seviniyimmi ? üzüleyimmi ? bilemedim...

Kreş ücreti ortadan kalkar ama bak bakıcı diyosun, üst baş çocukların istekleri, kendi okul masrafları?

Okul saatlerine uyacak nasıl bir iş bulup çalışacak 2.öğretim olursa akşam çocuklara kim bakacak

Bizde devamsızlık dersten kalma sebebiydi, atıyorum 10 saat hakkın vardı,devam zorunluluğu olmayan hukuktu diye hatırlıyorum

Tamam heves kırmayalım da çokta Pembe tablo çizilecek bir durum yok

Hiç bişey olmaz şu bir kaç yılı atlatınca onlar için ne büyük iyilik yaptığınızı siz de anlayacaksınız

pembe tablo çizelim demedim zaten. devamsızlık işi halledilir. allah aşkına kim artık üniversitede her derse giriyor ki. ben mesela anadoluda okudum bizim bir grubumuz vardı hepimizde kimliğimizin fotokopisi vardı her gün birileri gider çekerdi. hiç dersine girmediğim halde sıfır devamsızlığım olan derslerim vardı. dahası bazı çalışan arkadaşlarımızın kartını çeken hocalarımız vardı. konu sahibi de üniversiteyi kazandığında hocaları ile durumu görüşür ayarlama yapılır. devamsızlığa bu kadar takılmayın.

ikinci öğrenim dersleri genelde 19,da başlar. bahsettiğim arkadaşım mesela garsonluk yapıyor bir kafeteryada asgari ücretin biraz üstü ücret alıyor. bahşişlerle vs az daha artıyor geliri. en başta ailesi karşı çıktığı için onlardan 1 kuruş destek almıyor. inadı tuttu. bu kadar detayıda nerden biliyorum. ilk başta ailesi destek çıkmadığından 1,5 ay kadar çocuklarını ben annem teyzem artıık o akşam kim müsaitse biz idare ettik. diyorum ya herkesin her şeye göre şartları değişir kimisi başarır kimisi başaramaz. kaldı ki daha 2. sınav var. konu sahibi bu konu ile kafasını kurcalayacağına 2. sınava odaklansın. az biraz birikim yapmaya çalışsın vs vs. sonrasına sonra bakar..

Biz yaşlandık demek ki ben okurken durum buydu, bu dediklerini 2 çocukla yapsın becersin de bal yesin ben gurur duyarım

Kuzenim de sizin gibi seneler sonrasında üniversiteye girdi. 1 kızı 1 oğlu var eşi yurt dışında çalışıyordu. 4 senelik üniversiteden geçen yıl mezun oldu, bu yıl yüksek lisansına başladı. Çocuklarına babaanne bakıyordu evleri yakındı. Okumak istiyorsanız kendi ilinizde bir üniversite kazanıp okuyabilirsiniz. İlla başınızda baba olmasına gerek yok çocuklara aileler de bakabilir. Kuzenim sanırım sizden büyük 35'e yakın olabilir tam yaşını bilmiyorum. Gerçekten isterseniz her şeyin üstesinden gelebilirsiniz bunu unutmayın. Aileleriniz başta itiraz eder fakat sonrasında sizi daha iyi anlarlar.

Biz yaşlandık demek ki ben okurken durum buydu, bu dediklerini 2 çocukla yapsın becersin de bal yesin ben gurur duyarım
Zaten tüm konu bu.
Yeter ki yapsın ailesi,evlatları hatta biz de gurur duyarız.
Hakkında hayırlı olsun inşallah.
Ne olursa olsun evlatlarını onlara bakmak istemeyen anneanneye bırakmak tamamen yanlış bence.
Yazıktır günahtır.
Telafisi olmaz sonra.

Ne okumak istediğin belli mi, şunu istiyorum iş alanı şu gibi bi yorum göremedim, şu haliyle içimde kaldı okuyayım diyor gibisin,bi araştır bakalım bölümleri,2 yillikta ısrar ediyorum ben

Canım ikinci unıv diye bir şans var çocuk gelişimi için orgun veya aof birinci unıv bitiren veya okumakta olanlar sınava girmeden başvuruyor direkt unıv başvuruyorsun kontenjan yok harcını odeyip kayıt oluyorsun nette ikinci unıv çocuk gelişimi diye arattır daha net bilgilere ulaşırsın

Vizelerle finallere giriyorsun bulunduğun şehirdeki bir okula veriyorlar zaten bence bayan için aof en iyi bölümlerden biri biraz çabalarsan sonucunda öğretmenlikte okursun

niye zamanında yapılan hatanın bedelini ailem ödesin biliyormusun ?
annem bana, ist dışında kazanırsan hiç ümitlenme asla gidip okuyamazsın, hayatta izin vermem vs vs,
anlatmaya çalıştım, anlamadı ve bütün hayallerimi yıktı, o dönemde eşim olacak hödükle çıkıyorduk, 19 yaşındaydım ve annemin o sözleri, bende aman aman çalışkan bir öğrenci değildim, ist kazanmam imkansızdı, benim önümü kesmeyecekti, 15 yıl öncesinden bahsediyorum, öyle aileye baş kaldırıp, ben okuyacağım vs diyemezdik, anlıyormusun..
çocuklarım kısmına gelince,
ya ben anlatamıyorum, ya siz anlamıyorsunuz. ben İŞ BULAMIYORUM.........
direk diploma soruyorlar, lise diyincede geri çeviriyorlar, anlatabildimmi ??
çocuklarım için okumak istiyorum zaten, onların geleceğini tek başıma inşaa edeceğim, baba yokkkkkk.
içimde ukte falanda kalmadı açıkçası, heycan heves uğruna okumak istemiyorum anlayın artık..

tam olarak böyle düşünüyorum, ben çocuklarımı 4 yıl bırakıp, zaten gidemem, ilk etapta götüremem, düzen kurduktan sonra elbette alırım yanıma, bendeki ciğer değilmi yaw, nelere göğüs gerdiğimi bilmeden yapılan yorumlar çok yersiz.
ben heves, içimde ukte kaldı diye okumuyorum, iş bulabilmek için, evlatlarım için okumak istiyorum.

Valla kreş yaşındaki çocuklarla çalışmak daha kolay bence.Benimde en büyüğü bire giden üç çocuğum var maddi açıdan ihtiyacım yok çok şükür ama evde oturmaya alışamadıgim için çalışmayı dusunmustum bir arkadas 1 e gidecek çocuğun varsa zor olur demişti .gerçekten de öyle. bire başlıyor çocuğun okula alışma sürecinde yanında oluyorsun.Kalabalığa alışık olmadığı için düşüyor ediyor okula kosuyorsun.Sistemler değişmiş okumayı yazmayı çok farklı ogreniyorlar ve çoğu banane anane anlamıyor toplantıda öğretmeni. Bende okuyacağım inş ama okumak olsun evde korelmiyim çocuklarda faydam olsun diye ya da ilerde ne olur bilinmez tekrar çalışırım diye.
Konu Sahibi arkadaşım bence sen aof den oku lise mezunu olarak geçici de olsa is bul.

Tebrik ederim , sakın motivasyonunu düşürme, ne yazık ki bazen insanın en yakınları onu en çok engelleyenler oluyor, sakın hayal ettiğinden azına da razı olma, bal gibi de çocuklarınla okursun, çocuklarım var okuyamam diye düşünme. Eğer tıp fakültesi gibi full gün gerektirmeyen bir bölüm okuyacaksanız, çoğu zaman yarım gün oluyor, hatta boş günler oluyor, hem çalışıp hem okuma ikanınız bile var, sakın başkalarının mırın kırın etmesi yüzünden bu fırsatı tepmeyin, bir ömür boyu mutsuz olursunuz. ayrıca çocuklarınıza çok güzel bir örnek olursunuz. Beraber ders çalışırsınız.

Ay okurken öyle sevindim ki bnmde tek hayalimdi ünv. Ve bnde aşık olup evlendm. Sanki kendimmiş gibi mutlu oldm.keşke aynı ilde otursaydk ben bilr bakardım yemin ederm bak :)

Beni de babam ile dışına göndermedi Ankarada kalıp özel okudum, hadi sizinkilerin durumu yoktu diyelim, benim takıldığım konu başında bunu neden anlatmadın, sınava gireceğim sıra aşık oldum evlendim sınava girmedim dedin? Ne anlasaydım bu ifadeden?

İkinci konu annen bakma konusunda hevesli değil, maddi durumun nedir şu an, başka ile gidip çocuklara kendine bakabilecek durumda mısın

Üçüncü konu bir amacın varmış gibi görünmemesi,lys ye girmeye hak kazandım hayırlısı diyosun, şu bölümü istiyorum demiş olsan bir amaçla yola çıkmış olsan itici bi güç olurdu, ama amacın daha ziyade iş bulmak, o yüzden 2 çocuklu bekar bi anne olarak ya 2 yıllık ya da acikogretim öneririm

Konu sahibi lise mezunu ama 2.üniversite kapsamında kayıt olamaz.

Ay okurken öyle sevindim ki bnmde tek hayalimdi ünv. Ve bnde aşık olup evlendm. Sanki kendimmiş gibi mutlu oldm.keşke aynı ilde otursaydk ben bilr bakardım yemin ederm bak :)

kuzum ya, allah razı olsun.
çok tş ederim, güzel yürekli arkadaşım, evlendin diye vazgeçme, gir sınava açıktan oku,
zamanın insana neler getireceği malesef belli olmuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…