Sevgiliyle ayni evde

biz o kadar emek veriyoruz büyütüyoruz gözümüzden sakınıyoruz elin ogluna yavrularımızı kukla yapamayız
kusura bakmasınlar.
o tertemiz gelinliğiyle gururuyla onuruyla cıkar baba evinden evlenir insallh her genc kızımız

Siz ne demek istiyorsunuz? Evlilik oncesi cinsellik yasayan kadinlar kirli, onursuz ve gurursuz demek ki sizin düşüncenize göre oyle mi? Dusunce ozgurlugu bir baskasinin yasam tarzına hakaret etmenizi kapsamaz, haddinizi bilin.

Özel yurda çık. Büyük risk. Ailen öğrenirse ne derler ? İlerde evleneceğin adam sevgilin olmazsa , o bunu kaldırabilir mi ? Vicdanın , sağduyun ne diyorsa onu yap.

Kaldirabilir mi ne demek ya? Ne yapiyor peki afedersiniz size gore sevgilisiyle yasayan insanlar? Bir kadin sevisince ne oluyor sizin gozunuzde zihninizde?

Bu foruma girdikce sinirlerim bozuluyor. Neden kadin hep erkege layik olmali düşüncesi var da, "erkek kadina layik olmali" yok? Bir de bunu bir hemcinsim söylüyor. Yazik.

Ev arkadaşınla küssen bile odam ayrı der kapatırsın kapını sevgilinle tartıştığında yada ayrıldığınızda naapacaksın tekrar yurda da dönemezsin üni de yarım kalır ailene de söyleyemezsin ayrılsakda beraberiz de sadece bi film yani demem o ki olmaz o iş

Kaldirabilir mi ne demek ya? Ne yapiyor peki afedersiniz size gore sevgilisiyle yasayan insanlar? Bir kadin sevisince ne oluyor sizin gozunuzde zihninizde?

Bu foruma girdikce sinirlerim bozuluyor. Neden kadin hep erkege layik olmali düşüncesi var da, "erkek kadina layik olmali" yok? Bir de bunu bir hemcinsim söylüyor. Yazik.
Hayata bakış açılarımızı değerlendirirken sizin gibi "Yazık" ifadesini kullanmıyor ve size saygı duyuyorum. Ben şahsen bir bayan olarak eşimin benden önce değil sevgilisiyle herhangi bir kız arkadaşıyla aynı evde kalmasını kaldıramazdım. Yani tek taraflı bir düşünce değil bu sayın hemcinsim. İnsanlar sizin gibi düşünmüyor diye kıymetli sinirlerinizi gereksiz yere bozmayın.

Hayata bakış açılarımızı değerlendirirken sizin gibi "Yazık" ifadesini kullanmıyor ve size saygı duyuyorum. Ben şahsen bir bayan olarak eşimin benden önce değil sevgilisiyle herhangi bir kız arkadaşıyla aynı evde kalmasını kaldıramazdım. Yani tek taraflı bir düşünce değil bu sayın hemcinsim. İnsanlar sizin gibi düşünmüyor diye kıymetli sinirlerinizi gereksiz yere bozmayın.

Haklisiniz. Zaman harcamaya degmez.

biz o kadar emek veriyoruz büyütüyoruz gözümüzden sakınıyoruz elin ogluna yavrularımızı kukla yapamayız
kusura bakmasınlar.
o tertemiz gelinliğiyle gururuyla onuruyla cıkar baba evinden evlenir insallh her genc kızımız

ya o kadar emekle büyüttüğünüz evladınızı, o elin oğlu evlendikten sonra kukla yaparsa?
swinger çiftler var, karısını başka adamla hayal eden var, orgy yapan var, var oğlu var.

hayat bu ya boşanırsanız ya da eşiniz vefat ederse, ne olacak hiç düşündünüz mü?
hani diyorsunuz ya arkadaşıyla aynı evde kalmasını bile kaldıramam diye, insanlar evlenip çocuk sahibi olup boşanıp yeniden evleniyor, bunu kaldıranlar çok mu geniş yani?

kusura bakmasınlar.

işte bu kafa yüzünden o emek verip büyütülen kızlar evlenince erkeğin ve erkek ailesinin kölesi haline geliyor.
keşke mesele o kadar basit olsaydı.
şurada o elin oğluna kukla olmuş tonla kadının konusu var.. hepsi de ''gurur''la gelinlikle çıkan kızlar ama işte mesele o değil...
ayrıca elin oğlu kızlara tonla para harcayıp hediyeler filan alırken kukla olmuyor da yetişkin iki insanın aynı yerde yaşaması dert değil mi?

Belli ki böyle bir ilişki yaşamışsın, üzücü ama gerçek. Her zaman kendini koruyanlara göre arka planda olacaksın... Ortada kadın erkeğe layık olmalı diye bir şey de yok, kadın da erkek de birbirine layık olmalı... Ek olarak kadınlarla erkeklerin yapıları bambaşkadır, eşit şartlarda değerlendirmek abesle iştigal olur.

Belli ki böyle bir ilişki yaşamışsın, üzücü ama gerçek. Her zaman kendini koruyanlara göre arka planda olacaksın... Ortada kadın erkeğe layık olmalı diye bir şey de yok, kadın da erkek de birbirine layık olmalı... Ek olarak kadınlarla erkeklerin yapıları bambaşkadır, eşit şartlarda değerlendirmek abesle iştigal olur.

kendini korumak mı?
hahahahahhaa...:oha: :D :D :D
hayırdır yarış mı yapıyoruz birileriyle de?
bu kafayla kadının ezilmesine şaşırmıyorum bu ülkede.. o sözde kendini koruyanları arayan bizim yoz erkekler konu yabancı kadınlar oldu mu gidip genelevden bile evleniyor :)))))))

hayat bu ya boşanırsanız ya da eşiniz vefat ederse, ne olacak hiç düşündünüz mü?
hani diyorsunuz ya arkadaşıyla aynı evde kalmasını bile kaldıramam diye, insanlar evlenip çocuk sahibi olup boşanıp yeniden evleniyor, bunu kaldıranlar çok mu geniş yani?
Ben geniş gibi basit bir tabir kullanmadım. Dediğiniz çok farklı bir durum.Bu benim hayata bakışım . Şahsi fikrimi söyledim.

Ben geniş gibi basit bir tabir kullanmadım. Dediğiniz çok farklı bir durum.Bu benim hayata bakışım . Şahsi fikrimi söyledim.

"kaldırabilir mi" de çok basit bir tabir.
umarım bir gün sizin zihniyetinizdeki birinin karşınıza geçip daha önce başkasıyla yatmışsın bunu kaldıramam diyeceği bir konuma gelmezsiniz ne diyeyim.

bir şey söylerken ucunun nereye gideceğini iyi düşünmen lazım. şu an bu konuyu okuyan ve ikinci evliliğini yapmak isteyen kadınların ne kadar üzülebileceğini biliyor musun?
insan eşya değildir. ikinci eli üçüncü eli olmaz.
yetişkin bir insanın özel hayatı da kendisini ilgilendirir.

Il disinda universite okuyorum ucuncu sinifim ve bi senem kaldi ve kyk da yurtta kaliyorum bugune kadar bi sıkıntım yoktu ama psikolojik rahatsizligim basladi anksyete bozukluguu son zamanlarda oda arkadaslarimi yurttaaki kizlari bogcak duruma gelmistim her gun eve telefon acip agliyodum. Sorun su ki eve cikmak istyorum ama eve cikabilcegim arkadasim yok aslinda cok var ama icrataa gecebilecek olan yok tek basima kalkismak istemiyorum guvenemem tek basima baskasina sevgilimde ev aryo ve ayni eve cikmaya dusunuyoruz zaten calisiyo sabah gidiyo aksam geliyo ama iki yatak alcaz odalarimz ayri olcak cunku ailemin bu durumdan haberi olmcak ve vicdanim sizliyo uc yil okudum okulu birakip ailemin yaninada donmek istemiyorum bi yilim kaldii sizce ben dogrumu yapiyorum mecburum cunku :110:
Bende Ünv. De Öğrenciyken sevgilimle aynı Eve çıkmadım ama staj zamanı mecburen 1-2 ay onda kaldım İnan bana evliliğin fragmanını yaşadım. Adamın hiç görmediğim huyunu suyunu gördüm evlenince nasıl bir adam olabileceğini az çok kestirmiştim pişman da olmadım, bence sende onunla çıkabilirsin zevkli olur ama evlilik heyecanı kalmaz pek
Bu arada eskiden yurtta ki bi arkadaşım kyk yurdunu bırakıp sevgilisiyle aynı Eve çıktı birkaç ay sonra Hem sevgilisinden ayrıldı bide yurttan ayrıldığını pişman oldu. Evde araları bozuldu çocukla
Riskli biraz senin için de

Sayfalar dolusu yorum yapılmış, konu sahibi toplamda 6 yorum yapmış o da illa başka çarem yok kalacağım diye.
Anlaşılan aksine bir yoruma gerek yok, sadece evet onunla kalman sana iyi gelecektir diyenlerden destek istiyor.

Önceden de yazdım ailenize söyleyin içiniz rahat etsin buraları okuyorsanız.

Sakat iş yapmayın. Daha ayakların yere basmıyor, kendi kararlarını kendin veremiyorsun ailene karşı, ama ne o, 1 sene boyunca yalan dolanla sevgili evinde yaşayacaksın. Saçma. Tam bağımsız bir kadın olsan ve kimseden çekincen olmasa, göğsünü gere gere " hayat benim hayatım" diyebilsen eyvallah, o zaman helal olsun derim. Ama böyle iş yapılmaz. 1 ay içinde burada " sevgilimle şöye ettik, hamile miyim" konuları açacaksan, veya ailem duydu mahvoldum diyeceksen hiiiç girme alengirli işlere. Sevgiliyle aynı evde yaşamaya karşı değilim. Ama bu yetişkin işi, yetişkin kararı. Öyle üniversiteli çoluk çocuğun ailesinden gizli yapacağı iş değil. 1 senen kalmışsa otur sabret. Başka çözüm bul.

hiç o işe girme derim. Psikolojik rahatsızlığın kontrol altına alınabilecek bir rahatsızlık. Hastayım diye de kendini şartlandırma. Her şeyin bir tedavisi var artık günümüzde.

İnsanın sevgilisiyle yaşamasında bir gariplik yok bana göre fakat eğer ailen bilmiyorsa denemeni önermem.Vicdan azabı büyük olur.Ailenle her telefonda konuştuğunda yalan söyleyeceksin ve kendinden nefret etmeye başlayacaksın.İnan bana bir şekilde ortaya çıkıyor.Üstelik hayat neler getirir bilemezsin bir yılda bitiremeyebilirsin ve mevzu uzar.Erkek arkadaşını çok sevebilirsin ama kimseye gereğinden fazla güvenme.Her yönüyle ayakta durabildiğinde insanlara güvenki seni yarı yolda bıraktıklarında canın fazla yanmasın.Ailenden bir şeyi gizlediğinde durum öyle bir hale gelirki içinden çıkamazsın.Sana tavsiyem okuyan bir öğrenci olarak özel yurtları araştırman ve bu konuda aileni bilgilendirmen.Durumunu ailene mutlaka söyle.Eve çıkmak,evin giderlerini karşılamak inan çok zor.Ben de öğrenciyim evde yaşıyorum evin giderlerinden kendime ayıracak harçlığım kalmıyor bazen .Bunları düşünmeyi ihmal etme.İçin rahat olmazsa herşey zul gelmeye başlar.

Back
X