- Konu Sahibi umuda_yolculuk2005
-
Beni de babam ile dışına göndermedi Ankarada kalıp özel okudum, hadi sizinkilerin durumu yoktu diyelim, benim takıldığım konu başında bunu neden anlatmadın, sınava gireceğim sıra aşık oldum evlendim sınava girmedim dedin? Ne anlasaydım bu ifadeden?
İkinci konu annen bakma konusunda hevesli değil, maddi durumun nedir şu an, başka ile gidip çocuklara kendine bakabilecek durumda mısın
Üçüncü konu bir amacın varmış gibi görünmemesi,lys ye girmeye hak kazandım hayırlısı diyosun, şu bölümü istiyorum demiş olsan bir amaçla yola çıkmış olsan itici bi güç olurdu, ama amacın daha ziyade iş bulmak, o yüzden 2 çocuklu bekar bi anne olarak ya 2 yıllık ya da acikogretim öneririm
Moral bozmak için yazmıyorum yanlış anlaşılmasın.. Ben üni.okumuş bi insanım herkesin de okuması gerektiğini düşünüyorum.. Siz geçmişte bi hata yapmışsınız artık onun geri dönüşü malesef yok.. Şimdi güzel kazanmışsınız iyi hoş.. Ama biz türkiyede yaşıyoruz.. Sanmayın ki üniversiteyi bitirince iş başvurularınıza kesin olumlu dönülecek.. Şimdi 31 yaşındasınız eğer mühendislik doktorluk gibi bitirir bitirmez bi meslek sahibi olabileceğiniz bi bölüm okumayacaksanız başınıza gelecekleri anlatayım.. 35 yaşında mezun oldunuz diyelim, bu sefer zaten iş ararken yaş sınırına takılacaksınız, ayrıca tecrübe koşuluna kesin takılacaksınız, yani iş bulmak üniversite bitirince de sandığınız kadar kolay olmayacak orası kesin.. Ben sizin yerinizde olsam açıköğretim veya ikinci öğretim okumayı bununla beraber de gelecekte yükselme fırsatı yakalayabileceğim bi işe girmeyi çocuklarımı da yanımda gözümün önünde tutmayı tercih ederdim.. Burası Türkiye Cumhuriyeti.. Üniversite mezunu olmak çocuklarına iyi bi gelecek hazırlama için yeterli değil malesef.. Ve üniversite okumanın çocuklarını sağda solda sefil edip uzak kalmaya değicek bi gelecek vaadetmediğine garanti veririm.. Hakınızda hayırlısı olsun..merhabalar hanımlar,
eski konularımı hatırlarsınız belki, bilmeyenler için kısaca anlatıyım, boşanma arifesindeyim, 2 evladım var ve
ayakta durmaya çabalıyorum.
lise mezunuyum, iş aradım bulamadım vs..
19 yaşında üni sınavına girecekken, aşık oldum evleniyorum, dedim ve girmedim.. hayatımın hatasını yaptım..
şuan 31 yaşındayım ve evlenirken yarım bıraktığım işi, boşanırken tamamlamak istedim..
ygs ye girdim ve lys ye girmeye hak kazandım.
aradan geçmiş 14 yıl, kitap kapağı açmadan girdim ve kazandım.. çok şükür..
sonuçların bugün açıklanacağını biliyorduk, annem, babam neyse ben masucuktan, henüz sonuçlar açıklanmamışken, yaşasınn yuppii kazanmışım diye annemin yanına koştum, annemde 0 sıfır tepki, yüzünde bir tebessüm, o kadar eminki kazanamayacağımdan.. babamda keza aynı şekilde..
oğlum okuldan geldi o sırada, kapıyı açtım kazandım oğlum dedim üniyii,
yaw he he anne, bende ronaldoyum dedi..
kendimi o kadar kötü hissettimki, moralim 0 oldu.. şaka yaptım dedim hepsine açıklanmadı henüz.
neyse sonuçlar açıklandı, kazanmışım ve gülerek gittim alın dedim hiç biriniz güvenmiyordunuz, kazanmışım işte..
annem başladı, çocuklar ne olucak, ben 2 sine bakamam, oğluma, babannesi baksın, ben ikisine yetişemem, 2 yıllık dışardan oku, ne kadar olumsuzluk varsa hepsini sıraladı..
14 yıl sonra ilkez üni sınavına girip kazandığıma sevineyimmi, bu olumsuzluklar karşısında üzüleyimmi bilemedim..
lys den de iyi bir puan alırsam, çocuklarımı 4 yıl bırakıp okumalımıyım, başlarında baba yok zaten, annede üniye başlarsa, annane ve babanede kalacaklar, düşününce kendimi kötü hissediyorum. 14 yıl önce yaptığım hatayı tekrar yapmak istemiyorumkafam karman çorman oldu, sizce nasıl bir yol izlemeliyim, ne yapmalıyım, okuyan ve cevap veren herkese şimdiden tş ederim ..
farkındayım, zor biliyorum ama inşallah üstesinden geleceğim..tş ederim.Sen bu işi hakkıyla yap ben gurur duyarım bir daha söylüyorum, amacım asla köstek olmak değil
Moral bozmak için yazmıyorum yanlış anlaşılmasın.. Ben üni.okumuş bi insanım herkesin de okuması gerektiğini düşünüyorum.. Siz geçmişte bi hata yapmışsınız artık onun geri dönüşü malesef yok.. Şimdi güzel kazanmışsınız iyi hoş.. Ama biz türkiyede yaşıyoruz.. Sanmayın ki üniversiteyi bitirince iş başvurularınıza kesin olumlu dönülecek.. Şimdi 31 yaşındasınız eğer mühendislik doktorluk gibi bitirir bitirmez bi meslek sahibi olabileceğiniz bi bölüm okumayacaksanız başınıza gelecekleri anlatayım.. 35 yaşında mezun oldunuz diyelim, bu sefer zaten iş ararken yaş sınırına takılacaksınız, ayrıca tecrübe koşuluna kesin takılacaksınız, yani iş bulmak üniversite bitirince de sandığınız kadar kolay olmayacak orası kesin.. Ben sizin yerinizde olsam açıköğretim veya ikinci öğretim okumayı bununla beraber de gelecekte yükselme fırsatı yakalayabileceğim bi işe girmeyi çocuklarımı da yanımda gözümün önünde tutmayı tercih ederdim.. Burası Türkiye Cumhuriyeti.. Üniversite mezunu olmak çocuklarına iyi bi gelecek hazırlama için yeterli değil malesef.. Ve üniversite okumanın çocuklarını sağda solda sefil edip uzak kalmaya değicek bi gelecek vaadetmediğine garanti veririm.. Hakınızda hayırlısı olsun..
Sizi gayet iyi anlıyorum ama işte bu sefer de üni mezunuyum diyeceksiniz yüzler gülecek ikinci soru gelecek peki ya tecrübe? Tecrübe yok diyeceksiniz, kusura bakmayın diyecekler.. Ben mantıklı düşünmeye çalışıyorum.. okuyun yine okuyun hayallerinizi gerçekleştirin ama başka şeyleri de ihmal etmeyin.. çalışmak.. çocuklarınızla bi arada kalmak gibi.. Bizim işyerinde bi abla var çaycı temizlikçi olarak işe başlamıştı bundan 15 yıl önce ilkokul mezunuydu.. Şimdi üniversite mezunu ve yönetici asistanı ve yine bizim işyerimizde.. Bu tarz yükselebileceğiniz bi işle girin okulu bitirince dereceniz kademenizin maaşınızın artacağı bi işe ve bi taraftan da okuyun demek istediğim o..bunun bilincindeyim, üni mezunlarının açıkta kaldığını, garsonluk yaptıklarını vs vs. ama benim önüme hep bu engel çıktı, lise mezunuyum dediğimde adımlar geri atıldı, analatabiliyormuyum . büyük ihtimal aöf tercih edeceğim, 2. öğretimide araştırıyorum, sistemle ilgili pek bilgim yok. iyi dilekleriniz için tş ederim.
İzin vrrmiyo btanem brnde çok istiyorum. Yaşımda 21. Diyom cok vakit kaybetmiş sayılmamm ama cinslik yapıyorkuzum ya, allah razı olsun.
çok tş ederim, güzel yürekli arkadaşım, evlendin diye vazgeçme, gir sınava açıktan oku,
zamanın insana neler getireceği malesef belli olmuyor.
İzin vrrmiyo btanem brnde çok istiyorum. Yaşımda 21. Diyom cok vakit kaybetmiş sayılmamm ama cinslik yapıyor
Okul masraflarini nasil karsilayacaksiniz? Cocuklarinizin bulundugu farkli bir sehire mi gideceksiniz?merhabalar hanımlar,
eski konularımı hatırlarsınız belki, bilmeyenler için kısaca anlatıyım, boşanma arifesindeyim, 2 evladım var ve
ayakta durmaya çabalıyorum.
lise mezunuyum, iş aradım bulamadım vs..
19 yaşında üni sınavına girecekken, aşık oldum evleniyorum, dedim ve girmedim.. hayatımın hatasını yaptım..
şuan 31 yaşındayım ve evlenirken yarım bıraktığım işi, boşanırken tamamlamak istedim..
ygs ye girdim ve lys ye girmeye hak kazandım.
aradan geçmiş 14 yıl, kitap kapağı açmadan girdim ve kazandım.. çok şükür..
sonuçların bugün açıklanacağını biliyorduk, annem, babam neyse ben masucuktan, henüz sonuçlar açıklanmamışken, yaşasınn yuppii kazanmışım diye annemin yanına koştum, annemde 0 sıfır tepki, yüzünde bir tebessüm, o kadar eminki kazanamayacağımdan.. babamda keza aynı şekilde..
oğlum okuldan geldi o sırada, kapıyı açtım kazandım oğlum dedim üniyii,
yaw he he anne, bende ronaldoyum dedi..
kendimi o kadar kötü hissettimki, moralim 0 oldu.. şaka yaptım dedim hepsine açıklanmadı henüz.
neyse sonuçlar açıklandı, kazanmışım ve gülerek gittim alın dedim hiç biriniz güvenmiyordunuz, kazanmışım işte..
annem başladı, çocuklar ne olucak, ben 2 sine bakamam, oğluma, babannesi baksın, ben ikisine yetişemem, 2 yıllık dışardan oku, ne kadar olumsuzluk varsa hepsini sıraladı..
14 yıl sonra ilkez üni sınavına girip kazandığıma sevineyimmi, bu olumsuzluklar karşısında üzüleyimmi bilemedim..
lys den de iyi bir puan alırsam, çocuklarımı 4 yıl bırakıp okumalımıyım, başlarında baba yok zaten, annede üniye başlarsa, annane ve babanede kalacaklar, düşününce kendimi kötü hissediyorum. 14 yıl önce yaptığım hatayı tekrar yapmak istemiyorumkafam karman çorman oldu, sizce nasıl bir yol izlemeliyim, ne yapmalıyım, okuyan ve cevap veren herkese şimdiden tş ederim ..
Ikisi de bosluga duser ayrica okumak icin okumayin. Mezun olr olmaz is bulabilecek misiniz. Genelde ulkemizde diplomadan cok tecrubeye bakiyorlaroğlum 11, kızım 6 yaşında..
kızım bu sene 1. sınıfa başlayacak.
yeni bir şehirde, yeni bir hayat demek onun için.
baba yok, anne yok bir anda boşluğa düşermi ona haksızlık ediyormuşum gibi geliyor.
oğlum anlayabilir bunu yaş itibariyle ama kızıma anlatamam
Çok haklısın valla. Öyle mi yapsamkiiii :)haber verme kuzum, burada bir arkadaş yazmıştı, kpss ye habersiz çalışıp kazanan onlaraca kişi varmış, söyleme bile gir sınavlara, sonrada süpriz yaparsın bay cinse ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?