seviniyimmi ? üzüleyimmi ? bilemedim...

bence en guzelı ne bılıyor musun arkadasım ,buro yonetımı ve asıstanlık oku ıkı yıl.o ara da sekreterlık ve ust duzey yonetıcı asıstanlıgı kursuna katıl..benım suan aynı yerde calısan arkadasım lıse mezunu .yonetıcı asıstanı 3000 alıyor.

bence bu yonde alan dusun.hem aılenın yanındasın hem cocukların var acık ogretım okuyosun.o arada ıse gırmeye calıs sıfırdan basla 1 senede tecrube edınırsın.

2 ay sonra, ist yerleşeceğim, kardeşim, ist de 4 yıllık ünilerin puanları çok yüksek abla, tutturamazsın dedii.
o yüzden, farklı bir il olursa çocuklarımı bırakıp gidebilirmiyim, bilemiyorum

farklı il mi, hem de annen ben 2 çocuğa bakamam demişken, aynı il olsa neyse de farklı il?

Yahu zaten sınava girmeye karar verdiğiniz zaman bunları düşünmediniz mi? Ayrıca 4 yıllık eğitim harcamalarınızı kim karşılayacak? Çocuklarınıza bakmak zorunda mı ananeleri? Yani ben sizin yerinizde olsam açık öğretim yazıp bir kasiyerlik tezgahtarlık artık allah ne verdiyse onu yapardım. Başkalarına güvenip iş yapmayın böyle ortada kalırsınız

Kuzum ben de lise bitti gittim sertifikalı bilgisayar kursunu bitirdim ön muhasebe ile cok da iyi bi yerde çalıştım. Sonra esim cikti karsima erkenden evlendim.. Ama uni okumak ukte kaldi icimde.. Ilk oglum doğduktan sonra sinava girdim kazandim sifir kitap acma ile.. Aciktan okudum.. Sonra gecen yil bacim can yoldasim ile sererbah çalıştık ama sadece barajı gecebildim çünkü ikinci oglum daha bebekti yeterli zaman ayiramadim sinava.. Ama uni bitmisti.. Bölümünün sıkıntılı az alışı dolayısı ile simdi nasipse ikinci universiteyi okuyup 2018 kpss hazirlanacagim bi yandan ..iki cocukla yaparmiyim bence yaparim.. Anneyim ben evlatlarim icin yaparim.. Engel olan dalga gecen inan o kadar cok kiii.. Onlar seni yildirmasin kamcilasin...
Hele sererbah ne sikintilar cekti ama 85 puani alinca herkese tokat gibi oldu harika oldu.. Benim gururum o.. Bu arada ben de 31 yasindayim 32 yol aldim .. Ikinci universiteyi de açıktan okuyacağım..
Sana tavsiyem lys girme açıktan oku bi yandan kpss çalış.. Burada ailesinden gizli kpss çalışan o kadar cokkiiii.. Gece telefon lambasi ile ders calisan arkadaslar tanıdım..
Eger istersen yaparsin ..
Simdi emek vermezsem ömür boyu belki olacakti ben kactim kolayi sectim demek istemiyorum.. Emeğini ver gerisi takdiri ilahi.. Emekler zayio olmaz... Yalniz degilsin..

+15000000

Evet aynen o sekilde..

yani o zaman 2 yıllık yapsın tercihi dimi, çok güzel bölümler var ben lisans okuduğuma pişmanım, 18 19 yaşında tıbbi sekreterlerden az kazanıyorum dirsek çürüttüğümle kaldım

4 sene çocukları anneanneye bırak ki kadın gönüllü değil bakamam diyo, sen git başka şehirde oku, akıl karı değil, açıköğretim falan da olabilir ama zamanında yapılan hatanın bedelini neden çocuklar ve aile ödesin ki

üniversite kazanmaya çok yaklaşmışsınız. sevinin. başka bir il olacaksa 1 2 ay çocuklarınıza anneniz bakar düzeninizi kurar çocuklarınızı yanınıza alırsınız. yada birkaç ay anneniz sizinle gelebilir.

anneniz bakmak zorunda mı değil. ama işler o raddeye gelince emin olun anneniz sizi yarı yolda bırakmaz. şimdilik sınav sonucunun tadını çıkarın. 2. sınavdan sonra sonuca göre çözüm ararsınız.

mevcut geliri ne kadar ki 2 çocuk bakıp üstüne okuyacak

Yaşadığınız şehirde bir üniversite kazanırsanız, sabah çocuklarla çıkıp akşam çocuklarla eve girersiniz
Hatta üniversite orası kafanıza göre gidersiniz kafanıza göre gitmezsiniz,sınav haftaları hariç, hani anneniz ben bakamam demiş ya zaten tüm gün evde olmayacaklar neyine bakamıyor çocukların bu kadar anlamadım ben?
Hiç paranız yoksa üniversite okumaya çalışmayın zaten ne iş olsa yapın..

mevcut gelirini bilemiyorum 2. çocuk işi ne kadar değiştirir ondanda emin değilim. ama 1 çocuğu ile boşanmış ve şuan üniversirte okuyan bir arkadaşım var. kendisi ikinci öğrenimde okuyor gündüzleri çalışıyor çocuğu 5 yaşında kreşe gidiyor. akşamları dersteykende oyun ablaları var bir tane o birkaç saat kalıyor. neticede 1 ömürlük bir süreç değil bu sadece 4 yıllık. çok yoruluyor çok yıpranıyor maddi olarak sıfıra sıfır yaşıyor. ama 2 seneyi atlattı şimdi 3. senesinde.

yapılmayacak diye bir şey yok yani. azim önemli amaç önemli. ben 4 senelik üniversiteyi lay layla 6 senede bitirdim. azmedip 3,5 senede bitirenler vardı. kişisine göre değişir. konu sahibinde de o azim var gibi görünüyor.

Bence şu an havaya konuşuluyor.
Kusura bakmasın hiç kimse de şu dönemde sınav kazanmak öyle kolay değil ki hele ki iyi bir bölümü.
İşyerinde arkadaşımın kızı sabah 9 akşam 9 dersanede oluyor.
Yani bu işler burada gelip de geyik yapmaya benzemiyor.
Şehirdışında okumak konusu tamamen yanlış bence.
Bir yerlere yazmışsın,ailem özel üniversiteye gönderecek kadar zengin değil diye.
Peki başka şehirde okurken maddi desteği nereden almayı düşünüyorsun?
Hiç kalmadan okulun bitecek mi?
4 yıl bitince işin hazır mı?
Asıl önemlisi çocukların onları istemeyen anneanne ile nasıl kalacaklar cidden bunu nasıl hiç düşünmezsin?

İkinci öğretim ister mi ya da ikinci öğretim için il değiştirilir mi bilemedim, şüphesiz 2 çocuk 1 çocuktan daha zor, üstelik biri ergenliğin eşiğinde biri ilkokula başlayacak,başka ile gidip sağda solda sersefil çocuk büyütmek var bir de

Eski eşi yurtdışına kaçmış nafaka var mı bilmiyoruz ama sanmıyorum

Bizim zamanımızda ikinci öğretimin harçları daha yüksekti.
Şimdiki durum değişti mi?

Yani, ben de isterim bir hemcinsim okusun ama...

2 çocuk bakmaya gönüllü olmayan bir anne, ailesi çocukların masraflarını karşılasa bile başka ilde kendisi nasıl geçinip okul okuyacak

Bizim zamanımızda ikinci öğretimin harçları daha yüksekti.
Şimdiki durum değişti mi?

Valla hiç bilmiyorum canın aha bende olmuşum 31,ÖSS vardı bizim zamanımızda

Herşey tadında güzel,19 yasinda fırsat varken okuma evlen tek kişi iken 3 kişi olarak baba evine dön e ben okucam,eşten nafaka alıyo mu ki adam kaçmış

Ooooo sen de küçükmüşsün bayaa.
Ben 38 yaşımdayım da bizde ÖSS-ÖYS vardı.
Ben bayaa yaşlanmışım.
Okumak hep güzel ben de AÖF okuyorum ama tamamen keyfi.
Ama paraya ihtiyaç varsa hele ki ortada iki tane çocuk varsa öncelik para olmalı.
Parasız hiç bir şey olmuyor.

ben konu sahibinin sonra ki mesajını gözden kaçırmışım. bir çocuğu 11 birisi 6 yaşındaymış ki bu işleri dahada kolaylaştırır. kreş ücreti ortadan kalkar çocuklar okula gider. okul sonrası zaten anne işten gelincede bakıcı birkaç saat çocuklarla ilgilenir. zaten üniversitede sabah 8 akşam 5 okula gidilmiyor. benim her gün 2 3 saat dersim olurdu. hatta bir dönem derslerimi öyle bir seçmiştim ki hafatda 2 gün saat 14 den 22 ye kadar dersim olurdu kalan 5 gün boş takılırdım. konu sahibi 2. öğretim yazarsa hem çalışır hem okur hem çocuklarına bakar. ders programını da zaten çocuklarına göre ayarlar.
kaldı ki zaten üniversite orası. hocaları ile konuşur devamsızlık konusunda yardımcı olurlar sınavdan sınava gittimi tamam.

daha 2. sınav geçmeden konu sahibinin şevkini kırmaya gözünü korkutmaya gerek yok. önce mi ikinci sınav geçsin sınavı kazansın bir yere yerleşsin gerisi sonra kendiliğinden gelir..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…