- 2 Aralık 2013
- 2.460
- 2.493
- 448
- Konu Sahibi umuda_yolculuk2005
-
uzaktan eğitimin nasıl olduğu hakkında bir fikrim yok, eve kazanırsam okumak istiyorum ama, 4 yıl boyunca çocuklarımdan uzak olamam zaten, kazandığım şehirde, uygun bir ev bulup, çocukları mutlaka yanıma alırım, aklımdaki şey bu, ama bu zaman alacak bişi hemen 2 çocukla yollara düşememki, başına gelmeyen, yaşamayan bunu anlayamaz, iş başvurusu yaptığınızda, ne mezunuzu dedindiğinde, lise diyince geri adım atıyorlar, lisans önlisans tercihimiz diye,
ben hayalperest değilim, herşeyden önce bunu bilin nolur, acımasız yorumlar yapmayın.
üni kazandım, özgürüm, gidip 4 yıl zevkini çıkarırım diyen 19 yaşında biri yok karşınızda.
gitsem bile elimi çocuklarımın üstünden çekmem, er yada geç yanıma alırım, ama bir düzen kurduktan sonra diye düşünüyorum.
anneliğime hiç kimse, ama hiç kimse laf edemez, benim nelerle başaçıktığımı bir ben bir allah biliyor.
okumayı istememin sebebi, iş bulabilmem. ekmek aslanın ağzında değil artık, midesinde..
üni mezunlarının iş bulamadığını, açıkta olduklarını pekala bende biliyorum ama, başvurduğunuzda öyle denmiyor, diploman varmı ona bakıyorlar..
meslek kurslarınıda araştıracağım, aöf den de nereleri yazabilirim hepsini inceleyip bir tercih yapacağım sanırım. yardımcı olan herkese çok tş ederim.
2 ay sonra, ist yerleşeceğim, kardeşim, ist de 4 yıllık ünilerin puanları çok yüksek abla, tutturamazsın dedii.
o yüzden, farklı bir il olursa çocuklarımı bırakıp gidebilirmiyim, bilemiyorum
Yahu zaten sınava girmeye karar verdiğiniz zaman bunları düşünmediniz mi? Ayrıca 4 yıllık eğitim harcamalarınızı kim karşılayacak? Çocuklarınıza bakmak zorunda mı ananeleri? Yani ben sizin yerinizde olsam açık öğretim yazıp bir kasiyerlik tezgahtarlık artık allah ne verdiyse onu yapardım. Başkalarına güvenip iş yapmayın böyle ortada kalırsınızmerhabalar hanımlar,
eski konularımı hatırlarsınız belki, bilmeyenler için kısaca anlatıyım, boşanma arifesindeyim, 2 evladım var ve
ayakta durmaya çabalıyorum.
lise mezunuyum, iş aradım bulamadım vs..
19 yaşında üni sınavına girecekken, aşık oldum evleniyorum, dedim ve girmedim.. hayatımın hatasını yaptım..
şuan 31 yaşındayım ve evlenirken yarım bıraktığım işi, boşanırken tamamlamak istedim..
ygs ye girdim ve lys ye girmeye hak kazandım.
aradan geçmiş 14 yıl, kitap kapağı açmadan girdim ve kazandım.. çok şükür..
sonuçların bugün açıklanacağını biliyorduk, annem, babam neyse ben masucuktan, henüz sonuçlar açıklanmamışken, yaşasınn yuppii kazanmışım diye annemin yanına koştum, annemde 0 sıfır tepki, yüzünde bir tebessüm, o kadar eminki kazanamayacağımdan.. babamda keza aynı şekilde..
oğlum okuldan geldi o sırada, kapıyı açtım kazandım oğlum dedim üniyii,
yaw he he anne, bende ronaldoyum dedi..
kendimi o kadar kötü hissettimki, moralim 0 oldu.. şaka yaptım dedim hepsine açıklanmadı henüz.
neyse sonuçlar açıklandı, kazanmışım ve gülerek gittim alın dedim hiç biriniz güvenmiyordunuz, kazanmışım işte..
annem başladı, çocuklar ne olucak, ben 2 sine bakamam, oğluma, babannesi baksın, ben ikisine yetişemem, 2 yıllık dışardan oku, ne kadar olumsuzluk varsa hepsini sıraladı..
14 yıl sonra ilkez üni sınavına girip kazandığıma sevineyimmi, bu olumsuzluklar karşısında üzüleyimmi bilemedim..
lys den de iyi bir puan alırsam, çocuklarımı 4 yıl bırakıp okumalımıyım, başlarında baba yok zaten, annede üniye başlarsa, annane ve babanede kalacaklar, düşününce kendimi kötü hissediyorum. 14 yıl önce yaptığım hatayı tekrar yapmak istemiyorumkafam karman çorman oldu, sizce nasıl bir yol izlemeliyim, ne yapmalıyım, okuyan ve cevap veren herkese şimdiden tş ederim ..
Ben annenin yerinde olsam ben de kabul etmezdim.4 yıl boyunca çocuklarınızın yanında anne yok baba yok. Çocuklarınızın psikolojisi mahvolur.terkedilmişlik duygusu yerleşti mi bunu ilerde bulacağınız iş ve onun getirecekleri kurtarmaz. Üniversite bitirseniz de iş garantisi de yok ya.
Kızınızın ergenlik dönemi sıkıntıları ile anneniz baş edemez ve belki sizin düştüğünüz hataya düşerek erkenden evlenip evim yuvam olsun diye düşünebilir. Kendi torunum bile olsa bu sorumluluğu almazdım ben . Anneniz haklı yani.
Sizin için en makulü açıköğretim okuyarak meslek kurslarına yazılarak bir an önce ayaklarınızın üzerinde durmak.
Üniversite hayali içinizde ukde kalmış olabilir onu anlayabilirim ama bunu çok istiyorsanız daha ilerde ekonominiz düzeldiğinde kendiniz için yapabilirsiniz. Şu anda 4 yıl çocuklarınızdan uzak kalmak çocuklarınız için yıkım olur ve kusura bakmayın ama bunun adı bencilliktir.
Bu dört yılda üniversite masraflarınız ve çocuklarınızın masrafları da ailenizin üstüne binecek. Aileniz maddi manevi çok zorlanacak biraz gerçekçi olmanız lazım.
ygs den 2 yıllık lys den 4 yıllık mı tercih yapılıyo bilmiyorum yeni sistemi
Evet aynen o sekilde..
üniversite kazanmaya çok yaklaşmışsınız. sevinin. başka bir il olacaksa 1 2 ay çocuklarınıza anneniz bakar düzeninizi kurar çocuklarınızı yanınıza alırsınız. yada birkaç ay anneniz sizinle gelebilir.
anneniz bakmak zorunda mı değil. ama işler o raddeye gelince emin olun anneniz sizi yarı yolda bırakmaz. şimdilik sınav sonucunun tadını çıkarın. 2. sınavdan sonra sonuca göre çözüm ararsınız.
mevcut gelirini bilemiyorum 2. çocuk işi ne kadar değiştirir ondanda emin değilim. ama 1 çocuğu ile boşanmış ve şuan üniversirte okuyan bir arkadaşım var. kendisi ikinci öğrenimde okuyor gündüzleri çalışıyor çocuğu 5 yaşında kreşe gidiyor. akşamları dersteykende oyun ablaları var bir tane o birkaç saat kalıyor. neticede 1 ömürlük bir süreç değil bu sadece 4 yıllık. çok yoruluyor çok yıpranıyor maddi olarak sıfıra sıfır yaşıyor. ama 2 seneyi atlattı şimdi 3. senesinde.
yapılmayacak diye bir şey yok yani. azim önemli amaç önemli. ben 4 senelik üniversiteyi lay layla 6 senede bitirdim. azmedip 3,5 senede bitirenler vardı. kişisine göre değişir. konu sahibinde de o azim var gibi görünüyor.
Bizim zamanımızda ikinci öğretimin harçları daha yüksekti.İkinci öğretim ister mi ya da ikinci öğretim için il değiştirilir mi bilemedim, şüphesiz 2 çocuk 1 çocuktan daha zor, üstelik biri ergenliğin eşiğinde biri ilkokula başlayacak,başka ile gidip sağda solda sersefil çocuk büyütmek var bir de
Eski eşi yurtdışına kaçmış nafaka var mı bilmiyoruz ama sanmıyorum
Bence şu an havaya konuşuluyor.
Kusura bakmasın hiç kimse de şu dönemde sınav kazanmak öyle kolay değil ki hele ki iyi bir bölümü.
İşyerinde arkadaşımın kızı sabah 9 akşam 9 dersanede oluyor.
Yani bu işler burada gelip de geyik yapmaya benzemiyor.
Şehirdışında okumak konusu tamamen yanlış bence.
Bir yerlere yazmışsın,ailem özel üniversiteye gönderecek kadar zengin değil diye.
Peki başka şehirde okurken maddi desteği nereden almayı düşünüyorsun?
Hiç kalmadan okulun bitecek mi?
4 yıl bitince işin hazır mı?
Asıl önemlisi çocukların onları istemeyen anneanne ile nasıl kalacaklar cidden bunu nasıl hiç düşünmezsin?
Bizim zamanımızda ikinci öğretimin harçları daha yüksekti.
Şimdiki durum değişti mi?
Ooooo sen de küçükmüşsün bayaa.Valla hiç bilmiyorum canın aha bende olmuşum 31,ÖSS vardı bizim zamanımızda
Herşey tadında güzel,19 yasinda fırsat varken okuma evlen tek kişi iken 3 kişi olarak baba evine dön e ben okucam,eşten nafaka alıyo mu ki adam kaçmış
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?