Şu ateş barut muhabbeti de bana çoook saçma sapan geliyor hanımlar kusura bakmayın, görüş sizin görüşünüz tamam da... Yıllarca zaten kızlarınızı da erkeklerinizi de ateş-barut muhabbetiyle yetiştirdiğiniz için halen daha insanlar bekaret muhabbetine takılmıyorlar mı? Son iki-üç nesil cinselliği yasak, günah gibi görmeseydi şimdi toplumda "beni kullandı attı, benden faydalandı" zihniyeti de olmazdı. Cinsellik de toplumsal bir mesele olmak yerine tamamen bireysel olurdu ve herkes herkesin tercihine saygı duyardı. Bugün halen daha toplumun büyük bir kısmı bekaret kaybetmeyi "hata" olarak görüyor. Bu konuda bütün iş kadınlarımıza yani annelerimize düşüyor. Kızlarınızı korumak isterken onları korkutmayın, yanlış yönlendirmeyin bence. Elbette her anne korumak ister ama bugün bir erkek bakire olmayan bir kızı aşağılıyorsa bunun sorumlusu "aman bekaretini kaybedersen seni kimse kabul etmez" diyen anneler. O annelerin yetiştirdiği kızlar da "beni bu halimle kim kabul eder" düşüncesine girip kendilerine pazarda satılan eşya muamelesi yapıyor. "Erkektir yapar" deyip oğullarınızın sırtını sıvazlaya sıvazlaya öyle bir hale geldik ki kadın tecavüze uğruyor, "o saatte ne işi varmış? neden o kıyafeti giymiş" gibi yorumlarla suçlu oluyor. Lütfen bunu yapmayın. Oğullarınıza paşa muamelesi yapmayın mesela. Hayatın müşterek olduğunu, cinselliğin de müşterek ve doğal olduğunu, kadının ve erkeğin hakkı olduğunu falan öğretin biraz. Bu konu yasak gibi algılanmaktan çıksın ve bireysel bir konu haline dönsün. Siz bu zihniyeti değiştirin, insanlar da kendilerine göre karar versinler topluma, ailesine göre değil. Siz kızınıza da oğlunuza da doğru olanı öğretin, ha kızınız kendini kocasına mı saklar yoksa sevgilisiyle mi yaşar kendisi karar versin. "Evlenmeden olmaz, mahvolursun, bitersin" demek yerine "bence evlenince yapmak daha doğru ama sevgilinle de yapsan dünyanın sonu değil. Sen değerlisin. Senin değerin bir et parçasıyla ölçülemez" deyin.