Sevgiliyi sevmek ama asik olmamak

tomvejerry

Love is.. <3
Kayıtlı Üye
7 Ocak 2011
6.828
4.295
373
Sevgilisini seven, cok seven ama asik olmayanlar var mi aramizda? Onu gorunce hic bir heycan hissetmeyen ama onunla mutlu olan? Bu tarz iliskiler yurur mu? Sonradan asik olmak mumkun mu? Ve sizde hic heycan yokken erkek arkadasiniz sizi gormekten, sizinle olmaktan heycan duyabilir mi?

2 Eylul 2012 (Edit)
Arkadaslar bu kisiyle bir ay once ayrildik. Hemde ayrilmayi isteyen oydu. Sorularima butun yanitlari simdi buldum. Siz siz olun gercekten asik olmadiginiz kisiyle o istiyor diye sevgili olmayin. Zamanla insan daha cok hoslanabiliyor ama karsindaki adam sizden ask anlaminda pek bir baglilik gormedigi icin sizden uzaklasiyor ve bir yerde yiliyor. Yani bu tarz bi iliski benim acimdan yurumedi. Beni biraktiktan sonra icimi onu elde etme hirsi kapladi "o nasil beni birakir!?" diye ve ben bunu ask zannettim. Ama mantikli dusundugumde iliskinin hic bir evresinde ona asik degildim ve ondan cok kolay vazgecebilecek bir insandim. Hic bir gelecek planimda o yoktu. O bunlari gordu ve iliskiden sogudu. Ben iliskiyi asksiz bi sekilde kabul ettigimden hic bir zaman iyicene cekilmez olmadan ayrilmayi falan dusunmuyordum. Simdi ozledigim birine dokunmak, aranip sorulmak, ve sevilmek. Ve suan itibariyle onun yerine koyabilecegim bir baska insan olmadigindan bu tarz isteklerimin odak insani o oluyor. Onu hatirliyorum ve onu ozledigimi zannediyorum. Aslinda ben sevilmeyi ozluyorum.

Neyse ben bundan sonra basindan beni heycanlandirmayan ve bir suru soru isaretim oldugu birini hayatima sokmayacagim. Ayrilik her turlu aci veren bi olay cunku. Basindan bu isin sonunu goremiyorsam o zaman o ise hic baslamayacagim. Butun benim durumumda olan hanimlara nacizane fikrimdir. Konumu okudugunuz icin tesekkur ederim (=

Son düzenleme:
karisik biraz
iki senedir taniyorum. ilk tanistigimizda aylarca flort ettik o zamanlar ondan cok cok hoslaniyordum ve heycanlandiriyordu beni. sonra baska seyler oldu hayat yollarimizi ayirdi ikimizinde hayatina baskalari girdi. Ama simdi 1,5 aydir yine beraberiz. ama bu defa heycan falan yok bende. ama seviyorum cok. merhamet duygusuylada seviyor gibi hissediyorum. ama en yakin arkadaslari, kardesleri, ve hatta anneanne ve dedesine kadar butun ailesiyle tanistirildim ama hic heycan falan olmuyor bende. asik olmadigimi dusunuyorum ama seviyorum. sonradan asik olunur mu?

ben sevgilisine zamanla aşık olmuş biriyim..ama sizin durumunuz biraz farklı....
önceden birliktelik sonra başka kişilerle yola devam ve tekrar birleşmek....

yazarken bile karmaşık geliyor..seninkisi alışkanlık ve ona duyduğun rahatlıklık
olabilir mi acaba??

canım ayrı kaldığınız dönemlerin etkisinde kalmış olabilirsin...

uzun süre beraber olunca heyecan biitebiliyor onun yerine sevgi kalıyor...

ama sizin daha 1,5 ay olmuş tabi ondan öncekini saymazsak..

ben kendi ilişkimden örnek vereyim..

ilk zamanlar yanında çok heyecanlıydım konuşamıyordum bile ama aşık değildim hoşlanıyordum sadece..

ileriki zamanlarda aşık olduğumu hissettim ama en baştaki heyecan yoktu..

sen onu önceden tanıdığı alıştığın için o kadar heyecanlanmıyor olabilirsin..

seviyorum yanındayken mutluyum demişsin...

belki iyi geliyordur sana arkadas olarak onun yanında olmak istiyorsundur..

ama sevgili olarak heyecan duymuyosundur..

ileriki zamanlarda onun yanında oldukça tanıdıkça belki aşk duymaya gitgide heyecan duyabilirsinde..

Evet arkadas olarakta cok iyi anlasan iki insan oldugumuz icin onun verdigi rahatlik var. iki sene once ayni sinifta oldugumuz icin tanismistik ve flort etmenin yanisira cok ta iyi arkadaslik yapiyorduk. Ona karsi sevgi hissediyorum, bana dokunmasindan, ona dokunmaktan hic cekinmiyorum hatta fiziksel yakinlik hosuma gidiyor ama cok rahatim. Her konuyu cok rahat konusup, cok rahat sebekliklerde yapabiliyorum. Yani o ne soyleyecegini bilememe, kalbi deli gibi carpma vs heycani yok bende. Keske olsaydi diyorum.. :/

onu daha önceden tanımanın etkisidir tatlım ozaman

sınıf arkadaşlığı yapmışsınız sonra fllort dönemi

eskiden tanıdığından rahatlık hissediyorsundur yanında..

peki ilk çıkmaya başladığınızda yine heyecan yokmuydu..

belki senin kişilik yapındandır..

ben yeni tanıştığım insanlara karşı hep çekingenimdir utangacımdır bu da etkili olbilir..

peki sana dokunduğunda fiziksel yakınlık olduğunda heyecanlanıyor musun

Ben cok sosyal bir insanim. 16 yasimdan beri calisiyorum, surekli insanlarla aktif bi yasamim var. Yeni insanlarla iletisim kurmakta hic zorlanmiyorum. Genelde hic yeni kisiler heycanlandirmaz beni bu onuda biraz ozguven sahibiyim. Birazda yanlis anlasilmasin cevremden aldigim ovguler, yuzyuze olan gorusmelerden hep olumlu cevap almam, okulda oduller almam, vs bu gibi seylerde bu insanlarla iletisim konusunda bana cok guven verdi. o yuzden genel anlamda insanlarla konusurken cok rahat biriyimdir.

Bana dokununca heycanlanmiyorum ama icimi sevinc kapliyo, kendimi guvende ve seviliyor hissediyorum bu da cok hosuma gidiyor. bende sariliyorum hatta saatlerce sarilsam skilmam. ama yinede hic elim ayagima dolasmiyor, ne bileyim hani derler ya midemde kelebekler ucusuyor diye, bende oyle bisey hic olmadi. Hem arkadas gibi seviyorum, hemde bi erkek olarak ta hosuma gidiyor ama bence asik degilim. ilerde olabilir miyim?

canım senin için aşk sadece heyecanmaksa olamazsın..

bunun heyecanla alakası yok..

çünkü heyecan başlarda oluyor ona alıştıkça heyecanda yavaş yavaş gidiyor..

sen daha önceden de tanıdığın için ona karşı hiç heyecan yaşamamışsın..

tamam ilk zamanlar eli ayağına dolanıyor insanın ama yeni tanımaya başladığın için

demişssin ya sevinç kaplıyor işte bu aşk zaten..

onunla olmak istemek hep onun yanında olmak onun için herşeyi göze alabilmek..

bunu sadece heyecanla ölçemezsin..ki sen rahat biriymişsin ...

o yüzden heyecan yaşamamışındır...

bende sonradan aşık oldum ama baştaki heyecan yoktu..

onun dokunması hoşuma gidiyordu hep yanında olmak istiyordum ...

öyle zamanlarda içini sevinç mutluluk kaplıyorsa ,hep yanında olmak ,onun için delice bişey yapmayı göze alabiliyorsan

o zaman aşıksın demektir..

ki öyle olmasa zamanlada olabilir bunlar zamanla da aşık olabilirsin

bence geçen zaman ilişkiyi monatonlaştırmaz ben aşk heyecan konusunda yıllar içinde kendi açımdan aşkta fark görmüyorum bazen daha da artıyor hatta

Guzel (((=
icimi aciyor bu yorumlariniz. Tesekkur ederim konuma katilinimiz icin. benim icin gercekten cevaplariniz onemli (=

Guzel (((=
icimi aciyor bu yorumlariniz. Tesekkur ederim konuma katilinimiz icin. benim icin gercekten cevaplariniz onemli (=

rica ederim canım ..

mutlu olduysan sevinirim..

üzülme heyecanlanmıyorum diye aşık olamıcam mı diye..

zamanlar artabilir aşkın..

azabilirde bu sizin ilişkinize bağlı..

mutluluklar canım size

hem çok seviyorum hemde çok aşığım ben... ben bu ikisi arasndaki farkı da anlamıyodum aslında pek.Seni seviyorum demek,ya da birinin size demesi dünyanın en güzel kelimesi gelir size mesela...ben onun içinde de aşkı dahil ediyorum ama.Sana aşığım denmiyor çünkü genelde,seni seviyorum deniyor hep.Geçenlerde benmde erkek ark.mla aramda buna benzer bir konuşma geçti; sordmki hani sen bana hep seni çok seviyorum diyosun ama,aşıkmısın? işte onu blmiyorum dedm. O da benm ona hssettiğim gibi seni hem çok seviyorum,hemde aşığım cevabını verdi. O zaman anladm aradaki farkı ben de =) bi insanı sevmekle,ona aşık olmak farklı gerçekten.Seversin o insanı tamam huyunu,suyunu,kişiliğini,kendini... ama aşık olmak bambaşka mesela ben hala daha sevglmle buluştuğmda ayaklarımn bağı çözülüyor,aşığm çnkü.Sadece sevseydm öyle olmazdı
sadece sevmenin geçerli olduğu ilişkilere gelince, bilemiyorum mesela benim için ters.Ben yapamam açıkçası aşık olmadan.Bana mutluluk vermez o şekilde,ama bazı arkadaşlarıma da sorduğumda neden olmasın beni mutlu ediyorsa? cevabını aldm.Gnede fikrim değişmedi ben çok aşığım ve mutluyum ve sadece sevmektense aşık olup da mutlu olmayı terch ediyorum... ama bir de şöyle birşey var; aşk birkaç seneye bitiyor evet ama sevgi baki kalıyor bu da herşeye değer:114:

Son düzenleme:
belki de o senin için sadece bir arkadaş ama sen onu sevgili gibi hayatına alıyorsun.
ya da onun hisleri sana karşı farklı ve sevgili olursa bunlara karşılık alabilecek.
bir de şöyle birşey var; farzet ki onunla evlendin ve bir süre sonra karşına öyle biri çıktı ki sırılsıklam ona aşık olmuşsun. ee bu sefer yanındakine haksızlık olamayacak mı?

onunla evlenmek simdilik cok uzak bi ihtimal. yani onumuzdeki bi 3-4 yil icinde evlenmeyi falan dusunmuyorum. Ama evlendikten sonra aradigi mutlulugu bulamayip, baska bir adama asik olabilme ihtimali her kadin icin gecerli ama tabi ki olacak diye birsey yok, ki cogu kadin evlendikten sonra kalbini butun erkeklere kapatir.

onu arkadas olarak cok seviyorum. kiskaniyorum, ozluyorum..

insan tanidigi kisiye asik olamaz diye birsey duydum. Bu gercek mi acaba. iliskide sonradan asik olmak mumkun degil mi?

Aşka hangi anlamı yüklediğine bağlı. Aşk hala belirli bir kavram değilken nasıl ve neye göre kıyaslama yapabiliriz ki?
Bence aşktan ziyade sevgi var. Sevgi belki de benim gözümde aşk...
Bilemiyorum tamamen açık bir tanım yapamam... Bir de biz kadınlar, zaman içinde daha çok bağlanıp daha çok ilişkimize anlam yükleriz.
Bağlılığımız daha fazla bu noktada. Zaman geçtikçe yanındaki mutluluğumuz, ona yapacağımız fedakarlıklar artar...
Kendini bunlarla tartarsan doğruya ulaşırsın...
Aşk deyip de kendini engin olmayan sığ sularda boğma, anlık heyecanları aşk zannedersen üzülürsün...

benm de aşık olmadğm ama sum. sevdiğim bir sevgilim var ve onunla çok mutluyum. ama bazen heyecansızlık üzüyor.,elini tuttuğu anda pek bişey hissedememek mesela

benim koca hep aşk gelip geçicidir hatta aşk diye birşey yoktur önemli olan sevgidir sevgi daha üstündür ben seni seviyorum derama benim için pek bir anlamı yok bu sözlerin artık seviyor mu aşık mı değil mi umrumda değil keyfi bilir paşanın

Bilmeiyorum sonradan olabilir ve bu durum aşkın sönüp sevgiye sonra da alışkanlığa dönüşmesindne daha iyi olur aslında. Sonradan alevlenen, heyecan kazanan bir ilişki....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…