ki o istemedi ben zorla verdim helali hoş olsun bunda bir sorun yok ancak alışkanlık haline gelmesinden çekiniyorum. Geçen hafta yine bu para mevzusu açıldı ve ben üniversite de okuyorum o da kursa yazıldı başka bir ilde kursa gidiyor. Yanıma gelebilmesi için para gerekiyor ancak onda yok, benden de istemiyor teklif ettiğimde reddediyor, parası olduğunda evet herşeyi bol bol yiyip içiyoruz ancak bu durumda zorlanıyoruz. Beni sevdiğinden eminim ve ciddi düşünüyoruz,güveniyorum da ama alışkanlık olur mu ? Sizce ne yapmalıyım ? Para vermeli miyim vermemeli miyim ?
Hayır tabiki. Vermeyin. Klasik olacak belki ama erkek dediğin kendi parasını kendisi kazanır, çok zorda kalmadıkça da kadından para istemez.
Olsun. Sok o parayı cebine demeli =)Parayı o istemedi ancak haklısın, sert ama güzel yaklaşım,cevabın için çok teşekkür ederim :)
Kızlar öncelikle merhaba :) Erkek arkadaşımla 2,5 yıla yakın bir ilişkimiz var. Daha önce de ona ufak tefek rakamlarla para vermiştim ancak bi tanesini borç olarak veriyorum dediğim halde o paraların konusu dahi açılmadı, açıkcası açılmasını ben istemedim. Bu paraları tabi ki o istemedi ben zorla verdim helali hoş olsun bunda bir sorun yok ancak alışkanlık haline gelmesinden çekiniyorum. Geçen hafta yine bu para mevzusu açıldı ve ben üniversite de okuyorum o da kursa yazıldı başka bir ilde kursa gidiyor. Yanıma gelebilmesi için para gerekiyor ancak onda yok, benden de istemiyor teklif ettiğimde reddediyor, parası olduğunda evet herşeyi bol bol yiyip içiyoruz ancak bu durumda zorlanıyoruz. Beni sevdiğinden eminim ve ciddi düşünüyoruz,güveniyorum da ama alışkanlık olur mu ? Sizce ne yapmalıyım ? Para vermeli miyim vermemeli miyim ?
hesap ödemekten, hediye almaktan ben de gocunmam ama kurs parası, yol parası başka. belki 1-2 kere olabilir. üzgünüm ama düşündüğün gibi alışkanlık haline gelebiliyo
Olsun. Sok o parayı cebine demeli =)
Hani demiyorum ki paylaşım olmasın, ama daha evli değilsiniz, harcamalarınız ortak değil, bu yüzden hoş bulmadım açıkçası davranışını.
kullanma boyutuna gideceğini sanmıyorum yani anlattıklarına göre öyle birisi değil. ama bi süre sonra mecburiyet gibi olabilir. yani yapmadığın zaman sanki yapman gerekiyomuş da yapmamışsın gibi hissettirebilir.Yanlış düşünmüyorum öyle değil mi alışkanlık konusunda, bir haftadır önce onu sonra kendimi suçluyorum yanlış düşünüyorum diye.Hediye,hesap ödemek bunlar benim için de önemli değil ancak alışkanlık olması,kullanılmak en büyük endişem,cevabın için çok teşekkür ederim
Allah herşeyi gönlünüzce versin =)Son derece haklısın ne diyebilirim ki , bu söylediklerini kesinlikle gözönünde bulunduracağım :)
verilebilir bence kişisine göre.
sizin sevgiliniz sizden istemiyormuş zaten.
hem de kendi keyfi için değil, sizin yanınıza gelmek için kullanacak.
bence otobüs biletini falan karşılayabilirsiniz.
ben de eşime evlenmeden önce destek oldum.
önemli olan karşı tarafın niyeti.
bi borcu olur verirsin, acil ihtiyacı olur verirsin bence..
ben dururken gidip bir arkadaşından istese ben kızarım zaten.
Verilir tabi niye verilmesin. Cocuk istese neyse, zaten istemiyomus. Ama parasi da yok naapsin yani ogrenci. Ya kendin kalk git ya da para yolla. Borc da olmaz bu.
Verilir tabi niye verilmesin. Cocuk istese neyse, zaten istemiyomus. Ama parasi da yok naapsin yani ogrenci. Ya kendin kalk git ya da para yolla. Borc da olmaz bu.
kullanma boyutuna gideceğini sanmıyorum yani anlattıklarına göre öyle birisi değil. ama bi süre sonra mecburiyet gibi olabilir. yani yapmadığın zaman sanki yapman gerekiyomuş da yapmamışsın gibi hissettirebilir.
Allah herşeyi gönlünüzce versin =)
Evlendiğinizde bu durum hiç söz konusu oldu mu ? Allah mutluluğunuzu bozmasın :) Bu kadar olumsuz cevap içinde olumlu bir yanıtın çıkması çok güzel :)
sağol :)
eşim askerde, ben çalışıyorum hala para yolluyorum kendisine
biz evlendikten sonra eşim maaşını bana verir, ödemeleri ben yaparım ona da para veririm bi miktar. zaten her harcamamızı beraber yaptığımızdan sorun olmadı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?